STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Άρης-Ηρακλής 1-0

Άρης-Ηρακλής 1-0
παουλο κοστα

Ο Άρης νίκησε με 1-0 τον Ηρακλή κάνοντας ένα πολύ μεγάλο βήμα για την έξοδο του στην Ευρώπη

Το γκολ για τους "κίτρινους" πέτυχε ο κορυφαίος του αγωνιστικού χώρου, Πάουλο Κόστα, με κοντινό πλασέ μετά από ασίστ του Κόκε στο 16ο λεπτό. Ο Ηρακλής που ήθελε αλλά δεν μπορούσε, αγωνίστηκε σε όλο το δεύτερο ημίχρονο με δέκα παίκτες μετά από την ανόητη αποβολή του Λίλα στην εκπνοή του α' μέρους.
td> Οι συνθέσεις των ομάδων
Άρης(Ερνάντεθ):Χαλκιάς, Παπαδόπουλος, Κουλουχέρης (64' Κολτσίδας), Βανγκελί, Τίνγκα (31' Τούτα), Νεμπεγλέρας, Γκαρσίας, Παλαθουέλος (53' Νάτσο Γκαρσία), Πάουλο Κόστα, Χαβίτο, Κόκε

Ηρακλής(Γιοβάνοβιτς):Φιλίπκο, Λίλα, Σνάουτσερ, Παπαζαχαρίας, Μπιλίσκοφ, Πουρσανίδης, Χλωρός (46' Δέντσας), Πρίττας, Σίσιτς, Αλιούτα (72' Ερέρα), Ρίβας (68' Παπαδόπουλος)

Διαιτητής:Μπριάκος(Ηπείρου)

Βοηθοί:Δάλλας(Ηπείρου), Γούκος(Ηπείρου)

Κίτρινες:Τίνγκα, Παλαθουέλος, Χαβίτο/ Δέντσας, Παπαδόπουλος

Κόκκινες: -/Λίλα
td> Με μια ματιά
Ο Άρης στο σημερινό παιχνίδι δεν σκεφτόταν κανένα άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης που θα τον έφερνε ακόμα πιο κοντά στην έξοδο στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Ο προπονητής του Κίκε Ερνάντεθ γνώριιζε τα πολλαπλά ωφέλη που θα είχε η ομάδα του από τους τρεις βαθμούς και παρέταξε την ομάδα του με το επιθετικό 4-3-3, έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Χαλκιά και στην τετράδα της άμυνας τους Παπαδόπουλο, Κουλουχέρη, Βανγκέλι και Τίνγκα.

Συνδετικοί κρίκοι άμυνας και επίθεσης ήταν οι Νεμπεγλέρας, Παλαθουέλος και Γιόνας Γκαρσία, ο οποίος έβγαινε και ως κρυφός κυνηγός. Η τριάδα της επίθεσης αποτελούταν από τους φορμαρισμένους Κόκε, Πάουλο Κόστα και Χαβίτο.

Από την άλλη πλευρά, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν με την πλάτη στον τοίχο και έπρεπε με κάθε τρόπο να κυνηγήσει το θετικό αποτέλεσμα. Έτσι παρέταξε την ομάδα του με τον Φιλίπκο κάτω από τα δοκάρια, τους Σνάουτσνερ, Λίλα στα πλάγια και τους Μπιλίσκοφ, Παπαζαχαρία στο κέντρο της άμυνας. Πουρσανίδης και Πρίττας ήταν αμυντικά χαφ, ενώ ο Χλωρός έβγαινε από τα δεξιά και ο Ρίβας από τα δεξιά.

Οι δύο θέσεις που τον πονοκεφάλιασαν περισσότερο ήταν αυτές της επίθεσης με τον Σέρβο τεχνικό να καταλήγει στους Αλιούτα και Σίσιτς.

Το πρώτο ημίχρονο

Οι δυο ομάδες βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο με μοναδικό στόχο τη νίκη για διαφορετικού λόγους. ο μεν Άρης γιατί με τους τρεις πόντους θα αποκτούσε προβάδισμα για την έξοδο στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ, ειδικά μετά την απρόσμενη ήττα του ΟΦΗ από την Κέρκυρα.

Παράλληλα στην ατμόσφαιρα του "Κλεάνθης Βικελίδης" αιωρούνταν και οι αναμνήσεις από το προ διετίας παιχνίδι ανάμεσα στους "κίτρινους" και τον "Γηραιό", το οποίο δεν τέλειωσε ποτέ, με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί ο Άρης και να πέσει στη Β'Εθνική. Φέτος ο Ηρακλής αντιμετωπίζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αποχαιρετήσει τη μεγάλη κατηγορία και στο Χαριλάου δεν ήταν διατεθειμένοι να κάνουν δώρα.

Ο Ηρακλής μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, χωρίς να φοβάται τον Άρη και την ατμόσφαιρα των οπαδών του και απείλησε πρώτος με τον Ρίβας μόλις στο 3', για να απαντήσει στις ευκειρίες ο Άρης στο 9' με τον κορυφαίο του σήμερα τον Πάουλο Κόστα.

Ο Πορτογάλος του Άρη μάλιστα ήταν αυτός που πέτυχε και το 1-0 στο 16ο λεπτό, όταν μετά από εξαιρετική ασίστ του Κόκε, βρέθηκε μόνος μες την περιοχή και από κοντά νίκησε τον Φιλίπκο.

Η συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου δεν επεφύλλαξε πολλές συγκινήσεις με τον Άρη να έχει τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και τους ποδοσφαιριστές του Ηρακλή να διακρίνει μια νευρικότητα, απόρροια του άγχους που τους κυρίευσε μετά το γκολ.

Πάντως ο "Γηραιός" προσπαθούσε πότε από τα αριστερά πότε από τα δεξιά να απειλήσει τους γηπεδούχους, χωρίς όμως α;ποτέλεσμα. Ειδικά μετά την αλλαγή του Τούτα με τον Τίνγκα, ο Άρης δεν ανησύχησε ξανά και μάλιστα δημιούργησε κάποιες καλές φάσεις με κύριο εκφραστή τον Πάουλο Κόστα.

Ενδεικτική της νευρικότητας των παικτών των φιλοξενούμενων ήταν και η αποβολή του Λίλα στην εκπνοή του ημιχρόνου, όταν ενώ είχε ήδη τιμωρηθεί με μια κίτρινη κάρτα, παρεμπόδισε τον Πάουλο Κόστα στην εκτέλεση ενός φάουλ από τα αριστερά με αποτέλεσμα ο διαιτητής να του δείξει την "άγουσα" για τα αποδυτήρια.

Το δεύτερο ημίχρονο

Το δεύτερο ημίχρονο από πλευράς ποιότητας δεν είχε να επιδείξει τίποτα πέρα από τον πραγματικά μεγάλο ποδοσφαιριστή που ακούει στο όνομα Πάουλο Κόστα. Όλες οι ευκαιρίες που είχε ο Άρης στο δεύτερο σρανταπεντάλεπτο ήταν δικά του σουτ κυρίως από προσωπικές ενέργειες. Μεγαλύτερη ευκαιρία ήταν αυτή του 71' όταν ο Πορταγάλος μέσος ελίχθηκε από αριστερά και έπιασε έναν κεραυνό έξω από την περιοχή, αναγκάζοντας τον Φιλίπκο στην επέμβαση του αγώνα.

Από την άλλη ο Ηρακλής παίζοντας με παίκτη λιγότερο δεν κατάφερε να αλλάξει την εις βάρος του κατάσταση σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, έχοντας μόλις μια καλή στιγμή κι αυτή στο 86ο λεπτό με μια κεφαλιά του Σίσιτς που κόντραρε πάνω στο Νάτσο Γκαρσία και κατέληξε κόρνερ.

Ο Ηρακλής ήθελε αλλά δε μπορούσε, κι ο άρης έχοντας την αριθμητική υπεροχή, αρκέστηκε στο πολυτιμότατο 1-0 που του δίνει σαφές προβάδισμα για την έξοδο του στην Ευρώπη, την ώρα που ο Ηρακλής βρίσκεται πολύ κοντά στο να αποχαιρετήσει τη μεγάλη κατηγορία μετά από πολλά χρόνια.

td> Συνέντευξη Τύπου


Γιοβάνοβιτς: "Τα περιθώρια έχουν στενέψει"

"Ήταν ένα παιχνίδι μεγάλης σημασίας για μας παρά το ότι ήταν ένα ντέρμπι και δεν καταφέραμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλαμε.Νομίζω ότι στο πρώτο ημίχρονο και μέχρι την αποβολή ήταν ένα καλό παιχνίδι με τις δυο ομάδες να ήρθαν να παίξουν ανοιχτά.

Είχαμε την διάθεση να παίξουμε ανοιχτά και με ένα οργανωμένο ποδόσφαιρο να παίξουμε καλάΗ έλλειψη τελικής πάσας δεν μας βοήθησε να κάνουμε το γκολ. Σε κανένα σημείο του πρώτου ημιχρόνου δεν δίναμε πολλά περιθώρια και νομίζω ότι το κομβικό σημείο του παιχνιδιού ήταν η αποβολή του Λίλα και με τα προβλήματα που έχουμε, και με τους τραυματισμούς που έχουμε και 10 ποδοσφαιριστές να διεκδικήσουμε ένα θετικό αποτέλεσμα στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Άρης κέρδισε δίκαια και καλή συνεχεία. Εκείνο που θέλω να πω είναι ότι τα π[περιθώρια για την ομάδα μου έχουν στενέψει και θα παλέψουμε μέχρι το τέλος για την παραμονή μας στην κατηγορία.Για την αποβολή έχω την εντύπωση μόνο δεν μπορεί να πει κανένας στον κ. Μπριάκο ότι δεν ήταν δικαιολογημένες αλλά θεωρώ ότι στο ποδόσφαιρο όταν ένας ποδοσφαιριστές κάνει δύο παραβάσεις υπάρχει το περιθώριο της παρατήρησης.

Αν κάθε παράβαση τιμωρούταν πολλά παιχνίδια θα τελείωναν με 7-8 ποδοσφαιριστές Θεωρώ ότι αυτή η απόφαση ήταν καθοριστική για την έκβαση του παιχνιδιού αλλά επειδή ο ποδοσφαιριστής μου τις δέχτηκε σε πολύ σύντομο χρονικό ότι αποβλήθηκε με μεγάλη ευκαιρία και είναι κρίμα.

Είναι κρίμα γιατί αυτό το παιχνίδι ήταν μεγάλης σημασίας για μας και αν είχε και στο δεύτερο ημίχρονο ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον."









Ερνάντεθ: "Θα πεθάνουμε μέσα στο γήπεδο

"Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι για τους τρεις βαθμούς της νίκης. Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος από την δουλειά των ποδοσφαιριστών. Είμαστε μια ομάδα που παίζουμε πολύ δυνατά και δίνουμε σε κάθε παιχνίδι το 100% των δυνατοτήτων μας.

Είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι που κερδίσαμε για να επιστρέψει και η εμπιστοσύνη του κόσμου μας. Παλεύουμε για έναν πολύ σημαντικό και όμορφο στόχο για τον Άρη και θα πεθάνουμε μέσα στο γήπεδο. Ξέρουμε ότι θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι μέχρι το τέλος.

Οι σημερινοί βαθμοί είναι πολύ σημαντικοί για να προχωρήσουμε μπροστά. Ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήμαστε ικανοποιημένοι από το πώς παίξαμε. Εγώ είμαι ο προπονητής και υπεύθυνος αν παίξαμε καλά ή όχι.

Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν σε κακή μέρα. Θα μπορούσαμε να είχαμε μάθει από τα λάθη που κάναμε σε αυτό. Αλλά τελικά είναι πολύ σημαντικό ότι κερδίσαμε αυτούς τους βαθμούς και όπως πάντα μετά από κάθε παιχνίδι και αποτέλεσμα θα κάτσουμε να αναλύσουμε το παιχνίδι και τα αδύνατά μας σημεία.

Για τις παρατηρήσεις που έκανε στο δεύτερο ημίχρονο απάντησε: Όλοι μας στην ομάδα ξέραμε πόσο σημαντική θα ήταν η νίκη σήμερα. Είχαμε μια ομάδα που δεν είχε να χάσει τίποτα και θέλαμε να κερδίσουμε, αυτή η αγωνία σε κάνει να βιάζεσαι και να κάνεις λάθη. χρειαζόμαστε χρόνο που όμως δεν υπάρχει.

Πρέπει μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να προσαρμόσω την ομάδα σε διαφορετικά συστήματα παιχνιδιού με βασική δυσκολία ότι δεν υπάρχει χρόνος. Αυτό που θέλω να τονίσω και να υπογραμμίσω είναι ότι η ομάδα είναι πολύ δυνατή, δίνει το 100% των δυνατοτήτων τους και όλοι οι παίκτες προσπαθούν να κάνουν αυτό που τους λέω αλλά πολλές φορές τα πράγματα δεν βγαίνουν όπως τα σχεδιάζουμε γιατί υπάρχει και ο αντίπαλος και αυτό θα το προσέξουμε πάρα πολύ στα επόμενα παιχνίδια γιατί θα υπάρχει πίεση και όταν υπάρχει πίεση υπάρχουν και λάθη.

Αν σήμερα για παράδειγμα δεν βοηθούμε όπως βοήθησε την ομάδα θα είχαμε κάποιο πρόβλημα και βοήθησε και τους παίκτες να ξεπεράσουν την οποιαδήποτε πίεση και μας βοήθησε ψυχολογικά και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ.

Για το ότι ο Κόκε εκτελεί στημένες φάσεις: Είναι παράδοξο αυτό. ωστόσο η ομάδα αντιμετωπίζει δυσκολίες που δεν μπορούμε να αλλάξουμε. Στα τελευταία παιχνίδια η ομάδα δεν έχει ύψος αλλά έχει ταλέντο και προσαρμόζουμε το παιχνίδι μας με βάσεις τις αρετές και τα προτερήματά μας. Ο Πάουλο Κόστα κάνει μια πολύ καλή χρονιά, παίζει στα πλάγια χωρίς να είναι και θυσιάζεται.

Δεν έχουμε το κλασικό δεκάρι προβλήματα που δεν λύνονται τώρα είναι αδύνατο. Προβλήματα που η ομάδα προσπαθεί να τα ξεπεράσει. Παρόλα αυτά ο Κόκε είναι ικανότατος να χτυπήσει κόρνερ ή φάουλ αλλά είναι απόφασή μου να τα χτυπάει ο Κόκε."















td> Όλα τα λεφτά...
Η εξαιρετική εμφάνιση του Πάουλο Κόστα που τα έκανε όλα στον αγωνιστικό χώρο ενώ πέτυχε και το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Η ποιότητα του Πορτογάλου μεσοεπιθετικού έχει βοηθήσει τα μέγιστα στην φετινή πορεία των "κιτρίνων".

td> Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Την ανόητη αποβολή του Λίλα στην εκπνοή του πρώτου μέρους που στέρησε από τον Ηρακλή την ευκαιρία να προσπαθήσει να διεκδικήσει ότι μπορεί από το κρίσιμο αυτό παιχνίδι για τη σωτηρία του.

td> To Live του αγώνα...
Συνθέσεις ομάδων
Άρης(Ερνάντεθ):Χαλκιάς, Παπαδόπουλος, Κουλουχέρης, Βανγκελί, Τίνγκα, Νεμπεγλέρας, Γκαρσίας, Παλαθουέλος, Πάουλο Κόστα, Χαβίτο, Κόκε

Ηρακλής(Γιοβάνοβιτς):Φιλίπκο, Λίλα, Σνάουτσερ, Παπαζαχαρίας, Μπιλίσκοφ, Πουρσανίδης, Χλωρός, Πρίττας, Σίσιτς, Αλιούτα, Ρίβας

Διαιτητής:Μπριάκος(Ηπείρου)

Βοηθοί:Δάλλας(Ηπείρου), Γούκος(Ηπείρου)









1' Έναρξη αγώνα
3' Ευκαιρία Ηρακλής
Πολύ καλή ατομική ενέργεια από το Ρίβας το σουτ του όμως διώχνει σε κόρνερ ο Κουλουχέρης
9' Ευκαιρία Άρης
Πρώτη καλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους ύστερα από δυνατό σουτ του Πάολο Κόστα, έξω από την μεγάλη περιοχή, η μπάλα πέρασε λίγο άουτ
16' Γκολ Άρης Πάολο Κόστα
Ύστερα από πολύ καλή ασίστ του Κόκε, ο Πάολο Κόστα κάνει το σουτ μέσα απο την μεγάλη περιοχή και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα
20' Κίτρινη κάρτα Ηρακλής Λίλα
30' Κίτρινη κάρτα Άρης Τίνγκα
31' Αλλαγή παίκτη Άρης
Πρώτη αλλαγή για τους γηπεδούχους,ο Τούτα παίρνει την θέση του Τίνγκα
36' Ευκαιρία Άρης
Το λάθος του Σνάουτσερ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί, ο Πάολο Κόστα το σουτ του, ομως απέκρουσε ενστικτωδώς ο Φιλίπκο
40' Σχόλιο
Μετά το γκολ που πέτυχαν οι γηπεδούχοι ο ρυθμός του παιχνιδιού έχει πέσει αισθητά
44' Κίτρινη κάρτα Άρης Παλαθουέλος
45' Κόκκινη κάρτα Ηρακλής Λίλα
Ο Μπριάκος δίνει δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Λίλα, ο οποίος εμπόδισε τον Πάλο Κόστα να εκτελέσει το φάουλ, και ο Ηρακλής αγωνίζεται πλέον με 10 παίκτες
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Αλλαγή παίκτη Ηρακλής
Ο Δέντσας παίρνει την θέση του Χλωρού
50' Σουτ Άρης Τούτα
Δυνατό σουτ του Τούτα, έξω από την μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι της εστίας του ηρακλή
53' Αλλαγή παίκτη Άρης
Ο Νάτσο Γκαρσία μπαίνει στον αγώνα στην θέση του Παλαθουέλος
55' Κίτρινη κάρτα Ηρακλής Δέντσας
57' Σουτ Άρης
Ο πολύ καλός στο σημερινό παιχνίδι Πάολο Κόστα, έπιασε ένα πολύ δυνατό σουτ έξω από την περιοχή του Ηρακλή, η μπάλα πέρασε άουτ
62' Σουτ Άρης
Μετά από σέντρα του Τούτα, ο Νεμπεγλέρας έκανε ένα γυριστό σουτ,εύκολα απέκρουσε ο Φιλίπκο
64' Αλλαγή παίκτη Άρης
Τρίτη και τελευταία αλλάγη για τον Άρη, ο Κολτσίδας πήρε την θέση του Κουλουχέρη
68' Αλλαγή παίκτη Ηρακλής
Ο Ρίβας βγήκε από το παιχνίδι την θέση του πήρε ο Παπαδόπουλος
70' Ευκαιρία Άρης
Ο Πάολο Κόστα κλέβει την μπάλα απο τον Αλιούτα μπαίνει στην μεγάλη περιοχή του Ηρακλή το σουτ του όμως απέκρουσε ο Φιλίπκο
72' Αλλαγή παίκτη Ηρακλής
Ο Ερέρα μπήκε στην θέση του Αλιούτα
79' Κίτρινη κάρτα Άρης Χαβίτο
79' Κίτρινη κάρτα Ηρακλής Παπαδόπουλος
86' Ευκαιρία Ηρακλής
Αντεπίθεση για τον Ηρακλή, ο Ερέρα βγάζει σέντρα ακριβείας, ο Σίσιτς πιάνει την κεφαλιά, η μπάλα όμως περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Χαλκιά
90' Έναρξη καθυστερήσεων
93' Λήξη αγώνα























































TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ