ASTERAS AKTOR

Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ 2-0

Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ 2-0
αστερας πανηγυρικο

Από το κακό στο χειρότερο η ΑΕΚ έχασε με κάτω τα χέρια στην Τρίπολη με 2-0. Τα άκουσαν Nτούσκο,παίκτες,Ντέμης

Από την άλλη πλευρά η ΑΕΚ παρουσίασε την γνωστή της εικόνα. Ομάδα χωρίς πλάνο, χωρίς στόχους, χωρίς πάθος, χωρίς διοίκηση με πολλούς τραυματίες και ανημπορους να αντιδράσουν όσους ήταν υγιείς.
Τα προβλήματα της Ένωσης μεγαλώνουν κάθε αγωνιστική και ο Μπάγεβιτς δείχνει πελαγωμένος μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση με τον πρώτο γύρο να τελειώνει με μόλις 21 βαθμούς σ 15 αγώνες!

Οι συνθέσεις των ομάδων
Αστέρας Τρίπολης (Βαγγέλης Βλάχος): Αναστασόπουλος, Αργυρόπουλος, Ρόκας (90΄ Μπαρτολίνι), Λαζαρίδης, Μαρσελάο, Φυτανίδης, Μπαστία, Καρέρα, Ουντότζι (88΄ Λαμπρόπουλος), Τσέζαρεκ, Έντερ (82΄ Λαδάκης).

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Καφές, Αραούχο, Άλβες, Ενσαλίβα (55΄ Ιορντάκε), Λεονάρντο (65΄ Παυλής), Μαντούκα, Γιάχιτς, Μπλάνκο, Γεωργέας, Ταχτσίδης (80΄ Χέρσι).

Διαιτητής: Παπασταμάτης (Αθηνών)
Κίτρινες: Φυτανίδης, Τσέζαρεκ, Αργυρόπουλος - Γιάχιτς
Με μια ματιά


Τα προβλήματα τη ΑΕΚ ήταν γνωστά πριν τη σέντρα του αγώνα στην Τρίπολη. Μαϊστόροβιτς, Καράμπελας, Μάκος, Άρσε, Λαγός υπέφεραν από ίωση, Νέμεθ, Σκόκο, Χουανφράν ήταν τραυματίες και εξωαγωνιστικά η ομάδα υπέφερε είχε ακόμα περισσότερες φουρτούνες.

Ο Μπάγεβιτς παρέταξε ενδεκάδα ανάγκης κάτω από πολύ άσχημο κλίμα το οποίο έγινε ακόμα χειρότερο με την έναρξη της αναμέτρησης με τον Αστέρα. Όσοι όμως ήταν υγιείς και βρέθηκαν στον πολύ κακό αγωνιστικό χώρο του γηπέδου δεν μπόρεσαν να ανταπεξέλθουν στις συνθήκες του αγώνα.

Αστέρας και στον βούρκο

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυναμικά κερδίζοντας σχεδόν όλες τις προσωπικές μονομαχίες με τους κιτρινόμαυρους να είναι εκτός τόπου στα πρώτα λεπτά. Οι παίκτες του Βαγγέλη Βλάχου δεν άφησαν την ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη και προσπάθησαν από νωρίς να πετύχουν ένα γκολ.

Με την εικόνα της ΑΕΚ στον αγωνιστικό χώρο κάτι τέτοιο δεν ήταν δύσκολο και ο Έντε στο 10ο λεπτό άνοιξε το σκορ. Ο Τσέζαρεκ με κάθετη πάσα διέλυσε την αμυντική γραμμή της Ένωσης και ο Αργεντινός με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 1-0.

Ανήμπορη να αντιδράσει η ΑΕΚ

Μετά το γρήγορο γκολ του Αστέρα Τρίπολης οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν αλλά κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να γίνει με τον τρόπο που προσπαθούσαν οι παίκτες του Μπάγεβιτς. Ο Μαντούκα ήταν ο μοναδικός αποδέκτης όλων των προσπαθειών αλλά ο Βραζιλιάνος μόνος του δεν μπορούσε να νικήσει τους γηπεδούχους. Η μεσαία γραμμή βρισκόταν σε τρικυμία, ενώ η αμυντικά γραμμή συνέχισε να βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου.

Η μοναδική απειλή της ΑΕΚ ήρθε στο 15’, όταν ο Λεονάρντο προσπάθησε με μακρινό σουτ να φέρει το παιχνίδι στα ίσια αλλά η μπάλα έγλυψε το δοκάρι και έφυγε άουτ. Εκτός από την προσπάθεια του μικρού ο Δικέφαλος δεν μπόρεσε να δημιουργήσει αξιόλογη φάση την ώρα που ο Αστέρας στις αντεπιθέσεις ήταν πάντα επικίνδυνος.

Την… τελείωσε ο Τσέζαρεκ και ο επόπτης

Το ημίχρονο τελείωσε με τον Μπάγεβιτς να είναι εκνευρισμένος από την εμφάνιση των παικτών του και τις φανέλες με τον δικέφαλο στο στήθος να είναι το μοναδικό στοιχείο που θύμιζε ΑΕΚ. Το ξεκίνημα της επανάληψης ήταν ίδιο με αυτό του πρώτου μέρους, με τον Τσέζαρεκ να μεταμορφώνεται από δημιουργός σε εκτελεστή για το 2-0. Στο 49ο λεπτό ο Ρόκα έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο επιθετικός του Αστέρα με σουτ από την μικρή περιοχή ανέβασε τον δείκτη του σκορ.

Μέσα σε όλη αυτή την προβληματική κατάσταση για το κιτρινόμαυρο στρατόπεδο ο Ισμαέλ Μπλάνκο βρήκε τον τρόπο να σκοράρει από μία φάση που δεν μύριζε γκολ, αλλά το διαιτητικό τρίο είχε για ακόμη μία φορά διαφορετική άποψη. Το τέρμα του Αργεντινού στο 62’ ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφ σάιντ και η ΑΕΚ έχασε την ευκαιρία να μπει στο παιχνίδι και να προσπαθήσει να αλλάξει την εικόνα της και μετέπειτα το σκορ.

Το παιχνίδι είχε αποκτήσει γρήγορο ρυθμό κι έτσι στο 70΄ ο Αναστασόπουλος απέκρουσε σωτήρια την κεφαλιά του Μπλάνκο, στο φάουλ του Μαντούκα, στο 71΄ σε κόρνερ του Μαντούκα ο Παυλής πήρε την κεφαλιά, ο γκολκίπερ της Τρίπολης απέκρουσε και ο Ταχτσίδης "μπλοκαρίστηκε" από τους αμυντικούς. Στο 72΄ ο Σάχα αποσόβησε το 3-0 σε σουτ του Έντερ και στο 83΄ οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν (δίκαια) για πέναλτι, σε ανατροπή του Ουντότζι από τον Αραούχο.

Με το σφύριγμα της λήξης οι οπαδοί της Ένωσης τα... έψαλαν στους παίκτες όταν πέρασαν από μπροστά τους με τον Καφέ να αποχωρεί με σκυμμένο κεφάλι χωρίς να μπορεί να πει τίποτα.

Τα… άκουσαν Μπάγεβιτς, παίκτες και Νικολαΐδης

Την ώρα που η ΑΕΚ πέρναγε ακόμα ένα άσχημο απόγευμα εντός αγωνιστικού χώρου, χωρίς να έχει την δυνατότητα να βάλει την μπάλα κάτω και να απειλήσει οι φίλοι της στην εξέδρα σταμάτησαν τα τραγούδια και άρχισαν να βάλλουν κατά του Ντούσαν Μπάγεβιτς, των παικτών και του Ντέμη Νικολαΐδη.




Συνέντευξη Τύπου
Μπάγεβιτς: " Μετά από όλα αυτά που περάσαμε όλη την εβδομάδα, με το παιχνίδι στην Πορτογαλία, το δύσκολο ταξίδι, την κούραση και τις αρρώστιες, στο σημερινό παιχνίδι δεν μπορώ να πω ότι δεν προσπαθήσαμε. Δεν παίξαμε όσο καλά θα μπορούσαμε, δε θέλω να επικαλούμαι δικαιολογίες. Ο αντίπαλος ήταν και καλύτερος και πιο δυνατός και μας κέρδισε δίκαια. Αυτές τις μέρες που είναι μπροστά μας, να ξεκουραστούμε και να πάρουν απόφαση αυτοί που πρέπει, ένας ή όλοι μαζί, τουλάχιστον να ξέρουμε τι θα γίνει. Καλές γιορτές σας εύχομαι, καλά Χριστούγεννα και υγεία πάνω απ' όλα. Πιστεύω ότι αυτές τις μέρες, ο καθένας τους πρέπει να πάρει αποφάσεις να ξέρουμε τι γίνεται. Δεν εξαρτάται από μένα, εγώ είμαι προπονητής, τι θέλετε να αποφασίσω εγώ;"

Για τις αποδοκιμασίες από τους οπαδούς: " Δεν έχω να πω κάτι. Αυτά είναι γνωστά, τα ακούμε καθημερινά άλλωστε. Οι παίκτες δεν μπορούσαν παραπάνω από αυτά που έκαναν. Είχαμε 10 παίκτες άρρωστους και όλους κουρασμένους. Δεν μπορώ να πω ότι δεν προσπάθησαν".

Για το αν θα φύγει: " Οχι, όχι, όχι. Δεν υπάρχει κανείς να μου πει να φύγω" (γελώντας).

Βλάχος: " Είμαι ειλικρινής και δεν νομίζω ότι ο Αστέρας να διεκδικήσει μέχρι τέλους να μπει στα πλέι οφ. Υπάρχουν καλοί παίκτες, αλλά πρώτος στόχος είναι η παραμονή. Τρώγοντας ανοίγει η όρεξη. Δεν τρελαίνομαι με τις μεγάλες νίκες και τις επιτυχίες. Εχω γευτεί πολλές από μικρό παιδί. Εχουμε πάρει ότι μας αξίζει από την μέρα που ήρθα. Για να μπορείς να φτάνεις μετά από 3 χρόνια στην Σούπερ Λίγκα για κάτι ψηλότερο, είναι τολμηρό. Δεν κάνω τολμηρά πράγματα και δεν πιστεύω στα θαύματα. Ο Ελληνας προπονητής δεν δικαιώνεται ποτέ. Μακάρι να είχα την ηλικία του Νιόπλια... Μάγκας γίνεται ο προπονητής από τους παίκτες του. Οι παίκτες μου εμένα με δικαιώνουν. Αν είχαν 10 επιθετικούς θα τους έβαζα... Αυτή είναι η φιλοσοφία μου"
Όλα τα λεφτά...
Ο Αστέρας που έπαιξε πολύ σωστά σε ένα κακό τερέν και πέτυχε δύο όμορφα τέρματα.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Τον πολύ κακό αγωνιστικό χώρο.

Την κακή εικόνα της ΑΕΚ για ακόμα ένα παιχνίδι.
To Live του αγώνα...
Η 11άδα των γηπεδούχων Αστέρας Τρίπολης
(Βαγγέλης Βλάχος): Αναστασόπουλος, Αργυρόπουλος, Ρόκας, Λαζαρίδης, Μαρσελάο, Φυτανίδης, Μπαστία, Καρέρα, Ουντότζι, Τσέζαρεκ, Έντερ
Η 11άδα των φιλοξενούμενων ΑΕΚ
(Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Καφές, Αραούχο, Άλβες, Ενσαλίβα, Λεονάρντο, Μαντούκα, Γιάχιτς, Μπλάνκο, Γεωργέας, Ταχτσίδης.
1' Έναρξη αγώνα
2' Σουτ Αστέρας Τρίπολης Μαρσελάο
Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ ο Μαρσελάο κάνει υπό πίεση το πλασέ στη κίνηση μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα καταλήγει άουτ.
7' Σχόλιο
Σε πολύ κακή κατάσταση ο αγωνιστικός χώρος λόγω της ισχυρής μπόρας που έπεσε πριν από λίγη ώρα. Πολλές "λίμνες" στο τερέν κάνουν το έργο των ποδοσφαιριστών πολύ δύσκολο.
10' Γκολ Αστέρας Τρίπολης Έντερ
Κάθετη πάσα του Τσέζαρεκ, ο Έντερ βγήκε στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ και απέναντι από τον Σάχα πλασάρει και ανοίγει το σκορ για τον Αστέρα.
15' Δοκάρι ΑΕΚ Λεονάρντο
Εξαιρετικό δεξί σουτ του Λεονάρντο από αριστερή πλάγια θέση στα όρια της περιοχής, η μπάλα χτυπάει στο δοκάρι του Αναστασόπουλου και καταλήγει άουτ.
21' Σχόλιο
Τίποτα το αξιοσημείωτο τα τελευταία λεπτά.
24' Σουτ Αστέρας Τρίπολης Μπαστία
Σουτ με τη μια από τον Μπαστία έξω από την περιοχή, η μπάλα πολύ άουτ.
25' Κίτρινη κάρτα Αστέρας Τρίπολης Φυτανίδης
38' Σουτ Αστέρας Τρίπολης Καρέρα
Καλή στιγμή για τον Αστέρα, κακό σουτ από τον Καρέρα, με τον Σάχα να μπλοκάρει χωρίς δυσκολία.
42' Σουτ Αστέρας Τρίπολης Ουντότζι
Ωραία προσπάθεια και σουτ του Ουντότζι λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα περνάει πάνω από τα δοκάρια του Σάχα.
43' Δοκάρι Αστέρας Τρίπολης Φυτανίδης
Σέντρα σουτ του Φυτανίδη από τα δεξιά, η μπάλα χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι και καταλήγει άουτ.
45' Σουτ ΑΕΚ Ενσαλίβα
Μακρινό χλιαρό σουτ του Ενσαλίβα, ο Αναστασόπουλος μπλοκάρει πολύ εύκολα.
45' Κίτρινη κάρτα Αστέρας Τρίπολης Τσέζαρεκ
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
46' Σουτ Αστέρας Τρίπολης Ουντότζι
Δυνατό σουτ του Ουντότζι έξω από την περιοχή, ο Σάχα μπλοκάρει την μπάλα.
49' Γκολ Αστέρας Τρίπολης Τσέζαρεκ
Σέντρα του Ρόκα από τα αριστερά, ο Τσέζαρεκ γύρισε και με σουτ μέσα από την μικρή περιοχή, έκανε το 2-0 για τον Αστέρα.
55' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ
Πρώτη αλλαγή από τον Μπάγεβιτς. Ο Ιορντάκε στη θέση του Ενσαλίβα.
57' Ευκαιρία Αστέρας Τρίπολης Ουντότζι
Σπουδαία ευκαιρία από τον Αστέρα να κάνει το 3-0. Στην αντεπίεση ο Ουντότζι βλέποντας τον Σάχα εκτός εστίας προσπάθησε να τον "κρεμάσει" με ψηλοκρεμαστό σουτ έξω από την περιοχή, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι της Ένωσης.
60' Σχόλιο
Υβριστικά συνθήματα προς το πρόσωπο του Μπάγεβιτς από τους οπαδούς της ΑΕΚ που ταξίδεψαν στην Τρίπολη.
62' Ακυρωθέν γκολ ΑΕΚ Μπλάνκο
Ο Μπλάνκο σκοράρει μέσα από την περιοχή, όμως ο διαιτητής το ακυρώνει καθώς θεωρηθεί πως ο Αργεντινός είναι εκτεθειμένος. Η φάση είναι οριακή με τον "Ζορό" να φαίνεται στο ριπλέι πως είναι ελάχιστα πιο πίσω.
65' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ
Ο Παυλής στη θέση του Λεονάρντο.
65' Σουτ ΑΕΚ Μαντούκα
Ύστερα από πάσα του Παυλή, ο Μαντούκα κάνει το σουτ από πλάγια δεξιά θέση, όμως ο Αναστασόπουλος μπλόκαρε.
69' Σχόλιο
Στο στόχαστρο των "κιτρινόμαυρων" οπαδών εκτός του Μπάγεβιτς και οι παίκτες που ακούνε τα εξ' αμάξης.
70' Ευκαιρία ΑΕΚ Μπλάνκο
Εκτέλεση φάουλ από τον Μαντούκα, κεφαλιά του Μπλάνκο μέσα από την περιοχή ο Αναστασόπουλος διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.
70' Ευκαιρία Αστέρας Τρίπολης Παυλής
Εκτέλεση κόρνερ του Μαντούκα, ο Παυλής κερδίζει την κεφαλιά ο Αναστασόπουλος διώχνει με εντυπωσιακή επέμβαση, ο Ταχτσίδης στη συνέχεια προσπαθεί να απειλήσει με κεφαλιά, αλλά οι αμυντικοί του Αστέρα διώχνουν τον κίνδυνο.
71' Ευκαιρία Αστέρας Τρίπολης Καρέρα
Ύστερα από κάθετη πάσα του Μπαστία, ο Καρέρα βγήκε μόνος του, έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.
71' Ευκαιρία Αστέρας Τρίπολης Έντερ
Νέα καλή στιγμή για τον Αστέρα, με τον Έντερ να κάνει το σουτ μέσα από την περιοχή και τον Σάχα να διώχνει σωτήρια.
73' Κίτρινη κάρτα ΑΕΚ Γιάχιτς
74' Κίτρινη κάρτα Αστέρας Τρίπολης Αργυρόπουλος
81' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ
Ο Χέρσι στη θέση του Ταχτσίδη.
82' Αλλαγή παίκτη Αστέρας Τρίπολης
Ο Λαδάκης στη θέση του Έντερ.
83' Σχόλιο
Ο Αστέρας Τρίπολης διαμαρτύρεται για ένα πέναλτι. Ο Ουντότζι ανατρέπεται όπως φαίνεται στο ριπλέι από τον Αραούχο αλλά ο διαιτητής δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι.
86' Σουτ ΑΕΚ Μαντούκα
Σουτ του Μαντούκα, η μπάλα στην αγκαλιά του Αναστασόπουλου.
87' Αλλαγή παίκτη Αστέρας Τρίπολης
Ο Λαμπρόπουλος στη θέση του Ουντότζι.
89' Ευκαιρία ΑΕΚ Παυλής
Ατομική ενέργεια από τον Μπλάνκο, η μπάλα καταλήγει στον Παυλή που σε μια κατά μέτωπο επίθεση μπαίνει στην μεγάλη περιοχή, όμως ανοίγει την μπάλα και δίνει την ευκαιρία στον Αναστασόπουλο να διώξει σε κόρνερ.
89' Κεφαλιά ΑΕΚ Ζεράλδο
Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ ο Ζεράλδο πιάνει την κεφαλιά όμως η μπάλα καταλήγει άουτ.
90' Έναρξη καθυστερήσεων +3 λεπτά
90' Αλλαγή παίκτη Αστέρας Τρίπολης
Ο Μπαρτολίνι στη θέση του Ρόκα.
90' Λήξη αγώνα




















































TAGS ASTERAS AKTOR
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ