ΑΡΗΣ

Άρης: Η μεγάλη, αλλά ατελέσφορη προσπάθεια που έκαναν οι κίτρινοι για τον Πιάτσα

Ο Μάρκο Πιάτσα με τη φανέλα της Τορίνο
Ο Μάρκο Πιάτσα με τη φανέλα της Τορίνο 2021 AP PHOTO/RICCARDO DE LUCA

Για αρκετό διάστημα ο Άρης έκανε ό,τι μπορούσε για να πείσει τον Μάρκο Πιάτσα, ωστόσο παρά τις αρχικές θετικές ενδείξεις ο 28χρονος Κροάτης διεθνής εξτρέμ, περιμένοντας την αποδέσμευσή του από την Γιουβέντους, δεν θέλησε να βιαστεί και δεν ενέδωσε στο φλερτ των "κίτρινων".

Τρεις μεταγραφές μέχρι το ταξίδι του Άρη στο Ισραήλ (21-25/6) προανήγγειλε στο περιθώριο της χτεσινής πρώτης προπόνησης του Άρη με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου ο τεχνικός διευθυντής των "κιτρίνων" Ρόμπερτ Παλικούτσα.

Ονόματα ο Κροάτης αξιωματούχος δεν αποκάλυψε. Και παρότι δεν θα βρίσκεται στη συγκεκριμένη τριάδα των νιόφερτων, το γεγονός ότι ο Άρης κινήθηκε για τον Μάρκο Πιάτσα αξίζει – για την ιστορία τουλάχιστον - αναφοράς.

Για τον Κροάτη διεθνή εξτρέμ (ήταν στη μουντιαλική αποστολή της δευταραθλήτριας του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018) οι "κίτρινοι" έκαναν πολύ μεγάλη προσπάθεια τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο Πιάτσα ανήκει στη Γιουβέντους έχοντας αποκτηθεί από την "Κυρία" έναντι 23 εκατομμυρίων ευρώ το καλοκαίρι του 2016. Στο Τορίνο όμως έπαιξε ελάχιστα, με τους "μπιανκονέρι" να τον δανείζουν σχεδόν κάθε σεζόν, με τον τελευταίο σταθμό του να είναι η Εμπολι.

Ο 28χρονος εξτρέμ έχει πλέον μπει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του με τους Τορινέζους αλλά εξαιτίας της συγκεκριμένης συνθήκης, αναμένεται, κοινή συναινέσει πια, να αποδεσμευτεί.

Ο Παλικούτσα επιδίωξε το "κόλπο γκρόσο"

Αυτό ακριβώς προσπάθησε να αξιοποιήσει ο Παλικούτσα, επιδιώκοντας το "κόλπο γκρόσο", καταθέτοντας μια συγκεκριμένη και σύμφωνα με τις πληροφορίες πολύ καλή – ειδικά για τα τρέχοντα δεδομένα του συλλόγου - πρόταση στον Πιάτσα.

Με την αναγκαία φυσικά προϋπόθεση πως ο Κροάτης θα αποδεσμεύονταν από την Γιουβέντους (όπως και αναμένεται να γίνει) και θα έρχονταν – αν και εφόσον συμφωνούσε – ως ελεύθερος στο "Βικελίδης".

Ο Πιάτσα παρότι αρχικά έδειξε ιδιαίτερα θετικός στην πρόταση και στην προοπτική του Άρη, εν τούτοις τελικά δεν το πήρε απόφαση και δεν θέλησε να βιαστεί.

Επικαλέστηκε μάλιστα σε κάποιο σημείο ενδιαφέρον και άλλων ελληνικών ομάδων (στην πατρίδα του γράφτηκε τις προηγούμενες ημέρες το όνομα του ΠΑΟΚ – δεν ήταν η μόνη ομάδα που αναφέρθηκε από την πλευρά του Πιάτσα) και εν τέλει δεν απάντησε θετικά στο τελεσίγραφο που – ύστερα από αρκετό διάστημα συζητήσεων - έθεσε η πλευρά των "κιτρίνων".

Και κάπως έτσι ο Άρης στράφηκε σε άλλες λύσεις για τα άκρα της επίθεσης, μια εκ των οποίων δεν αποκλείεται να δούμε μεταξύ των τριών επικείμενων προσθηκών, τις οποίες προανήγγειλε ο τεχνικός διευθυντής του συλλόγου.

TAGS ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ