ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Ατρόμητος-Ολυμπιακός 1-3

Ατρόμητος-Ολυμπιακός 1-3
Μενδρινός INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός, με πολλές ρεζέρβες, νίκησε τον Ατρόμητο με 3-1 σε φιλικό παιχνίδι. Κορυφαίος για τους πρωταθλητές ο Μενδρινός, επιστροφή με γκολ για Μπελούτσι. Έρχεται ο Λέτο

Ο φιλικός αγώνας διεξήχθη στο Δημοτικό Στάδιο του Περιστερίου, στο νέο χλοοτάπητα του γηπέδου, σε έναν αγωνιστικό χώρο πραγματικό χαλί. Ο Κώστας Μενδρινός... άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά και ήταν ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, στη φιλική νίκη με σκορ 3-1 επί του Ατρομήτου.
Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ερνέστο Βαλβέρδε, είδε με ικανοποίηση τον Φερνάντο Μπελούτσι να επιστρέφει... σιδερένιος στους αγωνιστικούς χώρους, μετά τον τραυματισμό του. Ο Αργεντινός μέσος έπαιξε ως αλλαγή (μπήκε στον αγώνα στο 58') και το σημαντικό είναι πως έδειξε να βρίσκει τα πατήματά του στο γήπεδο. Μάλιστα, ο άσος της πειραϊκής ομάδας σκόραρε στο 90' με υπέροχο φαλτσαριστό σουτ. Δεν αγωνίστηκε ο 19χρονος Καμερουνέζος επιθετικός, Ντομινίκ Βασί, ο οποίος, πιθανότατα, προορίζεται για την ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, εφόσον φυσικά περάσει με επιτυχία τα δοκιμαστικά τεστ του Ισπανού τεχνικού των νταμπλούχων Ελλάδας.

Το ματς

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε χρησιμοποίησε ως επί το πλείστον αναπληρωματικούς ποδοσφαιριστές. Ο Κόβατς κάθισε κάτω από τα δοκάρια, με τον Πάντο δεξιά στην άμυνα, τον Λεονάρντο αριστερά και τους Γκαλίτσιο, Ραούλ Μπράβο στο κέντρο της οπισθοφυλακής. Γιάννης Παπαδόπουλος και Μενδρινός αγωνίστηκαν ως αμυντικοί μέσοι, με τον Κατσικογιάννη δεξιά στο κέντρο, τον Σοϊλέδη αριστερά ς αγωνίστηκαν στη μεσαία γραμμή, με τους Σίσιτς, Μήτρογλου στη γραμμή κρούσης.

Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες είχαν τις ευκαιρίες τους για να σκοράρουν, με τον Ολυμπιακό να... χαμογελάει εν τέλει. Ο Ατρόμητος, που τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στη Β' Εθνική, βρέθηκε πρώτος κοντά στο γκολ, αλλά ο Κόβατς απέκρουσε εντυπωσιακά κοντινή κεφαλιά του Μπρίτο στο 13ο λεπτό του αγώνα.

Οι ερυθρόλευκοι "απάντησαν" στις ευκαιρίες στο 15', αλλά το σουτ του Μήτρογλου δεν βρήκε στόχο. Οι φιλοξενούμενοι, όμως, ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ στο 28' με τον Κώστα Μενδρινό. Ο 23χρονος μέσος με δεξί σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής "νίκησε" τον Μιχαηλίδη, κάνοντας το 0-1 για τον Ολυμπιακό.

Από το 30' και μετά, ο Ατρόμητος απώλεσε δύο ευκαιρίες για να ισοφαρίσει, αλλά ο Περόνε τις έχασε και τις δύο (38', 45').

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Ολυμπιακός διπλασίασε τα τέρματά του στην αναμέτρηση του Περιστερίου. Η πειραϊκή ομάδα κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Ολιβέιρα μέσα στη μεγάλη περιοχή και ο Μήτρογλου ευστόχησε από την άσπρη βούλα, πραγματοποιώντας το 2-0 στο 48'. Πέντε λεπτά αργότερα (53'), ο Ατρόμητος μείωσε το σκορ σε 2-1. Ο Φαβάλι εκτέλεσε κόρνερ, ο Κόβατς έκανε άστοχη έξοδο, ο Ιωάννου πήρε την κεφαλιά, η μπάλα έφτασε στον Καλαντζή, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στη συνέχεια, ο Βασίλης Βούζας πραγματοποίησε αρκετές αλλαγές για τον Ατρόμητο, αλλά η ομάδα του είχε τις ευκαιρίες για να ισοφαρίσει το σκορ, με πιο χαρακτηριστικές αυτές των Μαρίνου (73') και Καραλή (85'). Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην "έπιασε" την καλύτερη δυνατή απόδοση, αλλά ανέβασε κι άλλο το δείκτη του σκορ (3-1), με έξοχο μακρινό σουτ του Μπελούτσι στο 90ο λεπτό του αγώνα. Ο Αργεντινός μέσος επέστρεψε στην αγωνιστική δράση με γκολ, γεγονός που θα ανεβάσει σε μεγάλο βαθμό την ψυχολογία του ενόψει της συνέχειας.

Βαλβέρδε: "Έρχεται ο Λέτο"

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε αποκάλυψε μετά το ματς πως ο Αργεντινός αριστερός μέσος της Λίβερπουλ, Σεμπαστιάν Λέτο, θα αφιχθεί τη Δευτέρα (4/8) στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού: " Δεν μου αρέσει να περιμένω, αλλά έτσι πρέπει. Τη Δευτέρα (4/8)έρχεται ο Λέτο, όμως για τους άλλους παίκτες θα μου επιτρέψετε να μην αναφερθώ. Για το παιχνίδι να πω ότι σε γενικές γραμμές έμεινα ευχαριστημένος, αν και είχαμε κάποια προβλήματα στην άμυνα. Βέβαια, είχα την ευκαιρία να δω σε τι κατάσταση είναι και ο Μπελούτσι που προερχόταν από τραυματισμό".

Ο κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού στον αγώνα, Κώστας Μενδρινός, τόνισε: " Η Ανόρθωση δεν είναι καλύτερη από Ατλέτικο και Γαλατά, αλλά είναι καλή ομάδα και πρέπει να είμαστε έτοιμοι".

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

2': Σουτ του Μπρίτο μέσα από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Πάντο και κατέληξε κόρνερ.

7': Ο Σίσιτς έστρωσε την μπάλα στον Μήτρογλου, που πάνω στην κίνηση επιχείρησε το σουτ, αλλά η προσπάθειά του δεν είχε ευτυχή κατάληξη.

13': Ωραία σέντρα του Φαβάλι από τα δεξιά, η μπάλα πέρασε από τους Γκαλίτσιο και Ραούλ Μπράβο, ο Μπρίτο μόνος του πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Κόβατς απομάκρυνε τον κίνδυνο για την εστία του Ολυμπιακού.

15': Ο Μενδρινός με πολύ ωραία μπαλιά βρήκε τον Σίσιτς, με τον Σλοβένο να δίνει με τη μία στο Μήτρογλου, ο οποίος επιχείρησε το σουτ με το αριστερό από καλή θέση, αλλά η μπάλα δεν βρήκε στόχο.

28': ΓΚΟΛ! Ο Μενδρινός με δεξί σου από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μιχαηλίδη και έκανε το 1-0 για τον Ολυμπιακό.

38': Ο Φαβάλι σούταρε, η μπάλα κατέληξε στον Περόνε, ο οποίος σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Πάντο, αλλά πέρασε δίπλα από την εστία του Κόβατς.

45': Ο Περόνε προσπάθησε να "κρεμάσει" τον Κόβατς, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Σλοβάκου τερματοφύλακα.

48': ΓΚΟΛ! Χέρι του Ολιβέιρα μέσα στη μεγάλη περιοχή και ο διαιτητής έδειξε πέναλτι. Ο Μήτρογλου ανέλαβε την εκτέλεση και "έγραψε" το 2-0 για τον Ολυμπιακό.

53': ΓΚΟΛ! Ο Φαβάλι εκτέλεσε κόρνερ, ο Ιωάννου πήρε την κεφαλιά, με τον Κόβατς να πραγματοποιεί άστοχη έξοδο και ο Καλαντζής με προβολή μείωσε το σκορ για τον Ατρόμητο στο 2-1.



69': Ο Σίσιτς τροφοδότησε τον Μήτρογλου μέσα στη μεγάλη περιοχή, αλλά ο επιθετικός του Ολυμπιακού καθυστέρησε και οι αμυντικοί του Ατρομήτου κατάφεραν να απομακρύνουν την μπάλα.

73': Ο Μαρίνος βρέθηκε απέναντι στον Κόβατς, πλάσαρε, αλλά η μπάλα πέρασε απελπιστικά άουτ.

76': Σουτ-φωτοβολίδα του Μενδρινού έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα κτύπησε στη συμβολή των δοκών του Μιχαηλίδη.

80': Ο Μήτρογλου απέφυγε με ωραία προσπάθεια τον Ανδρούτσο, αλλά το πλασέ που επιχείρησε, απομακρύνθηκε πάνω στη γραμμή από τον Ιωάννου.

85': Ο Καραλής έκανε την ατομική ενέργεια, πέρασε τον Λεονάρντο και σούταρε, αλλά ο Κόβατς έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.

90': ΓΚΟΛ! Ωραίο φαλτσαριστό σουτ του Μπελούτσι, η πορεία της μπάλας... ξεγέλασε τον Ανδρούτσο και είχε ως τελικό προορισμό τα δίχτυα του Ατρομήτου.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ατρόμητος (Βασίλης Βούζας): Μιχαηλίδης, Μαρίνος, Μασάρα, Ολιβέιρα, Ιωάννου, Κόρμπος, Ρόβας, Μπρίτο, Φαβάλι, Καλαντζής, Περόνε. Στην επανάληψη αγωνίστηκαν και οι Κατεμής, Μελισσάς, Κριπιντίρης, Τρέχο, Ανδρούτσος, Σκόδρας, Καραλής.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κόβατς, Πάντος, Γκαλίτσιος, Ραούλ Μπράβο, Λεονάρντο, Κατσικογιάννης, Γ. Παπαδόπουλος (58' Μπελούτσι), Μενδρινός, Σοϊλέδης (65' Νικλητσιώτης), Σίσιτς, Μήτρογλου (82' Ματσούκας).

Διαιτητής: Χ. Καλογερόπουλος (Αθηνών)
Βοηθοί: Ε. Γιαννουγλίδης-Α. Ταρανάς (Αθηνών)



























































TAGS ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ