PREMIER LEAGUE

Άρσεναλ - Σαουθάμπτον 3-3: Έσωσε την παρτίδα στο φινάλε αλλά βλέπει τον τίτλο να φεύγει από τα χέρια της

Άρσεναλ - Σαουθάμπτον 3-3: Έσωσε την παρτίδα στο φινάλε αλλά βλέπει τον τίτλο να φεύγει από τα χέρια της
@2023 KIRSTY WIGGLESWORTH/AP IMAGES

Σε ένα εκπληκτικό παιχνίδι, που θα μείνει για πάντα χαραγμένο στην ιστορία της Premier League, η πρωτοπόρος Άρσεναλ έφερε 3-3 με την ουραγό Σαουθάμπτον στο "Έμιρεϊτς" και καλείται πλέον να πάει για τη νίκη στο Έτιχαντ κόντρα στην Σίτι.

Απίστευτο και όμως πέρα για πέρα αληθινό, με ένα ποδοσφαιρικό σενάριο βγαλμένο από τις πιο χρυσές σελίδες στην ιστορία της Premier League! Η πρωτοπόρος Άρσεναλ υποδέχτηκε την ουραγό Σαουθάμπτον στο εναρκτήριο ματς της 32ης αγωνιστικής και το φινάλε βρήκε την ομάδα του Αρτέτα να πανηγυρίζει την... ισοπαλία (τρίτη σερί μετά από αυτές στις έδρες των Λίβερπουλ και Γουέστ Χαμ), με τις δύο ομάδες να έρχοντα ισόπαλες σε 3-3 σε μία κόντρα που έσπασε καρδιές.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν δύο φορές με δύο γκολ διαφορά, με 2-0 στο 14ο λεπτό και με 3-1 στο 66', με τους Λονδρέζους να κάνουν κατάθεση ψυχής στο φινάλε και να φτάνουν στην ισοφάριση, με τον Έντεγκααρντ να μειώνει στο 88ο λεπτό και τον Σακά να γράφει το τελικό 3-3 στο 90+1'.

Αποτέλεσμα που έφερε την ομάδα του Αρτέτα στο +5 από την Μάντσεστερ Σίτι αλλά με δύο παιχνίδια περισσότερα, γεγονός που την υποχρεώνει να μπει στο ντέρμπι κορυφής την ερχόμενη Τετάρτη (26/4) στο "Έτιχαντ" με την υποχρέωση νίκης και όχι για να παίξει για δύο αποτελέσματα (νίκη ή ισοπαλία) αν είχε πάρει το τρίποντο απέναντι στην Σαουθάμπτον.

Το ματς

Η Σαουθάμπτον πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό στην Άρσεναλ αφού στην πρώτη επίσκεψή της στα αντίπαλα καρέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, πριν συμπληρωθεί καν μισό λεπτό αγώνα. Για την ακρίβεια το 0-1 έγινε στα 27 δευτερόλεπτα από την σέντρα, με τον Ράμσντεϊλ να κάνει ολέθριο λάθος δίνοντάς άθελά του τη μπάλα στον Αλκαράς αντί σε συμπαίκτη του και τον φορ της Σαουθάμπτον να τον νικάει με δυνατό σουτ.

Αυτό μάλιστα ήταν το δεύτερο πιο γρήγορο γκολ στη φετινή Premier League, με την Άρσεναλ να εμπλέκεται ως "θύμα" και στο ταχύτερο, έχοντας δει τον Μπίλινγκ της Μπόρνμουθ να σκοράρει απέναντί της στο "Έμιρεϊτς" (στην ίδια ακριβώς εστία) με τη συμπλήρωση τότε 9 δευτερολέπτων.

Σαν να μην έφτανε αυτό για τους πρωτοπόρους, στο 14' ήρθε και νέα ψυχρολουσία, με τον Αλκαράς να βγάζει εκπληκτική μπαλιά στην πλάτη της άμυνας της Άρσεναλ και τον Γουόλκοτ να ξεφεύγει της προσοχής του Μαγκαλάες, για να βγει απέναντι στον Ράμσντεϊλ και να τον νικήσει με υπέροχο διαγώνιο πλασέ με το δεξί (0-2).

Άρσεναλ - Σαουθάμπτον 3-3: Έσωσε την παρτίδα στο φινάλε αλλά βλέπει τον τίτλο να φεύγει από τα χέρια της
@2023 KIRSTY WIGGLESWORTH/AP IMAGES

Στο 20ο λεπτό ήρθε η αντίδραση από πλευράς Άρσεναλ, όταν ο Σακά γύρισε τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι πριν αυτή περάσει τη γραμμή του άουτ και ο Μαρτινέλι έπιασε το σουτ με τη μία για να εκτελέσει τον Μπαζούνου (1-2), με το γκολ αυτό να βάζει ξανά στη διεκδίκηση της νίκης την ομάδα του Αρτέτα και να της δίνει ψυχολογική ώθηση.

Αυτη φάνηκε από το 35ολεπτό και μέχρι να πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, με τους γηπεδούχους να κλείνουν τους αγίους στα καρέ τους και να κάνουν 2-3 σημαντικές ευκαιρίες (κορυφαία η κεφαλιά του Γουάιτ στις καθυστερήσεις που έκοψε πάνω στη γραμμή ο Αλκαράς), με την Σαουθάμπτον να αντέχει πάντως και να κρατάει το υπερπολύτιμο προβάδισμά της.

Στο δεύτερο μέρος, οι φιλοξενούμενοι έδειξαν από την αρχή πως είχαν σκοπό να το κρατήσουν παίζοντας φουλ άμυνα, με την Άρσεναλ να φτάνει την κατοχή της στο 80% στο πρώτο τέταρτο, όμως μεγάλη φάση δεν μπόρεσε να φτιάξει και στον αντίποδα, πληγώθηκε για τρίτη φορά στο παιχνίδι από την κακή αμυντική λειτουργία της.

Αυτό έγινε στο 66ο λεπτό, με τον κάπτεν Γουόρντ-Πράους να εκτελεί κόρνερ από τα δεξιά και τον Μπέλα-Κότσαπ να πιάνει την πρώτη κεφαλιά, για να πάρει την δεύτερη ο Τσαλέτα-Τσαρ και να νικήσει τον Ράμσντεϊλ, γράφοντας το 3-1 υπέρ της ομάδας του.

Το γκολ αυτό έκοψε τα πόδια των παικτών του Αρτέτα και για αρκετή ώρα στη συνέχεια έδειχναν μουδιασμένοι, όμως στην τελική ευθεία φόρτσαραν και πάλι, για να απογειώσουν το κοινό τους.

Στο 88ο λεπτό ο ο Έντεγκααρντ εξαπέλυσε ένα δυνατό διαγώνιο σουτ εκτός περιοχής και έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Μπαζούνου (2-3) ενώ στο 90+1' το "Έμιρεϊτς" πήρε φωτιά, με τον κίπερ της Σαουθάμπτον να αποκρούει σωτήρια το κοντινό πλασέ του Ζεσούς αλλά τον Σακά να παίρνει το ριμπάουντ και να γράφει το 3-3 με ψύχραιμο πλασέ.

Άρσεναλ - Σαουθάμπτον 3-3: Έσωσε την παρτίδα στο φινάλε αλλά βλέπει τον τίτλο να φεύγει από τα χέρια της
@2023 KIRSTY WIGGLESWORTH/AP IMAGES

Τα οκτώ λεπτά των καθυστερήσεων έμοιαζαν με... αιώνας και στο 90+2' ο Τροσάρ άγγιξε την ολική ανατροπή στέλνοντας τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι με δυνατό σουτ από το ημικύκλιο ενώ στο 90+5' οι γηπεδούχοι είχαν νέα μεγάλη ευκαιρία, με το σουτ του Μαγκαλάες να περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Η πίεση των Λονδρέζων προς τους αντιπάλους τους έγινε αφόρητη στα τελευταία λεπτά όμως το πολυπόθητο τέταρτο γκολ που θα υπέγραφε μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία της Premier League δεν ήρθε, με την Σαουθάμπτον να αντέχει μέχρι το 90+10' και με το 3-3 να παίρνει έναν χρυσό βαθμό στη μάχη της παραμονής, στερώντας παράλληλα δύο υπερπολύτιμους από τους κανονιέρηδες στη μάχη της κορυφής.

  • ΑΡΣΕΝΑΛ: Ράμσντεϊλ, Γουάιτ, Χόλντινγκ, Μαγκαλάες, Ζιντσένκο (72' Ενκέτια), Παρτέι, Βιέιρα (57' Τροσάρ), Έντεγκααρντ, Σακά, Ζεσούς, Μαρτινέλι (85' Νέλσον)
  • ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ: Μπαζούνου, Γουόκερ-Πίτερς, Μπέλα-Κότσαπ, Μπέντναρεκ (41' Τσαλέτα-Τσαρ), Περό, Λάβια (86' Ντιαλό), Γουόρντ-Πράους, Ελιουνούσι, Αλκαράς (46' Λιάνκο), Γουόλκοτ (77' Σουλεμάνα), Άνταμ Άρμστρονγκ (77' Ονουάτσου)

Το πρόγραμμα της 32ης αγωνιστικής

  • Άρσεναλ - Σαουθάμπτον 3-3 (20' Μαρτινέλι, 88' Έντεγκααρντ, 90+1' Σακά / 1' Αλκαράς, 14' Γουόλκοτ, 66' Τσαλέτα-Τσαρ)
  • 22/4 14:30 Φούλαμ - Λιντς
  • 22/4 17:00 Κρίσταλ Πάλας - Έβερτον
  • 22/4 17:00 Λίβερπουλ - Νότιγχαμ
  • 22/4 17:00 Μπρέντφορντ - Άστον Βίλα
  • 22/4 17:00 Λέστερ - Γουλβς
  • 23/4 16:00 Νιούκαστλ - Τότεναμ
  • 23/4 16:00 Μπόρνμουθ - Γουέστ Χαμ

* Έχουν αναβληθεί οι αναμετρήσεις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Τσέλσι και Μπράιτον - Μάντσεστερ Σίτι.

Το πρόγραμμα της 33ης αγωνιστικής

  • 25/4 21:30 Γουλβς - Κρίσταλ Πάλας
  • 25/4 21:45 Άστον Βίλα - Φούλαμ
  • 25/4 22:00 Λιντς - Λέστερ
  • 26/4 21:30 Νότιγχαμ - Μπράιτον
  • 26/4 21:45 Τσέλσι - Μπρέντφορντ
  • 26/4 21:45 Γουέστ Χαμ - Λίβερπουλ
  • 26/4 22:00 Μάντσεστερ Σίτι - Άρσεναλ
  • 27/4 21:45 Σαουθάμπτον - Μπόρνμουθ
  • 27/4 21:45 Έβερτον - Νιούκαστλ
  • 27/4 22:15 Τότεναμ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
TAGS PREMIER LEAGUE ΑΡΣΕΝΑΛ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ