STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Άρης - ΠΑΟΚ 1-2: Το πιο μάγκικο! Πρωταθλητής ο τεράστιος Δικέφαλος, το σήκωσε με 10 παίκτες μέσα στο "Βικελίδης"

Άρης - ΠΑΟΚ 1-2: Το πιο μάγκικο! Πρωταθλητής ο τεράστιος Δικέφαλος, το σήκωσε με 10 παίκτες μέσα στο "Βικελίδης"
24MEDIA CREATIVE TEAM / KONSTANTINOS BADOUNAS

Ο ΠΑΟΚ στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας, κατακτώντας τον 4ο του τίτλου, γράφοντας ιστορία με απόδραση από το Βικελίδης. Ο Δικέφαλος επικράτησε 2-1 του Άρη και τερμάτισε στην κορυφή της Stoiximan Super League. Τόμας (30'), Τάισον (62') τα γκολ των φιλοξενούμενων, είχε μειώσει ο Μορόν στο 47'. Με δέκα παίκτες ο ΠΑΟΚ από το 78'.

Ο ΠΑΟΚ είναι πρωταθλητής της Stoiximan Super League. Έπειτα από πέντε χρόνια, ο Δικέφαλος επέστρεψε στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος, εξασφαλίζοντας μάλιστα τον τέταρτο τίτλο της ιστορίας του, με νίκη στο Κλεάνθης Βικελίδης, την ώρα που η Τούμπα καιγόταν από τους οπαδούς των ασπρόμαυρων.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο ΠΑΟΚ, λοιπόν, επικράτησε 2-1 στην τελευταία αγωνιστική των playoffs. Ο Μπράντον Τόμας έβαλε μπροστά τον Δικέφαλο στο 30ο λεπτό, με τον Μορόν να φέρνει ισορροπία στο 47ο λεπτό. Ο Τάισον στο 62' έβαλε ξανά σε θέση οδηγού τους φιλοξενούμενους. Μάλιστα, ο Δικέφαλος αγωνιζόταν με δέκα παίκτες από το 78' εξαιτίας αποβολής του Μιχαηλίδη.

Κάπως έτσι, στην βαθμολογία, ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε τη φετινή σεζόν στην κορυφή με 80 πόντους στο +2 από την δεύτερη ΑΕΚ και μαζί με το πρωτάθλημα πήρε το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League της επόμενης περιόδου. Στην 5η θέση με 55 βαθμούς τερμάτισε ο Άρης.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Οι κίτρινοι πλέον συγκεντρώνονται στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson, όπου κόντρα στον Παναθηναϊκό στις 25 Μαΐου θα διεκδικήσουν το τρόπαιο και μαζί το εισιτήριο για το 2ο προκριματικό γύρο του Europa League της επόμενης περιόδου.

Συγκλονιστικές ήταν οι αντιδράσεις του Λουτσέσκου, ο οποίος ξέσπασε μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο Κλεάνθης Βικελίδης.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Το ματς

Ο ΠΑΟΚ πήρε την κατοχή της μπάλας από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Ο Δικέφαλος κυκλοφορούσε, αλλά δυσκολευόταν να βρει διαδρόμους στην άμυνα του Άρη, ο οποίος αμυνόταν. Τα μαρκαρίσματα κυριαρχούσαν από τα πρώτα δευτερόλεπτα, με το παιχνίδι να έχει ένταση και τις δύο ομάδες να τα δίνουν όλα.

Άρης - ΠΑΟΚ 1-2: Το πιο μάγκικο! Πρωταθλητής ο τεράστιος Δικέφαλος, το σήκωσε με 10 παίκτες μέσα στο "Βικελίδης"

Σημαντική τελική δεν υπήρχε, τουλάχιστον έως το 30ο λεπτό. Αυτή ήταν και η στιγμή, που ο ΠΑΟΚ έκανε το 1-0 απέναντι στον Άρη ουσιαστικά στην πρώτη του ευκαιρία. Ο Ζίβκοβιτς έκλεψε από τον Μορόν στη μεσαία γραμμή, τροφοδότησε τον Τόμας, ο οποίος πάτησε εξαιρετικά στην περιοχή και πλάσαρε με το αριστερό τον Κουέστα για το 1-0.

Στη συνέχεια υπήρξαν αρκετές εντάσεις μεταξύ των ποδοσφαιριστών, με τον Άρη να προσπαθεί να αντιδράσει, χωρίς ωστόσο τη μεγάλη στιγμή. Στο 41' ο Κοτάρσκι μπλόκαρε σουτ του Μοντόγια εκτός περιοχής, ενώ στο 45' ο Σουλεϊμάνοφ βρήκε την μπάλα με προβολή στο δεύτερο δοκάρι, μετά από κεφαλιά του Μορόν, αλλά αστόχησε. Έτσι, ο ΠΑΟΚ πήγε στα αποδυτήρια με το προβάδισμα.

Ο Άρης μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος και κατάφερε να ισοφαρίσει με καταπληκτικό γκολ στο 47ο λεπτό. Ο Οντουμπάτζο έκανε το γέμισμα στην περιοχή από τα δεξιά, ο Μορόν γύρισε το σώμα του, έκανε το σουτ με τη μία στην κίνηση και έστειλε την μπάλα στην γωνία της εστίας του Κοτάρσκι με φανταστικό τρόπο, ξεσηκώνοντας το Βικελίδης. Στα επόμενα λεπτά, οι κίτρινοι πίεζαν και δημιουργούσαν κινδύνους στην περιοχή του ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε το αρχικό "σοκ" και ξαναπήρε τα ηνία. Μάλιστα, δεν άργησε να προηγηθεί με υπέροχο γκολ. Ο Κωνσταντέλιας έβγαλε εκπληκτική ενέργεια από τα αριστερά, ο με φοβερή ντρίμπλα, νίκησε τον Οντουμπάτζο, έκανε την κούρσα, δεν κατάφερε κανείς να τον ρίξει, πάτησε περιοχή έδωσε στον Τόμας, ο οποίος έστρωσε στον Τάισον, ο οποίος με σουτάρα έκανε το 2-1.

Ο Άρης μετά το γκολ του ΠΑΟΚ ξαναβγήκε μπροστά. Στο 74' ο Σαμόρα έκανε το φαλτσαριστό πλασέ και ο Κοτάρσκι μπλόκαρε. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Δικέφαλος έμεινε με δέκα παίκτες. Ο Μιχαηλίδης είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα, έπειτα από φάουλ του στον Μορόν.

Στο 90+3' επιχείρησε με γυριστό, σε μία φάση που θύμιζε αρκετά το γκολ του Μορόν, να σκοράρει, ωστόσο αστόχησε. Δύο λεπτά αργότερα, ο Μορόν έκανε το γέμισμα, ο Ανσαριφάρντ πήρε την άστοχη κεφαλιά, αλλά δεν κατάφερε να βρει στόχο. Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τους παίκτες του ΠΑΟΚ να πανηγυρίζουν την κατάσταση, ενώ δεν έλειψαν και οι εντάσεις.

  • ΑΡΗΣ: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μοντόγια (86' Φεράρι), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Ζιλ Ζαν (86' Φετφατζίδης), Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ(87' Ανσαριφάρντ), Βερστράτε (66' Γκαρθία), Σαβέριο (72' Σαμόρα), Μορόν.
  • ΠΑΟΚ: Koτάρσκι, Σάστρε, Κετζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Σβαμπ, Μεϊτέ, Κωνσταντέλιας (80' Νάσμπεργκ), Τάισον (66' Ντεσπόντοβ), Ζίβκοβιτς, Τόμας (65' Σαμάτα).
Άρης - ΠΑΟΚ 1-2: Το πιο μάγκικο! Πρωταθλητής ο τεράστιος Δικέφαλος, το σήκωσε με 10 παίκτες μέσα στο "Βικελίδης"

Μην χάσετε την Game Night

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ