ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Ατρόμητος η ομάδα των στημένων φάσεων

Ατρόμητος η ομάδα των στημένων φάσεων
Ατρόμητος Δώνης αφιέρωμα στημένες φάσεις

Ο Δων(ης) Τζόρτζιο... Ατρομητόνε σαν καλός αρχηγός καταστρώνει τα σχέδια του και οι παίκτες του Ατρόμητου "εκτελούν" τους αντιπάλους (videos).

Είναι ο τίτλος μας παραπλανητικός; Η αλήθεια είναι πως όχι. Αναφέρει αυτό ακριβώς που θέλουμε να πούμε.

Ο Ατρόμητος μπορεί άνετα να χαρακτηριστεί ως -η ομάδα των στημένων φάσεων-, αφού το 1/3 των γκολ που έχει πετύχει στο πρωτάθλημα προέρχεται από στημένες φάσεις. Για όλα αυτά όμως υπάρχει εξήγηση.

Έχουμε γράψει πολλές φορές στο παρελθόν πως ο Ατρόμητος είναι μία από τις ελάχιστες ομάδες της Superleague με τέτοια οργάνωση, που ακόμα και οι "μεγάλοι" του πρωταθλήματος θα ζήλευαν.

Αναφερόμαστε σε μεταγραφικό σχεδιασμό (που συνήθως ολοκληρώνεται μέχρι τον Ιούνιο), ιατρικό τιμ (ομάδα με ελάχιστους τραυματισμούς) και νοοτροπία που αποπνέει υγεία.

Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες όμως της πορείας των τελευταίων ετών έχει να κάνει με τον προπονητή της ομάδας, που παραμένει στο τιμόνι του συλλόγου εδώ και δυόμιση χρόνια.

Σε όλο αυτό το διάστημα έχει δημιουργήσει έναν οικογενειακό δέσιμο μεταξύ του ποδοσφαιρικού τμήματος που πλέον αποτυπώνεται στον αγωνιστικό χώρο. Ο Γιώργος Δώνης λοιπόν σαν καλός "στρατηγός" δουλεύει στην προπόνηση, δίνει εντολές στον αγωνιστικό χώρο και οι ποδοσφαιριστές τις εκτελούν με ακρίβεια.

36.363636....

Εμείς λοιπόν θα σταθούμε σε ένα τομέα που μας έχει κάνει εντύπωση από το ξεκίνημα της σεζόν κι έχει να κάνει με τα γκολ που πετυχαίνει ο Ατρόμητος από στημένες φάσεις.

Από τα 22 γκολ λοιπόν που έχουν πετύχει οι παίκτες του Γιώργου Δώνη, τα 8 έχουν προέλθει από στημένες φάσεις. Μιλάμε δηλαδή για το 36.36% των τερμάτων της ομάδας του Περιστερίου ή αλλιώς το 1 στα 3 γκολ που πετυχαίνει γενικότερα!

Στα περισσότερα από αυτά το ρόλο του συντονιστή έχει ο Πίτου Γκαρσία, που εκτελεί σχεδόν όλα τα φάουλ, και το ρόλο του εκτελεστή ο Κώστας Μήτρογλου.

Πριν πάμε όμως στα παιχνίδια αναλυτικά να δώσουμε άλλο ένα credit στον Γιώργο Δώνη, που διέψευσε όσους έλεγαν πως ο Κώστας Μήτρογλου, δεν χωράει σε συστήματα και σκληρή προπόνηση. Τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους.

8+5=γκολ

Ας δούμε όμως τα 8 γκολ πρωταθλήματος που προήλθαν από στημένες φάσεις και άλλα 5 που μπήκαν μετά από όμορφη συνεργασία των παικτών του Ατρόμητου.

1η: ΟΦΗ – Ατρόμητος 1-1

Με το καλημέρα λοιπόν το πρώτο γκολ του Ατρόμητου στο πρωτάθλημα μπήκε αμέσως μετά από μία στημένη φάση.

0-1 αυτογκόλ του Μπουλούτ μετά από εκτέλεση φάουλ του Γκαρσία

2η: Άρης – Ατρόμητος 0-2

0-1 ο Μήτρογλου μετά από εκτέλεση φάουλ του Γκαρσία

5η: Ατρόμητος – Παναιτωλικός 2-1

Και τα δυο γκολ του Ατρόμητου προήλθαν από στημένες φάσεις και στις δυο φάσεις σκόρερ ο Μήτρογλου. Γκαρσία και Επστάιν εκτέλεσαν τα φάουλ.

16η: Ατρόμητος – ΟΦΗ

Ο Κώστας Μήτρογλου με απευθείας εκτέλεση φάουλ έκανε το 1-0

20η: Παναιτωλικός Ατρόμητος 1-1

Ο Κώστας Μήτρογλου με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ισοφάρισε σε 1-1

21η: Ατρόμητος – Κέρκυρα 3-1

Ο Σωκράτης Φυτανίδης μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γκαρσία έκανε το 2-1 για τον Ατρόμητο, ενώ το 1-0 έκανε ο Μπρίτο μετά από καταπληκτική μπαλιά του Αναστασάκου.

22η: ΠΑΣ Ατρόμητος 1-2

Φάουλ ο Φυτανίδης, τακουνάκι του Μπρίτο και εκτέλεση του Μήτρογλου

Συνεργασίες...

7η αγωνιστική Ατρόμητος ΠΑΣ 1-0

1-0 ο Γιαννούλης μετά από εξαιρετική μπαλιά από τα άκρα του Επστάιν. Οι δού παίκτες άλλαξαν ρόλους.

10η αγωνιστική Ατρόμητος – Λεβαδειακός 1-1

Ωραία μπαλιά του Σκόνδρα στον Εσπτάιν που έφυγε κρυφός έκανε το πλασέ και ο Μήτρογλου την έσπρωξε στα δίχτυα

Αναγέννηση Επανομής-Ατρόμητος 2-3

1-2 ο Μακρής πέρασε όμορφη μπαλιά στον Μπρίτο που με τη σειρά του βρήκε κάθετα τον Καραγκούνη για να γίνει το κρίσιμο 1-2

Ανανέωση (27/4/2012)

Συμπληρώσαμε τα ματς που έμειναν μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος

24η: Ατρόμητος - Δόξα Δράμας 2-0

Το 1-0 ο Επστάιν με κεφαλιά, μετά από σέντρα του Μπρίτο

25η: Λεβαδειακός - Ατρόμητος 2-2

Το 2-2 μετά από σέντρα του Επστάιν και κεφαλιά του Μήτρογλου

27η: Εργτέλης - Ατρόητος 2-2

Το 0-1 ο Αναστασάκος με πέναλτι

Το 0-2 ο Μήτρογλου με πέναλτι

TAGS ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ