STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Άρης-Καβάλα 1-0

ΑΡΗΣ - ΚΑΒΑΛΑ / 16η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΑΡΗΣ - ΚΑΒΑΛΑ / 16η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ MOTIONTEAM

Ο Άρης νίκησε στο πρώτο επίσημο παιχνίδι του για το 2011, επικρατώντας 1-0 της Καβάλας. Ο Ρουίς άνοιξε λογαριασμό στο πρωτάθλημα, ενώ με το αριστερό ξεκίνησε την σεζόν ο Κόκε, που τραυματίστηκε και αποχώρησε. Η Καβάλα είχε τα φόντα να πάρει θετικό αποτέλεσμα, ωστόσο οι παίκτες της ήταν άτυχοι στην τελική προσπάθεια.

Ο Ραούλ Κούπερ αναγκάστηκε να παρατάξει με απουσίες την ομάδα του λόγω των πολλών τραυματισμών, ενώ ο Χένρι Κάσπερτσακ, που πιθανόν κάθισε για τελευταία φορά στον πάγκο της Καβάλας, με τον υποψήφιο Ιταλό Σέρζε Κόσμι να βρίσκεται στις κερκίδες του "Κλ. Βικελίδης", είχε να καλύψει τις απουσίες των Αμπντούν και Ντιέ.

Ο Άρης μετά την εντός έδρας ήττα από την Ξάνθη στο τέλος του πρώτου γύρου, έπρεπε να επανακάμψει και να διατηρήσει την υπέρ του παράδοση που έχει απέναντι στου "αργοναύτες" στην έδρα του. Η νίκη αυτή έδωσε ψυχολογική και βαθμολογική ώθησε στους νικητές.

Αντίθετα, στους ηττημένους έμεινε η καλή εμφάνιση χωρίς βαθμολογικό αντίκρυσμα. Οι φιλοξενούμενοι παρότι αγωνίζονταν σε μία δύσκολη έδρα, έδειξαν θετικά στοιχεία στο παιχνίδι τους, δικαιολογώντας την καλή παρουσία στο πρωτάθλημα. Οι εντυπώσεις ανήκουν στους "αργοναύτες" που αδικούνται από το τελικό αποτέλεσμα.

Άρης (Έκτορ Κούπερ):Βελλίδης, Μίσελ, Οριόλ, Λαζαρίδης, Νέτο, Φατί, Πρίττας, Μενδρινός(83' Καζναφέρης), Χαβίτο, Κόκε (16' Τσεσνάουσκις), Ρουίζ.

Καβάλα (Χένρικ Κάσπερτσακ):Γκαλίνοβιτς, Πετκάκης(77' Γιάννου), Ντουγκλάο, Τόμασιτς, Χργκόβιτς, Καρντόσο, Ντικρόκ, Βουτσίτσεβιτς, Ονουάτσι, Δρόσος (30' Νταρσβίλ - 46' Ελευθεριάδης), Ογκμπέτσε.

Κίτρινες: Τσεσνάουσκις, Ρουίς, Ντικρόκ, Καρντόζο, Βουτσίσεβιτς, Τόμασιτς.

Γκολ με το καλημέρα

Ο Νέτο έστειλε το μήνυμα στον Γκαλίνοβιτς με επικίνδυνη εκτέλεση φάουλ στο πρώτο λεπτό. Ωστόσο, στην αμέσως επόμενη φάση, ο Άρης σε αντεπίθεση με τους Κόκε, Χαβίτο και Ρουίς τελικό αποδέκτη της μπάλας στο ύψος του πέναλτι, άνοιξε το σκορ για τους "κιτρινόμαυρους" με εύστοχο πλασέ του επιθετικού από την Γουατεμάλα.

Μετά από ένα στείρο πρώτο γύρο ο Ρουίς πέτυχε το πρώτο του τέρμα στο πρωτάθλημα. Η αντίδραση της Καβάλας ήταν άμεση χάνοντας σημαντική ευκαιρία με τον Ονουάτσι, το πλασέ του οποίου από το ύψος της μεγάλης περιοχής έδιωξε ο σωτήρια ο Βελλίδης, που πραγματοποίησε θετικό ντεμπούτο στο πρωτάθλημα.

Λίγο αργότερα, ο Κούπερ είχε την ατυχία να δει τον Κόκε να αποχωρεί από τον αγωνιστικό χώρο λόγω τραυματισμού στο αριστερό πόδι, μετά από μονομαχία με τον Ντουγκλάο. Στην θέση του ο Ισπανός τεχνικός πέρασε τον Τσεσνάουσκις και τον Μενδρινό σε ρόλο αντί Κόκε.

Στο πρώτο εικοσάλεπτο ο Άρης έδειξε ότι είχε τον έλεγχο στο κέντρο με τους Φατί και Πρίττα να υπερισχύουν των Καρντόσο και Ντικρόκ. Παρόλο αυτά, η απώλεια του Κόκε είναι εμφανής στην ανάπτυξη των "κιτρινόμαυρων", καθώς ο Μενδρινός δεν έδειξε να ανταποκρίνεται πλήρως στα νέα του καθήκοντα.

Το μισάωρο του αγώνα έκλεισε με δύο καλά σουτ του Ογκμπέτσε και μία αλλαγή για τους "Αργοναύτες" καθώς την θέση του Δρόσου πήρε ο Νταρσεβίλ, τον οποίο ο Κάσπερτσακ αποφάσισε να αφήσει εκτός αρχικής 11αδας.

Η Καβάλα σιγά σιγά άρχισε να κινεί τα νήματα του αγώνα και μάλιστα η κατοχή μπάλας είχε φτάσει στο 62% υπέρ της. Αυτό που έλειπε στους φιλοξενούμενους ήταν η τελική προσπάθεια. Αντίθετα, ο Άρης δεν μπορούσε να σταθεί στο γήπεδο καθώς η απουσία του Κόκε μεγάλωνε το πρόβλημα στην ανάπτυξη της ομάδας.

Ο Ρουίς στο 36' απείλησε με κεφαλιά την εστία του Γκαλίνοβιτς, αναγκάζοντας τον να διώξει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Λίγο αργότερα ο Μισέλ, βρέθηκε έξω από την μεγάλη περιοχή του Γκαλίνοβιτς, το σουτ του Βραζιλιάνου πέρασε άουτ.

Το σκορ του πρώτου ημιχρόνου αδικεί, σ' ένα βαθμό, την Καβάλα που είχε στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς την υπεροχή και αρκετές φορές φλέρταρε με την ισοφάριση. Μάλιστα λίγο πριν την λήξη ο Καρντόσο με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα λίγο έξω από την εστία του Βελλίδη.

Το ημίχρονο έκλεισε με ευκαιρία για τον Άρη. Ο Χαβίτο βρήκε μέσα στην περιοχή τον Μενδρινό, το σουτ του δεύτερου ήταν "άψυχο", ενώ ούτε ο Ρουίς πρόλαβε την μπάλα που κατέληξε άουτ.

Ίδιο τέμπο στην επανάληψη

Με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου, ο Νταρσεβίλ δεν κατάφερε τελικά να ξεπεράσει τον τραυματισμό του και αποχώρησε στο ημίχρονο, παίζοντας μόλις ένα τέταρτο στο ματς, δίνοντας την θέση του στον Ελευθεριάδη.

Στην πρώτη ευκαιρία της Καβάλας στην επανάληψη, ο Καρντόσο, στο 50', απέδειξε για ακόμα μία φορά πόσο καλό σουτ διαθέτει, καθώς ανάγκασε τον Βελλίδη να διώξει σε κόρνερ. Στην εκτέλεση του κόρνερ και μετά από λανθασμένη απομάκρυνση των γηπεδούχων, ο Βουτσίσεβιτς από διαγώνια θέση μέσα στην μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

Θα πρέπει να τονιστεί, η κατακόρυφη άνοδος του Καρντόσο που βοήθησε σε πολλούς τομείς μέσα στο παιχνίδι.

Το παθητικό παιχνίδι των γηπεδούχων και η αδυναμία να φανούν απειλητικοί συνεχίστηκε και στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, ενώ και η Καβάλα δεν απέβαλλε, τελικά, το επιθετικό της πρόβλημα.

Στον τομέα των φάουλ οι παίκτες του Κάσπερτσακ ήταν πιο απρόσεχτοι και πολλές φορές υποχρεώθηκαν σε αντιαθλητικά μαρκαρίσματα.

Στο 60', ο Νέτο συνεργάστηκε πολύ καλά για ακόμα μία φορά με τον Ρουίς, ο οποίος βρέθηκε μέσα στην περιοχή αλλά το πλασέ που επιχείρησε υπό πίεση μπλόκαρε ο Γκαλίνοβιτς.

Οι γηπεδούχοι έδειχναν ικανοποιημένοι από το υπέρ τους σκορ και όσο φρόντιζαν να μην απειλούνται δεν έψαξαν να ανεβάσουν την απόδοση τους.

Ο Άρης επαναπαυόταν στο 1-0, ψάχνοντας κάτι καλύτερο στις αντεπιθέσεις. Η Καβάλα είχε το μομέντουμ του αγώνα, αλλά ήταν φλύαρη.

Στο 64', έπειτα από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, ο Ογκμπέτσε πετάχτηκε και πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι η μπάλα πέρασε άουτ.

Η εκτέλεση φάουλ του Μίσελ στο 82' βρίσκει πάνω στα σώματα των αμυντικών και περνάει, επίσης, ανεκμετάλλευτη. Οι αλλαγές των δύο προπονητών δεν άλλαξαν την εικόνα του ματς και το σκορ διατηρήθηκε υπέρ του Άρη.

Πλέον, η Καβάλα θα ψάξει τη νίκη στην επόμενη αγωνιστική κόντρα στην Λάρισα, ενώ ο Άρης έχει δύσκολη αποστολή στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ