ΤΣΕΛΣΙ

Αξέχαστα γκολ του Λάμπαρντ

Αξέχαστα γκολ του Λάμπαρντ

Από το πέναλτι που έπρεπε να εκτελέσει τρεις φορές μέχρι τη λόμπα κόντρα στην Μπαρτσελόνα και το τακουνάκι με τη Στόουκ. Δείτε 10 γκολ του Φρανκ Λάμπαρντ που δεν ξεχνιούνται.

Το δύσκολο δεν είναι να πετυχαίνεις εντυπωσιακά γκολ, το δύσκολο είναι να σκοράρεις όταν πραγματικά χρειάζεται. Να είσαι εκεί όταν πρέπει να πάρεις την ομάδα σου από το χέρι.

Ο Φρανκ Λάμπαρντ είναι ένας παίκτης που έκανε και τα δύο με μεγάλη συνέπεια. Ένα από τα γνωρίσματα του παιχνιδιού του ήταν τα εντυπωσιακά γκολ που έβαζε με μακρινά σουτ. Ωστόσο, υπήρχαν και φορές που μία εκτέλεση πέναλτι για να δώσει στην ομάδα του ακόμα και τίτλο.

Με αφορμή τους τίτλους τέλους που έπεσαν στη συνεργασία του με την Τσέλσι μετά από 13 χρόνια η "Daily Mail" επέλεξε δέκα χαρακτηριστικά γκολ που έβαλε ο 36χρονος Άγγλος ως παίκτης των "μπλε". Κάθε ένα έχει τη δική του ιστορία έστω κι αν κάποια εξ αυτών δεν είναι τόσο εντυπωσιακά. Δείτε αναλυτικά:

Τσέλσι - Μπάγερν Μονάχου 4-2 (6/4/05)

Εκείνο το βράδυ έκανε ένα από τα καλύτερά του παιχνίδια στο "Στάμφορντ Μπριτζ". Με δύο δικά του γκολ βοήθησε ώστε η Τσέλσι να περάσει στα προημιτελικά του Champions League. Το δεύτερο είναι ένα τέρμα σπάνιας ομορφιάς και αποδεικνύει πως ο Λάμπαρντ είχε πάντα στο παιχνίδι του το γκολ όσο λίγοι μέσοι.

Μπόλτον - Τσέλσι 0-2 (30/4/05)

Το πρώτο πρωτάθλημα μετά από 50 χρόνια πανηγύριζε η Τσέλσι το 2005. Οι "μπλε" έκοψαν πρώτοι το νήμα με χαρακτηριστική άνεση και ο τίτλος ήρθε στο "Ρίμποκ", εκεί που τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος η Μπόλτον φιλοξενούσε την Τσέλσι. Ο Λάμπαρντ σκόραρε δύο φορές, έδωσε το τρίποντο στους Λονδρέζους και παράλληλα σφράγισε την κατάκτηση του τίτλου.

Μπαρτσελόνα - Τσέλσι 2-2 (31/10/06)

Δύσκολα μπορεί να ξεχάσει κανείς το συγκεκριμένο γκολ έστω κι αν αυτό ήταν στη φάση των ομίλων. Ο Λάμπαρντ από πολύ πλάγια κρέμασε τον Βίκτορ Βαλντές και σημείωσε ένα από τα καλύτερα γκολ της καριέρας του.

Έβερτον - Τσέλσι 2-3 (17/12/06)

Μία από τις πιο εντυπωσιακές ανατροπές που έχει κάνει η Τσέλσι τα τελευταία χρόνια είναι η συγκεκριμένη στο "Γκούντισον Παρκ". Οι δύο φορές σερί πρωταθλητές πήγαιναν στο Λίβερπουλ με στόχο τη νίκη, την οποία τελικά πήραν με δραματικό τρόπο. Ο Λάμπαρντ ήταν εκείνος που με εκπληκτικό γκολ ισοφάρισε σε 2-2 και το κερασάκι στην τούρτα μπήκε από τον Ντιντιέ Ντρογκμπά.

Τσέλσι - Λίβερπουλ 3-2 (30/4/08)

Οι μάχες που έδιναν εκείνη την εποχή οι δύο ομάδες στο Champions League ήταν εκπληκτικές. Το παιχνίδι είχε πάει στην παράταση και ο Λάμπαρντ με εύστοχο πέναλτι ήταν εκείνος που έδωσε προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του με τον Ντρογκμπά να το διευρύνει λίγο αργότερα και την Τσέλσι τελικά να πηγαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελικό Champions League.

Χαλ - Τσέλσι 0-3 (29/10/08)

Είναι ένα από τα καλύτερα γκολ που έχει πετύχει φορώντας τη φανέλα των "μπλε". Του λόγου το αληθές μετά το τέλος του παιχνιδιού ο Λουίζ Φελίπε Σκολάρι, τότε προπονητής της Τσέλσι, είχε πει: "Ήταν ένα από τα καλύτερα γκολ που έχω δει στην καριέρα μου". Ειρήσθω εν παρόδω, αυτό ήταν το 99ο γκολ του Λάμπαρντ με τους Λονδρέζους.

Τσέλσι - Έβερτον 2-1 (30/5/09)

Η σεζόν δεν είχε πάει με τον καλύτερο τρόπο, αλλά η Τσέλσι είχε την ευκαιρία να πάρει ένα τρόπαιο στο Γουέμπλεϊ. Αντίπαλός της στον τελικό του FA Cup η Έβερτον, η οποία προηγήθηκε με τον Λουί Σαχά. Ο Ντρογκμπά ήταν ο παίκτης που ισοφάρισε και ο Λάμπαρντ εκείνος που με εκπληκτική σουτ έδωσε το κύπελλο στην ομάδα του.

Γουέστ Χαμ - Τσέλσι 1-1 (20/12/09)

Το πιο πιθανό είναι να μη θυμούνται οι περισσότεροι το συγκεκριμένο γκολ. Τι το ιδιαίτερο είχε; Ότι ο Λάμπαρντ χρειάστηκε να εκτελέσει τρεις φορές το πέναλτι και ευστόχησε σε όλες. Η Τσέλσι τελικά έφυγε με τον βαθμό από το "Απτον Παρκ" και βρισκόταν τα Χριστούγεννα στο +4. Τελικά πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Τσέλσι - Στόουκ 7-0 (25/4/10)

Μία αγωνιστική πριν έχει χάσει από την Τότεναμ και η Τσέλσι θέλει τρεις νίκες για να πάρει τον τίτλο με το ένα παιχνίδι να γίνεται στο "Άνφιλντ". Ο Λάμπαρντ σκοράρει και στα τρία παιχνίδια (Στόουκ, Λίβερπουλ, Γουίγκαν), αλλά επιλέγεται το γκολ του κόντρα στη Στόουκ γιατί πρόκειται για ένα εντυπωσιακό τακουνάκι.

Τσέλσι - Νάπολι 4-1 (14/3/12)

Ήταν η νύχτα της ανατροπής, εκείνη που κράτησε ζωντανή την Τσέλσι. Ήταν η αρχή για το εντυπωσιακό ταξίδι των μπλε ως την κατάκτηση του Champions League στο Μόναχο. Αξέχαστη είναι η ασίστ του στον Ραμίρες στο "Καμπ Νόου", αλλά αυτή δεν ήταν η μόνη συνεισφορά του Λάμπαρντ. Σκόραρε στα προημιτελικά με πέναλτι κόντρα στην Μπενφίκα, αλλά το πέναλτι με τη Νάπολι ήταν ακόμη πιο σημαντικό. Χάρη σε αυτό πήγε το παιχνίδι στην παράταση, στην οποία ο Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς έδωσε την πρόκριση στους Λονδρέζους.

Τέλος, εδώ μπορείτε να δείτε δύο εντυπωσιακά βίντεο για τον Λάμπαρντ, στο ένα εκ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και το παιχνίδι με την Άστον Βίλα, στο οποίο έγινε πρώτος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου.

TAGS ΤΣΕΛΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ