ΑΡΗΣ

Αρης

Αρης
Χαβίτο, Κόκε

Τι κρύβει το 2007 για τον Αρη

Tι έκανε η ομάδα μέσα στο 2006

Κατά το ήμισυ το 2006 δεν είναι από τις χρονιές που θέλει να θυμάται ο Άρης. Το γεγονός πως ο σύλλογος πήρε το εισιτήριο για την πρώτη Εθνική το Μάιο δεν αναιρεί πως η ομάδα αγωνιζόταν στην Β' Εθνική κατηγορία.

Αυτό το μισό της χρονιάς έχει σβηστεί αλλά όχι ξεχαστεί γιατί αυτό είναι το σωστό. Οι Θεσσαλονικείς δεν θέλουν να θυμούνται αλλά θα πρέπει να έχουν στην άκρη του μυαλού τους πως παρόμοια λάθη μπορούν να ζωντανέψουν μνήμες.

Οι παίκτες που αγωνίστηκαν πέρσι στην Άρη βοήθησαν τα μέγιστα ώστε η ομάδα να επιστρέψει στην Α’ Εθνική, ωστόσο, πολύ από αυτούς αποχαιρέτησαν την ομάδα. Ο Χιλιανός Μάριο Κάσερες ήταν από τους βασικούς παίκτες στην επίθεση των "κιτρινόμαυρων" την περασμένη σεζόν αλλά τα μόλις τρία γκολ σε 21 συμμετοχές δεν του επέτρεψαν να συνεχίσει την καριέρα του στον Άρη.

Το καλοκαίρι ο σχεδιασμός περιελάμβανε ριζική ανανέωση με στόχο το επιθετικό και θεαματικό ποδόσφαιρο. Γι' αυτό ακριβώς το λόγο η ομάδα αγόρασε τέσσερις Ισπανούς και πέντε Βραζιλιάνους και μαέστρο τον Γκιγιέρμο Όγιος.

Το σχέδιο πέτυχε αλλά... ο ασθενής απεβίωσε. Η ομάδα παρουσιάστηκε άκρως επιθετική και θεαματική στην Σούπερ Λίγκα, αλλά τα αποτελέσματα δεν ήταν αντίστοιχα. Οι Βραζιλιάνοι χόρευαν σάμπα, οι Ισπανοί έφτιαχναν αλλά το γκολ δεν ερχόταν με αποτέλεσμα να χάνονται πολλοί βαθμοί. Λίγο πριν την συμπλήρωση του πρώτου μισού του πρωταθλήματος το πρόβλημα φάνηκε να βρίσκει λύση, αλλά χρειάζεται πολύ δουλειά μέσα στο 2007 για να φτάσει ο Άρης εκεί που του αξίζει.

Ποια πρόσωπα την σημάδεψαν

Ο φετινός Άρης είναι... σημαδεμένος από τον προπονητή του τον Γκιγιέρμο Ογιος και την λατίνικη συμπεριφορά του στον αγωνιστικό χώρο που προέρχεται από τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα. Επιθετικό ποδόσφαιρο, δημιουργικότητα και όμορφο θέαμα προσφέρει ο "θεός του πολέμου" στους φίλους του και όχι μόνο που γνωρίζουν πως ανα πάσα στιγμή είναι ικανός να κερδίσει κάθε αντίπαλο.

Οι μεγάλες χαρές και οι μεγάλες απογοητεύσεις

Η μεγαλύτερη απογοήτευση έρχεται από το πρώτο μισό του 2006 όταν και κάθε Κυριακή ο Άρης αγωνιζόταν στην Β' Εθνική, κατηγορία που δεν ταιριάζει σε αυτή την ομάδα και για τον λόγο αυτό αγωνίστηκε σχεδόν σε όλα της τα παιχνίδια με την "μαύρη" εμφάνιση. Η μεγαλύτερη χαρά ξεκίνησε όταν τελείωσε το πρωτάθλημα και η ομάδα κατέκτησε την τρίτη θέση παίρνοντας το εισιτήριο για την Α' Εθνική και ολοκληρώθηκε όταν έδωσε το πρώτο της παιχνίδι και πάλι στην Σούπερ Λίγκα.

Η προοπτική του 2007

Το 2007 ο Άρης θα παλέψει για μία θέση που οδηγεί στην Ευρώπη. Κάτι τέτοιο είναι δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο. Οι βαθμοί που τον χωρίζουν από μία τέτοια θέση είναι μόλις τέσσερις αλλά οι διεκδικητές πολλοί. Αν οι κίτρινοι μετουσιώσουν τις ευκαιρίες που χάνουν σε κάθε αγώνα σε γκολ τότε όλα είναι πιθανά, αφού διαθέτουν ένα πολύ ισχυρό σύνολο.

Ένα κρυμμένο μυστικό για το νέο έτος

Το μυστικό στον Άρη είναι το γκολ... Την ομάδα χαίρεσαι να την βλέπεις στο γήπεδο αλλά ο στόχος δεν έρχεται εύκολα. Βραζιλιάνοι και Ισπανοί μπορούν να κεντήσουν αλλά δυσκολεύονται να βάλουν τη μπάλα στα δίχτυα. Τον τελευταίο καιρό αυτό φαίνεται να αλλάζει. Αν έρθουν τα γκολ ο Άρης θα λύση το μυστήριο με την προϋπόθεση βέβαια κάποιος να πει το μυστικό για το γκολ.

























TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ