ΑΡΣΕΝΑΛ

Άρσεναλ: Ο Αρτέτα αποκάλυψε πως έφτασε κοντά στο να παίξει για την εθνική Αγγλίας

Arsenal's manager Mikel Arteta hugs Arsenal's Gabriel Martinelli after the English Premier League soccer match between Arsenal and Southampton at the Emirates Stadium in London, Saturday, Oct. 5, 2024. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
Arsenal's manager Mikel Arteta hugs Arsenal's Gabriel Martinelli after the English Premier League soccer match between Arsenal and Southampton at the Emirates Stadium in London, Saturday, Oct. 5, 2024. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth) @2024 KIRSTY WIGGLESWORTH/AP IMAGES

Ο Μικέλ Αρτέτα δεν έπαιξε ποτέ για την εθνική ανδρών της Ισπανίας κατά τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής καριέρας του ωστόσο έφτασε κοντά στο να φορέσει εκείνη της Αγγλίας, όπως αποκάλυψε την Παρασκευή (18/10) σε συνέντευξη Τύπου της Άρσεναλ.

Ο Μικέλ Αρτέτα είχε να επιδείξει μία αξιόλογη ποδοσφαιρική καριέρα αγωνιζόμενος για 11 χρόνια στην Premier League για την Έβερτον και την Άρσεναλ, ωστόσο το γεγονός αυτό δεν στάθηκε αρκετό για να του ανοίξει την πόρτα της μεγάλης εθνικής Ισπανίας.

Αν και είχε αγωνιστεί σε όλες τις "μικρές" εθνικές ομάδες της χώρας του δεν αγωνίστηκε ούτε μία φορά στην Ανδρών, έχοντας την... ατυχία να πέσει σε μία περίοδο που η φόρα είχε στο δυναμικό της παίκτες όπως οι Τσάβι, Ινιέστα, Μπουσκέτς, Νταβίντ Σίλβα, Καθόρλα, Τσάμπι Αλόνσο και Μάρκος Σένα και κατέκτησε τρία διαδοχικά μεγάλα τρόπαια (2 Euro, 1 Μουντιάλ) από το 2008 μέχρι το 2012.

Αυτό που δεν ήξερε πάντως ο περισσότερος κόσμος και έγινε γνωστό την Παρασκευή (18/10) από τον ίδιο, σε συνέντευξη Τύπου της Άρσεναλ, είναι πως έφτασε κοντά στο να παίξει για την εθνική Αγγλίας, με την FA και τον τότε ομοσπονδιακό τεχνικών των "τριών λιονταριών", Φάμπιο Καπέλο, να προσπαθούν να τον κάνουν Άγγλο διεθνή.

"Το σκεφτόμουν τις προάλλες και το είχα συζητήσει με τον Έντου στο γεύμα. Θα την έκανα την αλλαγή και αισθάνομαι πολύ υπερήφανος για αυτό. Ήμουν πολύ ρεαλιστής, κοιτάζοντας τους παίκτες που είχε εκείνη την εποχή η Ισπανία, και πόσο μεγάλη πρόκληση είχα.

Πρέπει να ξέρεις το επίπεδό σου, αυτό είναι πολύ σημαντικό. Να κοιτάζεσαι στον καθρέφτη. Στο τέλος, δεν συνέβη. Ήταν όμως καλό, τουλάχιστον που σκέφτηκα να το κάνω. Αν δεν μπορείς να το κάνεις, δεν το κάνεις. Δεν ήμουν προετοιμασμένος να παλέψω απέναντι στον κόσμο", τόνισε χαρακτηριστικά ο 42χρονος προπονητής της Άρσεναλ.

Σημειώνεται πως ο λόγος που ο Αρτέτα δεν μπορεσε να κάνει την αλλαγή είχε να κάνει με τους αυστηρότερους κανονισμούς που υπήρχαν εκείνη την εποχή, με τον άλλοτε μέσο να είχε κλείσει μεν πάνω από πέντε χρόνια με την Αγγλία αλλά να έχει αγωνιστεί με την Ελπίδων της Ισπανίας, κάτι που τότε αποτέλεσε εμπόδιο για να παίξει στην εθνική Ανδρών της Αγγλίας.

Πλέον, τέτοια εμπόδια δεν υφίστανται, αν αναλογιστεί κάποιος την περίπτωση του παίκτη του στην Άρσεναλ, Ντέκλαν Ράις, ο οποίος μετράει πλέον περισσότερες από 50 συμμετοχές με την Αγγλιά, παρά το γεγονός ότι είχε παίξει προηγουμένως στις μικρές εθνικές ομάδες της Ιρλανδίας και είχε φορέσει τρεις φορές τη φανέλα της εθνικής ανδρών της Ιρλανδίας.

TAGS ΑΡΣΕΝΑΛ PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ