PREMIER LEAGUE

Άστον Βίλα - Τσέλσι 1-3: Επιστροφή στις νίκες με Λουκάκου και Ζορζίνιο

Ο Λουκάκου πανηγυρίζει γκολ του με την Τσέλσι κόντρα στην Άστον Βίλα σε ματς της Premier League | 26 Δεκεμβρίου 2021
Ο Λουκάκου πανηγυρίζει γκολ του με την Τσέλσι κόντρα στην Άστον Βίλα σε ματς της Premier League | 26 Δεκεμβρίου 2021 @2021 RUI VIEIRA/AP IMAGES

Με τον Λουκάκου να συνδέεται με τα αντίπαλα δίχτυα μετά από 3,5 μήνες σε επίπεδο Premier League και τον Ζορζίνιο να ευστοχεί σε δύο πέναλτι, η Τσέλσι επικράτησε 3-1 εκτός έδρας της Άστον Βίλα και έπιασε στην 2η θέση την Λίβερπουλ.

Μετά από δύο κολλητές ισοπαλίες με Έβερτον (1-1 εντός) και Γουλβς (0-0 εκτός) που την εκτροχίασαν από την πρώτη δυάδα, η Τσέλσι επέστρεψε το βράδυ της Κυριακής (26/12) στις επιτυχίες και μάλιστα το έκανε με εμφατικό τρόπο, αφού πέρασε από το Βίλα Παρκ επικρατώντας 3-1 της Άστον Βίλα στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής και έπιασε την Λίβερπουλ στη 2η θέση της βαθμολογίας της Premier League.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές για τους πρωταθλητές Ευρώπης του Τούχελ ήταν οι Ρομέλου Λουκάκου και Ζορζίνιο. Ο Βέλγος φορ βρήκε δίχτυα για πρώτη φορά μετά από 3,5 μήνες σε επίπεδο Premier League και έκανε την ανατροπή ενώ κέρδισε και πέναλτι ενώ ο Ιταλός μέσος ευστόχησε δύο φορές από την άσπρη βούλα και έκανε το "6 στα 6" στη φετινή Premier League, για να κάνει μάλιστα το "13 στα 13" σε όλες τις διοργανώσεις μέσα στο 2021 με τους Λονδρέζους και το "10 στα 10" στο πρωτάθλημα που είναι ρεκόρ Premier League (ξεπέρασε Τζέραρντ και Λε Τισιέρ με "9 στα 9" γκολ με πέναλτι μέσα σε ένα ημερολογιακό έτος).

Το ματς

Το πρώτο μέρος στο Βίλα Παρκ ήταν σε απόλυτη ισορροπία και με ελάχιστες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, παρόλα αυτά οι δύο γκολκίπερ αναγκάστηκαν να μαζέψουν τη μπάλα από την εστία τους από μία φορά έκαστος. Αυτό έγινε μάλιστα μέσα από δύο φάσεις που δεν κινούσαν υποψίες.

Η αρχή έγινε στο 28ο λεπτό όταν ο Τάργκετ έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Τζέιμς έπιασε την κεφαλιά προς τα πίσω, με τη μπάλα να παίρνει κατεύθυνση προς την εστία του Εντουάρ Μεντί και να καταλήγει στα δίχτυα παρά την προσπάθεια του κίπερ των μπλε να αποκρούσει με γροθιές (1-0).

Λίγα λεπτά αργότερα ωστόσο, ηρθε η ισοφάριση. Ο Κας πήγε να κόψει τη μπάλα αλλά δεν πρόλαβε και ανέτρεψε καθάρα τον Χάντσον-Οντόι, με τον διαιτητή Άτκινσον να δείχνει αμέσως την άσπρη βούλα και τον σπεσιαλίστα Ζορζίνιο να γράφει το 1-1, σκοράροντας για 5η φορά στη φετινή Premier League από το σημείο του πέναλτι στις ισάριθμες εκτελέσεις που έχει αναλάβει.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Τούχελ έριξε στο ματς τον Λουκάκου και ο Βέλγος τον δικαίωσε απόλυτα αφού στο 56' υπέγραψε την ανατροπή μετά από ένα δεκάλεπτο έντονης πίεσης της Τσέλσι, όπου το ποσοστό κατοχής της μπάλας άγγιξε το 90% για τους πρωτευουσιάνους.

Ο Χάντσον-Οντόι έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Λουκάκου νίκησε κατά κράτος τον Μινγκς που βρέθηκε στο δρόμο του για να τον εμποδίσει, για να κάνει το 2-1 με κεφαλιά και να πανηγυρίσει το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα μετά από τις 11 Σεπτεμβρίου (είχε πετύχει δύο γκολ στο 3-0 επί της Άστον Βίλα στο Στάμφορντ Μπριτζ).

Η συνέχεια βρήκε την Τσέλσι να έχει τον απόλυτο έλεγχο και στο 65' έχασε σπουδαία ευκαιρία με τον Μάουντ για το τρίτο γκολ, με τους γηπεδούχους από την πλευρά τους (είχαν στον πάγκο τον Γκάρι ΜακΆλιστερ λόγω κορονοϊού που έχει χτυπήσει τον Στίβεν Τζέραρντ) να έχουν την πρώτη τους τελική εντός εστίας στο 79ο λεπτό, με ένα μακρινό σουτ που δεν απείλησε ιδιαίτερα τον Μεντί.

Στο 88ο λεπτό, οι μπλε άγγιξαν εκ νέου το τρίτο γκολ όταν ο Μαρτίνες απέκρουσε σωτήρια το πλασέ του Χάντσον-Οντόι σε τετ α τετ που είχαν οι δυο τους, για να έρθει πάντως το τρίτο γκολ που άξιζε η ομάδα του Τούχελ στις καθυστερήσεις.

Ο Λουκάκου πήρε τη μπάλα λίγο πίσω από τη σέντρα και άρχισε μία ξέφρενη κούρσα, για να τον ανατρέψει στη μεγάλη περιοχή ο Κόνσα και ο Άτκινσον να δείξει εκ νέου την άσπρη βούλα.

Όπως και στο πρώτο μέρος ο Ζορζίνιο ανέλαβε την ευθύνη και ευστόχησε ξανά, για να γράψει το 3-1 και να κλειδώσει ένα πολύτιμο τρίποντο για τους Λονδρέζους στη μάχη που δίνουν για την κατάκτηση του τίτλου, έναντι των Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι.

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: Μαρτίνες, Κας, Κόνσα, Μινγκς, Τάργκετ, Σανσόν (76' Ελ Γκάζι), Λουίζ, Ράμσεϊ, Μπουεντία (74' Τσουκουεμέκα), Ινγκς (73' Τραορέ), Γουότκινς

ΤΣΕΛΣΙ: Μεντί, Τσαλόμπα (46' Λουκάκου), Τιάγκο Σίλβα (52' Κρίστενσεν), Ρίντιγκερ, Τζέιμς, Καντέ (63' Κόβατσιτς), Ζορζίνιο, Αλόνσο, Μάουντ, Χάντσον-Οντόι, Πούλισιτς

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής:

Τα καλύτερα στιγμιότυπα:

Μάντσεστερ Σίτι - Λέστερ 6-3

Νόριτς - Άρσεναλ 0-5

Τότεναμ - Κρίσταλ Πάλας 3-0

Γουέστ Χαμ - Σαουθάμπτον 2-3

Η βαθμολογία της Premier League:

Το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής:

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΤΣΕΛΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ