ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Ατρόμητος-ΑΕΚ 0-1

Ατρόμητος-ΑΕΚ 0-1
Μπλάνκο

Με γκολ του Ισμαέλ Μπλάνκο η ΑΕΚ απέδρασε με 1-0 από την έδρα του Ατρομήτου παρά την κακή εμφάνιση

Η Ένωση παρουσίασε τα γνωστά προβλήματα στην ανάπτυξη, έχασε νωρίς τον Σκόκο (τραυματίστηκε) και απειλήθηκε ουκ ολίγες φορές από τον μαχητικό και πολύ καλά διαβασμένο, Ατρόμητο.
Οι γηπεδούχοι έχασαν ευκαιρίες, ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Τάτου μέσα στην περιοχή, αλλά δεν έδειξαν χαρακτήρα μετά το 0-1 και ηττήθηκαν από την ΑΕΚ, όπως ακριβώς ήθελε η παράδοση.

Στα θετικά το πολύ καλό ντεμπούτο του Κρίστιαν Νέμεθ που έδωσε μία ασίστ και έβγαλε δύο ακόμα φορές τον Μπλάνκο σε θέση για γκολ, ενώ τα εύσημα πρέπει να πάρει και ο Σεμπαστιάν Σάχα που κατέβασε για δεύτερο συνεχές παιχνίδι.

Αξίζει να σημειωθεί πως και οι τρεις αλλαγές της ΑΕΚ (Σκόκο, Μαντούκα, Λεονάρντο) ήταν αναγκαστικές.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Ατρόμητος (Γ. Δώνης): Μιχαηλίδης, Νάστος, Ολιβέιρα, Κουτσόπουλος, Νεμπεγλέρας, Φαβάλι, Μαρίνος (76΄ Πόποβιτς), Σαρμιέντο, Μπρίτο, Περόνε (66΄ Καλαντζής), Τάτος (59΄ Σφακιανάκης)

ΑΕΚ (Ντ. Μπάγεβιτς): Σάχα, Αλβες, Λεονάρντο (79΄ Γιαχάγια), Μαϊστόροβιτς, Καφές, Αραούχο, Χουανφράν, Μάκος, Μαντούκα (46΄ Καράμπελας), Μπλάνκο, Σκόκο (29΄ Νέμεθ)

Διαιτητής: Δ. Κύρκος (Ηπείρου)
Κίτρινες: Ολιβέιρα, Νεμπεγλέρας - Μαϊστόροβιτς, Νέμεθ, Καράμπελας, Μάκος, Σάχα
Με μια ματιά
Δώνης Vs Μπάγεβιτς



Πιστός στο 4-3-3 ο Γιώργος Δώνης παρέταξε τον Ατρόμητο με αυτό το σύστημα κόντρα στην ΑΕΚ. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Μιχαηλίδης με τους Μαρίνο, Ολιβέιρα, Νάστο και Κουτσόπουλο στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Στην μεσαία γραμμή ο Νεμπεγλέρας ήταν το καθαρόαιμο αμυντικό χαφ με τους Τάτο και Σαρμιέτνο δίπλα του. Στην επίθεση ο Περόνε ήταν ο... φουνταριστός με τους Φαβάλι και Μπρίτο στις πτέρυγες.

Ενδεκάδα που κερδίζει δεν αλλάζει, ειδικά όταν αυτή αποδίδει και καλό ποδόσφαιρο. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς παρέταξε τους έντεκα που ξεκίνησαν με την Βασλούι στο Περιστέρι χωρίς καμία διαφοροποίηση και σύστημα 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν φυσικά ο Σεμπαστιάν Σάχα με τους Αραούχο, Άλβες, Μαϊστόροβιτς και Χουανφράν στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Στην μεσαία γραμμή ο Μάκος με τον Καφέ ήταν τα δύο αμυντικά χαφ με τους Μαντούκα, Σκόκο και Λεονάρντο να παίζουν πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Ισμαέλ Μπλάνκο. Εκτός αποστολής έμειναν οι Παυλής, Κουτρομάνος, Γκέντσογλου και Ταχτσίδης.

Ατρόμητοι γηπεδούχοι

Η πρώτη αποστολή της ΑΕΚ για το πρωτάθλημα ήρθε με καθυστέρηση μίας εβδομάδας σε μία έδρα που παραδοσιακά δεν χάνει. Ο Ατρόμητος είχε μόλις μία νίκη (1972-73!) στην έδρα πριν την έναρξη του αγώνα και η Ένωση πήγε μέχρι το Περιστέρι με τον αέρα της πρόκρισης και της καλή εμφάνισης (2ο ημίχρονο) κόντρα στην Βασλούι.

Οι αριθμοί όμως και οι παραδόσεις ισχύουν μέχρι ο διαιτητής να σφυρίξει την έναρξη και αυτό έδειξαν να το γνωρίζουν πολύ καλύτερα οι γηπεδούχοι. Οι ποδοσφαιριστές του Γιώργου Δώνη εμφανίστηκαν πολύ καλά διαβασμένοι έμπαιναν από το πρώτο δευτερόλεπτο πολύ πιο δυνατά στις φάσεις δείχνοντας αποφασισμένοι να κυριαρχήσουν.

Το έργο τους αποδείχθηκε πολύ πιο εύκολο από ότι και οι ίδιοι θα περίμεναν αφού οι κιτρινόμαυροι δεν βγήκαν ποτέ στον αγωνιστικό χώρο. Ο Χουανφράν δεν είχε βοήθειες από την αριστερή πλευρά καθώς ο Λεονάρντο σπάνια γύρναγε ενώ ο Γρηγόρης Μάκος συνέχισε τις κακές τους εμφανίσεις με την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Κυριαρχία Ατρομήτου

Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν το κενό στα αριστερά και έβαλαν στην… μέση τον Χουανφράν που πέρασε δύσκολες στιγμές με δύο και τρεις αντιπάλους. Ο Μαρίνος από εκείνη την πλευρά έκανε ότι ήθελε με την βοήθεια του 35χρονου Νεμπεγλέρα που παρέδιδε μαθήματα σε Μάκο και Καφέ.

Ο Ατρόμητος είχε τον έλεγχο και δημιούργησε αρκετές φάσεις με κορυφαία το πλασέ του Φαβάλι στο 15ο λεπτό αλλά η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στον Αργεντινό και πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Σάχα.

Σα να μην έφταναν όλα τα προβλήματα που είχε στο παιχνίδι της η ΑΕΚ ήρθε και ο τραυματισμός του Νάτσο Σκόκο για να ολοκληρωθεί το… κακό στην ανάπτυξη της Ένωσης. Ο Νέμεθ που μπήκε στην θέση του δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του αλλά το μεγάλο πρόβλημα του Δικεφάλου ήταν στα χαφ. Εκεί όπου ο Νεμπεγλέρας έκανε πάρτι με τους Καφέ, Μάκο οι οποίοι συναγωνίζονταν στα λάθη και το… περπάτημα.

Ο Ατρόμητος δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί την καθολική υπεροχή του η οποία κράτησε για 30 λεπτά, ενώ ζήτησε και πέναλτι στην φάση όπου ο Αραούχο ανέτρεψε τον Τάτο μέσα στην περιοχή αλλά ο Κύρκος έδειξε πως ο παίκτης του Ατρόμητου πήγε πάνω στο πόδι πέφτοντας για να κερδίσει την εσχάτη των ποινών.

Διόρθωσε τα προβλήματα αλλά δεν βλεπόταν

Με το πέρας μισής ώρα αγώνα η ΑΕΚ ισορρόπησε αλλά συνέχισε να έχει πρόβλημα στην μεσαία γραμμή, στην κυκλοφορία της μπάλας, την επιθετική ανάπτυξη αλλά και την αμυντική λειτουργία. Με λίγα λόγια σε όλες τις γραμμές και τους τομείς η Ένωση προβλημάτισε με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς να δίνει συνεχείς οδηγίες κυρίως στον Μάκο.

Στην επανάληψη δεν άλλαξε τίποτα με τον Καράμπελα να αντικαθιστά τον Μαντούκα ώστε να δώσει βοήθειες στον Χουανφράν. Τα προβλήματα όμως παρέμεναν και ο Σάχα έσωσε την ΑΕΚ στο 51ο λεπτό από το 1-0. Ο Σαρμιέντο έβγαλε μόνο του τον Περόνε απέναντι από τον Σάχα, ο άσος του Ατρόμητου πήγε προς τα αριστερά και επιχείρησε το σουτ αλλά ο Αργεντινός απέκρουσε, δείχνοντας την κλάση του.

Ούριος άνεμος από Νέμεθ



Όπως ακριβώς είχε γίνει με την Βασλούι την Πέμπτη η ΑΕΚ περίμενε την μεγάλη απόκρουση του Σάχα για να ξυπνήσει. Επτά λεπτά μετά το τετ α τετ του Περόνε ο Νέμεθ έδειξε δείγματα τους ταλέντου του όταν μετά από ωραία κίνηση από τα δεξιά έκανε την παράλληλη πάσα στον Μπλάνκο, ο οποίος με πλασέ από το σημείο του πέναλτι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Μιχαηλίδη.

Ο Νέμεθ έδειχνε να προσαρμόζεται όσο περνάει η ώρα και άρχισε να βρίσκεται όλο και περισσότερο με τον Μπλάνκο στην επίθεση, με την ΑΕΚ να παρουσιάζει το καλό της πρόσωπο μετά το γκολ του Αργεντινού.

Στο 70’ οι δυο τους βγήκαν και πάλι στην αντεπίθεση με τον Ούγγρο να βγάζει τον Μπλάνκο απέναντι από τον Μιχαηλίδη αλλά το δυνατό σουτ του "Ζορό" απέκρουσε εντυπωσιακά ο Έλληνας πορτιέρο.

Ο Νέμεθ όμως είχε αποφασίσει να πάρει από το χέρι την ΑΕΚ στην πρώτη του εμφάνιση και δύο λεπτά αργότερα εξέπληξε τους πάντες όταν με τακουνάκι έβγαλε σε θέση βολής τον Μπλάνκο, αλλά ο Αργεντινός πλάσαρε άστοχα με την μπάλα να "γλύφει" το αριστερό δοκάρι του Ατρόμητου.

Κράτησε τη νίκη ο Σάχα

Στα τελευταία λεπτά οι ποδοσφαιριστές αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα λόγω της ζέστης ενώ οι φιλοξενούμενοι φανερά επηρεασμένοι και κουρασμένοι από την αναμέτρηση της Πέμπτης οπισθοχώρησαν για να κρατήσουν την πολύτιμη νίκη. Οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν στις καθυστερήσεις, όμως ο Σάχα εξουδετέρωσε την κεφαλιά του Καλαντζή και κράτησε το "τρίποντο" για την Ενωση.

Το σημαντικό για την Ένωση είναι πως πήρε τη νίκη σε μία δύσκολη όπως φαίνεται έδρα, κόντρα σε ένα δυνατό αντίπαλο κάνοντας μάλιστα ένα κακό παιχνίδι με ελάχιστα ξεσπάσματα.
Συνέντευξη Τύπου
Ντούσαν Μπάγεβιτς: " Ήταν διαφορετικά τα δύο παιχνίδια. Η κούραση επηρέασε την ομάδα. Η αλήθεια είναι ότι δεν παίξαμε καλά. Ο Ατρόμητος ήταν καλύτερος. Μας πίεσε, έκανε και μία καλή ευκαιρία. Η κούραση έπαιξε ρόλο. Ίσως και να μπορούσα να βάλω άλλους παίκτες στο γήπεδο. Είχαμε πρόβλημα με τον Σκόκο. Πονούσε στο πόδι και ήθελε να παίζει. Μετά τραυματίστηκε και ο Μαντούκα, μετά και ο Λεονάρντο. Κάναμε τρεις αναγκαστικές αλλαγές. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι. Είχαμε πίεση αλλά όχι όση στο πρώτο ημίχρονο. Πιστεύω ότι είχαμε τρεις καλές ευκαιρίες να πετύχουμε ακόμη ένα γκολ και να καθαρίσουμε τη νίκη. Δεν μπορεί να πει κανείς ότι ο Ατρόμητος δεν ήταν κοντά στο γκολ. Ο Νεμέθ μπήκε με τον καλύτερο τρόπο. Ήταν απλός, βοηθούσε. Πιστεύω θα μας βοηθήσει".

Γιώργος Δώνης" Σήμερα αδικήσαμε τους εαυτούς μας και συγχρόνως αδικηθήκαμε. Στο πρώτο σκέλος όταν παίζεις με μεγάλες ομάδες, στις ευκαιρίες που δημιουργείς πρέπει να βάζεις γκολ. Και εμείς δεν το κάναμε. Στο δεύτερο σκέλος υπάρχουν δύο λανθασμένες αποφάσεις του διαιτητή που επηρέασαν τον αγώνα. Στο πρώτο ημίχρονο δεν δίνει πέναλτι υπέρ μας, που έγινε στον Τάτο. Και στο γκολ της ΑΕΚ έχει προηγηθεί φάουλ που δεν καταλογίστηκε.

Σε γενικές γραμμές είχαμε καλή παρουσία. Έχουμε δυνατότητες και θα πρέπει σιγά σιγά να συνδυάζουμε καλές εμφανίσεις με αποτελέσματα. Θέλω να ευχαριστήσω τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ που ήρθαν να με χαιρετήσουν σχεδόν όλοι. Παρότι ούτε εγώ ούτε οι φίλαθλοι της ΑΕΚ έχουμε τις καλύτερες αναμνήσεις από την θητεία μου στην ΑΕΚ. Οι παίκτες δείχνουν να έχουν καλές αναμνήσεις από τον πρώην προπονητή τους.

Είναι τραγικό να γίνονται τέτοια ώρα τα παιχνίδια. Στην Ιταλία βάζουν τα ματς το βράδυ. Είναι κακή η απόφαση. Παίξαμε δύο ματς 16:45 και ταλαιπωρηθήκαμε πάρα πολύ



".
Όλα τα λεφτά...
Ο Κριστιάν Νέμεθ στο ντεμπούτο του έδειξε πως γνωρίζει πολύ καλά τα μυστικά της μπάλας. Καθόλου άσχημα για τον... μικρό στην πρώτη του εμφάνιση.

Οι καλές ομάδες ξεκινάνε από τον "1" και η ΑΕΚ έχει την τύχη να έχει τον καλύτερο του ελληνικού πρωταθλήματος σε αυτή τη θέση. Ο Σαχα τόσο στο 0-0 όσο και στο 0-1 έδειξε τα διαπιστευτήριά του δίνοντας την ευκαιρία στην ομάδα του να φύγει από το Περιστέρι με τους τρεις βαθμούς.

Απλό ποδόσφαιρο από τον Ατρόμητο αλλά πρόβλημα στο γκολ. Η ομάδα των Δυτικών Προαστίων έδειξε πως δεν χρειάζεται ντρίπλες και φαντεζί ενέργειες για να παίξεις καλό ποδόσφαιρο αλλά δεν έχει επιθετικό ώστε να βάλει την μπάλα στα δίχτυα. Εντυπωσιακός και ο μικρός Μαρίνος.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Την ΑΕΚ του πρώτου ημιχρόνου. Η Ένωση δεν βλεπόταν, με τον Μάκο και τον Καφέ να βλέπουν τον 35χρονο Νεμπεγλέρα να τους δείχνει πως παίζεται η θέση.
To video του αγώνα...




To Live του αγώνα...
Η 11άδα των φιλοξενούμενων ΑΕΚ
Ντούσαν Μπάγεβιτς: Σάχα, Άλβες, Λεονάρντο, Μαϊστόροβιτς, Καφές, Αραούχο, Χουανφράν, Μάκος, Μαντούκα, Μπλάνκο, Σκόκο.
Η 11άδα των γηπεδούχων Ατρόμητος
Γιώργος Δώνης: Μιχαηλίδης, Νάστος, Ολιβέιρα, Κουτσόπουλος, Νεμπεγλέρας, Φαβάλι, Μαρίνος, Σαρμιέντο, Μπρίτο, Περόνε, Τάτος.
Στοιχεία Αγώνα
Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου
Διαιτητής: Δ.Κύρκος (Ηπείρου)
Βοηθοί: Γ.Πάνου (Αιτ/νιας), Δ.Γούκος (Ηπείρου)

1' Έναρξη αγώνα
1' Σουτ Ατρόμητος Σαρμιέντο
Σουτ του Σαρμιέντο, αλλά η μπάλα πέρασε πολύ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
13' Σχόλιο
Τίποτα ιδιαίτερο στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.
14' Σουτ Ατρόμητος Κουτσόπουλος
Καλό, δυνατό σουτ από τον Κουτσόπουλος μέσα από την μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
15' Σουτ Ατρόμητος Φαβάλι
Εξαιρετικό σουτ του Φαβάλι, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Σάχα.
17' Σουτ Ατρόμητος Φαβάλι
Άλλο ένα σουτ του από τον Φαβάλι, αλλά αυτή τη φορά ο Σάχα έπεσε σωστά στην κλειστή του γωνία και μπλόκαρε.
21' Κίτρινη κάρτα Ατρόμητος Ολιβέιρα
21' Κίτρινη κάρτα ΑΕΚ Μαϊστόροβιτς
26' Κίτρινη κάρτα Ατρόμητος Νεμπεγλέρας
29' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ
Ο Νέμεθ στη θέση του Σκόκο.
34' Κόρνερ ΑΕΚ
39' Σχόλιο
Η ΑΕΚ δεν μπορεί να αναπτυχθεί όπως θα ήθελε, καθώς ο Ατρόμητος αμύνεται καλά.
43' Κίτρινη κάρτα ΑΕΚ Νέμεθ
45' Έναρξη καθυστερήσεων +1 λεπτό
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
46' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ
Ο Καράμπελας στη θέση του Μαντούκα.
50' Οφσάιντ ΑΕΚ Μπλάνκο
51' Ευκαιρία Ατρόμητος Περόνε
Ο Περόνε μόνος του μέσα στην μεγάλη περιοχή απέναντι στον Σάχα, έκανε το σουτ, αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ απέκρουσε.
58' Γκολ ΑΕΚ Μπλάνκο
Κίνηση του Νέμεθ από τα δεξιά, ο οποίος έκανε την παράλληλη πάσα στον Μπλάνκο, ο οποίος με πλασέ από το σημείο του πέναλτι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Μιχαηλίδη.
59' Αλλαγή παίκτη Ατρόμητος
Ο Σφακιανάκης στη θέση του Τάτου.
62' Κίτρινη κάρτα ΑΕΚ Μάκος
66' Κόρνερ Ατρόμητος
66' Αλλαγή παίκτη Ατρόμητος
Ο Καλαντζής στη θέση του Περόνε.
70' Ευκαιρία ΑΕΚ Μπλάνκο
Ο Μπλάνκο μόνος του μέσα στην περιοχή, κάνει το σουτ, αλλά απέκρουσε εντυπωσιακά ο Μιχαηλίδης.
72' Ευκαιρία ΑΕΚ Μπλάνκο
Σουτ του Μπλάνκο μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα καταλήγει άουτ.
76' Αλλαγή παίκτη Ατρόμητος
Ο Πόποβιτς στη θέση του Μαρίνου.
79' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ
Ο Γιαχάγια στη θέση του Λεονάρντο.
83' Κεφαλιά Ατρόμητος Μπλάνκο
Καλή κεφαλιά από τον Μπλάνκο, όμως ο Μιχαηλίδης κατάφερε να μπλοκάρει την μπάλα.
85' Κίτρινη κάρτα ΑΕΚ Σάχα
90' Έναρξη καθυστερήσεων +4 λεπτά
93' Ευκαιρία Ατρόμητος Καλαντζής
Κεφαλιά του Καλαντζή, αλλά αποκρούει ο Σάχα.
94' Λήξη αγώνα




























































TAGS ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ