ΑΤΛΕΤΙΚΟ

Ατλέτικο: Επιστροφή στο αυθεντικό σήμα του συλλόγου

FILE - Atletico de Madrid supporters wave a flag with their team emblem as they celebrate the Spanish first division title ''La Liga'' with his team players at the Neptuno fountain in Madrid, Sunday, May 18, 2014. Atletico Madrid will go back to its old emblem after listening to its fans. Atletico said Friday, May 2023, the majority of its members voted to revert to the old badge that had been replaced amid controversy in 2017. (AP Photo/Daniel Ochoa de Olza, File)
Το σήμα της Ατλέτικο Μαδρίτης. @2014 DANIEL OCHOA DE OLZA/AP IMAGES

Η Ατλέτικο Μαδρίτης επανέφερε το παραδοσιακό έμβλημα της ομάδας ύστερα από 7 χρόνια χρήσης της ανανεωμένης μορφής του σήματος.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης επέστρεψε επισήμως στο αυθεντικό της σήμα, αντικαθιστώντας την μοντέρνα μορφή του ανανεωμένου εμβλήματος που χρησιμοποιούσε από το 2017 μέχρι και σήμερα, με το χρυσό περίγραμμα να κάνει ξανά την εμφάνισή του.

Η απόφαση της ομάδας της Μαδρίτης να διαφοροποιήσει το αυθεντικό σήμα της πάρθηκε ούτως ώστε αυτό να δείχνει σύγχρονο και περισσότερο προσιτό παγκοσμίως. Παρόλα αυτά, οι αντιδράσεις των Ισπανών φιλάθλων δεν περιορίστηκαν, ενώ το αίτημα για επιστροφή στο παραδοσιακό σήμα εξακολουθούσε μέχρι πρότινος να αναπαράγεται.

Νωρίτερα αυτή τη σεζόν, ο σύλλογος διεξήγαγε δημοψήφισμα προκειμένου να διευθετηθεί το ζήτημα και το 88,68% των σχεδόν 70.000 οπαδών της ομάδας που ψήφισαν τάχθηκαν υπέρ της επιστροφής στο αυθεντικό έμβλημα.

Βέβαια, παρά την προειδοποίηση του συλλόγου ότι θα κόστιζε πολλά εκατομμύρια η αντικατάσταση όλων των ανανεωμένων εμβλημάτων, οι οπαδοί ήταν ανένδοτοι στην απόφασή τους και η στάση τους αυτή ανάγκασε την διοίκηση να προχωρήσει στην υλοποίηση της πλειοψηφικής εντολής.

TAGS ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ