ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Άρης-Ατρόμητος 1-0

Άρης-Ατρόμητος 1-0
Κάλβο

Με πέναλτι του Κάλβο στο 96' ο Άρης πήρε νίκη (1-0)και προβάδισμα πρόκρισης με Ατρόμητο

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-4-2 και συγκεκριμένα ο Κέλεμεν ήταν κάτω από τα δοκάρια, δεξιά στην άμυνα ήταν ο Νέτο, αριστερά ο Βανγκέλι, κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Παπαδόπουλος και Ρονάλντο, στην τετράδα του κέντρου ήταν οι Ίβιτς, Γιάχιτς, Σιστόν και Νεμπεγλέρας, ενώ στην επίθεση ήταν οι Σανσόν και Κόκε.
Με 4-4-2 παρέταξε τον Ατρόμητο και ο Πάουλο Κάμπος, με τον Μιχαηλίδη κάτω από τα δοκάρια, κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Ολιβέιρα και Ανατολάκης, δεξιά ήταν ο Ρόβας, αριστερά ο Γελαδάρης, στο κέντρο ήταν οι Σκοπελίτης, Ιωάννου, Τρέχο και Κορακάκης, ενω στην επίθεση ήταν οι Περόνε και Νικολόπουλος.

Καλός ρυθμός χωρίς φάσεις

Το παιχνίδι είχε πολύ καλό ρυθμό από το ξεκίνημα δίχως όμως καμία από τις δύο ομάδες να χάνει κάποια ευκαιρία. Ο Ατρόμητος ήταν ο πρώτος που απείλησε την αντίπαλη εστία με τον Γελαδάρη ύστερα από ωραία ατομική ενέργεια να κάνει πονηρή σέντρα από τα αριστερά, όμως ο Σίστον έδιωξε σε κόρνερ πριν τα πράγματα γίνουν επικίνδυνα για την ομάδα του.

Στο 21ο λεπτό οι Περιστεριώτες έχασαν άλλη μια ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ, όταν ύστερα από ωραία εκτέλεση φάουλ του Γελαδάρη, ο Νικολόπουλος με τον ώμο λίγο έλειψε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, όμως ο Κέλεμεν μπλόκαρε την μπάλα.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό (22') ήταν σειρά του Άρη να γίνει απειλητικός, όταν ύστερα από ωραία σέντρα του Σανσόν από τα αριστερά ο Κόκε έστειλε την μπάλα άουτ.

Τεντωμένα νεύρα, αυξημένη ένταση...

Το πάθος, και τα σκληρά μαρκαρίσματα ήταν κυριάρχα στοιχεία του αγώνα και στο 30' δεν έλειψαν οι αψιμαχίες ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων, ενώ στην συνέχεια μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο παράγοντες και παίκτες από τους πάγκους, με τους υπεύθυνους ασφαλείας του γηπέδου να προσπαθούν να ηρεμήσουν τα πνεύματα όμως μάλλον έβαλαν λάδι στην φωτία... Οι ψυχραιμότεροι επενέβησαν και το επεισόδιο έληξε μετά από 2 λεπτά.

Στο 41' ο Ολιβέιρα εκτέλεσε απευεθείας ένα φάουλ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή όμως η μπάλα πέρασε πολύ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κέλεμεν.

Οι φάσεις του πρώτου μέρους ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, όμως η ένταση ήταν περίσσια και το παιχνίδι είχε μια άγρια ομορφία, χωρίς όμως ευκαιρία και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-0.

Σούπερ Άρης, άντεξε ο Ατρόμητος

Στην επανάληψη ο Άρης μπήκε δυνατά και στο 50' έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία του ματς, όταν Ίβιτς, Σανσόν και Κόκε έκρυψαν την μπάλα, ο τελευταίος πλάσαρε, όμως ο Μιχαηλίδης έσωσε την εστία του.

Τρία λεπτά αργότερα (53') οι παίκτες του Μπάγεβιτς έκαναν και πάλι αισθητή την παρουσία τους, όταν ο Κόκε από τα δεξιά μέσα στην περιοχή έκανε μια γλυκιά σέντρα και ανάγκασε τον Μιχαηλίδη να διώξει με τα ακροδάχτυλα την μπάλα.

Οι κίτρινοι ήταν ανώτεροι, όμως όσο τα λεπτά κυλούσαν οι Περιστεριώτες κατάφεραν να ισσοροπήσουν τον αγώνα καταπολεμώντας το ασφυκτικό πρέσινγκ του Άρη.

Στο 70' οι γηπεδούχοι κέρδισαν ένα φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, την εκτέλεση ανέλαβε ο Παπαδόπουλος, όμως το δυνατό ευθύβολο σουτ του κατέληξε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μιχαηλίδη.

Επιστροφή στο... "ξύλο"

Τα αίματα άναψαν και πάλι, όταν στο 71' με τον Ρόβα να σπρώχνει εκτός φάσης των Γκαρσία, τον παίκτη του Άρη να ανταποδίδει και τον διαιτητή της αναμέτρησης να καταλογίζει κίτρινη κάρτα στους δύο πρωταγωνιστές του επεισοδίου.

Στο 79' ο Ατρόμητος έχασε την πρώτη ευκαιρία του στην επανάληψη, με τον Περόνε αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή να συγκλίνει προς το κέντρο να κάνει το σουτ, όμως ο Κέλεμεν μπλόκαρε την μπάλα.

Τρία λεπτά πριν από την λήξη της κανονικής διάρκειας του αγώνα ο (87') ο Κάλβο έκανε ωραία ατομική ενέργεια, όμως το σουτ ήταν κακό και πέρασε απελεπιστικά άουτ.

Σόου Κάλβο... λύτρωτης στο 96'

Στο 89' και πάλι ο Κάλβο με εξαιρετική προσποίηση απέφυγε αμυντικό του Ατρομήτου μπήκε στην μεγάλη περιοχή, έκανε το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κέλεμεν.

Στο 94' ο Γκαρσία έκανε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή όμως ο Μιχαηλίδης κατάφερε με υπερένταση να διώξει την μπάλα. Στο ίδιο λεπτό (94') ο Παπαδόπουλος μπήκε στην μεγάλη περιοχή ανατράπηκε από τον Ολιβέιρα και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι.

Πριν την εκτέλεση δεν έλειψαν νέα επεισόδια ανάμεσα στους παίκτες, με τον Ροβα να μιλάει στον Κάλβο, τον Ίβιτς να τον απωθεί και ο διαιτητής έδειξε κίτρινη κάρτα και στους δύο με αποτέλεσμα να αποβληθούν αφού ήταν η δεύτερη τόσο για τον μέσο του Άρη, όσο και για τον αμυντικό του Ατρομήτου.

Τα πράγματα ηρέμησαν, ο Κάλβο εκτέλεσε άψογα το πέναλτι, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα και το "Κλεάνθης Βικελίδης" πήρε φωτιά. Ο αγώνας έληξε, όμως οι εντάσεις συνεχίστηκαν με τους παίκτες του Ατρομήτου να διαμαρτύρονται συνεχώς στον διαιτητή της αναμέτρησης.

Συνέντευξη Τύπου
Του Πάρη Τσελεπίδη

Ντούσαν Μπάγεβιτς (προπονητής Άρης): "Το παιχνίδι ήταν δυνατό και από τις δύο πλευρές. Ήταν ένα παιχνίδι με πολλά φάουλ και όπου δεν μπορ να περιμένεις ποιότητα. Ήταν ένα παιχνίδι που θέλαμε πολύ να το κερδίσουμε. Δεν κοιτάξαμε το σκορ. δεν ήταν έτσι. Ξέραμε και περιμέναμε ένα δυνατό παιχνίδι και αυτό το είχαμε πει πριν αρχίσει το παιχνίδι. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι από το πρώτο όπου μας πρέσαραν και κοντά και ψηλά. Μπορώ να πω όμως ότι είχαμε τον έλεγχο σε όλο το παιχνίδι.

Ο αντίπαλός μας δεν ήθελε να δεχθεί γκολ με μας να είχαμε ευκαιρίες να πετύχουμε γκολ και πιο νωρίς αλλά και στο τέλος που ήρθε είναι καλά. Συγχαρητήρια στα παιδιά που είχαν και ένα δυνατό παιχνίδι και πριν τρεις μέρες. μας περιμένει το δεύτερο ημίχρονο στην ρεβάνς αλλά αυτό που προέχει την στιγμή αυτή είναι το παιχνίδι με τον Ηρακλή.

Το παιχνίδι αυτό ήταν διαφορετικό από εκείνο του πρωταθλήματος. Άλλο το πρωτάθλημα και άλλο το Κύπελλο. Ο Ατρόμητος δεν είχε παίξε9ι ποτέ δυνατά μέσα στο γήπεδο. Δεν νομίζω ότι μόνο ο Ατρόμητος έκανε λάθος σήμερα αλλά και εμείς. Δεν θα πρέπει όμως να τα συζητάμε αλλά με τους αρμόδιους. Αν γίνεται από τον αντίπαλό μας δεν θα πρέπει να πέφτουμε στην παγίδα. Δεν είναι για ποδόσφαιρο αυτά. Δεν θέλω να κατηγορώ κανέναν αν δεν έχω δει κάτι. Ο αγωνιστικός χώρος είναι για άλλους. Δεν θέλω να συζητάω για αυτά. Ήμουν και παίκτης και ξέρω. Είναι καταστάσεις που θα πρέπει να τις αποφύγουμε.

Ο κόσμος ήταν όπως πάντα. Μόνο στην Ξάνθη δεν ήταν μαζί μας. Παντού ήταν και ξέρουμε πόσο μας βοηθάει. Η συμπαράσταση που είχαμε ήταν κάτι που μας βοηθάει πάρα πολύ. Εκνευρισμό είχαμε και εμείς και αυτοί από την σκληρότητα του παιχνιδιού και από το να κόβεται ο ρυθμός. Παρόλα αυτά δεν μπορείς να κατηγορήσεις τον αντίπαλο γιατί έπαιξε έτσι. Ο καθένας έχει την τακτική του. Τον Θανάση τον σκεφτόμουνα τις τελευταίες 2-3 μέρες αλλά δεν ήθελα να ρισκάρω μιλώντας και με τον γιατρό".









Σταύρος Ηλιόπουλος (βοηθός προπονητή Ατρόμητος): "Θέλω να ζητήσω συγνώμη εκ μέρους του προπονητή μου που ένιωσε μία αδιαθεσία και δεν μπορεί να έρθει. Θέλω να πω εγώ ότι περιμέναμε καλύτερη διαιτησία από τον κ. Κουκουκλάκη. Δυστυχώς όμως είδαμε ότι δεν ήταν σωστή. Και 16΄ να κράταγε ο Ατρόμητος μόνο έτσι θα έχανε σήμερα. Με τον τρόπο που είδατε. Το μόνο που κατάφερε η σημερινή διαιτησία ήταν να γεμίσει το γήπεδο του Περιστερίου στο δεύτερο παιχνίδι. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι με προπηλάκισαν ερχόμενος στην Συνέντευξη Τύπου".



Τόνι Κάλβο (ποδοσφαιριστής Άρη): "Προσπάθησε ένας παίκτης του Ατρόμητου να με εκνευρίσει λίγο. Όταν επέστρεψα στην βούλα του πέναλτι είχα καταφέρει να ηρεμήσω λίγο και να ευστοχήσω. Η αλήθεια είναι ότι ίσως τώρα με γνωρίζουν λίγο το πώς χτυπάω το πέναλτι. Η τρίτη φορά όμως δεν θα είναι ίδια με την δεύτερη. Αν και εκνευρίστηκα λίγο όταν πήγα στο πέναλτι κατάφερα να είμαι όσο πιο συγκεντρωμένος γινόταν. Το παιχνίδι με τον Ηρακλή θα είναι δύσκολο με μας να πρέπει να δείξουμε την ποιότητα που έχουμε".



* Τα εισιτήρια ήταν 7384 και οι εισπράξεις 144.110 ευρώ.

* Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής προέκυψε στον Αρη, καθώς στην προθέρμανση τραυματίστηκε ο Αουρέλιο, που είχε δηλωθεί στην αρχική ενδεκάδα και τη θέση του πήρε ο Βανγκέλι.
Οι συνθέσεις των ομάδων
ΑΡΗΣ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Κέλεμεν, Νέτο, Ρονάλντο, Παπαδόπουλος, Βανγκέλι (60' Γκαρσία), Γιάχιτς, Νεμπεγλέρας (82' Κάλβο), Σιστόν, Ίβιτς, Φελίπε (60' Τιάγκο), Κόκε.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Πάουλο Κάμπος): Μιχαηλίδης, Τρέχο, Ανατολάκης (62' Γεωργίου), Ολιβέϊρα, Γελαδάρης, Ρόβας, Ιωάννου, Σκοπελίτης, Νικολόπουλος (57' Τσίγκας), Κορακάκης (82' Λε), Περόνε.

Διαιτητής: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)

Κόκκινες: 94' Ιβιτς (2η κίτρινη), 94' Ρόβας (2η κίτρινη)

Κίτρινες: Ιβιτς, Βανγκέλι, Γκαρσία - Γελαδάρης, Σκοπελίτης, Ιωάννου, Ρόβας, Τσίγκας.
To Live του αγώνα...
Συνθέσεις ομάδων
Άρης (Μπάγεβιτς): Κέλεμεν, Νέτο, Παπαδόπουλος, Ρονάλντο, Βανγκέλι, Νεμπεγλέρας, Σιστόν, Ίβιτς, Γιάχιτς, Κόκε, Σανσόν
Ατρόμητος (Κάμπος): Μιχαηλίδης, Γελαδάρης, Τρέχο, Ολιβέιρα, Ανατολάκης, Ιωάννου, Ρόβας, Σκοπελίτης, Κορακάκης, Περόνε, Νικολόπουλος
1' Έναρξη αγώνα
12' Ευκαιρία Ατρόμητος : Περόνε
Επέλαση του Γελαδάρη από τα αριστερά, σέντρα στην "καρδιά" της περιοχής του Άρη, ο Περόνε δεν καταφέρνει για ελάχιστα εκατοστά να πάρει την κεφαλιά και ο Σιστόν διώχνει σε κόρνερ
16' Σχόλιο
Καμία από τις δύο ομάδες δεν κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο, με τον Ατρόμητο να έχει κάποιες πρωτοβουλίες παραπάνω
19' Κίτρινη κάρτα Ατρόμητος : Γελαδάρης
21' Ευκαιρία Ατρόμητος : Νικολόπουλος
Εκτέλεση φάουλ του Γελαδάρη από τα δεξιά, η μπάλα χτυπάει στην πλάτη του Νικολόπουλου, που βρίσκεται μέσα στην μικρή περιοχή, κατευθύνεται προς το τέρμα, αλλά ο Κέλεμεν μπλοκάρει
28' Κίτρινη κάρτα Ατρόμητος : Σκοπελίτης
31' Σχόλιο
Επεισόδια στον αγωνιστικό χώρο ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων μετά από αλλεπάλληλα σκληρά μαρκαρίσματα. Στα επεισόδια εμπλέκονται και άτομα από τους πάγκους των δύο ομάδων
31' Κίτρινη κάρτα Ατρόμητος : Ιωάννου
38' Κίτρινη κάρτα Αρης : Ίβιτς
45' Έναρξη καθυστερήσεων
Δύο τα λεπτά των καθυστερήσεων
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
50' Ευκαιρία Αρης : Κόκε
Εξαιρετική φάση από τους παίκτες του Άρη, με τον Ίβιτς να εκτελεί με πάσα το φάουλ έξω από την περιοχή και αφού η μπάλα περνά από τα πόδια τριών ποδοσφαιριστών του Άρη, καταλήγει στον Κόκε, που από κοντά σουτάρει, αλλά ο Μιχαηλίδης αποκρούει
58' Αλλαγή παίκτη Ατρόμητος
Ο Τσίγκας στη θέση του Νικολόπουλου
60' Κίτρινη κάρτα Αρης : Βανγκέλι
61' Αλλαγή παίκτη Αρης
Ο Νάτσο Γκαρσία στη θέση του Βανγκέλι
61' Αλλαγή παίκτη Αρης
Ο Ζεντίλ στη θέση του Σανσόν
62' Αλλαγή παίκτη Ατρόμητος
Ο Γεωργίου στη θέση του Ανατολάκη
71' Κίτρινη κάρτα Ατρόμητος : Ρόβας
71' Κίτρινη κάρτα Αρης : Νάτσο Γκαρσία
77' Σχόλιο
Το παιχνίδι είναι πολύ κακό ποιοτικά, λόγω των πολλών φάουλ που παραχωρούν οι παίκτες των δύο ομάδων
79' Ευκαιρία Ατρόμητος : Περόνε
Ωραία ενέργεια του Περόνε έξω από την περιοχή, ο Αργεντινός σουτάρει, αλλά ο Κέλεμεν πέφτει στην αριστερή του γωνία και μπλοκάρει
80' Κίτρινη κάρτα Ατρόμητος : Κορακάκης
82' Αλλαγή παίκτη Ατρόμητος
Ο Λε στη θέση του Κορακάκη
82' Αλλαγή παίκτη Αρης
Ο Κάλβο στη θέση του Νεμπεγλέρα
84' Σουτ Ατρόμητος : Γελαδάρης
Εκτέλεση φάουλ του Γελαδάρη από πλάγια δεξιά, η μπάλα καταλήγει εύκολα στα χέρια του Κέλεμεν
88' Κίτρινη κάρτα Ατρόμητος : Τσίγκας
89' Ευκαιρία Αρης : Κάλβο
Ωραία κίνηση του Κάλβο έξω από την περιοχή, αποφεύγει δύο αντιπάλους, μπαίνει μέσα στην περιοχή, σουτάρει, αλλά η μπάλα περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι
90' Έναρξη καθυστερήσεων
Έξι τα λεπτά των καθυστερήσεων
93' Σουτ Αρης : Νάτσο Γκαρσία
Σουτ του Νάτσο Γκαρσία έξω από την περιοχή, ο Μιχαηλίδης αποκρούει
94' Πέναλτι Αρης
Ο Ολιβέιρα ανατρέπει τον Παπαδόπουλο και ο Κουκουλάκης υποδεικνύει πέναλτι
95' Κόκκινη κάρτα Αρης : Ίβιτς
Αποβολή του Ίβιτς με δεύτερη κίτρινη κάρτα
95' Κόκκινη κάρτα Ατρόμητος : Ρόβας
Αποβολή του Ρόβα με δεύτερη κίτρινη κάρτα
96' Γκολ Αρης : Κάλβο
Εξαιρετική εκτέλεση πέναλτι του Κάλβο στο δεξί παραθυράκι του Μιχαηλίδη και 1-0 για τον Άρη
97' Λήξη αγώνα



























































TAGS ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ