STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ατρόμητος - Βόλος 1-2: Πολύτιμο διπλό των Θεσσαλών με πρωταγωνιστή τον Κόσζτα στη δίλεπτη ανατροπή

SUPERLEAGUE 2024-2025 /  -   (  / EUROKINISSI)
Ο Κόζστα πανηγυρίζει γκολ του Βόλου κόντρα στον Ατρόμητο EUROKINISSI SPORTS

Με τον Μαρκ Κόσζτα να πετυχαίνει γκολ και ασίστ στο δίλεπτο blackout του Ατρομήτου, ο Βόλος πέρασε με 2-1 από το Περιστέρι και πανηγύρισε τη δεύτερή του νίκη στη Stoiximan Super League.

Ένα δίλεπτο αρκούσε για τον Βόλο, προκειμένου να φύγει με το διπλό (1-2) από την έδρα του Ατρομήτου και να βγει από την τελευταία θέση της βαθμολογίας της Stoiximan Super League.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Θεσσαλούς ήταν ο Μαρκ Κόσζτα, με τον Ούγγρο επιθετικό να έχει την ασίστ και το γκολ στο δίλεπτο ανατροπής της ομάδας του.

Το σκορ για τον σύλλογο του Περιστερίου άνοιξε στο 41΄με υπέροχο σουτ μέσα από την περιοχή ο Ντένζελ Γιουμπιτάνα.

Με δέκα παίκτες τελειώσαν το ματς οι δύο ομάδες, καθώς αρχικώς ο Φρανζ Μπρόνσον και μετέπειτα ο Νεμάνια Γκλάβτσιτς είδαν την κόκκινη κάρτα.

Ατρόμητος - Βόλος 1-2: Πολύτιμο διπλό των Θεσσαλών με πρωταγωνιστή τον Κόσζτα στη δίλεπτη ανατροπή
Τα xGoals και οι τελικές στο Ατρόμητος - Βόλος

Το ματς

Η πρώτη τελική στον αγώνα καταγράφηκε στο 21΄, καθώς μέχρι τότε οι δύο ομάδες διακατέχονταν από νευρικότητα, με αποτέλεσμα να υποπίπτουν σε σωρεία λαθών, ενώ στο 16΄ο διαιτητής VAR κάλεσε τον Σιδηρόπουλο για να αναβαθμίσει σε κόκκινη το μαρκάρισμα του Ασεχνούν στον Μανσούρ, αλλά ο Έλληνας ρέφερι κράτησε την αρχική του απόφαση (κίτρινη).

Στο 21', λοιπόν, ο Γιουμπιτάνα έστρωσε στον Τομ Φαν Βέερτ, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι σούταρε, με την μπάλα να καταλήγει δίπλα από το δοκάρι του Κόβακς.

Ο Βόλος με τη σειρά του απείλησε για πρώτη φορά την εστία του Ατρομήτου στο 33', όταν ο Καλογερόπουλος έπιασε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση πλαγίου, όμως η μπάλα κατέληξε δίπλα από την εστία του Χουτεσιώτη χωρίς να τον ανησυχήσει.

Η ομάδα του Περιστερίου άνοιξε το σκορ στο 41΄με τον κορυφαίο της αναμέτρησης μέχρι εκείνη τη στιγμή και τη μόνιμη πηγή κινδύνου για την άμυνα των Θεσσαλών.

Ο Γιουμπιτάνα υποδέχθηκε την μπάλα στην περιοχή του Βόλου μετά από πάσα του Τσιγγάρα, βρήκε τον χώρο και με το αριστερό εκτέλεσε τον Κόβακς για το 1-0.

Κι εκεί που όλα έδειχναν λήξη του πρώτου μέρους, ο Μπρόνσον αντίκρισε την κόκκινη, μετά από έλεγχο VAR, για επικίνδυνο παιχνίδι με τις τάπες στο γόνατο παίκτη του Βόλου.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε το ίδιο νωθρά, ωστόσο ένα δίλεπτο αρκούσε για να φύγει ο Βόλος με το διπλό από την έδρα του Ατρομήτου.

Αρχικά στο 66' ο Κόσζτα έδωσε ιδανική ασίσ με το στον Γκλάβτσιτς, που με σουτ ενώ έπεφτε έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Χουτεσιώτη, ενώ στο 68' ολοκληρώθηκε η ψυχρολουσία για το σύνολο του Πάμπλο Γκαρσία.

Αυτή τη φορά απο δημιουργός έγινε εκτελεστής ο Ούγγρος επιθετικός. Ο Κόμπα τον βρήκε με σέντρα στην καρδιά της άμυνας του Ατρομήτου και με πλασέ διαμόρφωσε το 1-2, που έμελε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

Μεγαλύτερη στιγμή για τους Περιστεριώτες μέχρι το τέλος του ματς ήταν το δοκάρι του Καρλίτος από το ύψος της περιοχής στο 75', ενώ στο 82' ο Γκλάβτσιτς είδε τη δεύτερη κίτρινη για άτσαλο μαρκάρισμα στον Αθανασίου, με συνέπεια αμφότερες οι ομάδες να τελειώσουν το ματς με 10 παίκτες.

Ατρόμητος - Βόλος 1-2: Πολύτιμο διπλό των Θεσσαλών με πρωταγωνιστή τον Κόσζτα στη δίλεπτη ανατροπή
Τα στατιστικά και οι κορυφαίες επιδόσεις στο Ατρόμητος - Βόλος


ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γκαρσία): Χουτεσιώτης, Κίνι, Μπρόνσον, Μανσούρ, Αθανασίου, Ουεντραόγκο (85' Σταυρόπουλος), Τσιγγάρας (77 Μίχορλ), Μπάκου (77' Γκονθάλεθ), Γιουμπιτάνα (46' Τσακμάκης), Ουάρντε, Φαν Βέερτ (66' Φαν Βέερτ)

ΒΟΛΟΣ (Πουρσαϊτίδης): Κόβακς, Μύγας (46' Σούντγκρεν), Κορρέα, Καλογερόπουλος, Φεράρι, Γκλάβτσιτς, Μπερναντού (54' Τσοκάνης), Κόμπα (85' Μίλετιτς), Μεντιέτα (88' Βιγιαφάνιες), Ασεχνούν (54' Άλτμαν), Κόσζτα

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΒΟΛΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ