CHAMPIONS LEAGUE

Άρσεναλ-Μίλαν 0-0

Άρσεναλ-Μίλαν 0-0
Πάτο-Μίλαν-Άρσεναλ

Σε τρεις εβδομάδες στο Μιλάνο θα λύσουν οριστικά τις διαφορές τους Άρσεναλ και Μίλαν, οι οποίες αναδείχτηκαν ισόπαλες 0-0 στην πρώτη μεταξύ τους μάχη στο "Emirates Stadium"

Ο Αρσέν Βενγκέρ δεν είχε στη διάθεσή του για αυτό το ματς τους τραυματίες Αλμούνια (ο Λέμαν πήρε τη θέση του), Ροσίτσκι, Ντιαμπί και Φαν Πέρσι, όμως είδε με ικανοποίηση να επιστρέφει στο αρχικό σχήμα ο Σανιά στο δεξί άκρο της άμυνας.
Στον αντίποδα, ο Κάλατς, ο οποίος ήταν αμφίβολος μέχρι την τελευτάια στιγμή λόγω ενός τραυματισμού στο χέρι, πήρε κανονικά τη θέση του κάτω από την εστία των "ροσονέρι", με τον Κάρλο Αντσελότι να κάνει την έκπληξη καθώς προτίμησε για τη θέση του μοναδικού προωθημένου φορ τον Αλεσάντρε Πάτο (ευρωπαϊκό ντεμπούτο για τον 18χρονο Βραζιλιάνο με τη φανέλα της Μίλαν), αφήνοντας στον πάγκο τους Τζιλαρντίνο και Ιντσάγκι.

Δύο φάσεις στο πρώτο δεκάλεπτο
Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν "ορεξάτες" στο πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, καθώς είχαν από μία πολύ καλή στιγμή για να ανοίξουν το σκορ.

Τον... χορό των ευκαιριών έσυραν οι φιλοξενούμενοι στο 6' όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά, ο "καπιτάνο" των Μιλανέζων, Πάολο Μαλντίνι, έπιασε την γυριστή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, αναγκάζοντας τον Λέμαν να αποκρούσει εντυπωσιακά απομακρύνοντας τον κίνδυνο.

Στο 7' ο Τουρέ αποχώρησε τραυματίας δίνοντας τη θέση του στον Σεντέρος, ενώ στο 9' η Άρσεναλ "απάντησε" στις ευκαιρίες, όταν μετά από εξαιρετική σέντρα του Έμπουε, ο Αντεμπαγιόρ πήρε την κεφαλιά -αν και πιεζόμενος- η οποία όμως κατέληξε στην αγκαλιά του Κάλατς.

Η συνέχεια του αγώνα δεν επεφύλασε μεγάλες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, με τους ελεύθερους χώρους να είναι ελάχιστοι, και τις δύο ομάδες να μην πατούν πολλές φορές στην αντίπαλη περιοχή.

Οι παίκτες των "κανονιέρηδων" προσπαθούσαν να βρουν με μακρινές μπαλιές τον αρχισκόρερ Αντεμπαγιόρ, όμως εκείνος ήταν καλά κλεισμένος από το κεντρικό αμυντικό δίδυμο Νέστα-Καλάτζε, ενώ οι Σανιά και Έμπουε κατάφεραν πολλές φορές να φέρουν σε δύσκολη θέση τον Μαλντίνι.

Μεγάλη ευκαιρία μετά από 25'
Η μοναδική σπουδαία φάση στο πρώτο μέρος -πέρα από τις δύο φάσεις στο ξεκίνημα- σημειώθηκε στο 36', με τον Έμπουε να κάνει ωραία ενέργεια από τα δεξιά και να γυρίζει την κατάλληλη στιγμή στον Φλαμινί, το σουτ του οποίου λίγο δεξιά από το ύψος του πέναλτι κατέληξε στην αγκαλιά του Αυστραλοκροάτη γκολκίπερ των "ροσονέρι".

Στο δεύτερο μέρος ήταν η σειρά της Μίλαν να υποχρεωθεί σε μία αναγκαστική αλλαγή, καθώς στο 50' ο Γιανκουλόφσκι πέρασε στο ματς στη θέση του τραυματία Νέστα, γεγονός που έφερε τον Τσέχο διεθνή μπακ στο αριστερό άκρο της άμυνας, και τον Μαλντίνι στην καρδιά της οπισθοφυλακής, παρτενέρ του Καλάτζε.

Η Άρσεναλ μπήκε πάντως από το ξεκίνημα της επανάληψης πιο επιθετικά στον αγωνιστικό χώρο του "Emirates Stadium", απειλώντας σοβαρά στο 52', με τον Έμπουε να κάνει το διαγώνιο σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή και τη μπάλα να φεύγει ένα μέτρο έξω από το δεξί δοκάρι του Κάλατς.

Πιο "ανοιχτό" ματς στο δεύτερο μέρος
Στο 55' ήταν η σειρά του Εντουάρντο να αστοχήσει από κάλη θέση, ενώ η πρώτη μεγάλη φάση για την Μίλαν καταγράφηκε στο 62', με τον Κακά να τροφοδοτεί τον Όντο, ο οποίος από θέση δεξιά μέσα στη μεγάλη περιοχή έστειλε τη μπάλα 4-5 μέτρα έξω από το αριστερό δοκάρι του Λέμαν.

Το παιχνίδι στο δεύτερο μέρος είχε αποκτήσει έναν αρκετά πιο γρήγορο ρυθμό, με τον Κακά να επιχειρεί το πρώτο του σουτ στο παιχνίδι στο 69' (από περίπου 25 μέτρα), το οποίο όμως δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Λέμαν.
Στο 74' ο Εντουάρντο είχε την τελευταία του ευκαιρία να απειλήσει τον Κάλατς (το σουτ του με το αριστερό πέρασε αρκετά έξω από την εστία των "ροσονέρι") καθώς λίγα δευτερόλεπτα αργότερα πέρασε στη θέση του ο Μπέντνερ, ενώ στο 75' ο Κάλατς έδειξε τα εξαιρετικά του αντανακλαστικά, όταν μπλόκαρε δυνατό ευθύβολο σουτ του Φαμπρέγας από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Στο 77' ο Τζιλαρντίνο πέρασε στη θέση του Πάτο, ενώ στο 82' ο Κάλατς αντέδρασε για μία ακόμη φορά θετικά, όταν και μπλόκαρε σουτ του Αντεμπαγιόρ με το δεξί, από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Ίδια κατάληξη και ένα λεπτό αργότερα, με τον Φαμπρέγας να "δοκιμάζει" το πόδι του έξω από την περιοχή και τον υψηλόσωμο γκολκίπερ να μπλοκάρει σταθερά.

Κάλατς και Λέμαν δικαιολόγησαν τον... μισθό τους
Τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης έμοιαζαν με "ρωσική ρουλέτα" καθώς και οι δύο ομάδες είχαν την ευκαιρία να βάλουν το πολυπόθητο γκολ που θα τους έβαζε στη θέση του... οδηγού ενόψει της ρεβάνς.

Στο 87' ο Τζιλαρντίνο με κοντινή κεφαλιά από τη μικρή περιοχή υποχρέωσε τον Λέμαν να κάνει την δυσκολότερη επέμβασή του στο ματς μπλοκάροντας σταθερά τη μπάλα, ενώ στη συνέχεια η Άρσεναλ είχε τρεις (!) εξαιρετικές ευκαιρίες να παραβιάσει την εστία του Κάλατς.

Στο 89' δυνατό σουτ του Μπέντντερ με το αριστερό πέρασε 2-3 μέτρα έξω από το δεξί δοκάρι του "ροσονέρο" γκολκίπερ, στο 92' ο Κάλατς εξουδετέρωσε το δυνατό σουτ του Γουόλκοτ (είχε περάσει στο ματς στο 90' στη θέση του Έμπουε), ενώ η... κορύφωση ήρθε στο τέταρτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, με την τύχη να κλείνει πονηρά το μάτι στη Μίλαν και να γυρνάει επιδεικτικά την πλάτη στην Άρσεναλ.

Κεφαλιά Αντεμπαγιόρ, οριζόντιο δοκάρι και... 0-0
Η σέντρα του Γουόλκοτ από τα δεξιά πέρασε πάνω από τον Κάλατς, με τον πλέον αξιόπιστο σκόρερ των Λονδρέζων τη φετινή σεζόν, Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ, να έχει φάτσα την ανυπεράπιστη εστία, όμως να "σημαδεύει" το οριζόντιο δοκάρι με κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή!

Αυτή ήταν η μεγαλύτερη στιγμή για τους "κανονιέρηδες", με τον διαιτητή Κλάους Μπο Λάρσεν να σφυρίζει λίγα δευτερόλεπτα μετά για τελευταία φορά στο παιχνίδι.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρσεναλ (Βενγκέρ): Λέμαν, Σανιά, Τουρέ (7' Σεντέρος) Γκαλάς, Κλισί, Έμπουε (90' Γουόλκοτ) Φλαμινί, Φαμπρέγας, Χλεμπ, Αντεμπαγιόρ, Εντουάρντο (74' Μπέντνερ)

Μίλαν (Αντσελότι): Κάλατς, Όντο, Νέστα (50' Γιανκουλόφσκι) Μαλντίνι, Καλάτζε, Γκατούζο, Πίρλο, Αμπροζίνι, Κακά, Ζέεντορφ (86' Έμερσον), Πάτο (77' Τζιλαρντίνο)

Διαιτητής: Κλάους Μπο Λάρσεν (Δανία)

Βοηθοί διαιτητή: Μπιλ Ρενέ Χάνσεν (Δανία), Χένρικ Σόντερμπι (Δανία)

Τέταρτος διαιτητής: Πέτερ Ρασμούσεν (Δανία)

Κίτρινες κάρτες: Σεντέρος, Έμπουε (Άρσεναλ), Πάτο (Μίλαν)

Κόκκινες κάρτες: -

Θεατές: 60.082

Δείτε φάσεις του αγώνα:
































































TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ