STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Άρης - Ηρακλής 0-1

ΑΡΗΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ  / 25η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPERLEAGUE
Γιάκομπ γκολ MOTIONTEAM

Με εκτελεστή τον Ιάκομπ που σκόραρε στο 87' (τέσσερα λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο) ο Ηρακλής δεν ήταν καλύτερος, αλλά έφυγε με μεγάλο διπλό από το "Κλεάνθης Βικελίδης" και σκόρπισε προβληματισμό στο στρατόπεδο του Άρη.

Οι "κιτρινόμαυροι" ήταν καλύτεροι σ' όλη την διάρκεια του αγώνα, είχαν ένα δοκάρι, αρκετές ευκαιρίες, δεν απειλήθηκαν για 80 λεπτά, όμως τελικά... κατάφεραν να ηττηθούν στην καυτή έδρα τους.

Λίγο η αστοχία, λίγο η ατυχία, λίγο η έλλειψη δημιουργικότητας και παραγωγικότητας, λίγο και η αυτοσυγκέντρωση που χάθηκε στα τελευταία λεπτά, φέρνουν τον Άρη μακριά από τα πλέι οφ και κοντά στην ζώνη του υποβιβασμού (απέχει μόλις 5 βαθμούς από τις τρεις τελευταίες θέσεις.)

Δράστης και μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Βίκτορας Ιάκομπ, που μπήκε αλλαγή στο 83', δέχτηκε κίτρινη κάρτα ένα λεπτό μετά, ενώ στο 87' κατάφερε να σκοράρει και να δώσει ένα σπουδαίο τρίποντο στην ομάδα του, "παγώνοντας" το "Κλεάνθης Βικελίδης".

Όσο για την υπόλοιπη ομάδα του Ηρακλή, δεν απέδωσε σπουδαίο ποδόσφαιρο, ήταν μόνιμα στην άμυνα, όμως με έξυπνη και σωστή τακτική, έκανε την αντεπίθεση στα τελευταία λεπτά και... έκλεψε μια νίκη, που φάνταζε πολύ δύσκολη σύμφωνα με την εικόνα του αγώνα.

Μ' αυτό το αποτέλεσμα, ο Ηρακλής ανέβηκε στην 7η θέση όπου ισοβαθμεί μαζί με την Skoda Ξάνθη (32 β.), ενώ ο 'Άρης παρέμεινε στους 30 και έχει μόλις 5 βαθμούς διαφορά από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού. Ο Αστέρας μάλιστα, αγωνίζεται την Κυριακή και η διαφορά από τον Άρη, μπορεί να μειωθεί.

Όλα πλέον ήρθαν τούμπα, αφού ο Ηρακλής ξεχνά τον υποβιβασμό και πάει για πλέι οφ, ενώ ο Άρης αποχαιρετά το ενδεχόμενο της πρώτης πεντάδας και είναι κοντά στις τελευταίες θέσεις.

Γήπεδο: "Κλεάνθης Βικελίδης"

Διαιτητής: Α. Παππάς

Βοηθοί: Δ. Γκάγκας, Χ. Σωτηρόπουλος

Κίτρινες: 29' Καστίγιο, 51' Ρονάλντο Γκιάρο, 81' Νέτο, 82' Βαγγέλη / 17' Πίτου Γκαρσία, 19' Κανακούδης, 41' Μάρα, 81' Ιάκομπ

Γκολ: 87' Ιάκομπ

Οι συνθέσεις των ομάδων

Άρης (Γιάννης Μιχαλήτσος) : Σηφάκης, Νέτο (87' Τσέζαρεκ), Ρονάλντο Γκιάρο, Κόκε, Μίσελ, Μπομπαντίγια, Λαζαρίδης, Ντανίλο Περέιρα, Βανγκελί, Πρίττας (53' Τόχα), Καστίγιο (75' Μενδρινός).

Ηρακλής (Γιώργος Παράσχος): Ελευθερόπουλος, Κανακούδης, Χοσέμι, Παπαστεριανός, Ντάνι, Κυριαζής, Πίτου Γκαρσία, Καϊτά (72' Μαχόπ), Ζερκά, Μάρα (60' Σολτάνι), Επαλέ (83' Ιάκομπ).

Γκαζι-Άρης στο ξεκίνημα

Στο "κιτρινόμαυρο" στρατόπεδο δεν υπήρχε άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη, αφού σε διαφορετική περίπτωση τα πλέι οφ θα γίνονταν όνειρο μακρινό και έτσι το ξεκίνημα των γηπεδούχων ήταν πολύ δυνατό και αποφασιστικό. Έτσι λοιπόν, οι παίκτες του Γιάννη Μιχαλήτσου με τον κόσμο στο πλευρό τους, έδειξαν από τα πρώτα λεπτά τις άγριες διαθέσεις τους και έφτασαν μια ανάσα από το γρήγορο γκολ.

Λίγο πριν συμπληρωθεί το δεύτερο λεπτό του αγώνα, ο Σέρχιο Κόκε έκανε σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι του Ελευθερόπουλου και απομακρύνθηκε. Κι αν νομίζετε πως η συγκεκριμένη φάση ήταν απλά ένα ξέσπασμα, κάνετε μεγάλο λάθος.

Πριν να περάσει το πρώτο 5λεπτο της αναμέτρησης, οι "κιτρινόμαυροι" είχαν χάσει άλλη μια σημαντική ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, όταν και πάλι ο Κόκε έκανε το σουτ από τα δεξιά, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα εκατοστά πάνω από τα δοκάρια του Ελευθερόπουλου.

Το δυνατό ξεκίνημα των γηπεδούχων είχε αποσυντονίσει τους παίκτες του "Γηραιού", που όσο περνούσαν τα λεπτά έδειχναν να μπαίνουν στο νόημα του αγώνα και να σπάνε τον ρυθμό των αντιπάλων τους. Οι "κυανόλευκοι" με έξυπνο παιχνίδι και ροκανίζοντας τον χρόνο κατάφεραν να κατευνάσουν τον... τσαμπουκά των γηπεδούχων και έτσι τα υπόλοιπα λεπτά πέρασαν δίχως κάποια φάση.

Ένα από τα... μυστικά των παικτών του Γιώργου Παράσχου, ήταν και τα πολλά φάουλ που έκοβαν τον ρυθμό, αλλά παράλληλα "κιτρίνιζαν" τους φιλοξενούμενους. Από την άλλη, οι ποδοσφαιριστές του Μιχαλήτσου δεν απειλήθηκαν καμία στιγμή από τους αντιπάλους τους, αλλά είχαν μπλοκαριστεί στο επιθετικό κομμάτι.

Παρόλα αυτά, κατάφεραν να δημιουργήσουν δύο καλές φάσεις μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Η πρώτη ήταν στο 39' με το σουτ του Μπομπαντίγια να καταλήγει άουτ, ενώ ίδια κατάληξη είχε και η δεύτερη στο 43' έπειτα από σουτ του Περέιρα. Κάπως έτσι, ήρθε το τέλος του πρώτου ημιχρόνου που βρήκε τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το 0-0.

Ο πεισματ-Άρης....

Στην επανάληψη το σκηνικό ήταν ίδιο, αφού οι "κιτρινόμαυροι" είχαν τον έλεγχο και έψαχναν τρόπους να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα του Ηρακλή, που απλά αμυνόταν και περίμενε τον χρόνο να περάσει, για να... κλέψει έναν βαθμό.

Ακόμη και έτσι πάντως, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να απειλήσουν κυρίως με σουτ και από στημένες φάσεις. Στο 47' ο Μπομπαντιγια θα μπορούσε να χριστεί σκόρερ αλλά ο Ελευθερόπουλος έδιωξε εντυπωσιακά και του στέρησε την χαρά, ενώ και στο 55', ο πορτιέρο του Ηρακλή εξουδετέρωσε το σουτ του Κόκε.

Τα λεπτά περνούσαν, η εικόνα του αγώνα δεν άλλαζε παρά τις κινήσεις των δύο προπονητών και ο Άρης εξακολουθούσε να είναι το αφεντικό. Ούτε όμως η κεφαλιά του Περέιρα, ούτε δύο σουτ του Νέτο κατάφεραν να νικήσουν τον Ελευθερόπουλο και το 0-0 έμενε.

... και ο ζημι-Άρης Ιάκομπ

Έτσι, φτάσαμε στο τελευταίο δεκάλεπτο, όπου οι γηπεδούχοι έδειχναν να χάνουν την υπομονή τους από την επιθετική τους ανυπαρξία, ενώ οι φιλοξενούμενοι βγήκαν για πρώτη φορά στην επίθεση και προσπάθησαν να απειλήσουν την εστία του Άρη. Στο 82' μάλιστα, οι "κυανόλευκοι" λίγο έλειψαν να κάνουν την ζημιά, όμως ο Σηφάκης εξουδετέρωσε τόσο το σουτ του Σολτάνι, όσο κι αυτό του Ζερκά.

Η διπλή ευκαιρία του 82' ήταν προειδοποιητικό μήνυμα που μάλλον δεν το έλαβαν οι γηπεδούχοι, αφού στο 87' το πλήρωσαν ακριβά. Ο Γιάκομπ τέσσερα λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο νίκησε τον Σηφάκη και με ωραίο πλασέ άνοιξε το σκορ, "παγώνοντας" το "Κλεάνθης Βικελίδης".

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ