ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ

Άρης-Πανθρακικός 0-2

Άρης-Πανθρακικός 0-2
Πανθρακικός-πανηγυρικό INTIME SPORTS

Στο ματς που ξεκίνησε Σάββατο και τελείωσε Κυριακή, ο Πανθρακικός έκανε την έκπληξη νικώντας τον Αρη.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Άρης (Έκτορ Κούπερ): Πέσκοβιτς, Βανγκέλι, Κουλουχέρης, Νασούτι, Νέτο, Νάτσο Γκαρσία (46' Λαμπριάκος), Πρίττας, Κάλβο, Χαβίτο (46' Κόκε), Τζόνσον, Αραβίδης (65' Κάμπορα)

Πανθρακικός: (Παύλος Δερμιτζάκης): Ρόκα, Σακελλαρίου, Ιασωνίδης, Ματεντζίδης, Αργυρίου, Ρομπέρ (90' Μπουσινάκης), Λόπες, Άλβες, Παπουλής (69' Αρσενίγεβιτς), Μπέλεκ, Καζάκης (86' Μπαχαρίδης)

Γήπεδο: "Κλεάνθης Βικελίδης"

Διαιτητής: Χ.Μήτσιος (Ηπείρου)

Βοηθοί διαιτητή: Δ.Γούκος (Ηπείρου), Π.Κωστάρας (Αιτ/νίας)

Γκολ: 42' Παπουλής, 76' (πεν.) Ρομπέρ

Κίτρινες κάρτες: Κουλουχέρης, Λαμπριάκος / Μπέλεκ, Καζάκης

Κόκκινες κάρτες:

Με μια ματιά
Στο πιο μεγάλο σε διάρκεια παιχνίδι της Σούπερ Λίγκας καθώς ξεκίνησε Σάββατο και τελείωσε Κυριακή, ο Πανθρακικός έκανε την μεγάλη έκπληξη νικώντας εκτός έδρας τον Άρη με 2-0.

Η ομάδα της Κομοτηνής εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τόσο την απουσία φιλάθλων (οι γηπεδούχοι ήταν τιμωρημένοι για τα επεισόδια με τον ΠΑΣ) όσο και τον κάκιστο αγωνιστικό χώρο που εμπόδιζε την τεχνική ομάδα του Κούπερ να αναπτυχθεί.

Το πρώτο ημίχρονο ...Σάββατο

Η δυνατή βροχή που είχε ξεκινήσει αρκετή ώρα πριν από την έναρξη της αναμέτρησης έκανε πολύ "βαρύ" τον αγωνιστικό χώρο του "Κλεάνθης Βικελίδης", με τους ποδοσφαιριστές τόσο του Άρη όσο και του Πανθρακικού να αντιμετωπίζουν εξ αρχής πάρα πολλά προβλήματα και να καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για να παίξουν ποδόσφαιρο μέσα σε εστίες... λίμνης που είχαν δημιουργηθεί σε αρκετά σημεία του γηπέδου.

Επιπλέον, η απουσία κόσμου των "κιτρινόμαυρων" από τις εξέδρες (ο Άρης ήταν τιμωρημένος με μιά αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών για τη συμπεριφορά των οπαδών του στα Γιάννινα με τον ΠΑΣ) αφαίρεσε ένα σημαντικό πλεονέκτημα από τους γηπεδούχους, που λίγο έλειψε να βρεθούν πίσω στο σκορ στο 7', στην πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα από πλευράς Πανθρακικού.

Ο Ρομπέρ εκτέλεσε φάουλ από το ημικύκλιο της περιοχής αναγκάζοντας τον Πέσκοβιτς να πέσει στη δεξιά γωνία του και να αποκρούσει, ο Μπέλεκ πήρε το "ριμπάουντ" και έκανε αμέσως το σουτ μέσα από τη μικρή περιοχή όμως η τεράστια ευκαιρία δεν έγινε γκολ αφού ο Νασούτι βρέθηκε ως "από μηχανής Θεός" και με σωτήρια προβολή του η μπάλα κατέληξε κόρνερ.

Γενικά, ο Πανθρακικός έμοιαζε ελαφρώς καλύτερος στη βροχή στο ξεκίνημα του αγώνα, με την ομάδα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ να κάνει για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία της στο 15': ο Γκαρσία επιχείρησε το σουτ έξω από την περιοχή, με τη μπάλα να κατευθύνεται προς την εστία του Ρόκα αλλά τελικά να κοντράρει σε πόδια και να αλλάζει πορεία.

Εννέα λεπτά αργότερα, οι "κίτρινοι" έφτασαν εκ νέου με αξιώσεις στα καρέ της ομάδας της Θράκης, με τον Τζόνσον να μπαίνει στην περιοχή από τα δεξιά και να κάνει υπό πίεση το σουτ για να αποκρούσει ο Ρόκα με τα πόδια, με τον Ιασωνίδη να προλαβαίνει τον Τόνι Κάλβο που καραδοκούσε και να απομακρύνει εγκαίρως.

Η δυνατή βροχή που έπεφτε σταθερά είχε ως αποτέλεσμα οι παίκτες των δύο ομάδων να δυσκολεύονται τρομερά να συνδυαστούν και να επιχειρούν κυρίως με βαθιές μπαλιές (και ελάχιστες ατομικές προσπάθειες) να απειλήσουν, γεγονός που ασφαλώς ζημίωνε περισσότερο τον Άρη που στηρίζεται κυρίως σε κατοχή μπάλας και τεχνικό ποδόσφαιρο.

Το σουτ του Κάλβο στο 34' από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πέσκοβιτς χωρίς να τον ανησυχήσει, ενώ οκτώ λεπτά αργότερα (42') ο Πανθρακικός επωφελήθηκε από τις "παγίδες" που έκρυβε ο γλιστερός αγωνιστικός χώρος για να "παγώσει" ακόμα περισσότερο το "Βικελίδης".

Από μακρινή μπαλιά του Ιωαννίδη πίσω από τη μεσαία γραμμή, ο Πέσκοβιτς έδειχνε να την ελέγχει όμως έχασε την ισορροπία του και ο Παπουλής που είχε κάνει κίνηση προς τη μπάλα δεν είπε όχι στο... δώρο, και με ψύχραιμο δεξί πλασέ από πλάγια θέση έστειλε τη μπάλα στην απροστάτευτη εστία για να γράψει το 1-0 για την ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη

Με τον Πανθρακικό να προηγείται στο σκορ στο 1-0 οι παίκτες βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο για το δεύτερο μέρος όμως αυτό δεν ξεκίνησε ποτέ, με τον διαιτητή Μήτσιο να κρίνει πως ο αγώνας δεν μπορεί να συνεχιστεί από τη στιγμή που η μπάλα σκάει και δεν ανασηκώνεται σε όποιο μέρος του αγωνιστικού χώρου και αν έκανε δοκιμή.

Η απόφαση του ρέφερι βρήκε σύμφωνους τους ανθρώπους και των δύο ομάδων, με αποτέλεσμα το δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρηση να συνεχιστεί την επόμενη μέρα με ίδια ώρα έναρξης (16:45)

Το δεύτερο ημίχρονο ...Κυριακή

Μία μέρα αργότερα οι παίχτες των δύο ομάδων παρατάχθηκαν ξανά στον αγωνιστικό χώρο για το δεύτερο μέρος. Και μπορεί η καταρρακτώδης βροχή να είχε σταματήσει, ωστόσο τα σημάδια της ήταν εμφανή στον αγωνιστικό χώρο.

Σε ένα κάκιστο και γλιστερό τερέν, ο Πανθρακικός παρατάχθηκε με τους έντεκα που είχαν ξεκινήσει τον αγώνα το Σάββατο. Από την μεριά του ο Κούπερ πέρασε στο παιχνίδι τους Λαμπριάκο και Κόκε προσπαθώντας να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του.

Ωστόσο σε αυτό το γήπεδο ήταν αδύνατον να παιχτεί ποδόσφαιρο. Χαρακτηριστικό ήταν η πρώτη καλή φάση στην επανάληψη έγινε στο 58' με τον Τζόνσον να βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση, αλλά να σουτάρει αδύναμα με αποτέλεσμα ο Ρόκας να μπλοκάρει εύκολα την μπάλα.

Τρία λεπτά αργότερα ο Αραβίδης γέμισε, ο Ρόκας έδιωξε με τις γροθιές πάνω στον Λαμπριάκο που έπιασε ένα σουτ από το ύψος της περιοχής, η μπάλα κόλλησε στο λασπωμένο τερέν και ο Ιασωνίδης απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Σε αυτό το σημείο του αγώνα οι φιλοξενούμενοι αποφάσισαν να βγουν από την περιοχή τους και κατάφεραν να απειλήσουν στο 65' με τον Μπέλεκ. Ο Καζάκης πέρασε ωραία για τον Καμερουνέζο επιθετικό που αστόχησε από πλεονεκτική θέση έχοντας όμως και την πίεση του Νασούτι.

Το 0-2 δεν έγινε και ο Άρης παρέμεινε ζωντανός αγγίζοντας την ισοφάριση στο στο 68'. Ο Νέτο εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Κουλουχερης έπιασε μια δυνατή κεφαλιά αναγκάζοντας τον Ρόκα να διώξει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν τον Πανθρακικό και στο 73' είδαν και πάλι τον Ρόκα να μπλοκάρει την κεφαλιά του Κάμπορα έπειτα από το γέμισμα του Βανγκέλι.

Ένα λεπτό αργότερα μάλιστα διαμαρτυρήθηκαν έντονα ζητώντας πέναλτι. Ο Κόκε έβγαλε βαθιά μπαλιά προς τον Κάλβο, που μπήκε μέσα στην περιοχή, ο Ματεντζίδης τον μάρκαρε αλλά ο διαιτητής άφησε το παιχνίδι να εξελιχθεί.

Στην αμέσως επόμενη φάση ο Κουλουχέρης έπεσε άτσαλα πάνω στον Μπέλεκ μέσα στην περιοχή. Ο Μήτσιος υπέδειξε σωστά το πέναλτι δίνοντας την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να καθαρίσουν τον αγώνα.

Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Ρομπέρ που δεν αστόχησε γράφοντας το 0-2. Κάπου εκεί η πλάστιγγα έγειρε οριστικά προς την ομάδα της Κομοτηνής που στα υπόλοιπα λεπτά κράτησε εύκολα το προβάδισμα κατακτώντας τη δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα και μάλιστα συνεχόμενη.

Συνέντευξη Τύπου
Παύλος Δερμιτζάκης (προπονητής Πανθρακικού): "Πραγματικά από την μέρα που έχω έρθει στην ομάδα έχουν δείξει ένα άλλον χαρακτήρα που τον βγάζουνε και στα αποδυτήρια και στον αγωνιστικό χώρο. Είμαστε μία ομάδα που παίζει ποδόσφαιρο και χωρίς σκοπιμότητα για να τελειώσουμε την χρονιά εν όψει της νέας με ψηλά το κεφάλι.

Ξέραμε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία πολύ καλή ομάδα από υλικό και προπονητή. Μία επιθετικογενής ομάδα και θα ήθελε προσοχή στην τακτική. Γνωρίζαμε ότι ο Άρης θα είχε απουσίες αλλά δεν είναι δικαιολογία για μία ομάδα σαν τον Άρη με το ρόστερ του και τους στόχους του. Θεωρώ ότι και χθες και όσο μπορούσε να παιχθεί ποδόσφαιρο ήμασταν πάρα πολύ καλοί.

Είχαμε την κατοχή της μπάλας και δεν διατρέξαμε κάποιον κίνδυνο. Είχαμε τρεις ευκαιρίες έναντι δύο του αντιπάλου και ευτυχήσαμε να προηγηθούμε με 1-0. Σίγουρα η διακοπή μας έδωσε την δυνατότητα και εμάς και του αντιπάλου μας να αναπροσαρμόσουμε τα πλάνα μας.

Ξέραμε ποιους παίκτες είχε στον πάγκο ο αντίπαλός μας και είχαμε ετοιμάσει και δεύτερο και τρίτο πλάνο ετοιμάζοντας το παιχνίδι κάτω από όχι καλές καιρικές συνθήκες για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Σίγουρα στο μυαλό μας δεν ήταν η νίκη αλλά όσο περνούσανε τα λεπτά το πιστεύαμε ολοένα και περισσότερο.

Εύχομαι στον Άρη καλή συνέχεια σε πρωτάθλημα και κύπελλο με μας το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να ξεκουραστούμε και να προετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι μας με την ΑΕΚ που είναι εξίσου δύσκολο".

Για την διαιτησία ξεκαθάρισε πως: «Δεν μπορώ να ξέρω αν ο Πανθρακικός και κατά πόσο είχε αδικία από την διαιτησία πριν πάω στην ομάδα. Από την στιγμή που έχω έρθει αλλά και σήμερα η διαιτησία είναι πάρα πολύ καλή».

Κι όσο για την διεξαγωγή του δευτέρου ημιχρόνου είπε: «Θεωρώ καλώς ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο και εφόσον ξεκίνησε καλώς ξεκίνησε».













Έκτορ Ραούλ Κούπερ (προπονητής Άρη): "Θα πρέπει να μιλήσουμε για δύο διαφορετικά παιχνίδια και ημίχρονα. Όσον αφορά το χθεσινό ημίχρονο και παιχνίδι. Χθες στο πρώτο 45λεπτο η ομάδα μου άργησε πάρα πολύ να συνηθίσει σε ένα γήπεδο όπου δεν μπορεί να παιχθεί ποδόσφαιρο.

Γιατί όταν παίζεις σε ένα γήπεδο όπως ήταν το "Κλεάνθης Βικελίδης" χθες μπορούν να συμβούν τα πάντα. Η αλήθεια είναι ότι θα πρέπει έστω και στο ελάχιστο να είσαι προετοιμασμένος για όλες τις συνθήκες. Θεωρώ ότι η ομάδα άργησε τουλάχιστον 15΄ με 20΄ για να καταλάβουνε πως θα έπρεπε να παίζει σε έναν αγωνιστικό χώρο που δεν ευνοούσε. Και επαναλαμβάνω σε έναν αγωνιστικό όπου θα μπορούσαν να συμβούν τα πάντα.

Πάμε και στα σημερινά 45΄ όπου η ομάδα μου προετοιμάστηκε διαφορετικά. Με έναν τρόπο που δεν μου αρέσει να παίζει η ομάδα μου όπως επιθυμώ με συγκεκριμένη αγωνιστική ταυτότητα και το γήπεδο να είναι ίδιο με το χθεσινό.

Για αυτό και έκανα κάποιες αλλαγές. Και θεωρώ ότι η ομάδα πάτησε καλά στον αγωνιστικό χώρο και μας έλειψε μόνο το γκολ. Δημιουργήσαμε ευκαιρίες που αν και δεν ήταν οι πλέον ξεκάθαρες με τον αγωνιστικό χώρο να είναι τόσο άσχημο και με τόσους ποδοσφαιριστές στην μικρή περιοχή. Σίγουρα μέχρι το 25΄ φαινότανε ότι η ομάδα μου θα έφθανε στο γκολ.

Και φάνηκε ότι η ομάδα μου ήταν καλά προετοιμασμένη για ένα καλό 45λεπτο και να δημιουργήσουμε πολλές ευκαιρίες. Η ομάδα μου ήταν καλά τοποθετημένη μέχρι που έγινε μια γρήγορη φάση όπου ο Πανθρακικός κέρδισε το πέναλτι και θεωρώ ότι κάπου εκεί τέλειωσε το παιχνίδι. Δυστυχώς αυτή η στιγμή μας έτυχε να βιώσουμε αυτό το παιχνίδι.

Δεν ξέρω αν το παιχνίδι θα εξελισσότανε διαφορετικά με καταλληλότητα του αγωνιστικού χώρου αλλά είμαι σίγουρος ότι η ομάδα μου θα αγωνιζότανε διαφορετικά. Η ομάδα μου στα δύο τελευταία παιχνίδια δεν πήρε κανέναν βαθμό και θα πρέπει να σηκώσουμε άμεσα το κεφάλι και να κοιτάξουμε την επόμενη μέρα.

Το μόνο που θέλω να προσθέσω και όχι επειδή υπάρχει το σημερινό αποτέλεσμα το παιχνίδι δεν έπρεπε να γίνει ούτε χθες ούτε σήμερα για όσους είναι λάτρες του ποδοσφαίρου. Και θα το έλεγα είτε κερδίζαμε είτε χάναμε. Σέβομαι τους κανόνες και την νομοθεσία στο ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά φανταστείτε να υπήρχανε 25.000 φίλαθλοι να βλέπανε το παιχνίδι. Θα ντρέπονταν για το ότι θα βλέπανε".











Όλα τα λεφτά...
Ο Πανθρακικός που εξελίσσεται σε κακό δαίμονα του Άρη. Μόλις σε πέντε αγώνες έχει πανηγυρίσει φέτος βαθμό ή βαθμούς στο πρωτάθλημα η ομάδα της Κομοτηνής, τις δύο από αυτές κόντρα στον Άρη!
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Τον άθλιο αγωνιστικό χώρο. Τόσο στη ''ναυμαχία'' του Σαββάτου, όσο και στη ''λασπομαχία'' της Κυριακής, μόνο για ποδοσφαιρικό αγώνα δεν προσφερόταν το τερέν.
Videos με τα γκολ της αναμέτρησης
To Live του αγώνα...
Η 11άδα των γηπεδούχων
(Ραούλ Κούπερ): Πέσκοβιτς, Νέτο, Κουλουχέρης, Κάλβο, Νάτσο Γκαρσία, Τζόνσον, Νασούτι, Χαβίτο, Αραβίδης, Βανγγέλη, Πρίττας
Η 11άδα των φιλοξενούμενων
(Παύλος Δερμιτζάκης): Ρόκα, Αργυρίου, Σακελλαρίου, Ματεντζίδης, Ιασωνίδης, Λόπεζ, Άλβες, Μπερτράντ, Καζάκης, Παπουλής, Μπέλεκ
1' Έναρξη αγώνα
8' Ευκαιρία Πανθρακικός
Σε εκτέλεση φάουλ του Ρομπέρ, ο Πέσκοβιτς έδιωξε ασταθός, ο Μπέλεκ από την μικρή περιοχή δεν κατάφερε να προωθήσει την μπάλα στα δίχτυα, καθώς απομάκρυνε σωτήρια ο Νασούτι.
15' Σχόλιο
Οι παίκτες των δύο ομάδων προσπαθούν να σταθούν στο γλιστερό τερέν του "Κλ. Βικελίδης" με τον Πανθρακικό να είναι ελαφρός καλύτερος.
22' Σχόλιο
Πολύ δύσκολα οι παίκτες των δύο ομάδων μπορούν να συνδυαστούν, προτιμώντας τις βαθιές μπαλιές και ελάχιστες ατομικές προσπάθειες.
23' Ευκαιρία Άρης
Ο Τζόνσον μπήκε από τα δεξιά της περιοχής του Ρόκα, το σουτ απέκρουσε ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων και με την βοήθεια του Ιασωνίδη, μπλόκαρε την μπάλα.
33' Σουτ Άρης Κάλβο
Η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Ρόκα.
42' Γκολ Πανθρακικός Παπουλής
Βαθιά μπαλιά προς τον Παπουλή, ο Πέσκοβιτς δείχνει να ελέγχει την μπάλα, χάνει όμως την ισορροπία του και ο παίκτης του Πανθρακικού σε κενή εστία ανοίγει το σκορ.
45' Λήξη ημιχρόνου
45' Σχόλιο
To δεύτερο ημίχρονο ξεκινάει με ...μία ημέρα καθυστέρηση. Ο αγώνας διεκόπει χθες στο 45' λόγω της καταρρακτώδους βροχής. Ο Πανθρακικός είναι μπροστά στο σκορ από το 42' με τον Παπουλή.
46' Αλλαγή παίκτη Αρης
Λαμπριάκος στη θέση του Νάτσο Γκαρσία
46' Αλλαγή παίκτη Αρης
Κόκε στη θέση του Χαβίτο
57' Σχόλιο
Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στην επανάληψη αλλά ο αγωνιστικός χώρος παραμένει σε κάκιστη κατάσταση και τους εμποδίζει να αναπτυχθούν σωστά
57' Σουτ Αρης
Ο Τζόνσον σε καλή θέση από το ύψος της περιοχής σουτάρει αδύναμα και ο Ρόκας μπλοκάρει εύκολα
65' Ευκαιρία Πανθρακικός
Ο Μπέλεκ απέναντι από τον Πέσκοβιτς σουτάρει άουτ υπό την πίεση του Νασούτι
66' Κίτρινη κάρτα Πανθρακικός
Μπέλεκ για μαρκάρισμα στο Νασούτι
66' Αλλαγή παίκτη Αρης
Κάμπορα στη θέση Αραβίδη (ο Κούπερ ολοκληρώνεις τις αλλαγές του)
67' Κίτρινη κάρτα Πανθρακικός
Καζάκης για μαρκάρισμα στον Λαμπριάκο
68' Ευκαιρία Αρης
Κεφαλιά του Κουλουχέρη διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Ρόκας
69' Αλλαγή παίκτη Πανθρακικός
Αρσενίεβιτς στη θέση του Παπουλή
75' Πέναλτι Πανθρακικός
Ο Κουλουχέρης ανατρέπει τον Μπέλεκ
75' Κίτρινη κάρτα Αρης
Ο Κουλουχέρης για το πέναλτι που έκανε
76' Γκολ Πανθρακικός
Ο Ρομπέρ εκτελεί εύστοχα το πέναλτι και οι φιλοξενούμενοι προηγούνται με 0-2!
80' Κίτρινη κάρτα Αρης
Λαμπριάκος για μαρκάρισμα στον Ιασωνίδη
86' Αλλαγή παίκτη Πανθρακικός
Μπαχαρίδης στη θέση του Καζάκη
90' Αλλαγή παίκτη Πανθρακικός
Μπουσινάκης στη θέση του Ρομπέρ
90' Έναρξη καθυστερήσεων +3
Τρία λεπτά ο επιπλέον χρόνος
90' Λήξη αγώνα


































































TAGS ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ