ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Άρης-Ολυμπιακός 1-0

Άρης-Ολυμπιακός 1-0
γκαλέτι

Σ' ένα χορταστικό ματς που τα είχε όλα, ο Άρης ήταν κυριάρχος και κατα συνέπεια νικητής με 1-0 κόντρα στον ΟΣΦΠ

Πραγματοποιώντας την καλύτερη τους εμφάνιση στο φετινό πρωτάθλημα, έχοντας τον απόλυτο έλεγχο και την κυριαρχία από το 1ο μέχρι το 95ο λεπτό και με την διαιτησία σε... κακή μέρα, οι παίκτες του Έκτορ Ραούλ Κούπερ δεν απειλήθηκαν ουσιαστικά από τους Πειραιώτες και πήραν το τρίποντο της νίκης που το άξιζαν πέρα για πέρα.
Πάθος, αποφασιστικότητα, θέληση, ώριμο, έξυπνο και στρωτό παιχνίδι ήταν τα συστατικά που έδωσαν στους "κιτρινόμαυρους" μια νίκη που είχε το ίδιο σκορ με πέρυσι κόντρα στον Ολυμπιακό.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης κατάφερε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να σπάσει το αήττητο σερί των Πειραιωτών, όμως αυτό ελάχιστα την ενδιαφέρει. Σημασία για την ομάδα του Κούπερ έχει πως αυτό το τρίποντο τους ανεβάζει στην 7η θέση της βαθμολογίας, τους δίνει μεγάλη ψυχολογική ανάσα για την συνέχεια αλλά και την ευκαιρία να περάσουν ωραίες γιορτές.

Από την άλλη πλευρά, οι Πειραιώτες δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τις απουσίες της τελευταίας στιγμής (Μέλμπεργκ, Μαρέσκα), είχαν πολλούς ποδοσφαιριστές σε κακή μέρα, ο Ζίκο έκανε κι αυτός τα λάθη του και έτσι η πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα ήρθε φυσιολογικά.

Η απουσία του Μέλμπεργκ έκανε μπαμ από... χιλιόμετρα σε μια "ερυθρόλευκη" άμυνα που έχασε τον ηγέτη της, ο Γκαλέτι πραγματοποίησε μια από τις χειρότερες εμφανίσεις του, ο Ζίκο έβαλε τον Ντομί αμυντικό χαφ και δεν βοήθησε όσο θα έπρεπε από τον πάγκο και κάπως έτσι η πρώτη θέση πήγε... περίπατο.

Αυτό το αποτέλεσμα στέρησε από τους "ερυθρολεύκους" τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα, την ηρεμία τους ενόψει του δεύτερου γύρου, αλλά και την ευκαιρία να τελείωναν το πρώτο μισό του μετά από 36 χρόνια χωρίς ήττα. Ο Άρης αποδεικνύεται κακός δαίμονας για τον Ολυμπιακό.

Όσο για την διαιτησία, ήταν σε κακή μέρα κάνοντας πολλά λάθη εις βάρος και των δύο ομάδων. Οι "κίτρινοι" διαμαρτύρονται σωστά για ένα οφσάιντ όπου ο Κόκε έφυγε μόνος του στο 7' αλλά και για πέναλτι όταν ο Ντουντού από το τείχος άλλαξε την πορεία της μπάλας με το χέρι σε φάουλ του Νέτο, ενώ οι Πειραιώτες φωνάζουν γιατί θεωρούν πως το φάουλ (που εκτέλεσε ο Νέτο) δεν έγινε ποτέ αλλά και γιατί στην φάση του γκολ η μπάλα θεωρούν πως έχει περάσει από την τελική γραμμή. Δύσκολη βραδιά για τον Παμπορίδη και... την παρέα του.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Άρης (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Αράνο, Ρονάλντο Γιάρο, Νασούτι, Ναφτί, Κάλβο (84' Πίτου Γκαρσία), Πρίττας, Χαβίτο (90' Ρόβας), Κάμπορα (90΄+ Λαμπριάκος), Κόκε.

Ολυμπιακός (Ζίκο): Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος (46' Τοροσίδης), Ραούλ Μπράβο, Α.Παπαδόπουλος, Ζεβλάκοφ, Ντουντού, Γκαλέτι, Ντομί, Μήτρογλου, Όσκαρ (69' Ντιόγκο), Λεονάρντο (64' Ζαϊρί).

Διαιτητής: Παμπορίδης (Κιλκίς)

Κίτρινες: Κάλβο, Ρονάλντο Γιάρο, Πρίττας, Ναφτί, Κάμπορα, Λαμπριάκος / Γκαλίτσιος
Με μια ματιά
Η μάχη των πάγκων

Με το αγαπημένο του 4-4-2 σε ευθεία παρέταξε την ομάδα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Ο Σηφάκης ήταν κάτω από τα δοκάρια, κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Ρονάλντο και Νασούτι, δεξί μπακ ο Νέτο, αριστερά ο Αράνο, στα χαφ ήταν οι Πρίττας και Ναφτί, αριστερά ο Κάλβο, δεξιά ο Χαβίτο και επιθετικό δίδυμο ήταν οι Κάμπορα και Κόκε.

Από την άλλη πλευρά ο Ζίκο δεν άλλαξε το 4-2-3-1 όμως έκανε την έκπληξη, βάζοντας αμυντικό χαφ δίπλα στον Ντουντού, τον Ντομί και όχι τον Τοροσίδη! Στις υπόλοιπες θέσεις, ο Νικοπολίδης υπερασπίστηκε την "ερυθρόλευκη" εστία, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος είχε δίπλα του τον Ζεβλάκοφ, αριστερά ήταν ο Ραούλ Μπράβο, δεξιά ο Γκαλίτσιος, στα χαφ όπως σας προαναφέραμε ήταν οι Ντουντού και Ντομί, δεξί χαφ ο Γκαλέτι, αριστερά ο Λεονάρντο, στην κορυφή της επίθεσης ο Μήτρογλου, ενώ λίγο πιο πίσω σε ελεύθερο ρόλο ήταν ο Όσκαρ.

Γεν(ν)αία... απόφαση

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις, αφού οι δύο ομάδες δεν κλείστηκαν, είχαν όρεξη για... μπάλα και κυνήγησαν το γκολ από τα πρώτα κιόλας λεπτά. Δυστυχώς όμως πρωταγωνιστής στην πρώτη φάση δεν ήταν κάποιος παίκτης αλλά ο επόπτης Γενναίος.

Στο 7ο λεπτό ο Κόκε έφυγε μόνος του στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού, όμως ο πρώτος βοηθός σήκωσε λανθασμένα το σημαιάκι για οφσάιντ. Ο Ισπανός όπως φάνηκε από το ριπλέι καλυπτόταν καθαρά όμως η φάση δεν συνεχίστηκε.

Αντίθετα, συνεχίστηκαν οι προσπάθειες των "κιτρινόμαυρων" που πίεσαν ασφυκτικά την άμυνα του Ολυμπιακού και με πρωταγωνιστή κυρίως τον Κάλβο είχαν καλές ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ, όμως έβρισκαν απέναντί τους τον εξαιρετικό Νικοπολίδη. Τρανό παράδειγμα η φάση στο 13' όπου ο Κάλβο στην αντεπίθεση έκανε το σουτ, όμως ο πορτιέρο των πρωταθλητών έδιωξε εντυπωσιακά.

Από την άλλη πλευρά οι ποδοσφαιριστές του Ζίκο είχαν παθητικό ρόλο στο παιχνίδι και προσπάθησαν να χτυπήσουν τον αντίπαλο τους στις αντεπιθέσεις. Σε μια απ' αυτές (14') ο Γκαλέτι έβγαλε μακρινή μπαλιά για τον Μήτρογλου που κοντρόλαρε όμορφα μέσα στην περιοχή, έστρωσε στον Ντουντού, όμως το σουτ του Βραζιλιάνου κόντραρε στον Νασούτι και ο κίνδυνος για τους γηπεδούχους απομακρύνθηκε.

Γκαζι-Άρης VS Νικοπολίδη

Τα λεπτά περνούσαν με τον Άρη να έχει πάρει τα ηνία του αγώνα, να ελέγχει τον ρυθμό και να αφήνει τον Ολυμπιακό σε πιο παθητικό ρόλο. Οι παίκτες του Έκτορ Ραούλ Κούπερ ήταν αποφασισμένοι και δεν έχασαν την θέληση τους για τη νίκη, έστω κι αν οι ευκαιρίες που δημιούργησαν δεν κατέληξαν σε γκολ.

Ούτε ο Κάλβο στο 23', ούτε ο Νέτο στο 32' κατάφεραν να νικήσουν τον Αντώνη Νικοπολίδη που πραγματικά ήταν σε πολύ μεγάλη βραδιά. Το πρώτο μέρος ήταν πραγματικά χορταστικό και δίχως υπερβολή τα είχε όλα εκτός από γκολ. Από ευκαιρίες βέβαια άλλο τίποτα, κυρίως από την μεριά του Άρη.

Στο 44' μάλιστα, οι γηπεδούχοι είχαν μια καλή στιγμή για να πάνε στα αποδυτήρια με προβάδισμα, όμως ο Νικοπολίδης για άλλη μια φορά φώναξε παρών και διώχνοντας με τάκλιν μέσα από την περιοχή πρόλαβε τον Κάμπορα και κράτησε το 0-0 μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Ο Άρης ήταν το αφεντικό

Στην επανάληψη, οι "ερυθρόλευκοι" προσπάθησαν να αλλάξουν την εικόνα, "παγώνοντας" τον ρυθμό αλλά και με τον Ζίκο να βάζει στην θέση του Γκαλίτσιου τον Τοροσίδη, όμως δεν τα κατάφεραν. Το μάτι των παικτών του Έκτορ Ραούλ Κούπερ γυάλιζε...

Ο έλεγχος του αγώνα παρέμεινε σε "κιτρινόμαυρα" χέρια, οι γηπεδούχοι ήταν κυρίαρχοι και οι ευκαιρίες δεν άργησαν να έρθουν. Ναφτί (51') και Κάλβο (59') απείλησαν την εστία του Ολυμπιακού όμως και πάλι βρήκαν απέναντί τους τον Νικοπολίδη.

Όσο για τον Ολυμπιακό, χρειάστηκε να περάσουν 60 ολόκληρα λεπτά για να κάνει την πρώτη του καλή ευκαιρία στο ματς, δείγμα της κακής του εικόνα αλλά και του έξυπνου και ώριμου παιχνιδιού του Άρη. 'Ολα ξεκίνησαν από εκτέλεση φάουλ του Ντουντού με τον Λεονάρντο από την μικρή περιοχή να κάνει την κεφαλιά όμως ο Σηφάκης έδιωξε ενστικτωδώς.

Η ευκαιρία του Λεονάρντο ήταν απλά μια "ερυθρόλευκη" παρένθεση σ' ένα ματς που άνηκε ολοκληρωτικά στον Άρη. Κι όμως στο 65ο λεπτό οι γηπεδούχοι αδικήθηκαν για δεύτερη φορά, όχι από υπόδειξη του επόπτη αλλά του διαιτητή.

Κάμπορα ο ο εκτελεστής

Ο Νέτο εκτέλεσε ένα φάουλ σε καλή θέση, ο Ντουντού από το τείχος έδιωξε με το χέρι κι όμως ο διαιτητής δεν έδωσε πέναλτι. Να σημειώσουμε βέβαια πως το φάουλ από το οποίο προήλθε η συγκεκριμένη φάση, ήταν αυστηρό. Όπως και να 'χει οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν δίκαια, όμως δεν το έβαλαν κάτω, σήκωσαν κεφάλι και συνέχισαν την προσπάθεια τους.

Η δικαίωση για την ομάδα της Θεσσαλονίκης ήρθε στο 70ο λεπτό! Ο Πρίττας κέρδισε μια μονομαχία με τον Όσκαρ μέσα στην περιοχή, η μπάλα έφυγε κάτω από τα πόδια του Νικοπολίδη και ο Κάμπορα σε άδεια εστία δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ και να δώσει το έναυσμα στους οπαδούς της ομάδας του να ξεκινήσουν την γιορτή.

Από κει και πέρα οι "ερυθρόλευκοι" είχαν τον χρόνο να αντιδράσουν, ο Ζίκο έκανε αλλαγές για να διορθώσει την εικόνα της ομάδας του όμως δεν τα κατάφερε. Οι Πειραιώτες δημιούργησαν δύο ευκαιρίες, ο Ζαϊρί έδωσε ζωή στην αριστερή πτέρυγα των πρωταθλητών, όμως αυτό δεν έφτανε.

Η νίκη δεν μπορούσε να χαθεί για τους παθιασμένους παίκτες του Έκτορ Ραούλ Κούπερ που τα έδωσαν όλα και πήραν αυτό που άξιζε. Το τρίποντο της νίκης...
Συνέντευξη Τύπου από τον Πάρη Τσελεπίδη
Έκτορ Ραούλ Κούπερ (προπονητής Άρης): "Φάνηκε ότι η ομάδα μου έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Η αλήθεια είναι ότι ένιωσα μια ανησυχία αν την προσπάθεια του Α΄ ημιχρόνου οι ποδοσφαιριστές μου θα μπορούσαν να την διατηρήσουν και στο δεύτερο. Το καλό είναι ότι η ομάδα μου είχε και πάλι πολύ καλό ρυθμό και στο δεύτερο ημίχρονο. Μελετήθηκε αρκετά καλά και το παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Αντιδράσαμε αρκετά καλά στο πλεονέκτημα του Ολυμπιακού στο κέντρο. Κάπως αρνητικό είναι ότι χάσαμε αρκετές κλασικές ευκαιρίες και για άλλα γκολ. Αυτές οι ευκαιρίες μπορεί να σου στοιχίσουν στο τέλος του αγώνα. Ευτυχώς όμως δεν συνέβη. Είδα μια πολύ μεγάλη προσπάθεια από τους ποδοσφαιριστές μου με όλες τις γραμμές να έπαιξαν καλά.

Μετά το γκολ οι ποδοσφαιριστές μου κάπως ανησύχησαν για να διατηρήσουν το αποτέλεσμα. Μένω ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα αλλά και από την σκληρή δουλειά των ποδοσφαιριστών μου. Από την ατομική απόδοση των ποδοσφαιριστών μου θα σταθώ ιδιαίτερα στον Πρίττα που έχει παίξει ελάχιστα λεπτά φέτος και η πρώτη ευκαιρία του να παίξει ένα γεμάτο 90λεπτο ήρθε απέναντι στον Ολυμπιακό και στην πραγματικότητα είχε μια πολύ καλή εμφάνιση.

Αυτή η νίκη θα μας βοηθήσει πολύ να εξελιχθούμε και σε αυτό που κάνουμε. Αυτός ο θρίαμβος μας βοηθάει πάρα πολύ αλλά μέσα από τα αποτελέσματα ο δρόμος που πορευόμαστε να είναι ο σωστός και να μην τον χάσουμε. Ένας μεγάλος θρίαμβος αφιερωμένος στον κόσμο μας"





.

Για το αν η σημερινή εμφάνιση της ομάδας ήταν εμφάνιση ομάδας Κούπερ τόνισε: " Ναι. Ήταν μία ομάδα που μου άρεσε. Αυτό που συζητούσαμε όλη την εβδομάδα ήταν να έχουμε μία αγωνιστική ταυτότητα και να την διατηρήσουμε ανεξάρτητα από τις συνθήκες που θα υπάρχουν.

Για αυτό θα πω ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο γιατί είδα την ομάδα να αγωνίζεται όπως πρέπει αλλά θα πρέπει να διατηρήσουμε τις ίδιες συνθήκες παιχνιδιών σε όλα γιατί απέναντι στον Ολυμπιακό το κίνητρο είναι αυξημένο. Από εκεί και πέρα αυτό θέλουμε να δούνε και οι φίλαθλοί μας. Μιας ομάδας με τάξη και πειθαρχία είτε βγαίνουν είτε όχι τα πράγματα στον αγωνιστικό χώρο"

.

Σε ερώτηση ότι βλέποντας κανείς το παιχνίδι ο Άρης ήταν μία ομάδα που διεκδικούσε το πρωτάθλημα απάντησε: "Δεν μπορώ να μιλήσω για όλους τους βαθμούς που χάθηκαν αλλά επί της παρουσίας μου. Με υψηλές προσδοκίες και όταν δεν σου βγαίνουν τα πράγματα στον αγωνιστικό χώρο εκεί υπάρχει ένα πρόβλημα. Ωστόσο εμείς θα κοιτάξουμε να κάνουμε μια ομάδα που θα αφήνει τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο με πάθος και διάθεση και θα θέλαμε να αφιερώσουμε αυτήν την νίκη στον κόσμο που μας βοήθησε τα μέγιστα με την συμπαράστασή του".

Για την συμπαράσταση του κόσμου τόνισε: " Είναι αναμφίβολο ότι κατέθεσαν την ψυχή τους. Για αυτό θα σας πω ότι ήταν εκπληκτικός. Προέρχομαι από μία χώρα όπου οι φίλαθλοι ζούνε με πυρετό τα παιχνίδια των ομάδων τους αλλά οι φίλαθλοι του Άρη τους ξεπερνούν. Είναι τρομεροί.

Για αυτό και οι ποδοσφαιριστές μας θα πρέπει να αφήνουν και την ψυχή τους γιατί είναι επαγγελματίες αλλά και για αυτόν τον κόσμο. Δεν θέλω η ομάδα μου να αφήνει την εντύπωση ότι δεν άφησε τα πάντα. Και υπάρχει ένα πρόβλημα πλέον. Αποδείξαμε σήμερα ότι μπορούμε να το κάνουμε και θα πρέπει να συνεχίσουμε να το κάνουμε"

.

Για την κυριαρχία του Άρη στον χώρο του κέντρο αν σε αυτό βοήθησε η απουσία του Μαρέσκα ή η παρουσία του Ντομί είπε: " Δεν μπορώ να μαντέψω αν θα μπορούσε να αλλάξει την σημερινή εικόνα η παρουσία του Μαρέσκα που τον γνωρίζω πολύ καλά και από το ιταλικό πρωτάθλημα. Προετοιμαστήκαμε για να αντιμετωπίσουμε τον Ολυμπιακό και με τον Μαρέσκα αλλά έχει και άλλους ποδοσφαιριστές και θα εστιάσω στην δική μου ομάδα".

Για το ότι επικράτησε του Ζίκο δήλωσε: " Δεν είχα καμία ιδιαίτερη αίσθηση παρά μόνο με την δική μου ομάδα. υπάρχει μια αντιπαλότητα αλλά σε καμία περίπτωση δεν σε κάνει να νιώσεις καλύτερα ή χειρότερα όταν στον αντίπαλο πάγκο υπάρχει ένας τεχνικός από την Βραζιλία".

Ζίκο (προπονητής Ολυμπιακός): "Δυστυχώς δεν καταφέραμε να βάλουμε κάποιο γκολ στο παιχνίδι και ηττηθήκαμε. Στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να δίνεις δώρα και εμείς δώσαμε ένα Χριστουγεννιάτικο δώρο στον Άρη δίνοντάς του την νίκη και το γκολ".

Για το αν η ομάδα του χάρισε την νίκη στον Άρη και δεν κέρδισε ήταν καλύτερος είπε: " Για μένα δεν υπάρχει στο ποδόσφαιρο αν άξιζε να κερδίσει ή όχι. Αυτός που αξίζει να κερδίσει είναι αυτός που βάζει τα περισσότερα γκολ. Εμείς δεν σκοράραμε άρα δεν αξίζαμε να κερδίσουμε".

Για το ότι δεν υπήρξε τήρηση fair play στο τέλος του παιχνιδιού από τους παίκτες του δήλωσε: "Υπήρχε fair play όταν ο Γκαλέτι ήταν κάτω; Εγώ δεν ήμουν ποτέ υπέρ να βγάζεις την μπάλα έξω και να αποφασίζουν οι παίκτες. Υπάρχει ένας διαιτητής που αποφασίζει πότε θα πρέπει να σταματήσει το παιχνίδι και πότε όχι γιατί είδαμε παίκτες να πέφτουν κάτω για να σταματήσουν αντεπιθέσεις.

Ο διαιτητής πάντα πρέπει να ξέρει να σταματήσει ένα παιχνίδι όταν πέφτει ο άλλος κάτω. Το να πέφτουν κάτω ποδοσφαιριστές για να σταματήσει ο αγώνας όταν η αντίπαλη ομάδα φεύγει στην αντεπίθεση δεν είναι υπέρ. Και αυτό μετά περνάει και στους φιλάθλους που δυσφορούν και γκρινιάζουν και σηκώνεται ο παίκτης μετά από μισό δευτερόλεπτο. Μόνο ο διαιτητής έχει το δικαίωμα να σταματάει τον αγώνα"

.

Για το αν τον προβλημάτισε περισσότερο η κακή εικόνα της ομάδας του η ήττα τόνισε: " Περισσότερο η κακή εμφάνιση γιατί από τότε που είμαι εδώ δεν έχω δει τον Ολυμπιακό τόσο κακό στο πρώτο ημίχρονο. Απλά δεν ήμασταν εδώ".

Για το αν θεωρεί ότι ο Άρης είναι η καλύτερη ομάδα που έχει αντιμετωπίσει κατά την παρουσία του στον πάγκο του Ολυμπιακού είπε: " Δεν θέλω να πω κάτι τέτοιο μέσα από ένα ματς. Σίγουρα ο Άρης είναι μια πολύ δυνατή ομάδα με πολύ καλούς ποδοσφαιριστές αλλά ένα παιχνίδι δεν είναι κριτήριο".

Σε ερώτηση για την θέση που τοποθέτησε τον Ντομί αντί του Τοροσίδη που την έχει παίξει με επιτυχία: "Ο κύριος λόγος ήταν ότι μεταξύ των δύο που με ρωτήσατε έχει περισσότερα ματς στα πόδια του με τον Τοροσίδη να επανέρχεται από τραυματισμούς και δεν έχει ακόμη επανέλθει με τον χώρο του κέντρου να θέλει περισσότερο τρέξιμο.

Για αυτό και δεν τον έβαλα από την αρχή και προτίμησα να τον κρατήσω ως αλλαγή. Επίσης μην ξεχνάτε ότι δεν είναι κυρίως και η θέση του Τοροσίδη στο κέντρο με τους Λεντέσμα και Στολτίδη να είναι τραυματίες με την άλλη λύση που είχα να ήταν ο Κατσικογιάννης και προτίμησα να βάλω έναν παίκτη με εμπειρία"

.

Για την συνέχεια του πρωταθλήματος μετά την απώλεια των βαθμών που είχε η ομάδα του δήλωσε: " Βεβαίως και δεν έχει κριθεί τίποτα. Υπάρχει ένας ολόκληρος γύρος με όλα να εξαρτώνται από μας. Αν τα κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια αν και είναι δύσκολο είναι στο χέρι μας. Και εγώ πάντα επαναλαμβάνω στους παίκτες μου το πνεύμα που παίζουν όλες οι ομάδες απέναντι στον Ολυμπιακό είναι εντελώς διαφορετικά από όλους τους άλλους αντιπάλους.

Και είναι απόλυτα λογικό και φυσιολογικό μιας και ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα με λαό και κόσμο και με είδηση. Είναι συνέχεια το όνομά του στην Ευρώπη και προετοιμάζω κάθε εβδομάδα τους παίκτες μου για να είναι προετοιμασμένος για το πνευματικό παιχνίδι που γίνεται"

.

Για τις εννιά μέρες διακοπές που έδωσε στους παίκτες του που είναι η μεγαλύτερη άδεια από κάθε άλλη ομάδα της Super League σχολίασε: " Δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλη ομάδα να έχει περάσει την ένταση που έχουμε περάσει εμείς επί της παρουσίας μου. Νομίζω ότι οι παίκτες μου χρειάζονται και σωματική και ψυχολογική ξεκούραση.

Μην νομίζετε ότι τους δώσαμε εννιά μέρες να κάτσουνε στους καναπέδες τους αλλά να κάνουν και δουλειά. Μπορούνε και από μόνοι τους να κάνουνε μερικά πράγματα. Χρειάζεται ξεκούραση και στο μυαλό για να ηρεμήσουνε"

.

Σε ερώτηση για την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και αν έχει καταλήξει στις θέσεις που θεωρεί ότι η ομάδα του θα πρέπει να ενισχυθεί δήλωσε: " Έχουνε ήδη γίνει συζητήσεις και για θέσεις και από μένα έχουνε δοθεί ονόματα αλλά μια μεταγραφή δεν γίνεται έτσι απλά αφού παρουσιάζονται εμπόδια και εύχομαι όλα να γίνουνε καλά και να γίνουνε οι μεταγραφές που χρειαζόμαστε εμείς".
Όλα τα λεφτά...
Ο Άρης που για 90 ολόκληρα λεπτά και με την διαιτησία να μην είναι πολύ φιλική κατάφερε να πάρει αυτό που έπρεπε και άξιζε. Τη νίκη!
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Την διαιτησία της αναμέτρησης που δεν ήταν σε καθόλου καλή μέρα. Το γιατί και τις επίμαχες φάσεις τις ανάφέρουμε πιο πάνω.
Videos με τα γκολ της αναμέτρησης

To Live του αγώνα... από τον Γιώργο Χριστοφόρου
Στοιχεία Αγώνα
Γήπεδο: "Κλεάνθης Βικελίδης"
Διαιτητής: Παμπορίδης(Κιλκίς)
Βοηθοί: Γενναίος(Αθηνών), Τάτσης(Ηπείρου)
4ος: Τσινιάρης(Αθηνών)
Παρατηρητής: Σπυρόπουλος(Φθιώτιδας)



Η 11άδα των φιλοξενούμενων
Ζίκο(Ολυμπιακός): Νικοπολίδης, Ντομί, Ζεβλάκοφ, Μπράβο, Παπαδόπουλος, Γκαλίτσιος, Λεονάρντο, Γκαλέτι, Όσκαρ, Ντουντού, Μήτρογλου.
Η 11άδα των γηπεδούχων
Κούπερ(Άρης): Σηφάκης, Νέτο, Αράνο, Ρονάλντο, Νασούτι, Ναφτί, Πρίττας, Κάλβο, Χαβίρο, Κάμπορα, Κόκε
1' Έναρξη αγώνα
Το παιχνίδι ξεκίνησε με ολιγόλεπτη καθυστέρηση λόγω βεγγαλικών μπροστά από την εστία του Νικοπολίδη.
13' Ευκαιρία Άρης
Ο Κάλβο έφυγε στην αντεπίθεση από τα δεξιά και έφτασε στην μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού. Το σουτ του ωστόσο έδιωξε ο Νικοπολίδης.
15' Ευκαιρία Άρης
Ο Ναφτί θα κάνει καλό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή, ο Νικοπολίδης θα πέσει και θα μπλοκάρει.
23' Ευκαιρία Άρης
Ο Παπαδόπουλος στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα την έστρωσε στον Κάλβο που έκανε το σουτ, όμως ο Νικοπολίδης έδιωξε σε κόρνερ.
31' Κίτρινη κάρτα Ολυμπιακός
Κίτρινη κάρτα στον Γκαλίτσιο για δυνατό μαρκάρισμα στον Κάλβο.
32' Ευκαιρία Άρης
Ο Νέτο εκτέλεσε φάουλ με την μπάλα να κοντράρει στο κεφάλι του Μήτρογλου και να αλλάζει πορεία. Ο Νικοπολίδης με φοβερή απόκρουση έδιωξε σε κόρνερ.
33' Ευκαιρία Άρης
Ο Νέτο θα κάνει δυνατό σουτ, με την μπάλα να περνά λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Νικοπολίδη.
43' Ευκαιρία Άρης
Επικίνδυνη σέντρα του Κάλβο μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού, μετά από κόντρες η μπάλα πήγε προς τον Κάμπορα, με τον Νικοπολίδη να βγαίνει και να διώχνει.
45' Έναρξη καθυστερήσεων
Ένα λεπτό θα είναι οι καθυστερήσεις στο πρώτο μέρος.
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
Στη σέντρα η ομάδα του Άρη.
46' Αλλαγή παίκτη Ολυμπιακός
Τοροσίδης μέσα στη θέση του Γκαλίτσιου.
51' Ευκαιρία Άρης
Ο Ναφτί θα κάνει το σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή, ο Νικοπολίδης σε ετοιμότητα θα μπλοκάρει.
59' Ευκαιρία Άρης
Ο Γκαλέτι θα χάσει την μπάλα με τον Κάλβο να βγαίνει από αριστερά απέναντι από τον Νικοπολίδη και να κάνει το σουτ. Ο έμπειρος πορτιέρο ωστόσο θα διώξει.
60' Ευκαιρία Ολυμπιακός
Ο Ντουντού εκτέλσε φάουλ ολιγωρία στην άμυνα του Άρη, με τον Λεονάρντο να κάνει την κεφαλιά και τον Σηφάκη να διώχνει.
64' Αλλαγή παίκτη Ολυμπιακός
Ζαϊρί μέσα στη θέση του Λεονάρντο.
65' Σχόλιο
Ο Νέτο θα εκτελέσει φάουλ με τον Ντουντού να βρίσκει την μπάλα με το χέρι στο τοίχος και τους παίκτες του Άρη να διαμαρτύρονται για πέναλτι.
70' Γκολ Άρης
Ο Σάκης Πρίττας βγήκε από τα δεξιά και κέρδισε την μονομαχία με τον Όσκαρ. Ο Έλληνας μέσος έδωσε ωραία την μπάλα στον Κάμπορα που με πλασέ από κοντά έκανε το 1-0.
71' Αλλαγή παίκτη Ολυμπιακός
Ντιόγκο μέσα στην θέση του Όσκαρ.
74' Ευκαιρία Ολυμπιακός
Δυνατό σουτ του Ζαϊρί, η μπάλα θα περάσει λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σηφάκη.
75' Ευκαιρία Ολυμπιακός
Εκτέλεση φάουλ του Γκαλέτι, με τους Παπαδόπουλο και Ζεβλάκοφ να μην μπορούν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.
76' Κίτρινη κάρτα Άρης
Κίτρινη κάρτα στον Κάλβο για μαρκάρισμα στον Ντουντού.
77' Κίτρινη κάρτα Ολυμπιακός
Κίτρινη κάρτα στον Ρονάλντο για μαρκάρισμα στον Ντιόγκο.
84' Κίτρινη κάρτα Άρης
Κίτρινη κάρτα στον Πρίττα για μαρκάρισμα στον Ντιόγκο.
84' Αλλαγή παίκτη Άρης
Γκαρσία μέσα στη θέση του Κάλβο.
86' Κίτρινη κάρτα Άρης
Κίτρινη κάρτα στον Ναφτί για "θέατρο"
88' Σχόλιο
Ο Ντιόγκο χτύπησε εκτός φάσης τον Ναφτί με τον διαιτητή να μην σφυρίζει κάτι.
90' Κίτρινη κάρτα Άρης
Κίτρινη κάρτα στον Κάμπορα για διαμαρτυρίες.
90' Αλλαγή παίκτη Άρης
Χαβίτο έξω στη θέση του ο Ρόβας.
90' Έναρξη καθυστερήσεων
Πέντε θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων στο δεύτερο μέρος.
90' Αλλαγή παίκτη Άρης
Κάμπορα έξω στη θέση του ο Λαμπριάκος.
90' Κίτρινη κάρτα Άρης
Κίτρινη κάρτα στον Λαμπριάκο για καθυστερήσεις.
90' Ευκαιρία Ολυμπιακός
Εκτέλεση φάουλ από τον Γκαλέτι, ο Τοροσίδης θα πάρει την κεφαλιά αλλά θα την στείλει άουτ.
90' Λήξη αγώνα
























































































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ