ΑΓΓΛΙΑ

Άρσεναλ - Μάντσεστερ Σίτι 1-4: Στα ημιτελικά με τεσσερα οι Σίτιζενς

Manchester City's Aymeric Laporte is congratulated by teammates after scoring his team's fourth goal during the English League Cup quarterfinal soccer match between Arsenal and Manchester City at Emirates Stadium, London, Tuesday, Dec. 22, 2020. (AP Photo/Frank Augstein)
Manchester City's Aymeric Laporte is congratulated by teammates after scoring his team's fourth goal during the English League Cup quarterfinal soccer match between Arsenal and Manchester City at Emirates Stadium, London, Tuesday, Dec. 22, 2020. (AP Photo/Frank Augstein) AP

Η Μάντσεστερ Σίτι δίχως να πιάσει εντυπωσιακή απόδοση, αλλά ούσα αποτελεσματική επικράτησε 4-1 της Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Λιγκ Καπ Αγγλίας. Ρεσιτάλ λαθών από Ρούναρσον και άμυνα. (VIDEOS)

Στα ημιτελικά του Λιγκ Καπ Αγγλίας προκρίθηκε η Μάντσεστερ Σίτι η οποία επιβλήθηκε με 4-1 κόντρα στην Άρσεναλ στο Λονδίνο. Γκουαρδιόλα και Αρτέτα αποφάσισαν να κάνουν αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα τους, όμως οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που αποδείχτηκαν περισσότερο συνεπείς.


Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν εκείνη που μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Για την ακρίβεια ήταν εκείνη που μπήκε, γιατί οι παίκτες της Άρσεναλ έμειναν στα αποδυτήρια. Μόλις στο τρίτο λεπτό η άμυνα των γηπεδούχων αδράνησε, ο Ρούναρσον έκανε άστοχη έξοδο και ο Ζεζούς μετά από σέντρα του Ζιντσένκο σκόραρε.

Οι παίκτες του Γκουαρδιόλα συνέχισαν να είναι ανώτεροι και να πιέζουν, όμως τα χαλούσαν στην τελική προσπάθεια. Ο Αρτέτα βλέποντας ότι η ομάδα του δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα αποφάσισε να αλλάξει το 3-4-3, να ρίξει μεγαλύτερο βάρος στο κέντρο και δικαιώθηκε.

Η Άρσεναλ άρχισε να αποκτά οντότητα στον αγωνιστικό χώρο και στην πρώτη της καλή στιγμή κατάφερε να κάνει το 1-1. Στο 31' μετά από ενέργεια του Μαρτινέλι από τα αριστερά ο Λακαζέτ με κεφαλιά έκανε το 1-1.

Αμέσως μετά το γκολ που δέχτηκε η Μάντσεστερ Σίτι βγήκε ξανά μπροστά και ο Ζεζούς έχασε τεράστια ευκαιρία στο 41', αφού ο Ρούναρσον τον νίκησε σε τετ α τετ που είχαν.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η Άρσεναλ προσπάθησε να βγει μπροστά για να πάρει κεφάλι στο σκορ, αλλά υπολόγιζε χωρίς τον Ρούναρσον. Ο νεαρός Ισλανδός τερματοφύλακας έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του μετά από εκτέλεση φάουλ του Μαχρέζ και έτσι η Σίτι προηγήθηκε με 1-2.

Πριν προλάβουν να συνέλθουν οι Λονδρέζοι δέχτηκαν και τρίτο γκολ. Ο Φερναντίνιο έβγαλε τετ α τετ τον Φόντεν και εκείνος με ωραίο πλασέ τσίμπησε την μπάλα πάνω από τον Ρούναρσον και έκανε το 1-3. Βέβαια, αξίζει να τονίσουμε ότι οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ και η τηλεοπτική κάλυψη φαίνεται να τους δικαιώνει.

Κάπου εκεί οι γηπεδούχοι παράτησαν το παιχνίδι και το μόνο που άλλαξε ήταν το τελικό αποτέλεσμα. Στο 73' μετά από σέντρα του Φόντεν ο Λαπόρτ πήρε την κεφαλιά και έκανε το τελικό 1-4.

Έτσι, η Μάντσεστερ Σίτι προκρίθηκε στα προημιτελικά του Λιγκ Καπ και παράλληλα βύθισε κι άλλο την Άρσεναλ στην εσωστρέφεια και τον προβληματισμό.

Άρσεναλ (Αρτέτα): Ρούναρσον, Σοάρες, Γκαμπριέλ, Μουστάφι, Κολάσινατς, Θεμπάγιος, Ελνενί (66' Ρόου), Μέιτλαντ-Νάιλς, Γουίλοκ, Μαρτινέλι (47' Πεπέ), Λακαζέτ

Μάντσεστερ Σίτι (Γκουαρδιόλα): Στέφεν, Κανσέλο, Ντίας, Λαπόρτ, Ζιντσέκο, Φερναντίνιο, Ρόντρι, Μαχρέζ, Σίλβα (70' Τόρες), Φόντεν, Ζεζούς (74' Αγκουέρο)

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΩΝ

Τρίτη 22/12

Μπρέντφορντ - Νιουκάστλ 1-0 (66' Ντασίλβα)

Άρσεναλ-Μάντσεστερ Σίτι 1-4 (31' Λακαζέτ / 3' Ζεζούς, 55' Μαχρέζ, 59' Φόντετν, 73' Λαπόρτ)

Τετάρτη 23/12

19:30 Στόουκ-Τότεναμ

22:00 Έβερτον- Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ



TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ