ΑΡΣΕΝΑΛ

Αρτέτα: "Στόχος να κλείσουμε άμεσα παίκτες τον Ιανουάριο, όπως κάναμε το περασμένο καλοκαίρι"

Ο τεχνικός της Αρσεναλ Μικέλ Αρτέτα
Ο τεχνικός της Αρσεναλ Μικέλ Αρτέτα © 2022 FRANK AUGSTEIN/ASSOCIATED PRESS

Η Άρσεναλ πέρασε τα Χριστούγεννα στην κορυφή της βαθμολογίας της Premier League και αυτό της άνοιξε την όρεξη για να κόψει πρώτη το νήμα στο φινάλε, με τον Μικέλ Αρτέτα να εκφράζει την ευχή του να κλειστούν πολύ γρήγορα παίκτες μέσα στον Γενάρη.

Η Μάντσεστερ Σίτι έχει τον τίτλο του απόλυτου φαβορί για να πάρει τον τίτλο της Premier League, κάτι που αν συμβεί θα συνιστά την τέταρτη επιτυχία της την τελευταία πενταετία, ωστόσο η Άρσεναλ βρέθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας με +5 από τους πολίτες την ημέρα των Χριστουγέννων και φιλοδοξεί να κάνει ό,τι μπορεί για να ανατρέψει πανηγυρικά τις αρχικές εκτιμήσεις.

Αν θέλει πάντως να κόψει πρώτη το νήμα και να στεφθεί πρωταθλήτρια για πρώτη φορά μετά από το 2004 και τους invincibles του Αρσέν Βενγκέρ (εκείνη τη σεζόν κατέκτησε αήττητη τον τίτλο με απολογισμό 26 νίκες - 12 ισοπαλίες) θα χρειαστεί να έχει ετοιμοπόλεμους αρκετούς παίκτες, με τον Μικέλ Αρτέτα να ξεκαθαρίζει μάλιστα σε συνέντευξη Τύπου ότι οι μεταγραφές του Ιανουαρίου θα πρέπει να γίνουν όσο το δυνατόν συντομότερα.

"Ξέραμε πόσο σημαντικό ήταν να κλείσουμε νωρίς παίκτες το περασμένο καλοκαίρι και αυτό θέλουμε να κάνουμε και τον Ιανουάριο. Αυτό είναι το ιδεατό αλλά μερικές φορές δεν είναι ρεαλιστικό.

Προφανώς, αν ρωτάτε την άποψή μου, θέλουμε τους παίκτες να ενταχτούν στο γκρουπ το συντομότερο δυνατό. Δεν έχουμε ανάγκη από σώματα αλλά από παίκτες που θα κάνουν καλύτερη την ομάδα", τόνισε με δηλώσεις του ο Ισπανός προπονητής, για να συμπληρώσει με νόημα:

"Εάν έχουμε την πολυτέλεια να μην πάρουμε τους παίκτες που θέλουμε; Αυτή είναι η ερώτησή μου. Το σίγουρο είναι πως έχουμε την οικονομική δυνατότητα να πάρουμε έναν στράικερ.

Δεν ξέρω αν θα τον βρούμε από την League 2, την League 5, την Ισπανία, την Πορτογαλία ή την Αφρική. Μπορούμε να πάρουμε στράικερ, σας διαβεβαιώνω για αυτό.

Αυτό όμως που δεν μπορούμε να κάνουμε είναι να φέρουμε εδώ έναν παίκτη που δεν είναι για εμάς. Το σίγουρο είναι πως δεν έχουμε την πολυτέλεια για μία τέτοια επιλογή".

TAGS ΑΡΣΕΝΑΛ PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ