ΑΡΗΣ

Άρης-Μπόλτον 1-1

Άρης-Μπόλτον 1-1
Αρης-Μπολτον

Ο Άρης με γκολ του Χαβίτο στο 92' αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με την Μπόλτον στο "Κλ. Βικελίδης"

Ο Άρης πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση μπροστά στους οπαδούς του (περίπου 15.000 βρέθηκαν στις εξέδρες) που πήγαν στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για να παρακολουθήσουν την φιλική αναμέτρηση με την Μπόλτον.
Ο Κίκε Ερνάντεθ παρέταξε μια ενδεκάδα όπου υπήρχαν αρκετά από τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα των «κίτρινων». Ο Κέλεμεν ήταν κάτω από τα δοκάρια, Αουρέλιο, Λέμπο, Κουλουχέρης, Βανγκέλι ήταν στην άμυνα, Γκαρσία, Μπατιόν, Κάλβο και Ρεγκέϊρο ήταν στην μεσαία γραμμή, ο Ζεντίλ ήταν ο συνδετικός κρίκος με τον Κόκε που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Το πρώτο δεκάλεπτο πέρασε χωρίς κάποια ιδιαίτερη φάση, καθώς οι δυο ομάδες «ψαχνοντουσαν» στον αγωνιστικό χώρο, την ίδια ώρα που οι οπαδοί των Θεσσαλονικέων είχαν δημιουργήσει πολύ ωραία ατμόσφαιρα στην εξέδρα.

Στο 11’ είχαμε την πρώτη φάση του αγώνα και ήταν για την Μπόλτον. Ο Γκάβιν ΜακΚαν εκτέλεσε φάουλ από μακρινή απόσταση, όμως η μπάλα πέρασε έξω από την εστία του Κέλεμεν και ενώ οι παίκτες του Άρη δεν είχαν στήσει και το καλύτερο δυνατό «τείχος».

Από τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα του Άρη, ήταν ξεκάθαρο από τα πρώτα λεπτά ότι ο Ρεγκέϊρο έχει «κλέψει» τις καρδιές των οπαδών, καθώς τον χειροκροτούσαν σε κάθε προσπάθεια που έκανε. Στο 20’ ο Ουρουγουανός έκανε «γλυκιά» σέντρα από δεξιά, όμως δεν υπήρχε κάποιος συμπαίκτης του για ν’ αξιοποιήσει την ευκαιρία, καθώς ο Άρης δεν είχε βρει διαδρόμους για να απειλήσει απέναντι σε μια αγγλική ομάδα που έδειχνε σοβαρή και με καλή οργάνωση, αν και μερικές φορές οι παίκτες του Μέγκσον ξέφυγαν στα μαρκαρίσματα τους και ήταν ιδιαίτερα σκληροί (γι’ αυτό και στο 30’ είχαμε αψιμαχία του Ρεγκέϊρο με τον Στέϊνσον).

Ο Άρης ήταν ξεκάθαρο ότι προσπαθούσε να δημιουργήσει , την ίδια ώρα ου η Μπόλτον έδειχνε να έχει στο μυαλό της πως θα «καταστρέψει» το παιχνίδι του αντιπάλου. Στο 41’ υπήρχε υποψία φάσης για τον Άρη, ο Ρεγκέϊρο μπήκε στην περιοχή, αλλά ο Στέϊνσον τον πρόλαβε πριν σουτάρει και παραχώρησε κόρνερ.

Πίεσε ο Άρης, η Μπόλτον προηγήθηκε

Ο Άρης ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο χωρίς αλλαγές και στο 52’ είχε μια αξιόλογη ευκαιρία όταν ο Ρεγκέιρο κινήθηκε όμορφα από τα αριστερά, πέρασε την μπάλα στον Ζεντίλ, αλλά το σουτ του Βραζιλιάνου κατέληξε άουτ, περνώντας δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ελ Χαμπσί.

Επτά λεπτά αργότερα είχαμε την καλύτερη ευκαιρία στον αγώνα μέχρι εκείνο το σημείο. Ο Ρεγκέιρο σέντραρε από τα αριστερά, ο Κόκε έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Αλ Χαμπσί απομάκρυνε.

Στην συνέχεια της αναμέτρησης έπεσε ο ρυθμός και χρειάστηκε να μπούμε στο τελευταίο 20λεπτο για να έχουμε ευκαιρία και πάλι. Στο 70’ ο Ερνάντεθ έριξε στον αγωνιστικό χώρο τους Ντελόρτε και Βλόνταρτσικ στις θέσεις των Κόκε και Ρεγκέιρο αλλάζοντας το σύστημα σε 4-4-2 και δυο λεπτά αργότερα η ομάδα του είχε άλλη μια ευκαιρία όταν από κόρνερ του Χαβίτο, ο Λέμπο πήδηξε ψηλά και έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Αλ Χαμπσί μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.

Ο Άρης πίεζε και προσπαθούσε να φθάσει στο γκολ, όμως τελικά η Μπόλτον ήταν αυτή που προηγήθηκε. Στο 81’, ο Τζεμαλί εκτέλεσε φάουλ, ο Νόλαν με γυριστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και ο ΜακΚαν που ακολουθούσε την φάση με νέα κεφαλιά από κοντινή απόσταση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (0-1).

Ισοφάρισε ο Χαβίτο
Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 85’ είχαν άλλη μια ευκαιρία με τον Βλόνταρτσικ να σουτάρει και τον Αλ Χαμπσί με εξαιρετική επέμβαση να στέλνει την μπάλα σε κόρνερ. Δυο λεπτά αργότερα ο Χαβίτο προσπάθησε να ισοφαρίσει με ευθύβολο σουτ, όμως και πάλι ο τερματοφύλακας της Μπόλτον απομάκρυνε την μπάλα.

Η ισοφάριση για τους «κίτρινους» ήρθε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Ντελόρτε με τακουνάκι τροφοδότησε τον Χαβίτο και ο Ισπανός με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Αλ Χαμπσί και διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Οι συνθέσεις
Άρης:
Κέλεμεν, Κουλοχέρης, Λεμπό, Κάλβο (54’ Χαβίτο), Γκαρσία, Ζεντίλ (54’ Σανσόν), Κόκε (70’ Ντελόρτε), Μπατιόν (54’ Νεμπεγλέρας), Αουρέλιο, Ρεγκέιρο (70’ Βλόνταρτσικ), Βανγκέλι (54’ Νέτο).

Μπόλτον: Αλ Χαμπσί, Στέινσον (46’ Χαντ), Σάμουελ, Νόλαν, Κάχιλ, Α. Ο’ Μπράιεν, Ρίγκα (90’ Βαζ Τε), Τ. Ο’ Μπράιεν (68’ Τζεμαλί), Ντέιβις (58’ Ομπαντέγι), ΜακΚαν, Γκάρντνερ.

Ερνάντεθ: "Περιμένουμε την Σλάβεν"


Ικανοποιημένοι ο καθένας από την πλευρά του παρουσιάστηκαν οι τεχνικοί του Άρη και της Μπόλτον Κίκε Ερνάντεθ και Γκάρι Μέγκσον μετά το τέλος του φιλικού παιχνιδιού που πραγματοποιήθηκε στο "Κλεάνθης Βικελίδης" με τον Ισπανό τεχνικό των «κιτρίνων» να συνέστησε προσοχή στην Σλάβεν Μπέλουπο στον δρόμο της πρόκρισης.

"Ήταν το πρώτο μας παιχνίδι μπροστά στον λαό μας. Σε συλλογικό επίπεδο ο δικός μας στόχος είναι να αρχίσει να δένει η ομάδα και να δουν οι φίλαθλοί μας τι δυνατότητες έχει η ομάδα μας. Ο αγωνιστικός χώρος έκανε λίγο περίπλοκο το παιχνίδι μας. Η ζέστη και το κλίμα δεν βοηθάει ώστε ο αγωνιστικός χώρος να είναι καλός παρά την δουλειά που γίνεται.



Είχαμε στιγμές που έμεινα χαρούμενος όπως και ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών και αυτήν να μεταφέρονται στον αγωνιστικό χώρο ότι κάνουμε στις προπονήσεις. Είχαμε καλές ευκαιρίες. Αυτό είναι καλό. Αλλά για να κερδίσεις στο ποδόσφαιρο θα πρέπει να κάνεις τις ευκαιρίες γκολ. Είναι αλήθεια πάντως ότι περιμένουμε το πρώτο παιχνίδι με την Σλάβεν για το Κύπελλο UEFA", τόνισε ο Ερνάντεθ αναφερόμενος στο παιχνίδι.

"Η ομάδα προοδεύει"


Σε ερώτηση για το πώς βλέπει την ομάδα του την στιγμή αυτή σχολίασε: "Η εικόνα που θέλουμε για την ομάδα είναι πάντα η καλύτερη. Θέλουμε μία ομάδα μαχητική και δουλεύουμε για να πετύχουμε τους στόχους μας. Η ομάδα προοδεύει συνεχώς και σιγά σιγά βρίσκει αυτό που δουλεύουμε και είναι δύσκολο αυτή την στιγμή να φθάσουμε στο επίπεδο που θέλουμε. Ο ανταγωνισμός όμως που υπάρχει στην ομάδα μας κάνει να ανεβαίνουμε επίπεδο".

"

Θα τους σεβαστούμε"



Σε ερώτηση για την Σλάβεν Μπέλουπο και το πώς του φάνηκε παρακολουθώντας την από κοντά χθες το βράδυ στην έδρα της στο παιχνίδι με την Ζαντάρ είπε: "Σε γενικές γραμμές είναι μία ομάδα που προσπαθεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο και από το κέντρο και μπροστά έχει καλούς ποδοσφαιριστές. Δεν υπάρχει κανένας προκριματικός που να είναι εύκολος.



Θα τους σεβαστούμε. Ξέρουμε ότι έχουνε αρκετές αρετές. Στόχος μας όμως είναι με πολύ μεγάλο σεβασμό να δουλέψουμε για την πρόκριση. Η Σλάβεν είναι ένας οργανωμένος σύλλογος με φιλοδοξίες. Για αυτό κι εύκολο δεν υπάρχει τίποτα. Εμείς στοχεύουμε για μια καλή χρονιά στο Κύπελλο UEFA και θα παλέψουμε για την πρόκριση".

"

Όποιος κοιμηθεί θα φύγει"



Όσο για το αν έχει κατασταλάξει στην βασικά 11άδα απάντησε: "Υπάρχουν παραπάνω από 11 παίκτες που μπορούν να αγωνιστούν αλλά δυστυχώς θα αγωνιστούν με 11", για να επισημάνει στέλνοντας το δικό του μήνυμα πως: " Όποιος όμως κοιμηθεί λιγάκι θα φύγει από την ενδεκάδα".



Τέλος για το ότι το γκολ της Μπόλτον προήλθε από στημένη φάση και αν τον προβληματίζει είπε: " Θα πρέπει να προσπαθούμε να μην δεχόμαστε γκολ. Είναι ξεκάθαρο ότι είναι ένα πρόβλημα που όμως διορθώνεται κι επομένως συνεχίζουμε να διορθώνουμε τα προβλήματά μας".



Μέγκσον: "Φανταστική ατμόσφαιρα"



"Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι σε μια φανταστική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλαθλοι του Άρη και ένα καλό τεστ για μας", ήταν το πρώτο σχόλιο του Γκάρι Μέγκσον με τον τεχνικό της Μπόλτον όταν του ζητήθηκε να συγκρινεί το σημερινό παιχνίδι σε σχέση με εκείνο της περσινής αγωνιστικής περιόδου για το Κύπελλο UEFA είπε: "Φυσικά δεν μπορεί να γίνει σύγκριση ανάμεσα στα δύο παιχνίδια. Αυτό ήταν φιλικό και εκείνο ήταν επίσημο. Ωστόσο υπάρχουν ομοιότητες όπως το τελικό αποτέλεσμα και ο τρόπος που διαμορφώθηκε με τον Άρη να ήταν αυτός που ισοφάρισε στο τέλος", για να καταλήξει: "Νομίζω ότι το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο αν και ο Άρης έκανε περισσότερες ευκαιρίες στο παιχνίδι".



* Το παρών στο "Κλεάνθης Βικελίδης" έδωσε και εκπρόσωπος της Σλάβεν Μπέλουπο, αντιπάλου του Άρη στο Κύπελλο UEFA.

































TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ