ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Ατρόμητος-Καβάλα 2-0

Ατρόμητος-Καβάλα 2-0
Νεμπεγλέρας-Ατρόμητος-Καβάλα INTIME SPORTS

Με γκολ των Νεμπεγλέρα (35') και Περόνε (46') ο Ατρόμητος νίκησε 2-0 την Καβάλα και έκανε άλμα παραμονής στη Σούπερ Λίγκα

Οι γηπεδούχοι, που ήταν καταφανώς ανώτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, άνοιξαν το σκορ στο 35' με σουτ-κεραυνό του Νεμπεγλέρα λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή και διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 46' με πλασέ του Περόνε μπροστά σε κενή εστία, ενώ θα μπορούσαν αν ήταν πιο ψύχραιμοι στην τελική προσπάθεια να σημειώσουν ακόμα ένα με δύο τέρματα.
Με το αποτέλεσμα αυτό, ο Ατρόμητος συμπλήρωσε ένα σερί 13 αγώνων που έχει μόλις 3 ήττες, σε αντίθεση με την Καβάλα η οποία συνέχισε τις μέτριες εμφανίσεις του τελευταίου διαστήματος. Το συγκρότημα του Βαγγέλη Γούτη περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, απείλησε ελάχιστα τον Μιχαηλίδη, και πλέον μετράει μόνο 3 νίκες στις 14 τελευταίες αγωνιστικές.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Ατρόμητος (Δώνης): Μιχαηλίδης, Νάστος, Μπαζίνσκι, Μελισσάς, Νεμπεγλέρας, Ολιβέιρα, Φαβάλι (92' Καραλής), Σαρμιέντο, Περόνε, Αναστασάκος (85' Σφακιανάκης), Μπρίτο (88' Καραγκούνης)

Καβάλα (Γούτης): Ιτάνζ, Παβίσεβιτς, Πετκάκης, Φερέιρα, Μουρ, Σιόντης, Ρινκόν, Ονουάτσι, Ντικρόκ (60' Ιωάννου), Ορούμα (15' Μεντί), Σόσιν (60' Σμολάρεκ)

Διαιτητής: Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)

Βοηθοί διαιτητή: Γενναίος (Αθηνών), Αλεξέας (Μεσσηνίας)

Γκολ: Νεμπεγλέρας (35'), Περόνε (46')

Κίτρινες κάρτες: Ολιβέιρα (16') / Σιόντης (36'), Πετκάκης (58'), Ντουγκλάο (70'), Ιτάνζ (80'), Σμολάρεκ (87')

Κόκκινες κάρτες: Μουρ (79')
Με μια ματιά
Ο Ατρόμητος μπήκε πιο δυνατά και παθιασμένα στον αγωνιστικό χώρο, απέκτησε από νωρίς τον έλεγχο στο χώρο του κέντρου και πιστοποίησε την υπεροχή του έναντι της Καβάλας με τρεις επικίνδυνες επισκέψεις στα καρέ της μέσα στα πρώτα 10 λεπτά.

Μόλις στο 2' ο Μπρίτο μπήκε στην περιοχή από αριστερά και έκανε το σουτ αλλά ο Μουρ έβαλε σωτήρια την προβολή, ένα λεπτό αργότερα ο Περόνε μπήκε στη μεγάλη περιοχή αλλά το σουτ από θέση δεξιά δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 10' ο Νάστος τροφοδότησε τον Νεμπεγλέρα και ο έμπειρος μέσος επιχείρησε δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με τη μπάλα να σταματάει στο σώμά του Περόνε.

Σαν να μην έφτανε στην Καβάλα το μουδιασμένο ξεκίνημα, στο 15' δέχτηκε ένα σοβαρό πλήγμα με την αναγκαστική αποχώρηση λόγω τραυματισμού του ποιοτικότατου Ορούμα, με την ομάδα του Βαγγέλη Γούτη να καταφέρνει πάντως μετά το 20λεπτο να ισορροπήσει το ματς και να χάνει στο 26' την πρώτη (και μοναδική στο πρώτο μέρος) ευκαιρία της για να ανοίξει το σκορ.

Από εκτέλεση κόρνερ του Μεντί από τα αριστερά, ο Μιχαηλίδης έκανε λανθασμένη εκτίμηση και δεν μπόρεσε να μπλοκάρει τη μπάλα στο χώρο ευθύνης του, με τον προωθημένο Ντουγκλάο να πιάνει την κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή αλλα αυτή να παίρνει ύψος και να καταλήγει στην πάνω πλευρά των διχτύων.

Με τη συμπλήρωση του ημιώρου ο Ατρόμητος πήγε να γίνει και πάλι αισθητή την παρουσία του, με τον Ντουγκλάο να ανακόπτει υποδειγματικά τον Αναστασάκο, ωστόσο στο 35' ο Ατρόμητος κατάφερε να φτάσει στην επίτευξη του τέρματος και μάλιστα με καθόλα θεαματικό τρόπο.

Ο Φαβάλι εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Ντουγκλάο απέκρουσε με το κεφάλι και ο Νεμπεγλέρας με ένα φοβερό μονοκόμματο δεξί σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Ιτάνζ, ο οποίος δεν είχε το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης σε αυτόν τον "κεραυνό" που εξαπέλυσε ο έμπειρος μέσος (1-0).

Το γκολ αυτό ανέβασε ακόμα περισσότερο την ψυχολογία των γηπεδούχων, οι οποίοι στο 40' έφτασαν μία ανάσα από το να διπλασιάσουν τα τέρματά τους. Μετά από κόρνερ του Νεμπεγλέρα από τα δεξιά, ο Αναστασάκος έπιασε την κεφαλιά από πλεονεκτική θέση, με τον Ιτάνζ να αποκρούει όμως εξ επαφής σε κόρνερ.

Ό,τι δεν κατάφεραν να κάνουν πάντως οι παίκτες του Γιώργου Δώνη πριν κλείσει το πρώτο ημίχρονο, το πέτυχαν σχεδόν με το... καλημέρα του δευτέρου ημιχρόνου.

Στο 46' ο Μελισσάς έκανε συρτή παράλληλη μπαλιά στην καρδιά της άμυνας της Καβάλας, εκεί βρέθηκαν δύο παίκτες του Ατρομήτου (Περόνε, Αναστασάκος) και μόλις ένας από τους Μακεδόνες (Μουρ), με τον Περόνε να αποφεύγει τον Ιτάνζ και να διαμορφώνει το 2-0 με ψύχραιμο πλασέ σε κενή εστία.

Με το σκορ στο 2-0, η Καβάλα έδειχνε αδύναμη να ξαναμπεί στο παιχνίδι, σε αντίθεση με τους Περιστεριώτες που ανέβασαν και άλλο στροφές και δικαιούνταν βάσει ευκαιριών και ένα τρίτο τέρμα.

Στο 55' ο Αναστασάκος έγινε κάτοχος της μπάλας μετά από ωραία ενέργεια του Περόνε αλλά το πλασέ του πάνω στην κίνηση έφυγε άουτ ενώ στο 57' ο Ιτάνζ στάθηκε πολύ τυχερός...

Ο Μελισσάς έβγαλε με εξαιρετική κάθετη μπαλιά τον Περόνε μόνο απέναντι στον Ιτάνζ, με τον επιθετικό του Ατρομήτου να κάνει το πλασέ με το αριστερό από το σημείο του πέναλτι αλλά να στέλνει τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 60' ο Βαγγέλης Γούτης πραγματοποίησε διπλή αλλαγή περνώντας στο ματς τους Σμολάρεκ και Ιωάννου αντί των Σόσιν και Ντικρόκ, με την εικόνα όμως του αγώνα να παραμένει ίδια και τον Ατρόμητο να έχει και πάλι καλή ευκαιρία για ένα τρίτο γκολ, αλλά να σπαταλιέται από τον Μπρίτο στο 67' (πλασέ μέσα από την περιοχή κατέληξε στο πάνω μέρος των διχτύων).

Χρειάστηκε ένα μεγάλο λάθος του Μιχαηλίδη στο 72' για να δημιουργήσει η Καβάλα προϋποθέσεις μείωσης του σκορ (ο Έλληνας γκολκίπερ έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του στη μεγάλη περιοχή), όμως το σουτ του Ονουάτσι αποκρούστηκε σωτήρια από τον Ολιβέιρα, ενώ στο 79' η πλάστιγγα έγειρε ολοκληρωτικά στην πλευρά του Ατρομήτου.

Ο Σαρμιέντο βγήκε επικίνδυνα προς τη μεγάλη περιοχή της Καβάλας και ο Μουρ τον ανέκοψε αντικανονικά βλέποντας ότι δεν μπορεί να τον σταματήσει, με τον διαιτητή Κωνσταντινέα να του δείχνει την απευθείας κόκκινη κάρτα και να αφήνει τους φιλοξενούμενους να ολοκληρώσουν το ματς με 10 παίκτες.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Γιώργος Δώνης είχε την ευκαιρία να "ροκανίσει" το χρόνο προχωρώντας και στις τρεις αλλαγές που είχε δικαίωμα (Σφακιανάκης, Καραγκούνης και Καραλής κατά σειρά τα νέα πρόσωπα), με τον Ιτάνζ να λέει "όχι" σε δυνατό σουτ του Νεμπεγλέρα στις καθυστερήσεις και το τελικό 2-0 να σφραγίζει τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων.
Συνέντευξη Τύπου

Δώνης (Ατρόμητος): " Σήμερα χορτάσαμε μπάλα. Είμαι υπερήφανος για αυτό που παρουσιάζει η ομάδα μου στο γήπεδο. Μετά από μία πολύ δύσκολη φάση, προσωπικά, το καλοκαίρι, κατά την οποία ήμουν απογοητευμένος, αισθάνομαι τυχερός που ήρθα στον Ατρόμητο και βρήκα αυτούς τους παίκτες. Είμαστε μια δεμένη οικογένεια".

Γούτης (Καβάλα): " Χάσαμε δίκαια, σε καμία περίπτωση δεν πιάσαμε την απόδοση που θέλαμε. Δεν είχαμε συγκέντρωση και δεν αποτελεί δικαιολογία ο τραυματισμός του Ορούμα. Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, αλλά όταν παίζουμε με ομάδες με τους ίδιους στόχους δεν έχουμε την ίδια συγκέντρωση".
Όλα τα λεφτά...
Το κα-τα-πλη-κτι-κό γκολ του Κώστα Νεμπεγλέρα με το οποίο ο Ατρόμητος άνοιξε το δρόμο για τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα.

Η ολοκληρωτική επικράτηση των παικτών του Γιώργου Δώνη έναντι των ομολόγων τους της Καβάλας, με τους γηπεδούχους να αδικούνται από το τελικό αποτέλεσμα καθώς είχαν ευκαιρίες να δώσουν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους.

Οι "ροζανέρι" εμφανίσεις του Ατρομήτου που θύμισαν Παλέρμο (αναγκάστηκε να αποχωριστεί τα μπλε καθώς τα φορούσε η Καβάλα), η οποία έφερε... γούρι.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Την κάκιστη ημέρα στην οποία βρέθηκαν οι περισσότεροι παίκτες της Καβάλας, με αποτέλεσμα να έρθει η ήττα με "κάτω τα χέρια".

Την ανύπαρκτη αμυντική λειτουργία των φιλοξενουμένων στη φάση του δευτέρου γκολ, όταν μετά από μπαλιά του Μελισσά βρέθηκαν μέσα στη μεγάλη περιοχή τους δύο παίκτες του Ατρομήτου με αντίπαλο μόνο τον Μουρ.

Την αστάθεια που επέδειξε ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης. Σε ένα ματς που δεν χρειάστηκε να επέμβει πολύ, είχε δύο δύο μεγάλα λάθη από τα οποία προέκυψαν οι δύο μεγαλύτερες ευκαιρίες της Καβάλας στο ματς.
To Live του αγώνα...
Η 11άδα των γηπεδούχων
(Δώνης): Μιχαηλίδης, Νάστος, Μπαζίνσκι, Μελισσάς, Νεμπεγλέρας, Ολιβέιρα, Φαβάλι, Σαρμιέντο, Περόνε, Αναστασάκος, Μπρίτο
Η 11άδα των φιλοξενούμενων
(Γούτης): Ιτάνζ, Παβίσεβιτς, Πετκάκης, Φερέιρα, Μουρ, Σιόντης, Ρινκόν, Ονουάτσι, Ντικρόκ, Ορούμα, Σόσιν
1' Έναρξη αγώνα
2' Σουτ Ατρόμητος Μπρίτο
Σουτ του Μπρίτο μέσα από την περιοχή με το αριστερό, ο Μουρ βάζει σωτήρια την προβολή και η μπάλα φεύγει κόρνερ.
3' Σουτ Ατρόμητος Περόνε
Ο Περόνε μπαίνει στη μεγάλη περιοχή και κάνει το σουτ από δεξιά υπό την πίεση του Μουρ, η μπάλα φεύγει άουτ.
10' Σουτ Ατρόμητος Νεμπεγλέρας
Από πάσα του Νάστου, ο Νεμπεγλέρας κάνει το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα βρίσκει στο σώμα του Περόνε και απομακρύνεται.
15' Αλλαγή παίκτη Καβάλα
Πρώτη αναγκαστική αλλαγή για την Καβάλα, με τον Μεντί να παίρνει τη θέση του τραυματία Ορούμα.
16' Κίτρινη κάρτα Ατρόμητος Ολιβέιρα
Ο Ολιβέιρα παίρνει σωστά κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Σόσιν.
23' Σχόλιο
Καλύτερος ο Ατρόμητος στο ξεκίνημα του αγώνα, η Καβάλα προσπαθεί σιγά σιγά να αναλάβει πρωτοβουλίες.
26' Κεφαλιά Καβάλα Ντουγκλάο
Εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά, ο Μιχαηλίδης κάνει λανθασμένη εκτίμηση και δεν την μπλοκάρει, ο Ντουγκλάο παίρνει την κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή αλλά αυτή παίρνει ύψος και καταλήγει στην πάνω πλευρά των διχτύων.
30' Ευκαιρία Ατρόμητος Αναστασάκος
Ο Αναστασάκος μπήκε επικίνδυνα στην αντίπαλη περιοχή κατά μέτωπο, όμως ο Ντουγκλάο τον ακολούθησε και έκοψε υποδειγματικά.
35' Γκολ Ατρόμητος Νεμπεγλέρας
1-0 ο Ατρόμητος με "κεραυνό" του Νεμπεγλέρα! Εκτέλεση κόρνερ του Φαβάλι από τα δεξιά, ο Ντουγκλάο αποκρούει με κεφαλιά και ο Νεμπεγλέρας με ένα εκπληκτικό μονοκόμματο σουτ με το δεξί λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή στέλνει τη μπάλα στην αριστερή γωνία του -ανήμπορου να αντιδράσει-Ιτάνζ.
36' Κίτρινη κάρτα Καβάλα Σιόντης
40' Ευκαιρία Ατρόμητος Αναστασάκος
Πολύ μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του ο Ατρόμητος. Εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά του Νεμπεγλέρα, ο Αναστασάκος πιάνει την κεφαλιά από πλεονεκτική θέση και ο Ιτάνζ αποκρούει εξ επαφής σε κόρνερ.
45' Σχόλιο
Δύο θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων.
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
46' Γκολ Ατρόμητος
2-0 για τον Ατρόμητο με τον Περόνε! Ο Μελισσάς βγάζει παράλληλη μπαλιά από τα αριστερά πιάνοντας την άμυνα της Καβάλας στον... ύπνο, ο Περόνε παίρνει τη μπάλα και αποφεύγει τον Ιτάνζ, και με πλασέ σε κενή εστία δίνει προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του.
51' Σουτ Καβάλα Ονουάτσι
Σουτ του Ονουάτσι από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα έφυγε πολύ πλάγια χωρίς να ανησυχήσει ιδιαίτερα τον Μιχαηλίδη.
55' Ευκαιρία Ατρόμητος Αναστασάκος
Ωραία ενέργεια από τα δεξιά και πάσα του Περόνε, ο Αναστασάκος έκανε το σουτ πάνω στην κίνηση μέσα από την περιοχή, με τη μπάλα να φεύγει άουτ.
57' Ευκαιρία Ατρόμητος Περόνε
Πλασέ με το αριστερό του Περόνε μέσα από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ιτάνζ. Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για να "κλειδώσει" το ματς ο Ατρόμητος.
59' Κίτρινη κάρτα Καβάλα Πετκάκης
60' Αλλαγή παίκτη Καβάλα
Δεύτερη αλλαγή για την Καβάλα, με τον Σμολάρεκ να παίρνει τη θέση του Σόσιν.
60' Αλλαγή παίκτη Καβάλα
Τρίτη αλλαγή για την Καβάλα, με τον Ιωάννου να παίρνει τη θέση του Ντικρόκ.
67' Ευκαιρία Ατρόμητος
Η μπάλα άλλαξε πολλά πόδια παικτών του Ατρομήτου, με τον Φαβάλι να γίνεται τελικός αποδέκτης και να στέλνει τη μπάλα άουτ με πλασέ μέσα από την περιοχή.
70' Κίτρινη κάρτα Καβάλα Ντουγκλάο
72' Ευκαιρία Καβάλα Ονουάτσι
Ο Μιχαηλίδης έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του, αλλά το σουτ του Ονουάτσι χτυπάει πάνω στον Ολιβέιρα και χάνεται η ευκαιρία για την Καβάλα
79' Κόκκινη κάρτα Καβάλα Μουρ
Ο Μουρ βλεπει απευθείας κόκκινη κάρτα για μαρκάρισμα πάνω στον Σαρμιέντο έξω από τη μεγάλη περιοχή της ομάδας του.
80' Κίτρινη κάρτα Καβάλα Ιτάνζ
85' Αλλαγή παίκτη Ατρόμητος
Πρώτη αλλαγή για τον Ατρόμητο, με τον Σφακιανάκη να παίρνει τη θέση του Αναστασάκου.
87' Κίτρινη κάρτα Καβάλα Σμολάρεκ
88' Αλλαγή παίκτη Ατρόμητος
Δεύτερη αλλαγή για τον Ατρόμητο, με τον Καραγκούνη να παίρνει τη θέση του Μπρίτο.
90' Σχόλιο
Τέσσερα θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων.
90' Αλλαγή παίκτη Ατρόμητος
Τρίτη και τελευταία αλλαγή για τον Ατρόμητο, με τον Καραλή να παίρνει τη θέση του Φαβάλι.
90' Σουτ Ατρόμητος Νεμπεγλέρας
Σουτ του Νεμπεγλέρα μέσα από την περιοχή, αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Ιτάνζ.
90' Λήξη αγώνα
Videos με τα γκολ της αναμέτρησης
























































TAGS ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ