ASTERAS AKTOR

Αστέρας Τρίπολης-Ηρακλής 0-4

Αστέρας Τρίπολης-Ηρακλής 0-4
Αστέρας-Ηρακλής

Ο Ηρακλής πέτυχε σπουδαία νίκη στο γήπεδο του Αστέρα Τρίπολης πετυχαίνοντας τέσσερα τέρματα

Αστέρας Τρίπολης και Ηρακλής πάλεψαν για τους τρεις βαθμούς, με τον Γηραιό ωστόσο να στέκεται καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και να παίρνει στο τέλος τη νίκη με μεγαλειώδη εμφάνιση.
Οι παίκτες του Γιόζεφ Μπουμπένκο πάτησαν τον αντίπαλο τους και κέρδισαν με τέσσερα μηδέν, κρατώντας την παράδοση που τους θέλει να μην χάνουν στα μεταξύ τους πέντε παιχνίδια στην Σούπερ Λιγκ.

Το σκορ για τον Ηρακλή άνοιξε ο Γιάκομπ με δυνατό σουτ μετά από εκτέλεση φάουλ. Το 2-0 έκανε ο Παναγιώτης Κονέ με σουτ-οβίδα αρκετά μέτρα έξω από την μεγάλη περιοχή. Στη συνέχεια την παράσταση έκλεψε ο Μιλάνο, που με δυο γκολ (59' 73') ολοκλήρωσε τον θρίαμβο του Ηρακλή.

Οι συνθέσεις των ομάδων


Γήπεδο: Αστέρας Τρίπολης
Διαιτητής: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
Βοηθοί: Γενναίος (Αθηνών), Τρύφωνας (Κέρκυρας)
4ος: Λαμπρόπουλος (Ηλείας)
Παρατηρητής: Χατζής (Καρδίτσας)

Αστέρας Τρίπολης(Βλάχος): Αναστασόπουλος, Αργυρόπουλος(Καούνος 64'), Λαζαρίδης, Ουριμπάρι, Μπαρτολίνι, Μπαστία, Καρέρα, Βίλτσες, Ρίος(Ουντόζι 60'), Έντερ, Τσέζαρεκ(Ρόκας 75').

Ηρακλής(Μπουμπένκο): Φερνάντες, Παπαζαχαρίας, Μάρτος, Κατσαμπής(Σαρακατσάνος 83'), Λέκι, Καρλίνιος, Μάρα, Πίτου Γκαρσία(Ριμόλντι 77'), Κονέ, Γιάκομπ, Μιλάνο(Γιάντσης 88').

Κίτρινες: Γκαρσία (36' Γκαρσία), Μπαρτολίνι (42' Αστέρας), Τσέζαρεκ (46' Αστέρας), Παπαζαχαρίας (48' Ηρακλής), Λαζαρίδης (58' Αστέρας).
Κόκκινες: -

Με μια ματιά


Λίγο πριν την έναρξη του αγώνα, στα επίσημα του γηπέδου ήταν μαζί ο ιδιοκτήτης του Ηρακλή Αντώνης Ρέμος, με τον υποψήφιο αγοραστή των μετοχών της ΠΑΕ Αντρέα Παντελή. Τέλος οπαδοί του Αστέρα κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν: "Ο Αστέρας δεν συγχωνεύεται" και "Ο Αστέρας ανήκει στην Τρίπολη".

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να έχουν αναπτύξει γρήγορο ρυθμό και να βγαίνουν απέναντι στις δυο εστίες συνέχεια. Πρώτη φάση στο ματς έγινε για τον Ηρακλή, όταν ο Πίτου Γκαρσία μπήκε από τα αριστερά μέσα στην περιοχή του Αστέρα και έκανε το σουτ, με την μπάλα να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Αναστασόπουλου.

Στο 7ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι, όταν ο Κονέ βρέθηκε στο έδαφος με τον Λαζαρίδη να φαίνεται ότι τον τραβά από τον ώμο. Ο νεαρός άσος του Γηραιού ωστόσο έπεσε κάτω εντυπωσιακά, με αποτέλεσμα ο διαιτητής να μην σφυρίξει κάτι.

* (Σε πέντε αναμετρήσεις μεταξύ τους ο Αστέρας Τρίπολης δεν έχει κερδίσει ποτέ τον Ηρακλή)

Πέντε λεπτά αργότερα ο Ηρακλής έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, όταν σε εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, ο Παπαζαχαρίας πήδηξε μόνος του μέσα στην μεγάλη περιοχή, με την μπάλα ωστόσο να περνάει λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Αναστασόπουλου.

Γκολάρα ο Γιάκομπ

(0-1) Στο 20ο λεπτό της αναμέτρησης ο Ηρακλής κατάφερε να ανοίξει το σκορ, με ένα καταπληκτικό σουτ του Γιάκομπ αρκετά μέτρα έξω από την μεγάλη περιοχή του Αναστασόπουλου. Συγκεκριμένα, σε φάουλ που κέρδισαν οι παίκτες του Γηραιού, ο Μάρα έστρωσε στον Ρουμάνο επιθετικό, που έκανε ένα σουτ-οβίδα στέλνοντας την μπάλα στην δεξιά πλευρά των διχτυών.

Λίγο μετά την επίτευξη του γκολ, ο διαιτητής της αναμέτρησης Κουκουλάκης ένιωσε μια ενοχλήσει στο πόδι του, με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί από τον Λαμπρόπουλο.

* (Σε έξι αγώνες που έχουν δώσει οι δυο ομάδες συνολικά, ποτέ δεν είχε μπει γκολ στο πρώτο ημίχρονο)

Κονε ο μοιραίος

(Χαμένο πέναλτι) Στο 38ο λεπτό της αναμέτρησης ο Ηρακλής έχασε τεράστια ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματα του, όταν ο Κονέ με προσωπική ενέργεια μπήκε από τα αριστερά μέσα στην μεγάλη περιοχή και άνοιξε την μπάλα, ο Αργυρόπουλος στην προσπάθεια του να τον κόψει τον βρήκε με το πόδι, με τον διαιτητή να σφυρίζει πέναλτι.

Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Παναγιώτης Κονέ, ο οποίος ωστόσο το εκτέλεσε πολύ ασχήμα, στέλνοντας την μπάλα πάνω στον Αναστασόπουλο που έδιωξε σε κόρνερ.

Η απάντηση του Αστέρα ήταν διπλή και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Αρχικά ο Καρέρα εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, με τον Μπαστία να παίρνει την κεφαλιά και τον Φερνάντες να διώχνει με δυσκολία εκ νέου σε κόρνερ.

Στην συνέχεια της φάσης σε ένα γέμισμα μέσα στην περιοχή του Ηρακλή, η μπάλα κόντραρε και έφτασε στον Τσέζαρεκ που ήταν απέναντι από τον Φερνάντες, όπως το σουτ που έκανε βρήκε σε πόδια παικτών του Αστέρα και απομακρύνθηκε.

Ξεκίνημα με γκολ και πέναλτι!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να μην παρουσιάζουν το θέαμα του πρώτου μέρους, αλλά ο Ηρακλής ωστόσο έδειχνε να πατάει καλύτερα στα πόδια του.

(0-2) Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Ηρακλής να κάνει δυο τα τέρματα του. Συγκεκριμένα στο 56'ο Κονέ με προσωπική ενέργεια πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και έκανε δυνατό σουτ από πολύ μακριά, με την μπάλα να καταλήγει στην αριστερή γωνία του Αναστασόπουλου, που δεν μπορούσε να κάνει κάτι.

(0-3) Τρία λεπτά αργότερα ο εφιάλτης για τους παίκτες του Βαγγέλη Βλάχου συνεχίστηκε, όταν ο Λαζαρίδης τράβηξε από την φανέλα μέσα στην περιοχή τον Γιάκομπ, με τον διαιτητή να σφυρίζει πέναλτι. Την εκτέλεση του ανέλαβε ο Μιλάνο, ο οποίος ήταν εύστοχος, δίνοντας έτσι μεγάλο προβάδισμα στην ομάδα του.

* (Ο Γιόζεφ Μπουμπένκο είναι αήττητος στον πάγκο του Ηρακλή, αφού σε τέσσερα ματς δεν έχει χάσει)

Στο 69ο λεπτό ο Ηρακλής λίγο έφτασε στο να κάνει τρία τα τέρματα του, όταν ο Μιλάνο ανέβηκε από τα αριστερά και μπήκε μέσα στην περιοχή του Αστέρα. Εκεί γύρισε πολύ ωραία στον Γιάκομπ που ήταν φάτσα με το τέρμα, όμως ο Ρουμάνος δεν έκανε καλό πλασέ, με αποτέλεσμα ο Λαζαρίδης να τον κόψει με προβολή.

Τον σκότωσε γιατί τον αγαπούσε

(0-4) Ο Αστέρας Τρίπολης παρέδωσε πνεύμα μετά το τρίτο γκολ, με αποτέλεσμα οι παίκτες του να μην κυνηγούν τις φάσεις. Αυτό το εκμεταλλεύτηκαν οι παίκτες του Ηρακλή, που έφτασαν εύκολα και σε τέταρτο τέρμα στο 73ο λεπτό.

Συνήθης ύποπτος ο Μάουρο Μιλάνο, που με ατομική ενέργεια μπήκε από τα αριστερά, ξεπέρασε τον Αναστασόπουλο και με πλασέ σκόραρε. Από το ριπλέι βέβαια φάνηκε πως την μπάλα ίσως και να ακούμπησε ο Γιάκομπ.

* (Αυτό είναι το πέμπτο συνεχόμενο ματς του Αστέρα που δεν παίρνει τους τρεις βαθμούς)

Ο Μιλάνο ήταν ασταμάτητος στο παιχνίδι και στο 82' παραλίγο να κάνει πέντε τα τέρματα του Ηρακλή. Ο Κονέ έβγαλε μια μαγική μπαλιά στον Αργεντινό επιθετικό, που βγήκε απέναντι από τον Αναστασόπουλο, όμως το πλασέ του πέρασε λίγο άουτ.

Το παιχνίδι τελείωσε με τον Ηρακλή να παίρνει μια συμαντική νίκη εκτός έδρας, που τον φέρνει ακόμα πιο κοντά στην παραμονή.

Συνέντευξη Τύπου


Γιόζεφ Μπουμπένκο(Ηρακλής): "Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την απόδοση τους. Το αποτέλεσμα ήταν πέρα για πέρα δίκαιο, ενώ από την αρχή πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να πετύχουμε κάτι καλό σε αυτό το παιχνίδι. Δουλέψαμε σκληρά όλη την εβδομάδα και είχαμε στο μυαλό μας τη νίκη. Χαίρομαι που η ομάδα έδειξε την ίδια διάθεση σήμερα στο γήπεδο".

Για το ματς με τον Ολυμπιακό είπε: "Θέλουμε να παίξουμε καλά όπως κάναμε και σήμερα και να αποκομίσουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Θα βάλουμε τα δυνατά μας γι αυτό".

Βαγγέλης Βλάχος(Αστέρας Τρίπολης): "Η ευθύνη είναι όλη δική μου για το βαρύ αποτέλεσμα στην έδρα μας. Ήταν μια βαριά ήττα που δεν άξιζε στην ομάδα μου έτσι όπως την έχω δει εγώ φέτος, ωστόσο δεν ήμασταν καλοί και δεν σταθήκαμε στον αγωνιστικό χώρο όπως θα έπρεπε.

Θεωρώ ότι κατά τη γνώμη μου οι τελευταίες εμφανίσεις μας οφείλονται στο ότι ο πάγκος δεν έχει βάθος. Δεν υπάρχουν αρκετοί παίκτες οι οποίοι να καλύπτουν τα κενά που παρουσιάζονται και να μου δίνουν τη δυνατότητα να έχω εναλλακτικές στον καταρτισμό της ενδεκάδας. Δεν έγιναν μεταγραφές κατά την εμβόλιμη περίοδο του Ιανουαρίου και το αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος αποτυπώνεται στο γήπεδο"

.

Όλα τα λεφτά...


Παναγιώτης Κονέ και Μάουρο Μιλάνο ήταν όλα τα λεφτά για την ομάδα του Ηρακλή, αφού ο πρώτος ήταν σκόρερ και δημιουργός των περισσότερων φάσεων στο παιχνίδι, ενώ ο τελευταίος θυμήθηκε το "δολοφονικό" του ένστικτο.

Ας ξεχάσουμε καλύτερα...


Τον Βαγγέλη Βλάχο που παρέταξε την ομάδα του ακόμα σε ένα παιχνίδι με παίκτες που δεν έχουν σταθερή απόδοση, αφήνοντας τον πάγκο τους Ουντότζι και Καούνο. Επίσης το γεγονός πως άργησε να κάνει αλλαγές έπαιξε μεγάλο ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα.

Τα γκολ της αναμέτρησης




To Live του αγώνα...


Η 11άδα των γηπεδούχων
(Νίκος Κεχαγιάς): Αναστασόπουλος, Αργυρόπουλος, Λαζαρίδης, Ουριμπάρι, Μπαρτολίνι, Μπαστία, Καρέρα, Βίλτσες, Ρίος Ίντερ, Έντερ, Τσέζαρεκ
Η 11άδα των φιλοξενούμενων
(Γιόζεφ Μπουμπένκο): Φερνάντεζ, Παπαζαχαρίας, Μάρτος, Κατσαμπής, Λέκι, Κάρλος Σέζαρ, Μάρα, Πίτου Γκαρσία, Κονέ, Ιάκομπ, Μιλάνο
1' Έναρξη αγώνα
3' Σχόλιο
Me ιδιαίτερη όρεξη ξεκίνησαν οι δύο ομάδες, που αμφότερες έχουν πατήσει από μία φορά στην αντίπαλη περιοχή.
4' Σουτ Ηρακλής Πίτου Γκαρσία
Με ωραία προσωπική ενέρεγεια ο Πίτου Γκαρσία μπαίνει από τα αριστερά στη μεγάλη περιοχή του Αστέρα και κάνει το σουτ, με τη μπάλα να φεύγει έξω από το αριστερό δοκάρι του Αναστασόπουλου.
12' Ευκαιρία Ηρακλής Κονέ
Ο Κονέ μπαίνει στην περιοχή από τα δεξιά και από πλάγια θέση κάνει το γύρισμα, με τον Αναστασόπουλο να διώχνει σε κόρνερ.
13' Κεφαλιά Ηρακλής Παπαζαχαρίας
Η μεγαλύτερη ευκαιρία μέχρι στιγμής στο ματς. Από την εκτέλεση κόρνερ, ο Παπαζαχαρίας παίρνει την γυριστή κεφαλιά η οποία φεύγει σύριζα από το δεξί δοκάρι του Αναστασόπουλου.
18' Σουτ Ηρακλής Πίτου Γκαρσία
Εκτέλεση φάουλ από τον Πίτου Γκαρσία με το αριστερό έξω από το ημικύκλιο της περιοχής, η μπάλα φεύγει λίγα μέτρα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
20' Γκολ Ηρακλής Ιάκομπ
1-0 ο Ηρακλής! Σε κερδισμένο φάουλ από πλευράς Ηρακλή, ο Μάρα στρώνει τη μπάλα στον Ιάκομπ που με ένα δυνατό δεξί σουτ στέλνει τη μπάλα να αναπαυτεί στην αριστερή γωνία της εστίας του Αναστασόπουλου.
22' Σχόλιο
Αλλαγή διαιτητή στην αναμέτρηση, με τον Μιχάλη Κουκουλάκη να παθαίνει θλάση και να μην μπορεί να συνεχίσει, και τον Μάριο Λαμπρόπουλο (σύνδεσμος Ηλείας) να παίρνει τη θέση του .
30' Σχόλιο
Έχει συμπληρωθεί το πρώτο ημίωρο στον αγώνα και ο Ηρακλής δείχνει να έχει τον απόλυτο έλεγχο, αφού πέρα από το γκολ είναι η ομάδα που δημιουργεί περισσότερους κινδύνους και προϋποθέσεις για γκολ στην αντίπαλη εστία.
36' Κίτρινη κάρτα Ηρακλής Πίτου Γκαρσία
39' Πέναλτι Ηρακλής Κονέ
Μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Ηρακλή να κάνει το 0-2 καθώς αστόχησε από την άσπρη βούλα. Ο Κονέ κέρδισε την "εσχάτη των ποινών" σε ανατροπή του από τον Αργυρόπουλο, όμως ο Αναστασόπουλος έπεσε χαμηλά στην αριστερή γωνία του και απέκρουσε το -άσχημα εκτελεσμένο- πέναλτι.
40' Κεφαλιά Ηρακλής Ιάκομπ
Από την εκτέλεση κόρνερ, ο Ιάκομπ παίρνει την κεφαλιά από την καρδιά της άμυνας του Αστέρα, η μπάλα καταλήγει στην πάνω πλευρά των διχτύων.
43' Κίτρινη κάρτα Αστέρας Τρίπολης Μπαρτολίνι
45' Ευκαιρία Αστέρας Τρίπολης Τσέζαρεκ
Στις καθυστερήσεις ο Αστέρας Τρίπολης έχει δύο καλές ευκαιρίες να ισοφαρίσει. Αρχικά ο Φερνάντεζ αποκρούει με δυσκολία κεφαλιά του Μπαστία μέσα από την περιοχή (εκτέλεση κόρνερ Καρέρα), ενώ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων σουτ του Τσέζαρεκ μέσα από την περιοχή σταματάει σε σώματα αμυντικών.
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
46' Κίτρινη κάρτα Αστέρας Τρίπολης Τσέζαρεκ
49' Κίτρινη κάρτα Ηρακλής Παπαζαχαρίας
51' Σχόλιο
Δεν έχει σημειωθεί κάποια αξιόλογη φάση στα πρώτα λεπτά της επανάληψης.
56' Γκολ Ηρακλής Κονέ
2-0 ο Ηρακλής! Ο Κονέ κινείται έξω από την περιοχή του Αστέρα και παρά την πίεση του Μπαστία εξαπολύει ένα υπέροχο δυνατό σουτ με το αριστερό που στέλνει τη μπάλα στην δεξία γωνία του -ανήμπορου να αντιδράσει- Αναστασόπουλου.
58' Πέναλτι Ηρακλής
Ο Ιάκομπ κερδίζει πέναλτι σε τράβηγμα της φανέλας του μέσα στην περιοχή από τον Ιάκομπ.
58' Κίτρινη κάρτα Αστέρας Τρίπολης Λαζαρίδης
59' Γκολ Ηρακλής Μιλάνο
3-0 ο Ηρακλής! Ο Μιλάνο αναλαμβάνει την εκτέλεση και στέλνει τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Αναστασόπουλου, παρά το γεγονός ότι ο γκολκίπερ του Αστέρα έπεσε στη σωστή γωνία.
60' Αλλαγή παίκτη Αστέρας Τρίπολης
Πρώτη αλλαγή για τον Αστέρα, με τον Ουντότζι να παίρνει τη θέση του Ρίος.
65' Αλλαγή παίκτη Αστέρας Τρίπολης
Δεύτερη αλλαγή για τον Αστέρα, με τον Καούνο να παίρνει τη θέση του Αργυρόπουλου.
69' Σουτ Ηρακλής Ιάκομπ
Μεγάλη ευκαιρία για ένα ακόμα γκολ από Ηρακλή, με τον Μιλάνο να γυρίζει στο ύψος της μικρής περιοχής στον Ιάκομπ, και το πλασέ του να κόβεται σωτήρια από τον Λαζαρίδη.
72' Γκολ Ηρακλής Ιάκομπ
Θρίαμβος για Ηρακλή στην Τρίπολη, το σκορ φτάνει στο 4-0. Υπέροχη κάθετη πάσα του Πίτου Γκαρσία, ο Μιλάνο αποφεύγει περίτεχνα τον Αναστασόπουλο και από θέση αριστερά κάνει το πλασέ στην άδεια εστία για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.
75' Αλλαγή παίκτη
Τρίτη αλλαγή για τους γηπεδούχους, με τον Ρόκα να αντικαθιστά τον Τσέζαρεκ.
77' Αλλαγή παίκτη Ηρακλής
Ο Ριμόλντι παίρνει τη θέση του Πίτου Γκαρσία.
80' Σχόλιο
Ο Ηρακλής έχει δώσει χώρο στον Αστέρα Τρίπολης, όμως οι γηπεδούχοι μοιάζουν ανήμποροι να μπουν στην περιοχή και να πετύχουν έστω και το γκολ της τιμής.
82' Ευκαιρία Ηρακλής Μιλάνο
Νέα ευκαιρία για τον Ηρακλή. Πάσα στον κενό χώρο, ο Μιλάνο κάνει το πλασέ μέσα από την περιοχή και στέλνει τη μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι.
83' Αλλαγή παίκτη Ηρακλής
Ο Σαρακατσάνος παίρνει τη θέση του Κατσαμπή.
87' Αλλαγή παίκτη Ηρακλής
Τρίτη αλλαγή για τον Ηρακλή, με τον Γιάντση να παίρνει τη θέση του Μιλάνο.
90' Έναρξη καθυστερήσεων
Τρία θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων.
90' Λήξη αγώνα
































































































TAGS ASTERAS AKTOR
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ