PREMIER LEAGUE

Άρσεναλ - Λιντς 4-2: Ζωντανοί οι Λονδρέζοι στη μάχη της Ευρώπης

Οι παίκτες της Άρσεναλ πανηγυρίζουν γκολ τους κόντρα στην Λιντς σε ματς της Premier League
Οι παίκτες της Άρσεναλ πανηγυρίζουν γκολ τους κόντρα στην Λιντς σε ματς της Premier League Ⓒ 2021 CATHERINE IVILL/ASSOCIATED PRESS

Η Άρσεναλ επιβλήθηκε 4-2 της Λιντς με μία χορταστική εμφάνιση στα πρώτα 50 λεπτά και χατ-τρικ του Ομπαμεγιανγκ και εξακολουθεί να ελπίζει στην κατάληψη ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου για τη νεά σεζόν (VIDEOS).

Μετά από την ισοπαλία με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις δύο κολλητές ήττες από Γουλβς και Άστον Βίλα, η Άρσεναλ επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα, επικρατώντας με 4-2 της Λιντς στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Premier League.

Όπως μαρτυράει ο αριθμός τερμάτων που σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής στο "Emirates", το ματς ήταν χορταστικό, με την Λιντς να παίζει ελεύθερο και επιθετικό ποδόσφαιρο για μία ακόμα φορά τη φετινή σεζόν και αυτό να έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία πολλών φάσεων και στις δύο εστίες.

Οι κανονιέρηδες "χτύπησαν" πρώτοι με τον Ομπαμεγιάνγκ στο 13' (δεξί σουτ μέσα από την περιοχή) και στο 41' ο ίδιος παίκτης έκανε το 2-0 από την άσπρη βούλα, για να κλείσει το ημίχρονο με τους Λονδρέζους να κάνουν το 3-0 με τον Μπεγερίν στο 45' ύστερα από εκπληκτική ασίστ του Θεμπάγιος.


Στο 47' η ομάδα του Αρτέτα ανέβασε ακόμα περισσότερο το δείκτη του σκορ, με τον Ομπαμεγιάνγκ να γράφει το 4-0 με κεφαλιά και να γίνεται μόλις ο τρίτος παίκτης στην ιστορία της Premier League που πετυχαίνει χατ-τρικ ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, για να έρθει στη συνέχεια η αντίδραση της Λιντς.

Τα παγώνια μείωσαν σε 4-1 με τον Στράουκ στο 58' και έκαναν το 4-2 με τον Κόστα στο 69', χωρίς ωστόσο να μπορέσουν να μετατρέψουν σε θρίλερ το φινάλε, με την Άρσεναλ να είναι εκείνη που είχε τις μεγάλες ευκαιρίες (δύο δοκάρια) στο τελευταίο 20λεπτο.

Αξίζει να σημειωθεί πως με το χατ-τρικ του, ο Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ ξεπέρασε τα 200 γκολ στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (αν υπολογιστούν και αυτά που έχει πετύχει με Λιλ και Ντόρτμουντ), με την Λιντς από την πλευρά της να μετράει μόλις 1 νίκη στις 24 τελευταίες εξορμήσεις της στο Λονδίνο, έχοντας ακόμα 6 ισοπαλίες και 17 ήττες.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Λένο, Μπεγερίν, Λουίζ, Γκάμπριελ, Σοάρες, Θεμπάγιος (89' Χόλντινγκ), Τζάκα, Σάκα, Έντεργκααρντ (78' Ελνένι), Σμιθ-Ρόου (62' Ουίλιαν), Ομπαμεγιανγκ

ΛΙΝΤΣ: Μεσλιέ, Σάκλετον, Έιλινγκ, Κούπερ, Αλιόσκι (53' Χάγκινς), Στράουκ, Ραφίνια, Ντάλας, Κλιτς (46' Ρόμπερτς), Χάρισον (46' Κόστα), Μπάμφορντ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 24ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου

Λέστερ - Λίβερπουλ 3-1 (79' Μάντισον, 82' Βάρντι, 85' Μπαρνς / 67' Σαλάχ)

Κρίσταλ Πάλας - Μπέρνλι 0-3 (5' Γκούντμουντσον, 10' Ροντρίγκεζ, 47' Λόουτον)

Μάντσεστερ Σίτι - Τότεναμ 3-0 (23' πεν. Ρόντρι, 50' 66' Γκιουντογάν)

Μπράιτον - Άστον Βίλα 0-0

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου

Σαουθάμπτον - Γουλβς 1-2 (25' Ινγκς / 53' πεν. Νέβες, 66' Νέτο)

Γουέστ Μπρομ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1 (2' Ντιανιέ / 44' Φερνάντες)

Άρσεναλ - Λιντς 4-2 (13' 41' πεν. 47' Ομπαμεγιάνγκ, 45' Μπεγερίν / 58' Στράουκ, 69' Κόστα)

Έβερτον - Φούλαμ (21:00)

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου

Γουέστ Χαμ - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (20:00)

Τσέλσι - Νιούκαστλ (22:00)

Δείτε τη βαθμολογία της Premier League και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: ⓒ 2021 Catherine Ivill/Associated Press

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΑΡΣΕΝΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ