CHAMPIONS LEAGUE

Άρσεναλ - Ντόρτμουντ 2-1

LONDON, ENGLAND - NOVEMBER 23:  Robin van Persie of Arsenal celebrates scoring their second goal during the UEFA Champions League Group F match between Arsenal FC and Borussia Dortmund  at Emirates Stadium on November 23, 2011 in London, England.  (Photo by Mike Hewitt/Getty Images)
LONDON, ENGLAND - NOVEMBER 23: Robin van Persie of Arsenal celebrates scoring their second goal during the UEFA Champions League Group F match between Arsenal FC and Borussia Dortmund at Emirates Stadium on November 23, 2011 in London, England. (Photo by Mike Hewitt/Getty Images) GETTY IMAGES

Η Άρσεναλ νίκησε με 2-1 την Ντόρτμουντ στο Λονδίνο με δύο γκολ του Ρόμπιν φαν Πέρσι και εξασφάλισε την πρώτη θέση του ομίλου του Ολυμπιακού (video)

Με δύο γκολ του Ρόμπιν φαν Πέρσι η Άρσεναλ νίκησε με 2-1 την Ντόρτμουντ και εξασφάλισε την πρώτη θέση του 6ου ομίλου.

Οι "κανονιέρηδες" έχουν 4 βαθμούς περισσότερους από την Μαρσέιγ, αλλά ακόμη και 3 να είχαν (σε περίπτωση ισοπαλίας των Γάλλων με τον Ολυμπιακό) θα ήταν σίγουρα πρώτοι, καθώς υπερτερούν σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Το ότι η Άρσεναλ εξασφάλισε την πρώτη θέση, είναι πολύ καλό για τον Ολυμπιακό, καθώς οι Άγγλοι θα έρθουν ουσιαστικά αδιάφοροι στην Ελλάδα για το ματς της τελευταίας αγωνιστικής.

Στο video με τα highlights παρακάτω μπορείτε να δείτε και τον Τιερί Ανρί μαζί με τον Ρότζερ Φέντερερ στην εξέδρα του "Ashburton Grove" ("Emirates" λέγεται λόγω χορηγού και αυτό δεν το δέχεται η UEFA).

Άρσεναλ - Ντόρτμουντ 2-1

Σκόρερς: 49' και 86' Φαν Πέρσι / 92' Καγκάβα

Γήπεδο: "Ashburton Grove", Λονδίνο

Διαιτητής: Φρανκ Ντε Μπλέκερε (Βέλγιο)

Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε την μεγάλη φάση και η πρώτη σχετικά καλή ευκαιρία στο ματς ήρθε στο 48' για την Ντόρτμουντ, με τον Στσέζνι να μπλοκάρει την μπάλα στο σουτ του Καγκάβα μέσα από την περιοχή, έπειτα από εξαιρετική πάσα του Λεβαντόβσκι.

Ένα μόλις λεπτό αργότερα η Άρσεναλ άνοιξε το σκορ, με την κεφαλιά του Ρόμπιν φαν Πέρσι, έπειτα εκπληκτική προσπάθεια από αριστερά και την σέντρα του Αλέξ Σονγκ.

Το δεύτερο γκολ ο Ολλανδός το πέτυχε στο 86' από κοντά, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μικέλ Αρτέτα και πρώτη κεφαλιά του Τόμας Βερμάελεν.

Η Ντόρτμουντ το μόνο που κατάφερε είναι να μειώσει με τον Σίνι Καγκάβα στο 92' για το τελικό 2-1.

Ακόμη χειρότερα κάνει τα πράγματα για τους Γερμανούς το ότι στο πρώτο ημίχρονο αποχώρησαν τραυματίας οι Σβεν Μπέντερ και Μάριο Γκέτσε.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Στσέζνι, Κοσιελνί (83' Ντζουρού), Μέρτεζακερ, Βερμάελεν, Αντρέ Σάντος, Σονγκ, Ράμσεϊ, Αρτέτα, Γουόλκοτ (85' Ντιαμπί), Ζερβινιό (74' Μπεναγιούν), Φαν Πέρσι.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Βάιντενφελερ, Πίστσεκ, Φελίπε Σαντάνα, Χούμελς, Σμέλτσερ, Κελ (64' Μπάριος), Σβεν Μπέντερ (25' Λάιτνερ), Γκέτσε (28' Πέρισιτς), Καγκάβα, Γκρόσκροϊτς, Λεβαντόβσκι.

Η βαθμολογία

1. Άρσεναλ 11 (5-3)

2. Μαρσέιγ 7 (4-2)

3. Ολυμπιακός 6 (5-5)

4. Ντόρτμουντ 4 (4-8)

Η τελευταία αγωνιστική (6/12)

Ολυμπιακός - Άρσεναλ

Ντόρτμουντ - Μαρσέιγ

Ο πίνακας των σκόρερς

6 γκολ

Μάριο Γκόμεθ (Μπάγερν)

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

5 γκολ

Ρομπέρτο Σολδάδο (Βαλένθια)

4 γκολ

Σεϊντού Ντουμπιά (ΤΣΣΚΑ)

Αλεξάντερ Φράι (Βασιλεία)

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Μίλαν)

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

Έντισον Καβάνι (Νάπολι)

Χουλκ (Πόρτο)

3 γκολ

Ζόνας (Βαλένθια)

Ρόμπιν φαν Πέρσι (Άρσεναλ)

Νταβίντ Βίγια (Μπαρτσελόνα)

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

Μουσά Σο (Λιλ)

Αΐλτον (ΑΠΟΕΛ)

Φάμπιαν Φράι (Βασιλεία)

Ρομάν Σιροκόβ (Ζενίτ)

Άρσεναλ - Ντόρτμουντ 2-1

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ