PREMIER LEAGUE

Άρσεναλ - Τσέλσι 3-1: Το ντέρμπι του Λονδίνου βάφτηκε κόκκινο

Ο Λακαζέτ πανηγυρίζει το 2-0 της Άρσεναλ κόντρα στην Τσέλσι σε ντέρμπι των δύο ομάδων για την Premier League
Ο Λακαζέτ πανηγυρίζει το 2-0 της Άρσεναλ κόντρα στην Τσέλσι σε ντέρμπι των δύο ομάδων για την Premier League JULIAN FINNEY POOL VIA AP

Η πεισμωμένη Άρσεναλ θριάμβευσε με 3-1 της Τσέλσι στο "Emirates" και πανηγύρισε την πρώτη νίκη της μετά από αρνητικό σερί επτά αγώνων, με τους μπλε να απογοητεύουν και να χάνουν την ευκαιρία να πλησιάσουν στην κορυφή (VIDEOS).

Τα προγνωστικά για το φαβορί και το αουτσάιντερ του λονδρέζικου ντέρμπι στην Boxing Day πήγαν περίπατο. Παρά τα πολλά αγωνιστικά της προβλήματα και το γεγονός πως προερχόταν από ένα αρνητικό σερί επτά αγώνων στην Premier League (τα οκτώ ματς ήταν το χειρότερο στην ιστορία της) η Άρσεναλ έβγαλε ψυχή, πάθος, ένταση και ενέργεια και πήρε μία τεράστια νίκη απέναντι στη συμπολίτισσά της Τσέλσι, με σκορ 3-1, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής.

Ο Λακαζέτ ήταν εκείνος που έβαλε μπροστά στο σκορ τους κανονιέρηδες στο 34' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι και ο Τζάκα έκανε το 2-0 με ασύλληπτο χτύπημα φάουλ στο 44', για να έρθει ο Σάκα στο 56' να δώσει τη χαριστική βολή στην Τσέλσι με μία τρομερή λόμπα που άφησε άγαλμα τον Μεντί.

Οι μπλε αφυπνίστηκαν μόνο μετά το 75' και στο 86' μείωσαν σε 3-1 με τον Άμπραχαμ, όμως στο 91' ο Ζορζίνιο νικήθηκε από τον Λένο στο πέναλτι που εκτέλεσε και έτσι η ομάδα του παραδόθηκε στη μοίρα της, γνωρίζοντας τρίτη σερί εκτός έδρας ήττα μετά από αυτές απέναντι σε Έβερτον και Γουλβς.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Το ντέρμπι ήταν ισορροπημένο στο πρώτο ημίωρο, με τις δύο ομάδες να έχουν από μία καλή ευκαιρία έκαστη. Η Τσέλσι απείλησε πρώτη στο 13' με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μάουντ που έστειλε τη μπάλα να χτυπήσει στην εξωτερική πλευρά του αριστερού δοκαριού του Λένο ενώ η Άρσεναλ πήγε να απαντήσει στο 25', με τους Σμιθ-Ρόου και Μαρτινέλι να μην καταφέρνουν μέσα από την περιοχή να νικήσουν τον Μεντί.

Στο 33' ήρθε ωστόσο ο Τίρνι με ωραία ατομική ενέργεια να κερδίσει πέναλτι σε γκρέμισμά του από τον Τζέιμς μέσα στη μεγάλη περιοχή και ο Λακαζέτ με εύστοχη εκτέλεση έκανε το 1-0.

Δέκα λεπτά αργότερα ήρθε νέα ψυχρολουσία για τους μπλε, με τον Τζάκα να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Μεντί με ασύλληπτη απευθείας εκτέλεση φάουλ και να δίνει τεράστιο προβάδισμα στους κανονιέρηδες.

Το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τις δύο ομάδες να έχουν ίδιο αριθμό τελικών προσπαθειών (7) με την Άρσεναλ να έχει ωστόσο 2 εντός εστίας (τα γκολ) και την Τσέλσι ουδεμία.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Λάμπαρντ έκανε διπλή αλλαγή, βγάζοντας τους Κόβατσιτς και Βέρνερ (συμπλήρωσε 10 σερί ματς χωρίς γκολ σε όλες τις διοργανώσεις) και περνώντας τους Ζορζίνιο και Χάντσον-Οντόι, όμως αντί να δει την ομάδα του να πιέζει, την είδε να δέχεται και τρίτο γκολ. Δράστης ο Σακά στο 56' με μία ασύλληπτη ψηλοκρεμαστή λόμπα με το δεξί μέσα από την περιοχή όπου άφησε στήλη άλατος τον κίπερ της Τσέλσι.

Η συνέχεια βρήκε τους γηπεδούχους να πιέζουν και να χάνουν ευκαιρίες και για τέταρτο γκολ με τους Μαρτινέλι, Λακαζέτ και Ελνένι (το σουτ του τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι), όμως αυτό δεν έγινε και η Τσέλσι (στο 75' είχε 12 τελικές αλλά καμία στο στόχο) μείωσε στο 86' με τον Άμπραχαμ και απέκτησε κάποιες ελπίδες για τη συνέχεια.

Αυτές πήγαν να μεγαλώσουν όταν κέρδισε πέναλτι στο 90', όμως ο Λένο έπεσε σωστά στην αριστερή γωνία του και μπλόκαρε τη μπάλα στο χτύπημα του Ζορζίνιο για να υπογράψει με εντυπωσιακό τρόπο την επιστροφή της ομάδας του στις επιτυχίες μετά από την 1η Νοεμβρίου και το 1-0 κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο "Ολντ Τράφορντ".

ΑΡΣΕΝΑΛ: Λένο, Μπεγερίν, Χόλντινγκ, Μάρι, Τίρνι, Ελνένι, Τζάκα, Σακά, Σμιθ-Ρόου (65' Γουίλοκ), Μαρτινέλι (71' Πεπέ), Λακαζέτ (90+2' Μουστάφι)

ΤΣΕΛΣΙ: Μεντί, Τζέιμς, Ζουμά, Σίλβα, Τσίλγουελ, Κόβατσιτς (46' Ζορζίνιο), Καντέ (74' Χάβερτς), Μάουντ, Πούλιτσιτς, Άμπραχαμ, Βέρνερ (46' Χάντσον-Οντόι)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 15ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 26 Δεκεμβρίου

Λέστερ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-2 (31' Μπαρνς, 85' Βάρντι / 23' Ράσφορντ, 79' Φερνάντες)

Άστον Βίλα - Κρίσταλ Πάλας 3-0 (5' Τραορέ, 66' Χάουζε, 76' Ελ-Γκάζι)

Φούλαμ - Σαουθάμπτον 0-0

Άρσεναλ - Τσέλσι 3-1 (34' πεν. Λακαζέτ, 44' Τζάκα, 56' Σακά / 86' Άμπραχαμ)

Μάντσεστερ Σίτι - Νιούκαστλ (22:00)

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Έβερτον

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου

Λιντς- Μπέρνλι (14:00)

Γουέστ Χαμ - Μπράιτον (16:15)

Λίβερπουλ - Γουέστ Μπρομ (18:30)

Γουλβς - Τότεναμ (21:15)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΑΡΣΕΝΑΛ ΤΣΕΛΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ