FOOTBALL ANALYSIS

Άρης: Ο Μορόν συνεχίζει να "εκτελεί" τις αντίπαλες άμυνες

Ο Λορέν Μορόν άνοιξε το σκορ απέναντι στη Λαμία για τον Άρη
Ο Λορέν Μορόν άνοιξε το σκορ απέναντι στη Λαμία για τον Άρη ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ / INTIME SPORTS

Ο Λορέν Μορόν οδήγησε τον Άρη σε νέα νίκη, απέναντι στη Λαμία (2-0), και αποτελεί και φέτος τη βασική πηγή κινδύνου για τις αντίπαλες άμυνες.

Χωρίς φρένα συνεχίζει στη Stoiximan Super League ο Άρης, ο οποίος μετά τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ νίκησε και τη Λαμία, με 2-0, και έπιασε την ΑΕΚ στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Ο άνθρωπος που ξεκλείδωσε το παιχνίδι για την ομάδα του Άκη Μάντζιου δεν ήταν άλλος από τον Λορέν Μορόν, ο οποίος άνοιξε το σκορ με κεφαλιά από φάουλ του Μόντσου στο 4' και διπλασίασε το προβάδισμα των κίτρινων με πλασέ εκτός περιοχής στο 43'. Ο Ισπανός δεν βρήκε πολλές τελικές, μόλις δύο, όμως ήταν απόλυτα ακριβής και αποτελεσματικός σημειώνοντας δύο γκολ σε ισάριθμες προσπάθειες.

Άρης: Ο Μορόν συνεχίζει να "εκτελεί" τις αντίπαλες άμυνες
Οι επαφές και οι κορυφαίες επιδόσεις του Μορόν στο Άρης - Λαμία

Η εμφάνιση του Μορόν απέναντι στη Λαμία ήρθε να προστεθεί στις ήδη εξαιρετικές εμφανίσεις του 30χρονου κεντρικού επιθετικού τη φετινή σεζόν. Ο φορ του Άρη έχει φτάσει ήδη τα έξι γκολ στη Stoiximan Super League, σε μόλις 21 τελικές. Κάτι που σημαίνει πως ο Μορόν συγκεντρώνει φέτος 0.47 xG ανά τελική. Φυσικά, θα πρέπει να συνυπολογίσουμε πως από τα δύο από τα έξι τέρματά του έχουν έρθει από το σημείο του πέναλτι. Σε κάθε περίπτωση, ο Ισπανός εκτελεστής αποτελεί και φέτος την αιχμή του δόρατος για τους Θεσσαλονικείς και φιλοδοξεί να κερδίσει και πάλι τον τίτλο του πρώτου σκόρερ.

Άρης: Ο Μορόν συνεχίζει να "εκτελεί" τις αντίπαλες άμυνες
Οι τελικές και τα xGoals του Μορόν στη φετινή Stoiximan Super League

Απόλυτη κυριαρχία στον άξονα

Δεν ήταν όμως μόνο ο Μορόν που ξεχώρισε για τον Άρη. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου είδε την τριάδα της μεσαίας της γραμμής να ελέγχει απόλυτα το παιχνίδι και να μεγαλώνει το γήπεδο στο επιθετικό τρίτο των κίτρινων.

Τόσο ο Μανού Γκαρθία όσο και οι Μόντσου και Σιφουέντες είχαν ευστοχία μεταβιβάσεων μεγαλύτερη του 85% ενώ οι τρεις τους συνολικά είχαν 251 εύστοχες μεταβιβάσεις κυκλοφορώντας την μπάλα με ασφάλεια στον άξονα.

Παράλληλα, οι τρεις τους είχαν 18 εύστοχες μακρινές μεταβιβάσεις, ταξιδεύοντας την μπάλα προς τα πλάγια ώστε να εκμεταλλευτούν τους χώρους πίσω από την αμυντική γραμμή της Λαμίας.

Άρης: Ο Μορόν συνεχίζει να "εκτελεί" τις αντίπαλες άμυνες
Ο μέσος χώρος δράσης και το δίκτυο μεταβιβάσεων του Άρη κόντρα στη Λαμία

Η ευχέρειά τους με την μπάλα στα πόδια έφερε και καλές στιγμές για τον Άρη αφού και οι τρεις μέσοι των κίτρινων είχαν από 1 key pass ενώ ο Μανού Γκαρθία δημιούργησε και μια μεγάλη ευκαιρία, βγάζοντας με κάθετη πάσα τον Ντιαντί απέναντι στον Κόστιτς.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ