STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Athens Kallithea - Αστέρας Τρίπολης AKTOR 1-3: Οι χρυσές αλλαγές του Μακελελέ χάρισαν τη νίκη στους Αρκάδες

Ο Καλτσάς βρήκε δίχτυα για τον Αστέρα AKTOR
Ο Καλτσάς βρήκε δίχτυα για τον Αστέρα AKTOR EUROKINISSI SPORTS

Με τους Καλτσά και Μακέντα να έρχονται από τον πάγκο και να δίνουν τη λύση, ο Αστέρας Τρίπολης AKTOR νίκησε 3-1 την Athens Kallithea στη Λεωφόρο για την 7η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Οι γηπεδούχοι έπαιζαν με δέκα παίκτες από το 28' λόγω αποβολής του Μουτίνιο.

Ο Αστέρας Τρίπολης AKTOR νίκησε 3-1 την Athens Kallithea στη Λεωφόρο για την 7η αγωνιστική της Stoiximan Super League με τις αλλαγές του Κλοντ Μακελελέ να ξεκλειδώνουν το ματς στο δεύτερο μέρος.

Athens Kallithea - Αστέρας Τρίπολης AKTOR 1-3: Οι χρυσές αλλαγές του Μακελελέ χάρισαν τη νίκη στους Αρκάδες

Οι Αρκάδες ευτύχησαν να προηγηθούν στο 19ο λεπτό με τον Μπαρτόλο να εκτελεί τον Μπαρακάν έπειτα από γρήγορη εκτέλεση φάουλ με μακρινή μπαλιά από τον Καστάνιο.

Οι ισορροπίες στο παιχνίδι άλλαξαν νωρίς, με τον Μουτίνιο να αποβάλλεται στο 28' για πάτημα πάνω στον Μπαρτόλο έπειτα από παρέμβαση του VAR.

Παρά το γεγονός ότι έπαιζαν με δέκα παίκτες, οι γηπεδούχοι βρήκαν απάντηση πριν το ημίχρονο ισοφαρίζοντας με τον Τζιάνι στο 45'+4' με πέναλτι που κέρδισε ο Βασιλόγιαννης.

Η ομάδα του Κλοντ Μακελελέ κατάφερε να βρει το δεύτερο γκολ, με τον Καλτσά στο 71', έπειτα από ωραία ενέργεια του 18χρονου Μπιγιέ που είχε περάσει νωρίτερα στον αγώνα.

Οι φιλοξενούμενοι κλείδωσαν τη νίκη στο 77' με τον Φεντερίκο Μακέντα να ανοίγει λογαριασμό με τον Αστέρα έπειτα από σέντρα του Μπαρτόλο από αριστερά.

Έτσι οι Αρκάδες ανέβηκαν στην 7η θέση με 9 βαθμούς πανηγυρίζοντας την πρώτη τους νίκη έπειτα από το 1-0 επί του Παναθηναϊκού στην πρεμιέρα. Από την άλλη, οι γηπεδούχοι γνώρισαν τη δεύτερη φετινή ήττα τους και παρέμειναν στην 11η θέση με 5 βαθμούς.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Athens Kallithea είχε το πρώτο σουτ του αγώνα, με τον Ματίγια να επιχειρεί ένα δεξί πλασέ εκτός περιοχής όμως η μπάλα έφυγε μακριά από την εστία του Τσιντώτα. Εκείνος που πανηγύρισε όμως ήταν ο Αστέρας Τρίπολης AKTOR, ο οποίος άνοιξε το σκορ με τον Μπαρτόλο στο 19'. Ο Καστάνιο εκτέλεσε γρήγορα ένα φάουλ έξω από την περιοχή των Αρκάδων και βρήκε στην πλάτη της άμυνας τον Μπαρτόλο ο οποίος νίκησε τον Μπαραγκάν για το 0-1.

Λίγο έλειψε μάλιστα η ομάδα του Κλοντ Μακελελέ να βρει άμεσα και δεύτερο γκολ, όταν στο 21' ο Μπαραγκάν είπε όχι στην κοντινή προσπάθεια του Κρέσπι και στη συνέχεια της φάσης ο Χουχούμης έστειλε την μπάλα άουτ με αριστερό σουτ μέσα από την περιοχή. Μάλιστα το παιχνίδι στράβωσε ακόμη περισσότερο για την Athens Kallithea αφού ο Τιέρι Μουτίνιο αποβλήθηκε στο 28' έπειτα από παρέμβαση του VAR για πάτημα πάνω στον Μπαρτόλο.

Οι Αρκάδες είχαν ακόμη μια καλή στιγμή στο 35' όταν ο Κρέσπι απέφυγε όμορφα τον Γιώργο Μανθάτη και πλάσαρε με το αριστερό όμως ο Έλληνας μπακ πρόλαβε και έβαλε την προβολή βοηθώντας τον Μπαραγκάν να απομακρύνει σε κόρνερ.

Παρά το γεγονός πως έπαιζαν με παίκτη λιγότερο, οι γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω και στο 45' κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Βασιλόγιαννη από τον Ντελί. Ο Τζιάνι ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με τον Τσιντώντα να πέφτει στην άλλη γωνία ισοφαρίζοντας για την Athens Kallithea λίγο πριν την ανάπαυλα. Μάλιστα αμέσως μετά το γκολ ο Τζιάνι έτρεξε στην εξέδρα και αγκάλιασε τον πατέρα του αφιερώνοντάς του το τέρμα που σημείωσε.

Ο Αστέρας Τρίπολης AKTOR είδε τον Αλάγκμπε να γίνεται αναγκαστική αλλαγή στο 62' αφήνοντας τη θέση του στον Γκος ενώ λίγα λεπτά αργότερα και ο Πέπε Καστάνιο ζήτησε αλλαγή έπειτα από μια σύγκρουση με τον Τζιάνι με τον Τριανταφυλλόπουλο να περνά στη θέση του. Το ντεμπούτο του με τους Αρκάδες έκανε ο 18χρονος Μπιγιέ που πέρασε στη θέση του Κρέσπι στο 67' και έμελλε να πρωταγωνιστήσει.

Ο νεαρός εξτρέμ έκλεψε την μπάλα στο 71' και μπήκε στην περιοχή από αριστερά με ωραία κίνηση, γύρισε στον Καλτσά και εκείνος πλάσαρε για το 2-1 των φιλοξενούμενων. Δύο λεπτά αργότερα μάλιστα ο Μπιγιέ έκανε πανομοιότυπη κίνηση όμως ο Μπαραγκάν είπε όχι στον Μπαρτόλο. Τελικά η ομάδα του Μακελελέ βρήκε το τρίτο γκολ στο 77' με τον Μακέντα να σκοράρει για το 3-1 έπειτα από ωραία σέντρα του Μπαρτόλο από αριστερά.

Ο Ντιμπά προσπάθησε να μειώσει στις καθυστερήσεις όμως το σουτ που επιχείρησε κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι και έτσι το σκορ μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε με τον Αστέρα να πανηγυρίζει μια σημαντική νίκη.

Athens Kallithea - Αστέρας Τρίπολης AKTOR 1-3: Οι χρυσές αλλαγές του Μακελελέ χάρισαν τη νίκη στους Αρκάδες
PRINT SCREEN


  • ATHENS KALLITHEA: Μπαραγκάν, Σοϊρί, Ισιμάτ-Μιρίν, Μότοκ, Ματίγιεβιτς (46' Τσιβελεκίδης), Ματίγια (65' Εντιαγιέ), Ντιμπά (81' Βαλμπουενά), Τζιάνι (79' Ντεμέτριους), Μουτίνιο, Βασιλόγιαννης (81' Λουκίνας)
  • ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ AKTOR: Τσιντώτας, Αλάγκμπε (62' Γκος), Ντέλι, Καστάνιο (67' Τριανταφυλλόπουλος), Χουχούμης, Γιαμπλόνσκι, Μουνιόθ (59' Καλτσάς), Άλχο, Μπαρτόλο, Κρέσπι (67' Μπιγιέ), Άνταμ (59' Μακέντα)
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ATHENS KALLITHEA ASTERAS AKTOR ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ