ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Ατρόμητος-Πανιώνιος 0-1

Ατρόμητος-Πανιώνιος 0-1
τζιμπουρ πανηγυρικο

Ο Τζιμπούρ «κάρφωσε» την παλιά του ομάδα και ο Πανιώνιος τσέκαρε στο Περιστέρι το… ευρωπαϊκό του εισιτήριο

Ο Πανιώνιος παρέδωσε μαθήματα αντεπίθεσης στο Περιστέρι και με γκολ του… «πρώην» Ατρόμητου, Τζιμπούρ, πήρε το τρίποντο, που τον φέρνει λίγο πιο κοντά στην ευρωπαϊκή έξοδο.
td> Οι συνθέσεις των ομάδων
Ατρόμητος: Μιχαηλίδης, Λουτσιάνο, Κορακάκης, Μαγκντί, Ιωάννου, Ολιβέιρα, Κατεμής, Ρόβας (67’ Άντερσον) , Χάλαρης (59’ Λαζανάς), Παγώνης (59’ Γελαδάρης), Κουτσοσπύρος

Πανιώνιος: Κένινγκ, Μανιάτης, Μπερτέ, Πλετς, Μάκος, Ενσαλίβα, Τσκιτισβίλι, Γουνδουλάκης, Σπυρόπουλος, Τζιμπούρ (88’ Αραβίδης), Λουρένσο
td> Με μια ματιά
Μετά από τέσσερις εβδομάδες απραξίας ήταν δύσκολο να παίξει κανείς ποιοτικό ποδόσφαιρο. Κι όμως στο Περιστέρι τα κατάφεραν. Ατρόμητος και Πανιώνιο προσέφεραν όμορφες στιγμές στους 2.500 φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο.

Ο Πανιώνιος παρατάχθηκε, μόλις με μία διαφορά, στην βασική του σύνθεση σε σχέση με τον αγώνα στην Ξάνθη και πιο συγκεκριμένα, με τον Μανιάτη να επιστρέφει στην ενδεκάδα και τον Μπρέσκα να κάθεται μετά από πολύ καιρό στον πάγκο.

Μία μόλις αλλαγή και στον Ατρόμητο σε σχέση με την ομάδα που παρατάχθηκε (και κέρδισε τον Παναθηναϊκό) στο ΟΑΚΑ. Πιο συγκεκριμένα, ο Ραγκούελ δεν ήταν στις επιλογές του Ντράγκαν Κοκότοβιτς, σε αντίθεση με τον Παγώνη που πήρε θέση στους αρχικούς 11.

Μετά από δύο λεπτά στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, κατά τα οποία οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, περιόρισαν τις κινήσεις τους σε λιγοστά τετραγωνικά, ο Πανιώνιος έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, όταν ο Τσκιτισβίλι πέρασε την κάθετη στον Γουνδουλάκη, εκείνος μπήκε από πολύ καλή θέση στην περιοχή, προτίμησε όμως να πασάρει στον Τζιμπούρ με τους αμυντικούς του Ατρομήτου να καταφέρνουν όμως να κόβουν και να απομακρύνουν.

Από εκεί και πέρα, αν και οι «κυανέρυθροι» εδραίωσαν την υπεροχή τους, ο Ατρόμητος ήταν αυτός που έφτασε κοντά στο να ανοίξει το σκορ, όταν στο 6ο λεπτό και μετά από λάθος των ποδοσφαιριστών του Πανιωνίου, ο Μαγκντί έκλεψε την μπάλα, έκανε την κούρσα από αριστερά, βρήκε τον Κορακάκη, ο οποίος αν και με πλάτη στο τέρμα γύρισε αποφεύγοντας το μαρκάρισμα του Πλετς και πλάσαρε με τον Κένινγκ, όμως να μπλοκάρει σταθερά.

Μία απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τσκιτισβίλι στο 11ο λεπτό, πέρασε λίγο άουτ, με τους φιλοξενούμενους να χάνουν την μεγάλη ευκαιρία, 5 λεπτά αργότερα, όμως, όταν ο Ενσαλίβα σέντραρε από δεξιά, ο Μιχαηλίδης έκανε την λάθος έξοδο, όμως ο Πλετς υπό πίεση και με κεφαλιά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Για ένα περίπου δεκάλεπτο, η αναμέτρηση έχασε τον ρυθμό της, όμως στο 25ο λεπτό ήρθε η μεγάλη ευκαιρία για τον Ατρόμητο. Ο Λουτσιάνο εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Ιωάννου έπιασε την γυριστή κεφαλία, με την μπάλα να σταματάει όμως στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Κένινγκ και στην συνέχεια να απομακρύνεται από τους αμυντικούς του Πανιωνίου.

Οι ενέργειες του Τζιμπούρ στο 26ο και το 33ο λεπτό, έφτασαν τον Πανιώνιο και πάλι κοντά στο γκολ, όμως στην πρώτη περίπτωση η μπάλα μετά από σουτ του Γαλλοαλγερινού πέρασε λίγο άουτ, ενώ στην δεύτερη την σέντρα σουτ του, δεν κατάφερε να εκμεταλλευθεί ο Λουρένσο με την μπάλα να καταλήγει στον Μιχαηλίδη.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν στα τελευταία 5 λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, χωρίς όμως να καταφέρουν να δημιουργήσουν φάση και έτσι η λήξη του πρώτου μέρους βρήκε τις δύο ομάδες, χωρίς τέρματα.

Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος τα πρώτα λεπτά του δεύτερου, δεν είχαν ούτε ρυθμό ούτε ευκαιρίες. Είχαν όμως… γκολ. Ο Πανιώνιος, με τον μέχρι τότε καλύτερο παίκτη του Τζιμπούρ άνοιξε το σκορ και πάγωσε το Περιστέρι στο 54ο λεπτό. Ήταν όταν ο Τσκιτισβίλι, σε μια αντεπίθεση των φιλοξενούμενων, πέρασε την καταπληκτική κάθετη στον Γουνδουλάκη, ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον Μιχαηλίδη όμως θέλοντας να σιγουρέψει το γκολ, «έσπασε» την μπάλα στον Τζιμπούρ, με τον Γαλλοαλγερινό προ κενής εστίας να μην έχει πρόβλημα να «καρφώσει» την παλιά του ομάδα.

Ο Ατρόμητος, ήταν φυσικό ότι θα βγει μπροστά να ισοφαρίσει και αυτό έκανε η ομάδα του Ντράγκαν Κοκότοβιτς, ο οποίος μόλις τέσσερα λεπτά μετά το τέρμα που δέχτηκε η ομάδα του προχώρησε σε δύο αλλαγές περνώντας στην θέση των Χάλαρη και Παγώνη τους Γελαδάρη και Λαζανά. Παρά την πίεση του Ατρομήτου, όμως ο Πανιώνιος ήταν αυτός που απειλούσε.

Οι «κυανέρυθροι» αμυντικοί, πήραν εξαιρετικό βαθμό στην αλληλοκάλυψη και αυτό τους βοήθησε στο να εκδηλώσουν τις ιδιαίτερα απειλητικές αντεπιθέσεις τους, με τον κορυφαίο Τσκιτισβίλι να ανοίγει με τις πάσες του το παιχνίδι πότε δεξιά και πότε αριστερά.

Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν πολύ κοντά και σε δεύτερο τέρμα, όταν στο 59’ ο Τσκιτισβίλι και πάλι πάσαρε στον Λουρένσο, ο οποίος μέσα στην περιοχή απέφυγε τον Ολιβέιρα , όμως το σουτ του έφυγε άουτ.

Στα 36 λεπτά, στα οποία οι γηπεδούχοι «κυνηγούσαν» τους «κυανέρυθρους» στο σκορ, οι Περιστεριώτες δεν απείλησαν ουσιαστικά ούτε στιγμή, δίνοντας την δυνατότητα στην ομάδα του Έβαλντ Λίνεν χάσει πολλές ευκαιρίες να διευρύνει το σκορ, όμως έστω και έτσι να παίρνει το πολύτιμο, για το ευρωπαϊκό εισιτήριο, τρίποντο.

*Αυτοί μας κόβουν την μπάλα και εμείς σκοτωνόμαστε μεταξύ μας, έλεγε το πανώ που ανήρτησαν οπαδοί του Ατρομήτου.

* Στην ανάπαυλα, στήθηκε στο γήπεδο οικογενειακό διπλό των ακαδημιών του Ατρομήτου, κάτι που έκανε το 15λεπτο μεταξύ των δύο ημιχρόνων, να περάσει πιο ευχάριστα για τους οπαδούς.
td> Όλα τα λεφτά...
Oι αντεπιθέσεις του Πανιωνίου. Απλά... φωτιά!
td> Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Το ότι οι ποδοσφαιριστές του Ατρομήτου, τα περίμεναν όλα από τον Λουτσιάνο.
td> To Live του αγώνα...
Η 11άδα των γηπεδούχων
(Ντράγκαν Κοκότοβιτς): Μιχαηλίδης, Λουτσιάνο, Κορακάκης, Μαγκντί, Ιωάννου, Ολιβέιρα, Κατεμής, Ρόβας, Χάλαρης, Παγώνης, Κουτσοσπύρος
Η 11άδα των φιλοξενούμενων
(Έβαλντ Λίνεν): Κένινγκ, Μανιάτης, Μπερτέ, Πλετς, Μάκος, Ενσαλίβα, Τσκιτισβίλι, Γουνδουλάκης, Σπυρόπουλος, Τζιμπούρ, Λουρένσο.
1' Έναρξη αγώνα
2' Ευκαιρία Πανιώνιος Γουνδουλάκης
Ο Τσκιτισβίλι, περνάει πολύ έξυπνη κάθετα, ο Λουρένσο αποφεύγει την μπάλα καθώς ήταν σε θέση οφσάιντ, ο Γουνδουλάκης που έρχεται από πίσω την παίρνει και έχει πολύ χώρο μπροστά του, όμως όταν μπαίνει στην περιοχή δεν μπορεί να περάσει την μπάλα στον Τζιμπούρ όπως ήθελε.
5' Σουτ Ατρόμητος Παγώνης
Ο Παγώνης πιάνει δυνατό αριστερό σουτ, όμως η μπάλα καταλήγει αρκετά άουτ.
6' Σουτ Ατρόμητος Κορακάκης
Μετά από λάθος των ποδοσφαιριστών του Πανιωνίου στο κέντρο, ο Μαγκντί έκλεψε την μπάλα και από δεξιά με εξαιρετική κούρσα, έφτασε μέχρι την περιοχή των φιλοξενούμενων, εκεί με συρτή σέντρα πέρασε την μπάλα στον Κορακάκη, ο οποίος αν και με πλάτη στο τέρμα, γύρισε αποφεύγοντας τον Πλετς, πλάσαρε, όμως ο Κένινγκ μπλόκαρε.
7' Σχόλιο
Tο παιχνίδι, έχει ρυθμό και είναι αρκετά όμορφο μέχρι στιγμής, με μία καταγεγραμμένη ευκαιρία για την κάθε ομάδα, μέχρι τώρα.
11' Φάουλ Πανιώνιος Τσκιτισβίλι
Ο Γεωργιανός μέσος του Πανιωνίου, εκτελεί απευθείας φάουλ, από τον άξονα και λίγο έξω από την περιοχή, με την μπάλα να καταλήγει ελάχιστα άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Μιχαηλίδη.
16' Κεφαλιά Πανιώνιος Πλετς
Ο Τσκιτισβίλι εκτελεί γρήγορα φάουλ έξω από την περιοχή, ο Ενσαλίβα, από δεξιά σεντράρει, ο Μιχαηλίδης κάνει λανθασμένη έξοδο, όμως η κεφαλιά που πιάνει υπό πίεση ο Πλετς καταλήγει λίγο άουτ.
20' Σχόλιο
Η αναμέτρηση έχει χάσει κάπως τον ρυθμό της, με τον Πανιώνιο, να διατηρεί όμως την πρωτοβουλία των κινήσεων.
25' Δοκάρι Ατρόμητος Ιωάννου
Ο Λουτσιάνο εκτελεί φάουλ από δεξιά, ο Ιωάννου πιάνει την κεφαλιά, όμως η μπάλα σταματάει στο δοκάρι του Κένινγκ και απομακρύνεται από τους αμυντικούς του Πανιωνίου.
26' Σουτ Πανιώνιος Τζιμπούρ
Ο Γουνδουλάκης σεντράρει από δεξιά, ο Τζιμπούρ, υπό πίεση, πιάνει το σουτ στην κίνηση από το ύψος της μεγάλης περιοχής, όμωςη μπάλα καταλήγει λίγο άουτ.
33' Ευκαιρία Πανιώνιος Τζιμπούρ
Ο Τζιμπούρ παίζει το 1-2 με τον Γουνδουλάκη από δεξιά, βρίσκει ελεύθερο χώρο και κάνει μια πολύ επικίνδυνη σέντρα, όμως ο Λουρένσο δεν προλαβαίνει να μπει στην πορεία της μπάλας και αυτή καταλήγει στον Μιχαηλίδη.
40' Σχόλιο
O Ατρόμητος πιέζει τα τελευταία 5 λεπτά, όμως δεν έχει καταφέρει να δημιουργήσει αξιόλογη φάση.
44' Κίτρινη κάρτα Ατρόμητος Ολιβέιρα
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
50' Σχόλιο
Τίποτα αξιόλογο στα πρώτα 5 λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου.
54' Γκολ Πανιώνιος Τζιμπούρ
Ο Τσκιτισβίλι πέρασε εξαιρετική κάθετη στον Γουνδουλάκη, ο οποίος βρέθηκε μόνος του απέναντι από τον Μιχαηλίδη, όμως θέλοντας να σιγουρέψει το γκολ, έσπασε την μπάλα στον Τζιμπούρ, ο οποίος προ κενής εστίας δεν είχε πρόβλημα να ανοίξει το σκορ.
56' Κίτρινη κάρτα Πανιώνιος Τσικιτισβίλι
58' Αλλαγή παίκτη Ατρόμητος
Διπλή αλλαγή για τον Ατρόμητο. Παγώνης και Χάλαρης περνούν εκτός αγώνα, στην θέση τους Γελαδάρης και Λαζανάς.
59' Σουτ Πανιώνιος Λουρένσο
Ο Τσκιτισβίλι τσιμπάει την μπάλα και την πασάρει στον Λουρένσο, ο οποίος μπαίνει στην περιοχή του Ατρομήτου, με μια ντρίμπλα αποφεύγει τον Ολιβέιρα, όμως η μπάλα καταλήγει άουτ.
67' Αλλαγή παίκτη Ατρόμητος
Την θέση του Ρόβα παίρνει ο Άντερσον.
74' Σουτ Ατρόμητος Κουτσοσπύρος
Σουτ του Κουτσοσπύρου, μέσα από την μεγάλη περιοχή, ο Κένινγκ, μπλοκάρει σε δεύτερο χρόνο.
77' Σουτ Πανιώνιος Τσκιτισβίλι
Ο Γεωργιανός μέσος του Πανιωνίου, βρίσκει τον χώρο έξω από την μεγάλη περιοχή του Ατρομήτου, σουτάρει δυνατά, όμως η μπάλα καταλήγει άουτ.
79' Σουτ Πανιώνιος Ενσαλίβα
Σε μία ακόμα εξαιρετική αντεπίθεσή των φιλοξενουμένων, ο Ενσαλίβα κάνει την κούρσα, μπαίνει από δεξιά στην περιοχή σουτάρει, όμως η μπάλα καταλήγει άουτ.
80' Κίτρινη κάρτα Ατρόμητος Κορακάκης
81' Κίτρινη κάρτα Ατρόμητος Ιωάννου
87' Φάουλ Πανιώνιος Λουρένσο
Ο Πορτογάλος του Πανιωνίου, εκτελεί απευθείας φάουλ, λίγο έξω από την περιοχή, όμως ο Μιχαηλίδης πέφτει στην δεξιά του γωνία και διώχνει σε κόρνερ
88' Αλλαγή παίκτη Πανιώνιος
Ο Αραβίδης παίρνει την θέση του Τζιμπούρ.
88' Κεφαλιά Πανιώνιος Λουρένσο
Ο Σπυρόπουλος σεντράρει από αριστερά, ο Λουρένσο πιάνει εξαιρετική γυριστή κεφαλιά όμως ο Μιχαηλίδης διώχνει σε κόρνερ.
90' Αλλαγή παίκτη Πανιώνιος
Ο Μπρέσκα παίρνει την θέση του Λουρένσο.
90' Αλλαγή παίκτη Πανιώνιος
Στην θέση του Γουνδουλάκη ο Φερνάντες
90' Λήξη αγώνα

































TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ