FOOTBALL ANALYSIS

Άρης: Ο Εντιαγέ είναι το "μαύρο διαμάντι" που έλειπε από το κέντρο

Ο Μπαντού Εντιαγέ πανηγυρίζει το γκολ κόντρα στον Βόλο
Ο Μπαντού Εντιαγέ πανηγυρίζει το γκολ κόντρα στον Βόλο INTIME

Ο Μπαντού Εντιαγέ είναι ο παίκτης που έλειπε από τη μεσαία γραμμή του Άρη, ανεβάζοντας επίπεδο τους "κιτρίνους" και προσφέροντας ισορροπία, όπως αποδείχθηκε και στον αγώνα με τον Βόλο.

Ο Άρης, ύστερα από ένα επεισοδιακό παιχνίδι που διακόπηκε για σχεδόν μία ώρα εξαιτίας επεισοδίων εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου, επικράτησε 2-1 του Βόλου για την 9η αγωνιστική της Super League Interwetten και άφησε πίσω την ήττα από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου συνεχίζει την ανοδική πορεία της, η οποία συνδυάζεται και με όμορφο θέαμα. Οι "κίτρινοι" έχουν καταφέρει να διατηρήσουν σε υψηλά επίπεδα την αμυντική λειτουργία, η οποία ήταν και το μεγάλο όπλο την περσινή σεζόν, ενώ παράλληλα παρουσιάζονται ιδιαίτερα βελτιωμένοι και στον επιθετικό τομέα, απόρροια και της ποιοτικής ενίσχυσης κατά τη διάρκεια της θερινής μεταγραφικής περιόδου.

To μεγάλο "όπλο" του Άκη Μάντζιου

Βέβαια, ο παίκτης που έχει κατορθώσει αθόρυβα και με συνέπεια να συμβάλει στο αγωνιστικό upgrade του Άρη δεν αγωνίζεται στην επίθεση, αλλά στο κέντρο και δεν είναι άλλος από τον Μπαντού Εντιαγέ. Ο Σενεγαλέζος διεθνής μέσος αποκτήθηκε το καλοκαίρι με σκοπό να ανεβάσει επίπεδο την ήδη εξαιρετική μεσαία γραμμή των "κιτρίνων", προσφέροντας στοιχεία που έλειπαν από την ομάδα, όπως η δύναμη, τα φυσικά προσόντα και η ικανότητα στον αέρα.

Κι όχι μόνο δείχνει να φέρνει εις πέρας την αποστολή του, αλλά έχει μετατραπεί σε έναν υπερπολύτιμο παίκτη στα πλάνα του Μάντζιου. Άλλωστε, αυτό αποδείχθηκε και στον αγώνα με τον Βόλο, όπου ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Άρη. Δεν είναι μόνο το εξαιρετικό γκολ που σημείωσε, αλλά και η γενικότερη εικόνα του που του δίνουν τον τίτλο του "Man of the Match".

Ανίκητος στις μονομαχίες

Πιο αναλυτικά, ο Εντιαγέ ήταν πρώτος σε κερδισμένες μονομαχίες στον αγώνα με 9, ενώ είναι γενικότερα κι ο κορυφαίος παίκτης του Άρη στο πρωτάθλημα στη συγκεκριμένη στατιστική κατηγορία με 6.15 κερδισμένες μονομαχίες ανά 90'. Επίσης, απέναντι στον Βόλο ήταν πρώτος σε κερδισμένα τάκλιν (2) και κλεψίματα (2), όπως και σε κερδισμένα φάουλ (4).

Στο γράφημα της Opta Stats/Perform φαίνονται οι κερδισμένες μονομαχίες κόντρα στον Βόλο:

Τεράστια βοήθεια στην ανάπτυξη και 12/12(!) πάσες

Παράλληλα, όμως, καθοριστική ήταν κι η συμβολή του στον τομέα της ανάπτυξης. Ο 31χρονος χαφ ήταν πρώτος σε επιτυχημένες πάσες στο αντίπαλο μισό (22), πρώτος σε επιτυχημένες ντρίμπλες (3), ενώ ήταν δεύτερος σε επιτυχημένες πάσες στο τελευταίο τρίτο (13), πίσω μόνο από Ντάνιελ Σούντγκρεν και Ματέο Γκαρσία.

Όπως είναι εμφανές, οι συγκεκριμένες επιδόσεις είναι ακόμα πιο σημαντικές αν σκεφτεί κανείς πως ο Άρης αγωνιζόταν για 75 λεπτά χωρίς τον Φακούντο Μπερτόγλιο που αποβλήθηκε στη σύρραξη μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων. Ουσιαστικά, ο Εντιαγέ πήρε και μέρος των αρμοδιοτήτων του Αργεντινού σε ανάπτυξη και δημιουργία και τα πήγε εξαιρετικά.

Μάλιστα, στο δεύτερο ημίχρονο είχε το εντυπωσιακό 12/12(!) επιτυχημένες πάσες, αποδεικνύοντας πως όχι μόνο δεν επηρεάστηκε από την κούραση, αλλά είχε το καθαρό μυαλό να πάρει τις σωστές επιλογές και να βοηθήσει την ομάδα του να φτάσει σε ένα σπουδαίο διπλό, βάσει συνθηκών.

Πέρυσι ο Άρης είχε τους Big-3, Λούκας Σάσα, Τζέιμς Τζέγκο και Χαβιέ Ματίγια που έλυναν και έδεναν στη μεσαία γραμμή, αλλά φέτος διαθέτει ένα "μαύρο διαμάντι" που κάνει ήδη τη διαφορά. Τεράστια υπόθεση.

Στην Game Night της Κυριακής, ο Παντελής Βλαχόπουλος μαζί με τους Θέμη Καίσαρη και Τσάρλυ σχολιάζουν το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ, καθώς και το Ολυμπιακός - Ιωνικός για την 9η αγωνιστική της Super League Interwetten.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΑΡΗΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ