ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

Άρης-Εργοτέλης 2-1

Άρης-Εργοτέλης 2-1
καλβο νετο κοκε πανηγυρικο

Ο Άρης βρέθηκε πίσω στο σκορ έμεινε με δέκα αλλά γύρισε το παιχνίδι και κράτησε τη νίκη (2-1) κόντρα στον Εργοτέλη

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο και παρ ότι αιφνιδιάστηκαν από το γρήγορο γκολ του Εργοτέλη κατάφεραν να γυρίσουν το παιχνίδι. Ο Κόκε έκανε την αρχή και ο Αντού ολοκλήρωσε την ανατροπή αλλά ο Νάτσο Γκαρσία έβαλε σε περιπέτειες την ομάδα του. Ο Βολιβιάνός αποβλήθηκε στο 58' και ανάγκασε τους συμπαίκτες του να... ματώσουν για να κρατήσουν τη νίκη κόντρα στον καλύτερο Εργοτέλη στο 2ο ημίχρονο.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Άρης: (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Αράνο, Γκιάρο, Κάλβο, Γκαρσία, Κάλβο (83΄ Χαβίτο), Αντού (62΄ Κουλουχέρης), Κόκε, Τζόνσον (61΄ Καμπορα), Νασούτι, Πρίττας

Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Πόζα, Γελαδάρης, Σασιασβίλι, Χίμπλινγκερ, Κορδονούρης (69΄ Βερπακόφσκις), Ζούνιορ, Μπέτο (63΄ Λεάλ Γκονζάλες), Ορφανός (80΄ Κοιλιάρας), Ρομάνο, Τσεσνάουσκις, Μπούντιμιρ

Διαιτητής: Γιαχος (Χίου)
Κίτρινες : Νάτσο Γκαρσία, Καμπορα - Μπέτο, Ζούνιορ, Λεάλ Γκονζάλες, Βερπακόφσκις
Κόκκινες : Νάτσο Γκαρσία (2η κίτρινη στο 58΄)
Με μια ματιά
Ο Άρης του Έκτορ Ραούλ Κούπερ ξεκίνησε με όλα τα όπλα στην αρχική ενδεκάδα. Αντού, Κόκε, Τζόνσον και Κάλβο παρατάχθηκαν στο Κλεάνθης Βικελίδης με σκοπό τη νίκη και το θέαμα που θα έσβηνε από την μνήμη τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα. Ο Εργοτέλης όμως που έχει κερδίσει τους πάντες στην συμπρωτεύουσα (εκτός του Άρη) δεν είχε διάθεση να παίξει τον ρόλο του κομπάρσου.

Οι Κρητικοί άφησαν τους γηπεδούχους να έχουν την κατοχή της μπάλας και με σωστές αντεπιθέσεις προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν. Το γεγονός ότι το κατάφεραν δεν αποτελεί έκπληξη καθώς στα πρώτα δέκα λεπτά οι τελικές προσπάθειες ήταν 3-1 υπέρ του Εργοτέλη.

Η δεύτερη από αυτές έφερε και το γκολ για τους φιλοξενούμενους που πάγωσαν το ήδη παγωμένο από την χαμηλή θερμοκρασία Κλεάνθης Βικελίδης. Στο 2ο κιόλας λεπτό ο Ρομάνο έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Μπέτο που είχε τρυπώσει στην καρδιά της κιτρινόμαυρης άμυνας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σηφάκη με σουτ από το ύχψος του πέναλτι.

Οι γηπεδούχοι ναι μεν αιφνιδιάστηκαν από το γρήγορο τέρμα των φιλοξενουμένων αλλά κράτησαν την ψυχραιμία τους και προσπάθησαν βάση σχεδίου να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση. Ο Άρης…. έγερνε από την δεξιά πλευρά και αυτό δυσκόλευε τις προσπάθειες των παικτών του Κούπερ που είχαν μεν την κατοχή αλλά δεν μπορούσαν να απειλήσουν την εστία του Πόζα.

Ο Τζόνσον ήταν κινητικός και μέσα σε όλες τις φάσεις αλλά φάνταζε απελπιστικά μόνος αφού ο Κόκε δεν ήταν τόσο κοντά του ώστε οι δυο τους να δημιουργήσουν προβλήματα στον Εργοτέλη. Από τη στιγμή που οι προσπάθειες του Κάλβο και του Νέτο από την δεξιά πλευρά δεν απέδιδαν τα αναμενόμενα ο Άρης έπρεπε να βρει άλλον τρόπο να ξεκλειδώσει την άμυνα των φιλοξενουμένων.

Τη λύση έδωσε ο Σέρχιο Κόκε πριν την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα. Ο Ισπανός όπλισε και έπιασε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή με την μπάλα να σκάει προ του Πόζα και με δεδομένη την ολισθηρότητα του αγωνιστικού χώρου το λάθος για τον πορτιέρο του Εργοτέλη ήταν εύκολο. Η μπάλα πέρασε κάτω από το σώμα του Πόζα και ο Άρης έφερε το παιχνίδι στα ίσια στο 29ο λεπτό.

Οι γηπεδούχοι με το παιχνίδι πλέον στο 1-1 είχαν λιγότερο άγχος και συνέχισαν να κυκλοφορούν την μπάλα έξω από την περιοχή των Κρητικών ψάχνοντας την… τρύπα που θα έβγαλε κάποιον από τους επιθετικογενείς παίκτες σε θέση βολής.

Ότι δεν κατάφερε ο πολύ καλός Νέτο σε όλο το ημίχρονο το πέτυχε με την συμπλήρωση των 45 λεπτών αγώνα. Ο Βραζιλιάνος μπακ είχε πολλές κούρσες στο ενεργητικό του αλλά μέχρι εκείνη τη στιγμή οι σέντρες πέρναγαν ανεκμετάλλευτες. Στο 45ο λεπτό όμως το γύρισμα του Νέτο ήταν ιδανικό και ο Φρέντι Αντού με υποδειγματική κίνηση στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας πρόλαβε τον Κορδονούρη και με πλασέ έκανε την ανατροπή.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Εργοτέλη να αναλαμβάνει την πρωτοβουλία τω κινήσεων αλλά χωρίς να έχει την δυνατότητα να απειλήσει τον Σηφάκη. Το συγκεκριμένο σκηνικό διατηρήθηκε για 15 περίπου λεπτά καθώς ο Νάτσο Γκαρσία δεν σκέφτηκε όπως θα έπρεπε και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες στο 58’ δεχόμενος δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Το αριθμητικό μειονέκτημα άλλαξε τα σχέδια του Κούπερ ο οποίος αντικατέστησε τους δύο Αμερικανούς (Τζόνσον-Αντού) προσπαθώντας να ενισχύσει την μεσαία του γραμμή. Ο Εργοτέλης που είχε ξεκινήσει δυναμικά στην επανάληψη πίεσε για την ισοφάριση αλλά οι κιτρινόμαυροι κρατούσαν με νύχια και με δόντια το προβάδισμα.

Στο 78΄ ο Βερπακόφσκις επιχείρησε ένα σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή του Άρη, όμως η μπάλα κατέληξε ελάχιστα άουτ. Μέχρι το τέλος τίποτα δεν άλλαξε και ο Άρης πήρε τη νίκη με 2-1.

Το βίντεο του αγώνα




Συνέντευξη Τύπου - Πάρης Τσελεπίδης
Νίκος Καραγεωργίου (προπονητής Εργοτέλης): " Κατά την γνώμη μου έγινε ένα καλό παιχνίδι σε έναν δύσκολο αγωνιστικό χώρο. Δεν σας κρύβω ότι πίστευα πως ο αγωνιστικός χώρος θα ήταν σε χειρότερη κατάσταση βλέποντας αυτήν που είχε την περασμένη εβδομάδα. Ωστόσο οι άνθρωποι του Άρη έκαναν καλή δουλειά με τον Άρη να κέρδισε με τα δύο γκολ του στο πρώτο ημίχρονο ενώ στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι εμείς. Σε ένα διάστημα όπου δεν παίξαμε αντί-ποδόσφαιρο και σε μία-δύο φάσεις δεν ήμασταν τυχεροί. Για μας τα πράγματα ήταν, είναι και θα είναι δύσκολα τα πράγματα και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε βλέποντας το επόμενο παιχνίδι μας το Σάββατο".

Σε ερώτηση για τον πανικό που φάνηκε να παρουσιάζει η ομάδα του στα τελευταία 15΄ του πρώτου ημίχρονου σχολίασε: " Κάποια στιγμή είναι φυσιολογικό παίζοντας σε μία δύσκολη έδρα και οι παίκτες να χάσουνε την συγκέντρωσή τους και είχαμε την ατυχία να δεχθούμε το δεύτερο γκολ και να κάνει το έργο μας πιο δύσκολο. Στο δεύτερο ημίχρονο έγινε προσπάθεια αλλά αυτή δεν καρποφόρησε".

Για το αν θα μπορούσε να γυρίσει τον χρόνο πίσω και αν θα επέλεγε να ξεκινήσει και πάλι με τον Πόζα κάτω από τα δοκάρια είπε: " Τι είναι αυτά που λέτε. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο όπου από όλους γίνονται λάθη. Δεν κάνω τέτοια σκέψη ποτέ και δεν πρόκειται να την κάνω".

Έκτορ Ραούλ Κούπερ (προπονητής Άρης): " Ακόμα είναι αρκετά ψηλά οι παλμοί μας. Η ομάδα μου χάρισε τα πρώτα 10΄-15΄ στον αντίπαλο μας. Κάτι που δεν επιτρέπεται να μπαίνεις τόσο νωθρά όσο μπήκε η ομάδα μου και αναλαμβάνω εγώ την ευθύνη.

Το καλό είναι ότι η ομάδα μου αντέδρασε και κερδίσαμε ένα παιχνίδι που παρουσιάστηκε περίπλοκο. Μετά από δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα θεωρώ ότι πρέπει να επιστρέφεις και πάλι στις νίκες αλλά φανταστείτε ότι το έργο μας έγινε πιο δύσκολο δεχόμενοι γκολ στο 2΄. Δεν θέλω να γίνω κουραστικός αλλά είναι δύσκολο να αγωνίζεσαι σε έναν τέτοιο αγωνιστικό χώρο και ισοφαρίσαμε χάρη στην αγωνιστική μας συμπεριφορά.

Στην συνέχεια έπρεπε να αντέξουμε και να αντεπεξέλθουμε σε όλο το δεύτερο ημίχρονο έχοντας το προβάδισμα και παίζοντας με παίκτη λιγότερο. Πέραν λοιπόν από τις όποιες επικίνδυνες καταστάσεις δημιουργήθηκαν στην εστία μας θεωρώ ότι η ομάδα μου ανταποκρίθηκε πολύ καλά στην αμυντική μας λειτουργία και στις καταστάσεις που μας δημιουργήθηκαν.

Πλέον η ανησυχία μου είναι πως θα δώσουμε μία διαφορετική καλύτερη εικόνα στο γήπεδο μας για το παιχνίδι της Τετάρτης με την Ξάνθη για το Κύπελλο. Τρεις βαθμοί υπερπολύτιμοι για να συνεχίσουμε την ανοδική μας πορεία αλλά και για να κρατήσουμε πίσω τους διώκτες μας.

Ευχόμαστε να έχουμε άμεσα πίσω τους τραυματίες μας κι όλα αυτά σε μία δύσκολη εβδομάδα όπου ακολουθεί το παιχνίδι με την Ξάνθη για το Κύπελλο και αυτό με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ όπου κάποιοι παίκτες μας είναι πίσω. Για αυτό και είναι σημαντικοί αυτοί οι τρεις βαθμοί βρισκόμενοι στα όριά μας.

Ο κόσμος μας βοήθησε μετά και την εμπειρία που είχα σε ένα παιχνίδι κεκλεισμένων των θυρών. Πλέον δεν υπάρχει χρόνος για συζητήσεις και το μόνο που σκεφτόμαστε είναι το παιχνίδι της Τετάρτης.

Δεν το κρύβω ότι μου αρέσει να παίζουμε διαφορετικά αλλά τουλάχιστον από τις γραμμές να βγάλουμε κάποιες περισσότερες φάσεις και περιμένω το θαύμα των ανθρώπων που δουλεύουνε για την βελτίωση της κατάστασης του αγωνιστικού χώρου".

Σε ερώτηση για την αποβολή του Νάτσο Γκαρσία και το τι μέλλει γενέσθαι με τις λύσεις που έχει για τον χώρο του κέντρου απάντησε: " Σίγουρα μας δυσκολεύει την κατάσταση και μας πιέζει αρκετά. Είναι η θέση όπου έχουμε και τους δύο τραυματίες μας τους Ναφτί κα Φερναντές. Ο Νταρίο είναι πάρα πολύ καλά από πλευράς αποκατάστασης αλλά έχει λείψει από τους αγωνιστικούς χώρους και θα δούμε τι θα κάνουμε για αυτήν την θέση".

Για την εικόνα της ομάδας του στα πρώτα 15΄ σχολίασε: " Αναγνωρίζω ότι η ομάδα μου από το ζέσταμα ήταν πολύ συγκεντρωμένη και είναι δύσκολο να δώσεις μία εξήγηση για την εικόνα των πρώτων λεπτών. Εικόνα κούρασης που δεν όμως ήταν με την αγωνιστική συμπεριφορά της συνέχειας που αν δεν την είχαμε δεν θα ερχότανε και η ανατροπή στο σημερινό μας παιχνίδι.

Ωστόσο θα πρέπει οι ποδοσφαιριστές μου να καταλάβουνε ότι για να έχουνε υψηλούς στόχους κυνηγώντας την παρουσία τους στα πλέι οφ αλλά και την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος οι απαιτήσεις θα πρέπει να είναι υψηλές χωρίς να υπάρχει εφησυχασμός με αυτό που θα κρατήσω να είναι η αντίδραση που έβγαλε η ομάδα μου στην συνέχεια".

* Τα εισιτήρια του αγώνα ήταν 9.258 και οι εισπράξεις 53.300 ευρώ.
Όλα τα λεφτά...
Ο συνδυασμός που έφερε το δεύτερο γκολ του Άρη.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Τον Νάτσο Γκαρσία. Ο Βολιβιανός παραλίγο να στερήσει από την ομάδα του τρεις πολύ σημαντικούς βαθμούς.
To Live του αγώνα από τον Γρηγόρη Μπάτη
Η 11άδα των γηπεδούχων
Σηφάκης, Νέτο, Αράνο, Γκιάρο, Νασούτι, Πρίττας, Γκαρσία, Κάλβο, Αντού, Κόκε, Τζόνσον
Η 11άδα των φιλοξενούμενων
Πόζα, Γελαδάρης, Σασιασβίλι, Χίμπλινγκερ, Κορδονούρης, Ζούνιορ, Μπέτο, Ορφανός, Ρομάνο, Τσεσνάουσκις, Μπούντιμιρ
Έναρξη αγώνα
2' Σουτ Εργοτέλης Ορφανός
Μακρινό δυνατό σουτ του Ορφανού, η μπάλα περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σηφάκη.
2' Γκολ Εργοτέλης Μπέτο
Σέντρα τοιυ Ρομάνο από τα δεξιά, ο Μπέτο εκμεταλλεύεται την ολιγωρία στην άμυνα του Άρη και με σουτ από το ύψος του πέναλτι, στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Σηφάκη.
5' Ευκαιρία Άρης Κόκε
Πρώτη καλή στιγμή για τον Άρη. Ο Κάλβο κάνει την σέντρα από τα δεξιά, ο Τζόνσον τροφοδοτεί με κεφαλιά τον Κόκε, όμως το πλασέ του τελευταίου κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.
8' Κίτρινη κάρτα Εργοτέλης Μπέτο
11' Σχόλιο
Πιέζει για την ισοφάριση ο Άρης, με καλή κυκλοφορία της μπάλας.
12' Σουτ Εργοτέλης Μπέτο
Δυνατό σουτ του Μπέτο έξω από την περιοχή, η μπάλα περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σηφάκη.
12' Κεφαλιά Άρης Τζόνσον
Μακρινή σέντρα του Αράνο από τα αριστερά, ο Τζόνσον κερδίζει την κεφαλιά μέσα στην μικρή περιοχή, αλλά η μπάλα καταλήγει στην αγκαλιά του Πόζα.
16' Κίτρινη κάρτα Εργοτέλης Τζούνιορ
22' Σουτ Άρης Τζόνσον
Ατομική προσπάθεια από τον Τζόνσον και σουτ μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα καταλήγει πολύ ψηλά.
25' Ευκαιρία Άρης Αντού
Ωραία προσπάθεια και ντρίμπλες από τον Αντού, που έξω από την περιοχή κάνει ένα καλό σουτ, όμως η μπάλα καταλήγει άουτ.
27' Κίτρινη κάρτα Άρης Νάτσο Γκαρσία
29' Γκολ Άρης Κόκε
Σουτ-κεραυνός του Κόκε έξω από την περιοχή, η μπάλα φεύγει μέσα από τα χέρια του Πόζα και καταλήγει στα δίχτυα. Στα ίσα το παιχνίδι (1-1)!
45' Γκολ Άρης Αντού
Εξαιρετική σέντρα από τα δεξιά του Νέτο, ο Αντού πετάγεται πριν τον Κορδονούρη και με πλασέ από την μικρή περιοχή βάζει τον Άρη μπροστά στο σκορ, στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
51' Σουτ Εργοτέλης Τζούνιορ
Σουτ του Τζούνιορ εκτός περιοχής, ο Σηφάκης δεν ανησυχεί αφού η μπάλα περνάει πολύ άουτ.
57' Σχόλιο
Τίποτα το σημαντικό στα πρώτα λεπτά του ημιχρόνου, με τον Εργοτέλη να έχει μια ελαφρά υπεροχή.
58' Κίτρινη κάρτα Άρης Νάτσο Γκαρσία
58' Κόκκινη κάρτα Άρης Νάτσο Γκαρσία
Με 10 παίκτες για το υπόλοιπο μισάωρο ο Άρης.
61' Σουτ Άρης Τζόνσον
Στην αντεπίθεση, ο Τζόνσον παίρνει την μπάλα πίσω από το κέντρο, φτάνει λίγο έξω από την περιοχή, όμως το σουτ του δεν ανησυχεί τον Πόζα.
62' Αλλαγή παίκτη Άρης
Ο Κάμπορα παίρνει τη θέση του Τζόνσον.
62' Αλλαγή παίκτη Άρης
Ο Κουλουχέρης στη θέση του Αντού.
63' Σουτ Εργοτέλης Μπέτο
Άλλο ένα σουτ του Μπέτο έξω από την περιοχή, η μπάλα αρκετά έξω από το αριστερό δοκάρι του Σηφάκη.
63' Αλλαγή παίκτη Εργοτέλης
Ο Λεάλ στη θέση του Μπέτο.
67' Κίτρινη κάρτα Άρης Κάμπορα
69' Σουτ Άρης Νέτο
Ο Κόκε έστρωσε στον Νέτο, ο τελευταίος έκανε ένα σουτ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, αλλά η πορεία της μπάλα δεν ανησυχεί τον Πόζα.
69' Αλλαγή παίκτη Εργοτέλης
Ο Βερπακόφσκις στη θέση του Κορδονούρη.
71' Σχόλιο Εργοτέλης
Πιέζει ασφυκτικά για την ισοφάριση στα τελευταία λεπτά ο Εργοτέλης.
72' Κίτρινη κάρτα Εργοτέλης Λεάλ
73' Ευκαιρία Άρης Κόκε
Πολύ καλή στιγμή για τον Άρη. Ο Κόκε έκανε ατομική προσπάθεια, σούταρε λίγο έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Πόζα.
73' Κίτρινη κάρτα Εργοτέλης Βερπακόφσκις
74' Ευκαιρία Εργοτέλης Τσεσνάουσκις
Μια ανάσα από την ισοφάριση ο Εργοτέλης. Ο Τσεσνάουσκις έκανε ένα δυνατό σουτ μέσα από την μικρή περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Σηφάκη.
78' Ευκαιρία Εργοτέλης Λεάλ
Νέα καλή στιγμή για τον Εργοτέλη. Ο Λεάλ ελεύθερος μέσα στην περιοχή έκανε το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σηφάκη.
80' Αλλαγή παίκτη Εργοτέλης
Τρίτη και τελευταία αλλαγή από τον Καραγεωργίου. Ο Κοιλιάρας στη θέση του Ορφανού.
83' Αλλαγή παίκτη Άρης
Ο Χαβίτο στη θέση του Κάλβο.
84' Σουτ Εργοτέλης Λεάλ
Μακρινό σουτ του Λεάλ, ο Σηφάκης πέφτει δεξιά και μπλοκάρει την μπάλα.
87' Σχόλιο
Δραματικά τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, με τον Εργοτέλη να προσπαθεί να ισοφαρίσει και τον Άρη να κρατά με νύχια και με δόντια το προβάδισμα παρά το αριθμητικό μειονέκτημα από το 60'.
89' Ευκαιρία Εργοτέλης Λεάλ
Τρομερό σουτ στην κίνηση από τον Λεάλ μέσα από την περιοχή, η μπάλα περνάει πάνω από τα δοκάρια του Σηφάκη.
90' Έναρξη καθυστερήσεων +4 λεπτά
90' Λήξη αγώνα
Τέλος του αγώνα, με τον Άρη να κρατά τελικά το τρίποντο της νίκης.



























































TAGS ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ