ΑΡΗΣ

Άρης-Λάρισα 1-1

Άρης-Λάρισα 1-1
αρης λαρισα

Ο Άρης για μια ακόμα φορά αν και προσέφερε όμορφο θέαμα δεν κατάφερε να πάρει την νίκη φτάνοντας παράλληλα στις 10 ισοπαλίες

Ο Κόκε δεν κατάφερε να ευστοχήσει στο πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του στο 2ο λεπτό όμως ήταν αυτός που την λύτρωσε και της χάρισε τον βαθμό της ισοπαλίας στο 71ο, καθώς ο Κλέιτον είχε ανοίξει το σκορ για την Λάρισα 4 λεπτά πριν.
td> Οι συνθέσεις των ομάδων
Άρης: Χαλκιάς, Κυριάκος, Παπδόπουλος, Βανγκελί, Πασσαλής, Νεμπεγλέρας, Γκαρσία, Χαβίτο, Κόκε, Πάουλο Κόστα, Κολτσίδας

Λάρισα: Κοτσόλης, Νταμπίζας, Γκαλίτσιος, Γκούγκα, Φωτάκης, Φέρστερ, Καλαντζής, Μπασιλά, Αλωνεύτης, Διγκόζης, Κατσιαρός
td> Με μια ματιά
Ο Γκιγιέρμο Όγιος είδε τους ποδοσφαιριστές του να μπαίνουν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και να στέκονται καλύτερα από τους αντιπάλους τους της Λάρισας, ενώ μόλις στο δεύτερο λεπτό, ο Άρης είχε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Κόκε ανέλαβε την ευθύνη να εκτελέσει το πέναλτι που λίγο πριν είχε παραχωρήσει ο Μάρκο Φέρστερ κάνοντας χέρι μέσα στην περιοχή της ομάδας του, όμως ο Ισπανός επιθετικός του Άρη για δεύτερη φορά φέτος δεν βρήκε στόχο από τα έντεκα βήματα.

Οι δύο ομάδες φάνηκε από την αρχή πως είχαν όρεξη να παίξουν όμορφο ποδόσφαιρο, κάτι που άλλωστε ήταν έκδηλο και από τον ρυθμό του αγώνα στα πρώτα λεπτά. Ο Άρης βέβαια, είχε την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων ακόμα και μετά από το χαμένο πέναλτι του Κόκε.

Έτσι η ομάδα του Γκιγιέρμο Όγιος, έφτασε και πάλι πολύ κοντά στο γκολ όταν ο Πασσαλής, έβγαλε τον Χαβίτο τετ α τετ με τον Κοτσόλη, όμως ο Ισπανός εξτρεμ κατάφερε (γιατί περί κατορθώματος πρόκειται) να χάσει την μοναδική ευκαιρία στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα άουτ. Χωρίς άλλες φάσεις, οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια με τον Άρη να μπορεί να λέει ότι δικαιούταν ένα γκολ.

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε και ο Άρης συνέχισε να είναι ο κυρίαρχος του αγώνα, χωρίς όμως αντίκρισμα. Έτσι και σύμφωνα με τους νόμους του ποδοσφαίρου, η Λάρισα ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ, όταν ο Διγκόζης βρήκε στο 71ο λεπτό του αγώνα τον Κλέιτον, εκείνος ξεπέρασε τον Παπαδόπουλο που μπήκε άτσαλα στην φάση και απέναντι από τον Χαλκιά δεν είχε πρόβλημα να πλασάρει για το 1-0.

Η απάντηση του Άρη; Άμεση. Τέσσερα μόλις λεπτά, μετά το 1-0, ο Κολτσίδας με βαθιά μπαλιά βρήκε τον Κυριάκο, ο οποίος την διεκδίκησε στον αέρα στέλνοντάς την στον προωθημένο Κόκε. Ο Ισπανός πήρε την μπάλα και μπήκε στην περιοχή, ενώ με δυνατό σουτ, άφησε άγαλμα τον Στέφανο Κοτσόλη, γράφοντας το 1-1. Στην συνέχεια ο Άρης και πάλι ανέκτησε την υπεροχή με τους παίκτες του να προσπαθούν να χτυπήσουν με γρήγορες επιθέσεις από τα πλάγια , τους ποδοσφαιριστές της Λάρισας όμως να αμύνονται σθεναρά.

Οι τελευταίοι ήταν αυτοί που έφτασαν εκ νέου κοντά στο γκολ όταν για μία ακόμη φορά, η άμυνα του Άρη πιάστηκε στον ύπνο και ο Αλωνεύτης βρέθηκε απέναντι από τον Χαλκιά με τον τελευταίο όμως να απλώνει τα τεράστια χέρια του και να αποκρούει το πλασέ του Κύπριου άσου.
td> Συνέντευξη Τύπου
Δώνης: "Από παθητικοί γίναμε απειλητικοί"

Ο τεχνικός της Λάρισας, Γιώργος Δώνης, στάθηκε στα δύο διαφορετικά πρόσωπα που παρουσίασε το σύνολό του απέναντι στον Άρη ενώ στη συνέχεια ο προπονητής των «κιτρίνων», Γκιγιέρμο Όγιος, δεν θέλησε να λύσει τη σιωπή του όσον αφορά το μέλλον του στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

"Για μας ο Β΄ γύρος ξεκίνησε με ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι εκτός έδραςπαιχνίδι. Με έναν αντίπαλο που όπως είχα πει έπαιξε καλό ποδόσφαιρο στον Α΄ γύρο και έπρεπε τουλάχιστον να μην χάσουμε", για να περάσει στη συνέχεια στην εμφάνιση της ομάδας του: "Η ομάδα μου παρουσίασε δύο πρόσωπα. Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε παθητικά και δεν μου άρεσε με τον Άρη να έχασε το πέναλτι. Αντίθετα στο δεύτερο ημίχρονο και αλλάζοντας το σύστημά μας από 4-5-1 σε 4-4-2 και με τις εσωτερικές αλλαγές του Γκαλίτσιου και του Διγκόζη γίναμε καλοί και απειλητικοί", ενώ για την συνέχεια είπε: "Αυτό που μετράει για μας είναι να πάρουμε αποτελέσματα μετά το δύσκολο Α΄ γύρο και τις ατυχίες που είχαμε ώστε να πάρουμε αποτελέσματα και να ανέβουμε στην βαθμολογία".

Όσο για την ίωση που είχε χτυπήσει τις προηγούμενες μέρες το σύνολό του; "Λόγω της ίωσης είχαμε πρόβλημα να συμπληρώσουμε 18άδα. Είναι σημαντικό ότι επανέρχονται παίκτες που έλειπαν. Θα έχουμε περισσότερες επιλογές για να ανέβουμε βαθμολογικά και να πάρουμε αποτελέσματα. Καλή συνέχεια στον Άρη που είναι μια ομάδα που εκπλήσσει".

Σε ερώτηση για την είσοδο του Κλέιτον ο κ. Δώνης είπε: "Είναι ένας ποδοσφαιριστής που βασίζουμε πολλά. Έχει έρθει σε άλλη ομάδα, με άλλη δυναμική χωρίς να υποτιμώ την Καλαμαριά με άλλες συνθήκες και θα πρέπει να δώσει αυτά που θέλουμε στην Λάρισα", ενώ για τον Φωτάκη τόνισε: "Είχε πυρετό για αυτό και έγινε. Το είχαμε πει στα αποδυτήρια".

Τέλος για το ενδεχόμενο ο Αλωνεύτης να πάρει μεταγραφή στην ΚΠΡ και κατά πόσο το σημερινό παιχνίδι θα ήταν το τελευταίο με την φανέλα της Λάρισας απάντησε: "Θα είναι καλό αν θα πάει γιατί θα βάλουμε αρκετά χρήματα στο ταμείο. Απλώς έχει τώρα ένα πρόβλημα τραυματισμού και δεν ξέρουμε πως θα φύγει. Το σίγουρο είναι ότι θα φύγει αύριο στο Λονδίνο".

Όγιος: "Απόφασή μου η σιωπή"

Στην αντίπερα όταν ήρθε η σειρά του Γκιγιέρμο Όγιος το ενδιαφέρον όλων δεν είχε να κάνει με το τι θα έλεγε ο τεχνικός του Άρη τόσο για το παιχνίδι όσο για το μέλλον του στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ωστόσο ο ίδιος προτίμησε τον δρόμο τη σιωπής.

"Πιστεύω ότι ήταν ένα παιχνίδι όπου ανά πάσα στιγμή μπορούσαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι και δημιουργήσαμε ευκαιρίες για γκολ. Η Λάρισα όμως είναι μια δύσκολη ομάδα που ξέρει και παίζει αμυντικά πολύ καλά. Πιστεύω ότι από την αρχή αν κάναμε ένα γκολ θα ήταν όλα διαφορετικά γιατί η Λάρισα θα έπρεπε να ανοιχτεί και θα έβλεπε το παιχνίδι διαφορετικά", και συνέχισε αναφερόμενος στους παίκτες του: "Η αλήθεια είναι όμως ότι έμεινα ευχαριστημένος από την απόδοση των παιδιών γιατί και στα 90΄ έπαιξαν επιθετικά αν και υπήρχε ο κίνδυνος από τόσο επίθεση αλλά δεν υπήρξε καμία ευκαιρία εκτός από αυτή που έβγαλε ο Χαλκιάς", και κατέληξε: "Ευχαριστώ πάρα πολύ την ομάδα μου για το φιλότιμο και την δύναμη που έδειξε. Θα πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε ώστε να βελτιωθούμε".

Σε ερώτηση για το ότι το πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει ο Κόκε και όχι ο Παπαδόπουλος ο κ. Όγιος απάντησε: "Η αλήθεια είναι μέσα στην ομάδα μας υπάρχουν 4 παίκτες που χτυπούν πέναλτι. Η αλήθεια είναι ότι εκείνη την στιγμή αυτοί θα πρέπει να δουν ποιος είναι στην καλύτερη διάθεση. Εγώ πάντως στηρίζω τον Κόκε παρά το ότι ο ίδιος έκανε δήλωση ότι δεν θα ξαναχτυπήσει πέναλτι".

Όσο για την ερώτηση που ακολούθησε για την παραμονή του και το ότι έχει ακουστεί τις τελευταίες μέρες ο κ. Όγιος τόνισε: "Πιστεύω ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να μιλήσουμε παρά μόνο για το παιχνίδι", ενώ όσον αφορά το πότε πιστεύει ότι θα ξεκαθαρίσει η όλη υπόθεση είπε: "Πιστεύω ότι μέσα στην εβδομάδα θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα αρκεί να υπάρχει κατανόηση και από τις δύο πλευρές".

Τέλος για το τι εννοεί λέγοντας ξεκαθάρισμα ο Αργεντινός τεχνικός του Άρη δήλωσε: "Η αλήθεια είναι ότι εγώ είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος με το πώς έχει δουλέψει η ομάδα μέσα στο γήπεδο. Εγώ είμαι με τους παίκτες μου, με την ομάδα μου και την διοίκησή μου. Ότι είναι εναντίον αυτών εγώ δεν θα το κάνω. Η απόφασή μου η σημερινή είναι η σιωπή".
td> Όλα τα λεφτά...
O ρυθμός του αγώνα, που ήταν γρήγορος και βοήθησε στο να χαρούμε όμορφο θέαμα.
td> Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Δεν χρειάζεται να ξεχάσουμε κάτι εμείς, αλλά οι φίλοι του Άρη που για μια ακόμα φορά είδαν την ομάδα τους να αποδίδει όμορφο ποδόσφαιρο να μην μπορεί όμως να πάρει την νίκη.
td> To Live του αγώνα...
Συνθέσεις ομάδων
Άρης: Χαλκιάς, Κυριάκος, Παπδόπουλος, Βανγκελί, Πασσαλής, Νεμπεγλέρας, Γκαρσία, Χαβίτο, Κόκε, Πάουλο Κόστα, Κολτσίδας

Λάρισα: Κοτσόλης, Νταμπίζας, Γκαλίτσιος, Γκούγκα, Φωτάκης, Φέρστερ, Καλαντζής, Μπασιλά, Αλωνεύτης, Διγκόζης, Κατσιαρός

1' Έναρξη αγώνα
2' Πέναλτι Άρης
Ο Φέρστερ ακούμπησε την μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή της Λάρισας
2' Κίτρινη κάρτα Λάρισα Φέρστερ
3' Ευκαιρία Άρης Κόκε
Ο Κοτσόλης πέφτει σωστά στην δεξιά γωνία του και απέκρουσε το πέναλτι του Κόκε
8' Σχόλιο
Γρήγορος ρυθμός στον αγώνα με τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να φαίνεται πως έχουν διάθεση να παίξουν καλό ποδόσφαιρο
19' Ευκαιρία Άρης Χαβίτο
Ευκαιρίες από αυτές που δεν χάνονται έχασε ο Άρης. Ο Πασσαλής έβγαλε τετ α τετ τον Χαβίτο αλλά το πλασέ του τελευταίου πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Κοτσόλη
25' Κίτρινη κάρτα Λάρισα Γκαλίτσιος
30' Σχόλιο
O Άρης έχει τον έλεγχο του αγώνα, ωστόσο η "εγκληματική" αστοχία των παικτών του, του "στοιχίζει" προς το παρόν.
36' Κίτρινη κάρτα Λάρισα Γκούγκα
45' Κίτρινη κάρτα Άρης Πασσαλής
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
46' Σουτ Άρης Κόκε
54' Αλλαγή παίκτη Λάρισα
Στην θέση του Φωτάκη μπήκε ο Κλέιτον
66' Γκολ Λάρισα Κλέιτον
Πάσα του Διγκόζη στον Κλέιτον, αυτός κοντρολάρει με το στήθος περνάει τον Παπαδόπουλο που μπήκε άτσαλα στη φάση, βγαίνει τετ α τετ με τον Χαλκιά και με πλασέ στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.
68' Αλλαγή παίκτη Άρης
Στην θέση του Γκαρσία ο Βάισχαϊμερ
71' Γκολ Άρης Κόκε
O Κόκε μπήκε στην περιοζή και με δυνατό σουτ από πλάγια θέση και μέσα στην περιοχή άφησε "άγαλμα" τον Κοτσόλη
72' Κίτρινη κάρτα Άρης Κόκε
76' Κίτρινη κάρτα Παπαδόπουλος
77' Ευκαιρία Λάρισα
Μεγάλη ευκαιρία χάνει ο Αλωνεύτης αφού με ατομική κούρσα βρέθηκε μέσα στην περιοχή πλάσαρε τον Χαλκιά, αλλά ο τελευταίος απέκρουσε με τα δάχτυλα
87' Αλλαγή παίκτη
Μπήκε ο Γουγουλιάς βγήκε ο Πάουλο Κόστα
90' Λήξη αγώνα



































TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ