ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Aστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος 1-0

Aστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος 1-0
Αστέρας Τρίπολης-πανηγυρικό

Με το γκολ της "χρυσής αλλαγής" του Κάμπος, Ζουντί, δώδεκα λεπτά πριν το τέλος, ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε με 1-0 του Ατρομήτου

Τα δύο δοκάρια που είχε ο Φιλομένο στο πρώτο ημίχρονο δεν είχαν επιτρέψει στους γηπεδούχους να πάρουν κεφάλι στο σκορ, όμως η έμπνευση του Βραζιλιάνου τεχνικού να περάσει στο 71' τον Ζουντί στη θέση του Στρατάκη έμελε να χαρίσει το "τρίποντο" στην ομάδα του.
Επτά λεπτά αργότερα ο επιθετικός από την Μπουργκίνα Φάσο δέχτηκε τη σέντρα από τον Ζαϊρί και με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μιχαηλίδη για να διαμορφώσει το τελικό 1-0.

Με το αποτέλεσμα αυτό, η ομάδα της Τρίπολης άφησε πίσω της την ήττα από τη Βέροια την περασμένη αγωνιστική (πρώτη μετά από 9 αγωνιστικές), ενώ το εντυπωσιακό είναι ότι διατήρησε το εκπληκτικό αήττητο που έχει στα τελευταία 7 εντός έδρας παιχνίδια, μετρώντας πλέον 5 νίκες και 2 ισοπαλίες.

Η μοναδική ήττα για τους νεοφώτιστους εντός έδρας σημειώθηκε στον αγώνα της πρεμιέρας (3 Σεπτεμβρίου) με 1-0 από τη Λάρισα, ενώ από τότε ο Αμπάρης δεν έχει δει την εστία του να παραβιάζεται σε σύνολο επτά αγώνων.

Στον αντίποδα, ο Ατρόμητος φάνηκε επηρεασμένος όσον αφορά στην ανάπτυξη του παιχνιδιού από την απουσία του τιμωρημένου Λουτσιάνο, με την ομάδα του Όγιος να μένει για τέταρτο σερί ματς χωρίς νίκη (2 ισοπαλίες-2 ήττες) και να μετράει μόλις 1 επιτυχία στις 6 έξι τελευταίες αγωνιστικές.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Αστέρας Τρίπολης (Πάουλο Κάμπος): Αμπάρης, Λαζαρίδης, Ντόντε, Μασάρα, Οφρυδόπουλος, Ψωμάς, Καρντόσο, Στρατάκης (71' Ζούντι) Μάρτινς (91' Κανακούδης), Ζαϊρί (86' Μαρτίνα), Φιλομένο

Ατρόμητος (Γκιγιέρμο Όγιος): Μιχαηλίδης, Ιωάννου, Ρόβας, Κατεμής (81' Μερίνο) Σέρχιο (73' Γελαδάρης), Ολιβέιρα, Κορακάκης, Μαρίνος, Ανατολάκης, Σάντσεθ (66' Κουτσοσπύρος) Ρέγες Βερντέχο

Κίτρινες κάρτες: Στρατάκης, Φιλομένο, Μάρτινς, Μασάρα (Αστέρας Τρίπολης), Ρέγες Βερντέχο, Ρόβας, Ανατολάκης (Ατρόμητος)

Διαιτητής: Λ.Πολατιάν (Πέλλας)

Βοηθοί διαιτητή: Γ.Πάνου (Αιτ/νιας), Χ.Σωτηρόπουλος (Αχαΐας)

Με μια ματιά
Το πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης ήταν καθαρά "αναγνωριστικό" με καμία από τις δύο ομάδες να μην καταφέρνει να "ανησυχήσει" τον αντίπαλο γκολκίπερ, όμως στο 12' ο γηπεδούχος Αστέρας Τρίπολης έφτασε μία ανάσα από το γκολ με τον "συνήθη ύποπτο", Λούσιο Φιλόμενο.

Ο Ζαϊρί βρήκε με σέντρα τον Αργεντινό φορ, αυτος απέφυγε την πίεση του Ολιβέιρα που έτρεξε να τον μαρκάρει, με το δεξί σουτ που έκανε μέσα από τη μεγάλη περιοχή να χτυπάει στο δεξί δοκάρι του Μιχαηλίδη και να φεύγει άουτ, αναγκάζοντας για πρώτη φορά τους περίπου 2500 οπαδούς των γηπεδούχων να σηκωθούν από τις θέσεις τους.

Τέσσερα λεπτά αργότερα (16') ο Ζαϊρί ανέλαβε και πάλι το ρόλο του δημιουργού καθώς έβγαλε τη σέντρα προς την περιοχή του Μιχαηλίδη, με την κεφαλιά του Ροζέριο να φεύγει όμως άουτ χωρίς να ανησυχήσει τους φιλοξενούμενους.

Στον αντίποδα, ο Ατρόμητος δεν κατάφερνε να είναι απειλητικός αντιμετωπίζοντας μάλιστα εμφανή προβλήματα όσον αφορά στην ανάπτυξη παιχνιδιού χωρίς τον Λουτσιάνο (τιμωρημένος), με το ματς να μην έχει κάποια άλλη μεγάλη φάση στο πρώτο ημίωρο και να "παίζεται" την περισσότερη ώρα στο χώρο της μεσαίας γραμμής.

Ενδεικτικό των πολλών μονομαχιών στο χώρο του κέντρου και της έλλειψης ρυθμού στο πρώτο μέρος ήταν οι τρεις κίτρινες κάρτες που δόθηκαν σε παίκτες του Ατρομήτου στο διάστημα 34'-39' (Ρόβας, Ανατολάκης, Σέρχιο), με την ομάδα του Πάουλο Κάμπος να βλέπει για δεύτερη φορά την τύχη να της γυρνάει την πλάτη πέντε λεπτά πριν τη λήξη του 45λεπτου.

Σέντρα από τα δεξιά του Καρντόσο, ο Φιλομένο έπιασε την κεφαλιά, με τη μπάλα να χτυπάει στο δεξί δοκάρι (όπως ακριβώς και στη φάση του 12ου λεπτού) και να φεύγει άουτ, προς μεγάλη ανακούφιση των φιλοξενουμένων.

Σα να μην έφτανε αυτή η "γκίνια" για τον Αργεντινό ήρθε να δεχτεί και την κίτρινη κάρτα του διαιτητή Πολατιάν στο 44', με τον διαιτητή Πολατιάν να "βλέπει" φάουλ του επιθετικού του Αστέρα Τριπολης στον Ολιβέιρα, σε μία φάση που ο παίκτης του Ατρομήτου φάνηκε να γλιστράει και να χάνει χωρίς παρενόχληση αντιπάλου τη μπάλα.

Το πρώτο 15λεπτο της επανάληψης δεν είχε να προσφέρει συγκινήσεις στους φιλάθλους, με το μοναδικό ενδιαφέρον σημείο στην αναμέτρηση σε αυτό το διάστημα να είναι... εξωαγωνιστικό.

Στο 53' ο διαιτητής Πολατιάν διέκοψε το παιχνίδι για ένα λεπτό, καθώς κάποιος φίλαθλος από την εξέδρα σφύριζε και μπέρδευε τους παίκτες, με το ματς να συνεχίζεται αφού πρώτα έγιναν οι απαραίτητες συστάσεις από τα μεγάφωνα για να σταματήσει την δράση του ο απρόσκλητος "φίλαθλος-διαιτητής"...

Στο 61' σημειώθηκε η πρώτη μεγάλη φάση για το δεύτερο μέρος που είχε ως μεγάλο πρωταγωνιστή και πάλι τον Φιλομένο.

Ο Μάρτινς εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, Φιλομένο και Ψωμάς διεκδίκησαν στον αέρα τη μπάλα, με τον Αργεντινό φορ να πιάνει τελικά την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι και τον Μιχαηλίδη να αποκρούει ενστικτωδώς, διατηρώντας ανέπαφη την εστία του.

Στο 65' ο Όγιος πέρασε στο ματς τον Κουτσοσπύρο στη θέση του Σάντσεθ θέλοντας να δώσει επιθετική δύναμη στην ομάδα του, με τον Έλληνα φορ να έχει ένα σουτ έξω από την περιοχή του Αστέρα Τρίπολης έξι λεπτά αργότερα (71'), το οποίο όμως κατέληξε στην αγκαλιά του Αμπάρη.

Στο 76' οι γηπεδούχοι απείλησαν και πάλι, με το σουτ του Μάρτινς από θέση δεξιά μέσα από την περιοχή να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι, ενώ ο Αστέρας κατάφερε να βρει το... αστέρι που του έδειξε το δρόμο προς τη νίκη στο 78', με τον Ζουντί να αποδεικνύεται η "χρυσή αλλαγή" του Κάμπος.

Στο 71' ο φορ από τη Μπουργκίνα Φάσο είχε περάσει στο γήπεδο στη θέση του Στρατάκη και επτά λεπτά αργότερα χρίστηκε σκόρερ, όταν εκμεταλλεύτηκε την σέντρα του Ζαϊρί από τα δεξιά, και με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε τη μπάλα στο δεξί παραθυράκι της εστίας του Μιχαηλίδη.

Με το σκορ να είναι 1-0 εις βάρος της ομάδας του, ο Γκιγιέρμο Όγιος δεν είχε άλλη επιλογή από το να περάσει στο ματς έναν ακόμη επιθετικογενή παίκτη (Μερίνο στο 82'), με τον Αστέρα Τρίπολης όμως να παίζει μετά την επίτευξη του τέρματος του Ζουντί με αντεπιθέσεις και να είναι επικίνδυνος για την εστία του Μιχαηλίδη.

Στο 84' η πάσα-σουτ του Ζουντί έφυγε πλάγια, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης βγήκε τετ α τετ με τον Μιχαηλίδη μετά από πάσα του Μάρτινς, με τον γκολκίπερ του Ατρομήτου να αποκρούει και να διατηρεί το 1-0.

Στο 89' ο Μιχαηλίδης είπε "όχι" για μία ακόμη φορά σε σουτ του Ζουντί, αποκρούοντας με τα πόδια, ενώ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων πήγαν να σπάσουν... καρδιές στην Τρίπολη.

Μετά από σέντρα του Γελαδάρη και κάθετη μπαλιά του Ανατολάκη, ο Κουτσοσπύρος έκανε το σουτ από το ύψος του πέναλτι, με τον Αμπάρη να πετάγεται στην αριστερή του γωνία και να διώχνει, επιτρέποντας στην ομάδα του να φύγει με "τρίποντο" για 5η φορά σε σύνολο 8 εντός έδρας αγώνων.

Συνέντευξη Τύπου
Πάουλο Κάμπος (τεχνικός Αστέρας Τρίπολης): "Ηταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Εμείς, από πλευράς τακτικής δεν αφήσαμε τους παίκτες του Ατρομήτου να κάνουν τίποτα. Οι τρεις βαθμοί είναι πολύτιμοι για εμάς. Τώρα ετοιμαζόμαστε για τον επόμενο αγώνα με τον Λεβαδειακό.

Είμαι στενοχωρημένος με τις ευκαιρίες που έχασαν οι ποδοσφαιριστές μου. Οι περισσότερες, όμως, χάθηκαν εξαιτίας της ψυχολογικής πίεσης και όχι λόγω ανικανότητας των παικτών. Πιστεύω στον Θεό και θεωρώ ότι βοηθάει αυτούς που δουλεύουν πολύ σκληρά".



Γκιγιέρμο Όγιος (τεχνικός Ατρομήτου): "Ηταν ένα σκληρό παιχνίδι με μεγάλη ένταση. Παλέψαμε πολύ και προσπαθήσαμε να πάρουμε την ισοπαλία. Στο πρώτο ημίχρονο θέλαμε να ελέγξουμε το παιχνίδι.

Στο δεύτερο σε μία φάση έγινε το λάθος και δεχθήκαμε το γκολ. Προσπαθήσαμε με μεγάλες μπαλιές μήπως σκοράρουμε, αλλά δεν τα καταφέραμε, καθώς ο Αστέρας ήταν πολύ δυνατός στην άμυνα και με τους καλούς παίκτες.

Πληρώσαμε μία απροσεξία και χάσαμε το παιχνίδι. Μας επηρέασε η απουσία του Λουτσιάνο. Στο ματς έγιναν πολλά φάουλ κι ένας παίκτης σαν κι αυτόν είναι απώλεια. Το παιχνίδι κρίθηκε σε μία φάση".





Όλα τα λεφτά...
Ο φορ από την Μπουργκίνα Φάσο, Ζουντί, ο οποίος πέρασε στο ματς στο 71' στη θέση του Στρατάκη και επτά λεπτά αργότερα βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα, πετυχαίνοντας το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης και χαρίζοντας στον Αστέρα Τρίπολης μία ακόμα εντος έδρας νίκη.

O Λούσιο Φιλομένο, ο οποίος μπορεί να μην σκόραρε, όμως είχε δύο δοκάρια στο πρώτο μέρος, έχασε μεγάλη ευκαιρία στην επανάληψη, ενώ ήταν μία διαρκής απειλή για την άμυνα του Ατρομήτου.

Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Η διακοπή της αναμέτρησης για ένα λεπτό κατόπιν υπόδειξης του διαιτητή Πολατιάν, καθώς στις εξέδρες του γηπέδου υπήρχε ένας φίλαθλος που σφύριζε συνέχεια δίκην... ρέφερι, δημιουργώντας σύγχυση στους παίκτες των δύο ομάδων.

Χωρίς τον ποιοτικότερο παίκτη του, Λουτσιάνο (τιμωρημένος), ο Ατρόμητος δημιούργησε ελάχιστους κινδύνους στην περιοχή του Αμπάρη, και μόνο μετά το γκολ που δέχτηκε αποφάσισε να κυνηγήσει το γκολ.

To Live του αγώνα...
Η 11άδα των γηπεδούχων
(Κάμπος): Αμπάρης, Λαζαρίδης, Ντόντε, Μασάρα, Οφρυδόπουλος, Ψωμάς, Καρντόσο, Στρατάκης, Μάρτινς, Ζαϊρί, Φιλομένο
Η 11άδα των φιλοξενούμενων
(Όγιος): Μιχαηλίδης, Ιωάννου, Ρόβας, Κατεμής, Σέρχιο, Ολιβέιρα, Κορακάκης, Μαρίνος, Ανατολάκης, Σάντσεθ, Ρέγες Βερντέχο
1' Έναρξη αγώνα
Ξεκίνησε η αναμέτρηση.
5' Σχόλιο
Χωρίς κάποια αξιόλογη φάση μπροστά στις δύο εστίες τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.
12' Δοκάρι Αστέρας Τρίπολης Φιλομένο
Πάσα του Ζαϊρί στον Φιλομένο, αυτός απέφυγε την πίεση του Ολιβέιρα και έκανε το σουτ με το δεξί μέσα από την μεγάλη περιοχή του Ατρομήτου, με τη μπάλα να βρίσκει το δεξί δοκάρι του Μιχαηλίδη και να φεύγει άουτ.
16' Ευκαιρία Αστέρας Τρίπολης
Σέντρα του Ζαϊρί, ο Ροζέριο έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα έφυγε άουτ.
17' Κίτρινη κάρτα Αστέρας Τρίπολης Στρατάκης
22' Σχόλιο
Η απουσία του Λουτσιάνο (τιμωρημένος) είναι εμφανής για την ομάδα του Ατρομήτου, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα όσον αφορά στην ανάπτυξη του παιχνιδιού.
24' Κίτρινη κάρτα Ατρόμητος Ρέγες Βερντέχο
28' Σχόλιο
Ίδια η εικόνα της αναμέτρησης, με τους γηπεδούχους να έχουν την εδαφική υπεροχή και να είναι πιο επικίνδυνο για την εστία του Μιχαηλίδη.
31' Σουτ Ατρόμητος
Σουτ του Σάντσεθ έφυγε ψηλά άουτ.
34' Κίτρινη κάρτα Ατρόμητος Ρόβας
35' Κίτρινη κάρτα Ατρόμητος Ανατολάκης
39' Κίτρινη κάρτα Ατρόμητος Σέρχιο
40' Δοκάρι Αστέρας Τρίπολης Φιλομένο
Δεύτερο δοκάρι για τον Αστέρα Τρίπολης, και πάλι με τον Φιλόμενο. Σέντρα από τα δεξιά του Καρντόσο, ο Φιλομένο έπιασε την κεφαλιά, με τη μπάλα να χτυπάει στο δεξί δοκάρι και να φεύγει άουτ.
41' Ευκαιρία Αστέρας Τρίπολης Φιλομένο
Νέα κεφαλιά από τον Φιλομένο, αυτή τη φορά η μπάλα φεύγει άουτ.
44' Κίτρινη κάρτα Αστέρας Τρίπολης Φιλομένο
Ο Ολιβέιρα γλίστρησε και έχασε τη μπάλα, όμως ο διαιτητής έδωσε φάουλ εις βάρος Αστέρα, χρεώνοντας τον Φιλομένο με κίτρινη κάρτα, προς γενική κατάπληξη των γηπεδούχων.
45' Λήξη ημιχρόνου
Τέλος πρώτου μέρους, που βρίσκει τις δύο ομάδες ισόπαλες 0-0.
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο.
56' Κίτρινη κάρτα Αστέρας Τρίπολης Μάρτινς
60' Σχόλιο
Διατηρείται το 0-0 χωρίς να γίνεται κάποια μεγάλη φάση μπροστά στις δύο εστίες.
60' Κίτρινη κάρτα Αστέρας Τρίπολης Μασάρα
62' Σουτ Αστέρας Τρίπολης
Εντυπωσιακή απόκρουση Μιχαηλίδη σε κεφαλιά του Φιλομένο μέσα από τη μεγάλη περιοχή μετά από σέντρα του Μάρτινς.
65' Αλλαγή παίκτη Ατρόμητος
Ο Κουτσοσπύρος πήρε τη θέση του Σάντσεθ.
70' Ευκαιρία Ατρόμητος
Λάθος του Στρατάκη ο οποίος τροφοδότησε τον Κουτσοσπύρο, με το σουτ του έξω από την περιοχή να είναι αδύναμο και να καταλήγει στην αγκαλιά του Αμπάρη.
71' Αλλαγή παίκτη Αστέρας Τρίπολης
Ο Ζουντί πήρε τη θέση του Στρατάκη.
73' Αλλαγή παίκτη Ατρόμητος
Ο Γελαδάρης πήρε τη θέση του Σέρχιο.
76' Σουτ Αστέρας Τρίπολης
Σουτ Μάρτινς μέσα από την περιοχή, η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μιχαηλίδη.
78' Γκολ Αστέρας Τρίπολης Ζουντί
1-0 για τον Αστέρα Τρίπολης! Από σέντρα του δραστήριου Ζαϊρί, η "χρυσή" αλλαγή του Κάμπος, Ζουντί, πήρε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μιχαηλίδη.
81' Κίτρινη κάρτα Ατρόμητος
Ο Μερίνο πήρε τη θέση του Κατεμή.
84' Σουτ Αστέρας Τρίπολης Ζούντι
Σέντρα-σουτ του Ζουντί μέσα από την περιοχή, η μπάλα έφυγε άουτ.
86' Ευκαιρία Αστέρας Τρίπολης Ζουντί
Τετ α τετ του Ζουντί με τον Μιχαηλίδη, η μπάλα έφυγε άουτ.
86' Αλλαγή παίκτη Αστέρας Τρίπολης
Ο Μαρτίνα πήρε τη θέση του Ζαϊρί.
91' Αλλαγή παίκτη Αστέρας Τρίπολης
Ο Κανακούδης πήρε τη θέση του Μάρτινς.
92' Ευκαιρία Ατρόμητος
Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Αμπάρης κράτησε το 1-0 νικώντας σε τετ α τετ τον Κουτσοσπύρο.
93' Λήξη αγώνα
Τέλος αγώνα, που βρήκε τον Αστέρα Τρίπολης να επικρατεί με 1-0 του Ατρομήτου.



































































TAGS ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ