ASTERAS AKTOR

Άρης-Αστέρας Τρίπολης 2-0

Άρης-Αστέρας Τρίπολης 2-0
πανηγυρικο

Ασταμάτητοι Κάμπορα, Κάλβο στη νίκη του Άρη (2-0) με Αστέρα που προκρίθηκε στους "8"

Οι παίκτες του Έκτορ Ραούλ Κούπερ, παρουσίασαν το γνωστό -καλό- πρόσωπο των τελευταίων αγωνιστικών για όσα λεπτά χρειάστηκε και δίχως να... ιδρώσουν πήραν νίκη-εκδίκηση για το ματς του πρωταθλήματος κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης και συνάμα την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.
Μεγάλοι πρωταγωνιστές για δεύτερο συνεχόμενο ματς (όπως με Ηρακλή) οι Κάμπορα και Κάλβο. Ο μεν Αργεντινός συνεχίζει να... πυροβολεί δίχως οίκτο τις αντίπαλες εστίες (έχει 5 γκολ σε 1 εβδομάδα!), ενώ ο Κάλβο με πανέμορφο γκολ, έστειλε δέκα λεπτά νωρίτερα την ομάδα του στην προημιτελική φάση.

Αυτή ήταν η τέταρτη συνεχόμενη νίκη (Ολυμπιακός, Ατρόμητος, Ηρακλής, Αστέρα Τρίπολης) για τους "κιτρινόμαυρους" που έχουν μόνο επιτυχίες το 2010 και έπεται συνέχεια...

Από την άλλη, οι παίκτες του Αστέρα Τρίπολης, δεν κατάφεραν να απειλήσουν ουσιαστικά τον Άρη και αποκλείστηκαν στο "Κλεάνθης Βικελίδης" με κατεβασμένα τα χέρια.

Ο αγώνας

Με τον Άρη να μπαίνει... φουριόζος και τον Αστέρα Τρίπολης να κρατάει κλειστούς διαδρόμους και να παγώνει τον ρυθμό, κύλησαν τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.

Οι παίκτες του Έκτορ Ραούλ Κούπερ ξεκίνησαν ορεξάτοι και από την πρώτη στιγμή έδειξαν τις... άγριες διαθέσεις τους, όμως οι Αρκάδες δεν ήταν διατεθειμένοι να γίνουν το εύκολο θύμα.

Με όπλο τους αμυντικούς προσανατολισμούς οι παίκτες του Βαγγέλη Βλάχου ήταν αποφασισμένοι να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους και στην πρώτη ευκαιρία να "χτυπήσουν" στις αντεπιθέσεις. Αυτό ήταν το σχέδιο του Αστέρα και οι παίκτες προσπάθησαν να το ακολουθήσουν κατά γράμμα.

Από την άλλη, ο Άρης προσπάθησε να δημιουργήσει παιχνίδι και έψαχνε τρόπους να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα του Αστέρα. Τα πράγματα μόνο εύκολα δεν ήταν για τους "κιτρινόμαυρους", που χρειάστηκαν 25 ολόκληρα λεπτά για να απειλήσουν για πρώτη φορά την εστία του Αναστασόπουλου.

Όλα ξεκίνησαν από σέντρα του Κόκε, με τον Κάμπορα να κάνει την κεφαλιά και την μπάλα να καταλήγει ελάχιστα άουτ.

Και ενώ όλα έδειχναν, πως οι Θεσσαλονικείς δύσκολα θα βρουν τρόπο να ανοίξουν το σκορ, ο Κάμπορα είχε διαφορετική γνώμη. Ο Αργεντινός επιθετικός που σκοράρει... αδιακρίτως το τελευταίο διάστημα, πήρε την ασίστ από τον εξαιρετικό Κόκε και με πλασέ στο 32' άνοιξε το σκορ, ξεσηκώνοντας το "Κλεάνθης Βικελίδης".

Από 'κει και πέρα όλα ήταν πιο εύκολα για τους παίκτες του Έκτορ Ραούλ Κούπερ, που δεν δέχτηκαν ιδιαίτερη πίεση από τον Αστέρα και έτσι το ημίχρονο τελείωσε με τον Άρη να έχει το προβάδισμα.

Στην επανάληψη, ο Βαγγέλης Βλάχος προσπάθησε να φτιάξει την εικόνα της ομάδας του και έκανε αρκετές αλλαγές, βάζοντας στον αγωνιστικό χώρο περισσότερους επιθετικούς παίκτες, όμως μάταια...

Ο Άρης ήταν αυτός που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο δεύτερο μέρος και δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες. Τρανό παράδειγμα το ψηλοκρεμαστό σουτ του Κάμπορα στο 64' όπου έδιωξε εντυπωσιακά ο Αναστασόπουλος.

Τελικά, στο 80' ο Κάλβο μ' ένα άκρως εντυπωσιακό τρόπο (σουτ κεραυνό) έκανε το 2-0 και κλείδωσε τη νίκη-πρόκριση για την ομάδα του στα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Άρης (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Αράνο, Ρονάλντο, Νασούτι, Ναφτί, Πρίττας (76` Νάτσο Γκαρσία), Χαβίτο, Κάλβο, Κόκε (90` Λαμπριάκος), Κάμπορα (79` Τζόνσον)

Αστέρας Τρίπολης (Βαγγέλης Βλάχος): Αναστασόπουλος, Αργυρόπουλος, Ουριμπάρι, Μαρσελάο, Λαζαρίδης, Φυτανίδης (67` Καούνος), Καρντόσο (46` Λούκας), Μπαστία, Ουντότζι, Καρέρα (73` Έντερ), Τσέζαρεκ.

Η συνέντευξη Τύπου

Έκτορ Ραούλ Κούπερ (προπονητής Άρης): " Ήταν ένα δύσκολο και σκληρό παιχνίδι. Έτσι το περιμέναμε όμως γιατί ο Αστέρας είναι μία ομάδα πολύ καλά οργανωμένη στην άμυνα. Ξέραμε πολύ καλά ότι θα έπρεπε να υπερβάλλουμε εαυτό κυρίως οι ποδοσφαιριστές μας στην επίθεση και κυρίως στις κινήσεις που έπρεπε να κάνουνε για να ανοίξουνε την αντίπαλη άμυνα. Αυτό ήταν το πρώτο πρόβλημα και το δεύτερο ότι ο Αστέρας είναι μία ομάδα που συγκεντρώνεται καλά από την μέση και πίσω και φροντίζει να βγαίνει στις αντεπίθεση καλά με τον Ουντόζι.

Όλα αυτά κάνουνε την νίκη μας πολύ σημαντική. Είμαι ευχαριστημένος από τα ψυχικά αποθέματα που δείξανε οι ποδοσφαιριστές μου στα 93΄ που αγωνίστηκαν. Δεν εφησύχασε κανείς για κανένα λεπτό και αν έπεσε κάπως η απόδοσή μας ήταν από την υπερπροσπάθεια που είχανε καταβάλλει. Κάναμε εξάλλου και αρκετές αντεπιθέσεις από την στιγμή που ανοίχτηκε ο Αστέρας και είχαμε τετ α τετ με τον τερματοφύλακά του.

Από εκεί και πέρα η ομάδα δεν θέλαμε να ρισκάρει επιπλέον μετά το 2-0. Θέλαμε να κλειδώσουμε το παιχνίδι. Δεν θέλω να κάνω κριτική. Η ομάδα μου θέλω να κρατήσει το υψηλό επίπεδο που δείχνει αλλά και φυσική κατάσταση γιατί είχαμε και θα έχουμε μία δύσκολη εβδομάδα. Πάντα εξάλλου παίζαμε με έναν παίκτη περισσότερο που είναι οι εκπληκτικοί οπαδοί μας που μας δίνουν ώθηση. Ένα Κύπελλο εξάλλου που οι οπαδοί μας το ζητάνε και το θέλουνε πιο πολύ για αυτό και η νίκη μας είναι ακόμα πιο σημαντική.

Επίσης θα πω δεν έχουμε καθόλου χρόνο για εφησυχασμό και από αύριο συγκεντρωνόμαστε στο επόμενο παιχνίδι μας. Αν κρατήσουμε την ίδια καλή αγωνιστική συμπεριφορά και ανταποκρίνονται οι ποδοσφαιριστές μου θα αποκτάμε ένα πλεονέκτημα για να φθάνουμε στην νίκη. Επομένως αν με βλέπετε έτσι. Δεν είναι ότι δεν είμαι χαρούμενος αλλά θέλω να κρατάω τις ισορροπίες μετά από κάθε αποτέλεσμα"





.

Σε ερώτηση για την ψυχολογία της ομάδας του είπε: " Το κομμάτι της ψυχολογίας έχει να κάνει και άμεσα με τα αποτελέσματα. Όταν δουλεύεις σκληρά στις προπονήσεις και στον αγωνιστικό χώρο τα αποτελέσματα βοηθάνε. Εφόσον η ομάδα πηγαίνει καλά σημαίνει ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο και σε αυτόν θα πρέπει να συνεχίσουμε να βρισκόμαστε.

Για να διατηρηθεί αυτό το κομμάτι όπως το έχουμε ήδη δουλέψει είναι η διάθεση που δείχνουν οι ποδοσφαιριστές που δεν παίζουν πολύ ή δεν είναι στην αποστολή δεν δείχνουν την στεναχώρια τους και συνεχίζουν να δουλεύουν. Αυτό είναι και το πιο σημαντικό κομμάτι για να διατηρηθούν οι ισορροπίες"

.

Σε ερώτηση ότι ο κόσμος του Άρη δεν θέλει απλά το Κύπελλο Ελλάδος αλλά το ευρωπαϊκό Κύπελλο απάντησε: " Χάνουμε τις ισορροπίες αφού με κάνετε να χαμογελάω. Δεν λέμε όχι σε τίποτα. Δεν πρέπει να θέτουμε όρια στην ομάδα. Αυτό που θα πρέπει να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά και να κοιτάμε ψηλά. Θα πρέπει να μείνουμε προσγειωμένοι και να προχωρήσουμε βήμα βήμα ώστε να μην έχουμε κάποιο ατύχημα".

Βαγγέλης Βλάχος (προπονητής Αστέρας Τρίπολης): " Νομίζω ότι έγινε ένα καλό παιχνίδι με τις δύο ομάδες που θέλανε και οι δύο την πρόκριση. Ήταν ένα παιχνίδι τελικός όπου ο Άρης κέρδισε δίκαια και θέλω να του δώσω συγχαρητήρια. Είμαι ευχαριστημένος από τους παίκτες μου ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο και στην προσπάθεια για την ισοφάρισή. Σταθήκαμε καλά και άξια μετά την πίεση που δεχθήκαμε στο πρώτο τέταρτο στο γήπεδο και παλέψαμε.

Ο Άρης είναι πάντα καλή ομάδα και το έχω ξαναπεί ότι τα τελευταία τρία χρόνια όταν έπαιζε καλά έπαιζε καλύτερα από τον αντίπαλό του. Παίζει με περισσότερη αυτοπεποίθηση και δεν μπορεί να γίνει σύγκριση με το προηγούμενο παιχνίδι μας για το πρωτάθλημα όπου είχαμε προηγηθεί και υπήρχε πολύ πίεση. Πλέον εξάλλου ο Άρης παίζει και πιο επιθετικά. Το είχα ξαναπεί ότι ο Άρης τα τελευταία τρία χρόνια είναι από τις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα"

.








































TAGS ASTERAS AKTOR
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ