ΞΑΝΘΗ

Ατρόμητος-Ξάνθη 1-0

Ατρόμητος-Ξάνθη 1-0
φαβαλι

Με εντυπωσιακό "τακουνάκι" του Φαβάλι, ο Ατρόμητος επικράτησε με 1-0 της Ξάνθης στο Περιστέρι

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι από την Ξάνθη στο πρώτο ημίχρονο, δημιουργώντας πολλές ευκαιρίες για γκολ, ενώ στο δεύτερο μέρος διατήρησαν το προβάδισμά τους χωρίς να δυσκολευτούν, με συνέπεια να πάρουν μία πολύτιμη νίκη.
Από την άλλη, η ομάδα του Γιάννη Μαντζουράκη παρέμεινε χωρίς νίκη σε ακόμα ένα εκτός έδρας παιχνίδι, ενώ για ακόμα μία φορά δεν κατάφερε να βρει δίχτυα μακριά από την Ξάνθη.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Ατρόμητος (Δώνης): Μιχαηλίδης, Νάστος, Μπαζίνσκι, Ολιβέιρα, Νεμπεγλέρας, Κουτσόπουλος (62' Μελισσάς), Φαβάλι, Σφακιανάκης, Περόνε, Αναστασάκος (71' Καλαντζής), Μπρίτο (81' Μπλένχιο)

Ξάνθη (Μαντζουράκης): Γκσπούρνινγκ, Παπαδημητρίου (69' Φαμπιανέσι), Βάλλας, Κωστούλας, Τζάγκι, Αλ Σαΐφι (77' Σουάνης), Στρμπα, Πόι, Σταθάκης, Φλίσκας, Λέιτε (57' Λουτσιάνο)

Κίτρινες κάρτες: Νάστος, Νεμπεγλέρας, Φαβάλι, Μελισσάς - Αλ Σαΐφι, Φλίσκας, Φαμπιανέσι, Λουτσιάνο

Διαιτητής: Μ. Τσινιάρης (Αθηνών)
Βοηθοί: Δ. Γούκος (Ηπείρου), Ν. Φαντόπουλος (Πειραιώς)
Με μια ματιά
Στο πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα... κουμπωμένες, καθώς περιόρισαν το παιχνίδι τους στο χώρο του κέντρου, με σκοπό να πάρουν την κυριαρχία στο συγκεκριμένο κομμάτι του παιχνιδιού.

Η πρώτη σημαντική φάση του αγώνα, που ζέστανε κάπως το παγωμένο γήπεδο του Περιστερίου, ήρθε στο 12ο λεπτό, όταν ο Περόνε δέχτηκε ωραία κάθετη πάσα από τον Μπρίτο, αλλά το πλασέ που επιχείρησε μόνος του απέναντι στον Γκσπούρνινγκ ήταν απελπιστικά άστοχο.

Πέντε λεπτά αργότερα, στην απέναντι πλευρά του γηπέδου, ο Πόι μιμήθηκε τον συμπατριώτη του, όταν στο τετ-α-τετ με τον Μιχαηλίδη πλάσαρε άουτ, χάνοντας σημαντική ευκαιρία να πετύχει το πρώτο εκτός έδρας γκολ της ομάδας του στη φετινή Super League.

Στο 24ο λεπτό, ο Μπρίτο από δημιουργός έγινε εκτελεστής, επιχειρώντας ένα πολύ καλό σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, καθώς πέρασε ελάχιστα εκατοστά δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Μίχαελ Γκσπούρνινγκ.

Η επόμενη σημαντική φάση ανήκε και πάλι στους γηπεδούχους, με τον Αναστασάκο στο 34' να βρίσκει με εξαιρετικό "τακουνάκι" τον Φαβάλι, ο οποίος μπήκε από αριστερά στην περιοχή, αλλά πλάσαρε πάνω στον Γκσπούρνινγκ, που έδιωξε ενστικτωδώς την μπάλα.

Οι δύο παίκτες συνεργάστηκαν και πάλι στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, με τον Αναστασάκο να μπαίνει από δεξιά στην περιοχή των "ακριτών", να βρίσκει με παράλληλη μπαλιά τον Αργεντινό, ο οποίος είχε την έμνευση να κάνει ένα "τακουνάκι", με συνέπεια η μπάλα να... χαθεί και να βρεθεί στο βάθος της εστίας του Γκσπούρνινγκ.

Στο δεύτερο μέρος δεν έγιναν πολλές ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες, καθώς οι γηπεδούχοι επέλεξαν να παίξουν πιο συγκρατημένα, προκειμένου να κρατήσουν το προβάδισμα που είχαν.

Οι μοναδικές περιπτώσεις που υπήρξε επιθετική δράση ήταν σε κάποια σουτ που δοκίμασαν ο Περόνε και ο Κουτσόπουλος από πλευράς γηπεδούχων, αλλά και του Λέιτε για τους φιλοξενούμενους. Η ομάδα του Γιάννη Μαντζουράκη δεν μπορούσε να φτάσει στην ισοφάριση και γι' αυτό ο Έλληνας τεχνικός αποφάσισε να περάσει στον αγώνα τον Λουτσιάνο. Με την είσοδο του Βραζιλιάνου η απόδοση της Ξάνθης ανέβηκε και άρχισε να πιέζει, αλλά το γκολ της ισοφάρισης δεν ήρθε ποτέ, παρά τις απέλπιδες προσπάθειες του Πόι.

Αντιθέτως, πολύ κοντά στο γκολ έφτασε για μία ακόμα φορά ο Περόνε, ο οποίος στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος του Γκσπούρνινγκ και πλάσαρε σε κενή εστία, αλλά ο Σταθάκης πρόλαβε να αποσωβήσει το γκολ, διώχνοντας την μπάλα πάνω στη γραμμή.
Συνέντευξη Τύπου
Γιώργος Δώνης (προπονητής Ατρομήτου): " Ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα που έρχονται σε τέτοια παιχνίδια, κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο και κοιτάμε πάντα να παίρνουμε τη νίκη. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε καλή ανάπτυξη μέσα στον αγωνιστικό χώρο, είχαμε πολλές φάσεις και κάναμε καλά πράγματα. Στο δεύτερο οι αντίπαλοι μάς έκλεισαν τους χώρους, μας κυρίευσε και το άγχος γιατί θέλαμε να κρατήσουμε το αποτέλεσμα και, όπως φάνηκε και στο παιχνίδι με τα Γιάννινα, καταφέραμε να πάρουμε το τρίποντο".

Ο Γιάννης Μαντζουράκης δεν δέχθηκε ερωτήσεις στη συνέντευξη Τύπου, αποκαλύπτοντας μόνο το γεγονός ότι δέχθηκε επίθεση στο ημίχρονο του αγώνα και αποχώρησε εκνευρισμένος από την αίθουσα Τύπου. " Δέχθηκα επίθεση στο ημίχρονο στα αποδυτήρια", δήλωσε χαρακτηριστικά ο τεχνικός της ακριτικής ομάδας.
Όλα τα λεφτά...
Το πολύ ωραίο γκολ που πέτυχε ο Φαβάλι
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Την πολύ κακή επιθετική λειτουργία της Ξάνθης, καθώς μόνο ο Πόι απείλησε ελάχιστα την εστία του Μιχαηλίδη
To Live του αγώνα...
1' Έναρξη αγώνα
12' Ευκαιρία Ατρόμητος Περόνε
Κάθετη του Μπρίτο στον Περόνε, ο οποίος απέναντι στον Γκσπούρνινγκ πλασάρει άουτ
17' Ευκαιρία Ξάνθη Πόι
Ίδια φάση με του Περόνε, με τον Πόι να αστοχεί στο τετ-α-τετ με τον Μιχαηλίδη
24' Σουτ Ατρόμητος Μπρίτο
Σουτ του Μπρίτο μέσα από την περιοχή, η μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γκσπούρνινγκ
27' Κίτρινη κάρτα Ξάνθη Αλ Σαΐφι
34' Ευκαιρία Ατρόμητος Φαβάλι
"Τακουνάκι" του Αναστασάκου στον Φαβάλι, που βγαίνει απέναντι στον Γκσπούρνινγκ, αλλά ο τερματοφύλακας της Ξάνθης αποκρούει ενστικτωδώς
38' Κίτρινη κάρτα Ατρόμητος Νάστος
39' Κίτρινη κάρτα Ατρόμητος Νεμπεγλέρας
40' Σουτ Ξάνθη Πόι
Συρτή εκτέλεση φάουλ του Πόι, η μπάλα εύκολα στα χέρια του Μιχαηλίδη
45' Γκολ Ατρόμητος Φαβάλι
Ο Αναστασάκος μπαίνει από δεξιά στην περιοχή, πασάρει παράλληλα προς τον Φαβάλι, ο οποίος με "τακουνάκι" στέλνει την μπάλα στα δίχτυα
45' Κίτρινη κάρτα Ατρόμητος Φαβάλι
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
46' Ευκαιρία Ατρόμητος Περόνε
Ο Περόνε βγαίνει πίσω από την άμυνα της Ξάνθης, αλλά σουτάρει εντελώς άστοχα
48' Σουτ Ξάνθη Λέιτε
Σουτ του Λέιτε από αριστερά μέσα στην περιοχή, η μπάλα πάνω από τα δοκάρια
50' Σουτ Ατρόμητος Κουτσόπουλος
Ο Περόνε πασάρει στον Κουτσόπουλο, που στην κίνηση δοκιμάζει ένα σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα περνάει πάνω από την εστία
57' Αλλαγή παίκτη Ξάνθη
Ο Λουτσιάνο στη θέση του Λέιτε
62' Αλλαγή παίκτη Ατρόμητος
Ο Μελισσάς στη θέση του Κουτσόπουλου
63' Κεφαλιά Ξάνθη Αλ Σαΐφι
Σέντρα του Πόι από δεξιά, ο Αλ Σαΐφι παίρνει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα περνάει από τα δοκάρια
67' Κίτρινη κάρτα Ξάνθη Φλίσκας
69' Αλλαγή παίκτη Ξάνθη
Ο Φαμπιανέσι στη θέση του Παπαδημητρίου
71' Αλλαγή παίκτη Ατρόμητος
Ο Καλαντζής στη θέση του Αναστασάκου
76' Κίτρινη κάρτα Ατρόμητος Μελισσάς
77' Αλλαγή παίκτη Ξάνθη
Ο Σουάνης στη θέση του Αλ Σαΐφι
78' Κίτρινη κάρτα Ξάνθη Φαμπιανέσι
81' Αλλαγή παίκτη Ατρόμητος
Ο Μπλένχιο στη θέση του Μπρίτο
89' Κίτρινη κάρτα Ξάνθη Λουτσιάνο
90' Κεφαλιά Ξάνθη Πόι
Εκτέλεση φάουλ του Λουτσιάνο, γυριστή κεφαλιά του Πόι, η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι
90' Ευκαιρία Ατρόμητος Περόνε
Λάθος του Γκσπούρνινγκ, ο Περόνε παίρνει την μπάλα και πλασάρει, αλλά πάνω στη γραμμή ο Σταθάκης διώχνει την μπάλα
90' Λήξη αγώνα


























TAGS ΞΑΝΘΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ