ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ατρόμητος-Άρης 1-2

Ατρόμητος-Άρης 1-2
οπαδοι Αρης πανηγυρικο

Ο Άρης νίκησε 2-1 τον Ατρόμητο και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος hellas online, μετά απο τρία χρόνια

Ο Πάουλο Κάμπος ξέρει πολύ καλά οτι μετά την ισοπαλία στην Βέροια ο Ατρόμητος έχει μπλέξει σε περιπέτειες, γι' αυτό και κόντρα στον Άρη παρά το γεγονός οτι ήθελε την πολυπόθητη πρόκριση στον τελικό είχε αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς απο την άλλη, είναι το πιο 'καυτό” όνομα της επικαιρότητας, όμως ο ίδιος σκέφτεται μόνο τον Άρη και πως οι “κίτρινοι” θα καταφέρουν να βρεθούν στον τελικό του θεσμού, γι' αυτό και χρησιμοποίησε την βασική του ενδεκάδα.
Οι Περιστεριώτες ήταν αυτοί που ξεκίνησαν καλύτερα την αναμέτρηση και είχαν δυο επισκέψεις στα καρέ των Θεσσαλονικέων στο πρώτο δεκάλεπτο. Στο 3', ο Λε σούταρε έξω απο την περιοχή, όμως η μπάλα πέρασε πάνω απο την εστία του Κέλεμεν. Έξι λεπτά αργότερα (9'), ο Ρόβας προσπάθησε με κάθετη πάσα να βρει τον Κορακάκη, όμως ο Κέλεμεν έκανε γρήγορη έξοδο και μπλόκαρε την μπάλα.

Στο 12', οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη τους αξιόλογη επίσκεψη στα καρέ του Ανδρούτσου (που έκανε το πρώτο του επίσημο παιχνίδι). Ο Κόκε βγήκε στην πλάτη των γηπεδούχων και πλησίασε την αντίπαλη περιοχή, όμως το πλασέ που έκανε δεν ήταν εύστοχο και ο Ισπανός επιθετικός είδε την μπάλα να περνάει δίπλα απο το αριστερό δοκάρι του Ατρομήτου.

Η αναμέτρηση είχε αρκετές δυνατές μονομαχίες με αποτέλεσμα ο Παμπορίδης να δείξει κίτρινη κάρτα σε πέντε παίκτες στο πρώτο ημίχρονο. Στο 23', είχαμε άλλη μια ευκαιρία για τους γηπεδούχους, όταν ο Περόνε με ωραία ατομική ενέργεια πέρασε απο δυο παίκτες του Άρη και σούταρε απο δεξιά, όμως ο Κέλεμεν είχε σωστή τοποθέτηση, έπεσε και μπλόκαρε την μπάλα.

Οι “κίτρινοι” απο την πλευρά τους ήταν προσεκτικοί κατά την διάρκεια του πρώτου 45λέπτου και προσπαθούσαν ν' απειλήσουν όποτε είχαν την ευκαιρία, χωρίς να πιέσουν καταστάσεις. Στο 34', ο Νεμπεγλέρας ελίχθηκε απο δεξιά και επιχείρησε σέντρα, ο Τόνι Κάλβο βρήκε χώρο και έκανε γυριστό σουτ απο το ύψος της περιοχής, όμως ο Ανδρούτσος έπεσε στην δεξιά γωνία και μπλόκαρε την μπάλα.

Πέντε λεπτά αργότερα (39'), ο Ρόβας προσπάθησε ν' απειλήσει τον Κέλεμεν με αριστερό σουτ έξω απο την περιοχή, όμως η μπάλα πέρασε πάνω απο την εστία του Άρη, καθώς ο μέσος των γηπεδούχων σούταρε με το “κακό” πόδι. Η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου έγινε λίγα δευτερόλεπτα πριν απο την συμπλήρωση 45 λεπτών, όμως το σουτ του Αουρέλιο έξω απο την περιοχή, έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά της εστίας του Ανδρούτσου.

“Κλείδωσαν” την πρόκριση Κόκε – Ίβιτς

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δυο ομάδες μπήκαν δυνατά και ο ρυθμός του αγώνα ήταν καλύτερος. Στο 48', ο Τρέχο έκανε σέντρα απο αριστερά, ο Περόνε πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, όμως η μπάλα κατέληξε άουτ. Δυο λεπτά αργότερα (50'), ο Ρόβας εκτέλεσε κόρνερ, αναγκάζοντας τον Κέλεμεν να διώξει με το ένα χέρι, όμως το σουτ του Φράνκο Λε εκτός περιοχής δεν ήταν καλό και η μπάλα πέρασε μακριά απο την εστία.

Στην συνέχεια ήταν η σειρά του Άρη να έχει ένα τρίλεπτο κατοχής. Στο 52', ο Κάλβο εκτέλεσε κόρνερ, όμως η κεφαλιά του Παπαδόπουλου κατέληξε στην αγκαλιά του Ανδρούτσου. Στο 55', ο Κάλβο έκανε σουτ έξω απο την περιοχή, όμως και πάλι ο Ανδρούτσος μπλόκαρε την μπάλα πέφτοντας στην δεξιά γωνία.

Επτά λεπτά αργότερα (62'), οι γηπεδούχοι βγήκαν στην αντεπίθεση με τον Φράνκο Λε, όμως όταν πλησίασε στην περιοχή και πιέστηκε απο τους αμυντικούς του Άρη αναγκάστηκε να σουτάρει απο αριστερά, δίνοντας την ευκαιρία στον Κέλεμεν να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια.

Για ένα τέταρτο, το θέαμα που προσέφεραν οι δυο ομάδες ήταν κάκιστο, όμως απο το 75' και προσέφεραν τρια γκολ και αρκετές φάσεις. Στο 77', οι Θεσσαλονικείς πήραν το προβάδισμα. Ο Νεμπεγλέρας έκανε σέντρα απο δεξιά, ο Φελίπε Σανσόν γύρισε την μπάλα στον Κόκε και εκείνος με σουτ νίκησε τον Ανδρούτσο, που θα μπορούσε να μπλοκάρει εύκολα, αλλά γλίστρησε και δεν κατάφερε να σταματήσει την μπάλα που κατέληξε στα δίχτυα (1-0)..

Πέντε λεπτά αργότερα, οι “κίτρινοι” διπλασίασαν τα τέρματα τους. Ο Κόκε έκανε σέντρα απο αριστερά και ο Ίβιτς με πλασέ απο το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Ανδρούτσου (2-0).

Κάπου εκεί οι παίκτες των δυο ομάδων χαλάρωσαν, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν και άλλες φάσεις για γκολ. Στο 85' ο Μερίνο σούταρε απο αριστερά όμως η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Κέλεμεν έδιωξε με δυσκολία σε κόρνερ το σουτ του Φράνκο Λε, καθώς η μπάλα κόντραρε σε παίκτη του Άρη και άλλαξε πορεία.

Στο 89', ο Κόκε είχε την ευκαιρία να σημειώσει ένα ακόμη γκολ, όμως ο Ολιβέϊρα έδιωξε με το κεφάλι την μπάλα (ο Ανδρούτσος ήταν εξουδετερωμένος), ενώ στην εξέλιξη της φάσης το σουτ του Πρίττα πέρασε πάνω απο το δοκάρι. Στις καθυστερήσεις διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα, ο Τρέχο έκανε σέντρα απο αριστερά και ο Νικολόπουλος με κεφαλιά-ψαράκι νίκησε τον Κέλεμεν και διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Συνθέσεις


Ατρόμητος (Π. Κάμπος): Ανδρούτσος, Αποστολόπουλος (79' Μερίνο), Γεωργίου, Ολιβέιρα, Κορακάκης (57' Γελαδάρης), Τρέχο, Λε, Περόνε (67' Νικολόπουλος), Ιωάννου, Κριπιντίρης, Ρόβας.

Αρης (Ν. Μπάγεβιτς): Κέλεμεν, Νέτο (88' Πρίττας), Αουρέλιο, Παπαδόπουλος, Ρονάλντο, Νεμπεγλέρας, Γιάχιτς, Γκαρσία, Κάλβο (63' Σανσόν), Ιβιτς (88' Ζεντίλ), Κόκε.

Διαιτητής: Λάζαρος Πολατιάν (Πέλλας)
Κίτρινες: Ρόβας, Ιωάννου, Νικολόπουλος (Ατρόμητος) – Κάλβο, Κόκε, Νέτο, Γιάχιτς (Αρης)






























TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ