STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Η εξήγηση του Λανουά για τα πέναλτι που ζήτησαν Παναθηναϊκός και ΑΕΚ

Η εξήγηση του Λανουά για τα πέναλτι που ζήτησαν Παναθηναϊκός και ΑΕΚ
INTIME

Ο Στεφάν Λανουά ανέλυσε μέσω video επίμαχες φάσεις της 7ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League με τον πρόεδρο της ΚΕΔ να αναφέρεται στα δύο πέναλτι που ζήτησε η ΑΕΚ, το ένα που ζήτησε ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αλλά και εκείνο που δόθηκε εις βάρος του ΠΑΟΚ στη Λιβαδειά.

Μία ημέρα μετά από την ολοκλήρωση της 7ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League ακολούθησε η ανάλυση των επίμαχων φάσεων από τον Στεφάν Λανουά, με τον πρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας να αναφέρεται την Δευτέρα (μέσω video που έδωσε στη δημοσιότητα) στα δύο πέναλτι που ζήτησε η ΑΕΚ στο Αγρίνιο απέναντι στον Παναιτωλικό, το ένα που ζήτησε ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αλλά και εκείνο που δόθηκε εις βάρος του ΠΑΟΚ στη Λιβαδειά.

Αναλυτικά όσα είπε ο Στεφάν Λανουά:

Για τις δύο κόκκινές κάρτες στο Ατρόμητος - Βόλος: "Σε αυτή την περίπτωση έχουμε έναν παίκτη να παίρνει την κεφαλιά και ο αντίπαλός του υψώνοντας το πόδι του χωρίς ποτέ να ακουμπήσει τη μπάλα με το δεξί του πόδι τεντωμένο χτυπάει τον αντίπαλο στον μηρό με τις τάπες (η μπάλα δεν βρίσκεται κοντά). Περιμένουμε κόκκινη κάρτα για επικίνδυνο φάουλ και παρέμβαση του VAR σε περίπτωση που ο διαιτητής δεν καταλογίσει την επαφή.

Εδώ ο παίκτης δεν ελέγχει το τάκλιν του. Δεν ακουμπάει ποτέ τη μπάλα και με το δεξί του πόδι τεντωμένο βρίσκει το γόνατο του αντιπάλου. Λόγω της μεγάλης ταχύτητας, μεγάλης έντασης και του ύψους του σημείου επαφής περιμένουμε από τον διαιτητή κόκκινη κάρτα και παρέμβαση του VAR αν ο διαιτητής δεν δει το σοβαρό μαρκάρισμα".

Για το πρώτο πέναλτι που ζήτησε η ΑΕΚ στο Αγρίνιο: "Σε αυτή την περίπτωση ο επιτιθέμενος ξεκινάει την πτώση του πριν την επαφή με τον τερματοφύλακα. Κανένα φάουλ του τερματοφύλακα που να οδηγεί σε πέναλτι. Ο επιτιθέμενος πηγαίνει το πόδι του προς τον τερματοφύλακα για να εκμαιεύσει την επαφή. Κανένα πέναλτι, συνεχίζει ο αγώνας".

Για το δεύτερο πέναλτι που ζήτησε η ΑΕΚ στο ματς με τον Παναιτωλικό: "Σε αυτή την περίπτωση η μπάλα φεύγει από έναν παίκτη από μικρή απόσταση και καταλήγει στο αριστερό χέρι του συμπαίκτη του. Καμία πρόθεση του παίκτη να παίξει τη μπάλα με το χέρι. Το χέρι βρίσκεται προς τα κάτω παράλληλα με το σώμα. Φυσική κίνηση του παίκτη. Κανένα πέναλτι".

Για το πέναλτι υπέρ του Λεβαδειακού στο ματς με τον ΠΑΟΚ: "Εδώ ο αμυνόμενος χωρίς πρόθεση να παίξει τη μπάλα, επικεντρώνεται στην κίνηση του επιτιθέμενου εμποδίζοντάς τον να παίξει την μπάλα. Είναι καθαρό πέναλτι".

Για το πέναλτι που ζήτησε ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: "Σε αυτή την περίπτωση ο αμυνόμενος είναι ανάμεσα στον επιτιθέμενο και τον τερματοφύλακα. Πηδάει με το χέρι του σε φυσική θέση. Διεκδικούν τη μπάλα μετά από κεφαλιά του επιτιθέμενου προς τα πίσω. Μικρή απόσταση. Φυσική κίνηση των χεριών. Καμία δυνατότητα να αποφύγει την επαφή. Το παιχνίδι πρέπει να συνεχιστεί".

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ASTERAS AKTOR ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΒΟΛΟΣ ΛΑΜΙΑ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ΟΦΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΟΚ ATHENS KALLITHEA ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ