ΑΡΗΣ

Άρης: Ο μονόδρομος των συμβολαίων που λήγουν και οι δυσκολίες

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ / ΑΕΚ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ / ΑΕΚ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Άρης θα κυνηγήσει μετά την τιμωρία που του επιβλήθηκε τα συμβόλαια που εκπνέουν στο τέλος της σεζόν. Δείτε τι ισχύει σε κάθε περίπτωση και τις αντικειμενικές δυσκολίες.

Το Sport24.gr κατέγραψε το χρονικό μέχρι τη νέα "καμπάνα" της FIFA στον Άρη, η οποία απαγορεύει μεταγραφές στους κίτρινους για τις δυο επόμενες περιόδους.

Ο Άρης θα προσφύγει στο CAS ευελπιστώντας σε ανατροπή της απόφασης, ωστόσο μέχρι τότε το μέλλον προδιαγράφεται ζοφερό. Όπως υποστηρίζουν από τη Θεσσαλονίκη είναι πλέον - και μέχρι να βγει η απόφαση του CAS - αναγκασμένοι να κυνηγήσουν μέχρι 30 Ιουνίου τα συμβόλαια που εκπνέουν στο τέλος της σεζόν και στα οποία μέχρι τώρα είναι η αλήθεια ότι δεν είχε παρουσιαστεί κάποια εξέλιξη.

Το Sport24.gr σας παρουσιάζει τι ισχύει σε κάθε περίπτωση αν και γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι οι περισσότεροι είναι βασικοί παίκτες.

ΧΟΥΛΙΑΝ ΚΟΥΕΣΤΑ

Επίσημη πρόταση για επέκταση συνεργασίας στον Κουέστα δεν έχει γίνει. Σε προφορικό επίπεδο συζητήθηκε πριν από το ξέσπασμα του κορονοϊού το ενδεχόμενο να συνεχιστεί η συνεργασία των δυο πλευρών, αλλά ουδέποτε κατατέθηκε πρόταση. Ο Κουέστα έτσι κι αλλιώς αυτό το διάστημα ψάχνεται. Υπάρχει ενδιαφέρον από ομάδες της Κύπρου, όπου έχει προταθεί.

ΟΥΓΚΟ ΣΟΟΥΖΑ

Ο Πορτογάλος δεν ήταν στην πρώτη γραμμή των επιλογών ούτε του Παντελίδη, ούτε του Τερζή (στο μεσοδιάστημα ως υπηρεσιακός), ούτε του Ένινγκ. Βέβαια, τα δεδομένα αλλάζουν και η περίπτωσή του θα επανεξεταστεί σε άλλη βάση. Ο 27χρονος κεντρικός αμυντικός απολαμβάνει εκτίμησης στους κίτρινους και θεωρείται "στρατιώτης" καθώς συμμετείχε στην χρονιά επιστροφής στη Super League 1, ενώ δεν "γκρινιάζει" ιδιαίτερα που δεν έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Δεν είναι και περιζήτητος.

ΜΙΧΑΛΙ ΚΟΡΧΟΥΤ

Από πολύ καλή χρονιά προέρχεται ο 31χρονος Ούγγρος αριστερός μπακ. Υπήρχαν συζητήσεις με τους εκπροσώπους του ποδοσφαιριστή, ο οποίος τον Φεβρουάριο ήθελε να περιμένει να δει εάν η εθνική ομάδα της πατρίδας του - στην οποία είναι βασικός - θα έπαιρνε το εισιτήριο για την τελική φάση του Euro 2020 (συμμετείχε στα playoffs του Nations League). Ο Κόρχουτ πιστεύει ότι βάσει της σεζόν που έκανε μπορεί να βρει καλύτερο συμβόλαιο. Ενδιαφέρον έδειξε η Χάιντουκ. Μάλιστα η ομάδα από το Σπλιτ είχε κάνει διερευνητική κρούση για τις απαιτήσεις του.

ΧΑΒΙΕΡ ΜΑΤΙΓΙΑ

Αντίθετα με τον Χουλιάν Κουέστα, στον Χαβιέρ Ματίγια είχε γίνει πρόταση για επέκταση της συνεργασίας των δυο πλευρών. Βασικός (κι αναντικατάστατος) κι αυτός. Δεν είχε απαντήσει στους κίτρινους κι αυτό ήθελε να περιμένει το τέλος της σεζόν για να εξετάσει καλύτερα τις επιλογές του.

ΝΤΑΝΙΕΛ ΛΑΡΣΟΝ

Ο Ντάνιελ Λάρσον διέψευσε πρόσφατα δηλώσεις σε συνέντευξη στην πατρίδα του και υποστήριξε ότι: "Μου αρέσει που παίζω στον Άρη". Κι εδώ υπήρχαν κάποιες συζητήσεις, οι οποίες δεν προχώρησαν. Η ουσία είναι ότι ο Σουηδός προτείνεται και από διαφορετικούς εκπροσώπους μάλιστα σε αρκετές ομάδες. Είναι πολύ δύσκολο να παραμείνει. Υπήρξε ενδιαφέρον από ομάδα της Κύπρου, ωστόσο οι απαιτήσεις του (προ κορονοϊού) κρίθηκαν υπερβολικές. Τελευταία υπάρχει ενδιαφέρον από ασιατική ομάδα για τον Σκανδιναβό. Ο 33χρονος ψάχνει το τελευταίο καλό συμβόλαιο στην καριέρα του και η Ελλάδα είναι η έσχατη επιλογή αυτή τη στιγμή.

ΜΠΡΟΥΝΟ ΓΚΑΜΑ

Ίσως ο MVP της τρέχουσας σεζόν για τους κίτρινους. Ο Πορτογάλος επέστρεψε δριμύτερος από το σοβαρό τραυματισμό που υπέστη (ρήξη χιαστού) κι έκανε σούπερ χρονιά. Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο Sport24.gr είχε υποστηρίξει ότι θα ήθελε να παραμείνει στον Άρη.

Εκπροσωπείται από τον πανίσχυρο συμπατριώτη ατζέντη του, Ζόρζε Μέντες, και όπως γίνεται αντιληπτό δεν θα έχει μεγάλο πρόβλημα να βρει ομάδα, ειδικά μετά τη σεζόν που έκανε.

Γι' αυτό και περιμένει ακόμη. Έχει πέραση στην Τουρκία, ενώ φυσικά το όνομά του βρίσκεται στις λίστες αρκετών ομάδων της Segunda ( Ισπανία) που του προτείνουν καλό συμβόλαιο.Καλύτερο από αυτό που έχει στον Άρη.

ΝΙΚΟΛΑ ΝΤΙΓΚΙΝΙ

Ο Νικολά Ντιγκινί βρέθηκε κοντά στην αποχώρηση τον περασμένο Ιανουάριο, αλλά ο Απόλλων Λεμεσού δεν ήθελε να καταβάλει το ποσό των 100.000 ευρώ που ζητούσε ο Άρης για να τον αφήσει.

Η ομάδα της Κύπρου δεν τον έβγαλε από το μυαλό και σύμφωνα με πληροφορίες έδωσε ραντεβού για το καλοκαίρι, όταν και θα μπορεί να τον αποκτήσει χωρίς να δώσει ούτε ευρώ στους κίτρινους.

Αντιλαμβανόταν ότι δεν βρίσκεται στα πλάνα του Μίχαελ Ένινγκ και είναι αρκετά πιθανό να είναι κάτοικος Κύπρου για την επόμενη σεζόν.

ΜΠΡΑΟΥΝ ΙΝΤΕΓΕ

Σε μόνιμη βάση τα μεταγραφικά σενάρια που εμπλέκουν τον Νιγηριανό με ομάδες της Τουρκίας. Η Μαλάτιασπορ προσπάθησε πολύ να τον αποκτήσει κατά την παρελθούσα (χειμερινή) μεταγραφική περίοδο, ωστόσο, δεν τα κατάφερε.

Οι πληροφορίες περί Φενέρμπαχτσε και Γαλατασαράι για τον Νιγηριανό φορ δεν φαίνεται να έχουν βάση, αλλά είναι αλήθεια ότι το όνομά του έχει περίοπτη θέση στην ατζέντα αρκετών τουρκικών ομάδων.

Η ρευστή οικονομική κατάσταση της γειτονικής χώρας και οι επιπτώσεις του κορονοϊού γεννούν δεύτερες σκέψεις στον Αφρικανό, ο οποίος γενικώς ψάχνεται.

Άλλωστε το δήλωσε και πρόσφατα σε σελίδα της πατρίδας του, Νιγηρίας: "Αγάπησα τον Άρη, δεν ξέρω αν θα μείνω"

ΜΑΡΤΙΝ ΤΟΝΣΟ

Ο Μαρτίν Τόνσο δεν υπολογιζόταν - τουλάχιστον όσο θα ήθελε ο ίδιος - από τον Μίχαελ Ένινγκ και δεν ξεκίνησε να ψάχνεται τον τελευταίο καιρό, όταν επιβλήθηκε δηλαδή η τιμωρία στην ομάδα. Ήδη από το χειμώνα σκεφτόταν την έξοδο.

Κι αυτό βρέθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στο στόχαστρο του Απόλλωνα Λεμεσού, ενώ τον Ιανουάριο αρνήθηκε πρόταση που έγινε από την ομάδα της δεύτερης κατηγορίας του τουρκικού πρωταθλήματος, Οσμανλίσπορ.

Ο Τόνσο θέλει να παίζει και στον Άρη με τον Γερμανό προπονητή δεν ήταν δυνατό να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

*Ο Φραν Βέλεθ θα συνεχίσει στον Παναθηναϊκό

**Εκπνέουν και τα συμβόλαια των Απόστολου Τσιλιγγίρη (20χρονος γκολκίπερ) και Δημήτρη Διαμαντόπουλου (31χρονος επιθετικός)

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ