ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αυτό που θα δώσει τη νίκη!

Αυτό που θα δώσει τη νίκη!
Μπλάνκο-ΑΕΚ-Ολυμπιακός

Το SPORT 24 αναλύει τα σημεία στα οποία θα κριθεί το μεγάλο ντέρμπι της πρεμιέρας, ΑΕΚ - Ολυμπιακός

Το αν έχουμε καταφέρει να προσεγγίσουμε σωστά τις ιδιαιτερότητες αυτού του μεγάλου αγώνα, θα φανεί σε λίγες ώρες…
Έτσι θα νικήσει η ΑΕΚ:

Αν η ΑΕΚ αιφνιδιάσει με 2 γκολ στο 10λεπτο! Όπως και στον τελικό του κυπέλλου. Σ’ αυτή την περίπτωση ο Ολυμπιακός δύσκολα θα μπορέσει να πετύχει και πάλι μια επική ανατροπή.

Αν η απουσία του Αβραάμ αποσυντονίσει την άμυνα του Ολυμπιακού. Ο Μέλμπεργκ έχει αγωνιστεί στο κέντρο της άμυνας μόνο με… Παπαδόπουλους. Σε 2 φιλικά με παρτενέρ τον Κυριάκο και σε όλα τα επίσημα με τον Αβραάμ. Η συγκεκριμένη γραμμή του Ολυμπιακού έδειχνε να αποκτά χημεία. Πλέον ο Κετσπάγια αναγκάζεται να αλλάξει την πετυχημένη συνταγή και να φέρει σε ρόλο κεντρικού αμυντικού είτε το Ζεβλάκοφ (κάτι που είναι το πιθανότερο), είτε τον Ραούλ Μπράβο. Εκτός αν η έκπληξη είναι τελικά ο 17χρονος Κυριάκος Παπαδόπουλος.

Αν Ντουντού ή Λεντέσμα τραυματιστούν! Οι 2 αμυντικοί μέσοι των πρωταθλητών, αποτελούν τα πολυτιμότερα εργαλεία του Κετσπάγια. Και ο Λεντέσμα (πριν από 2 χρόνια) και ο Ντουντού (πέρσι), είχαν πάθει θλάση στο δικέφαλο σε ντέρμπι με την ΑΕΚ! Λέτε να τριτώσει;

Αν Ζαϊρί και Λεονάρντο «λυγίσουν» λόγω Τζόλε και Γκαλέτι! Οι πτέρυγες του Ολυμπιακού, για ακόμα μία χρονιά δείχνουν να υπερέχουν έναντι αυτών της ΑΕΚ. Το θέμα είναι να το αποδείξουν, τόσο δημιουργικά, όσο και ανασταλτικά. Ο Ζαϊρί θα παίξει το πρώτο του ντέρμπι στην Ελλάδα, προσπαθώντας να καλύψει το κενό του πρώτου σκόρερ του Ολυμπιακού πέρσι, Λουτσιάνο Γκαλέτι. Απ’ την άλλη, ο Λεονάρντο ανέλαβε το ρόλο του αριστερού μέσου, χωρίς πάντως να θυμίζει Τζόλε ή Λέτο.

Αν ο Μήτρογλου σταματήσει να σκοράρει! Ο πιτσιρικάς είναι «καυτός» και ο Κετσπάγια περιμένει πολλά απ’ αυτόν και στο ντέρμπι. Είτε μπει ως αλλαγή, είτε ξεκινήσει στην 11άδα, ο 21χρονος θα επιχειρήσει να κάνει ευτυχισμένο τον προπονητή του. Αν αποτύχει, δύσκολα μπορεί να τα καταφέρει άλλος επιθετικός της ομάδας. Άλλωστε υπάρχουν μόνο 2, αφού ο ήρωας του τελικού κυπέλλου Ματ Ντάρμπισιρ, είναι τραυματίας.

Έτσι θα νικήσει ο Ολυμπιακός:

Αν ο Ολυμπιακός απλώσει στο γήπεδο την ποιότητά του. Οι «ερυθρόλευκοι» διαθέτουν πολύ πιο ποιοτική ομάδα, ειδικά στα χαφ. Ντουντού, Λεντέσμα, Μαρέσκα και Ζαϊρί μπορούν στη μέρα τους να καταστρέψουν κάθε σχέδιο νίκης του Μπάγεβιτς. Μάκος, Λεονάρντο, Μαντούκα και Ενσαλίβα, δύσκολα μπορούν να ελέγξουν το παιχνίδι και να επιβάλουν το δικό τους ρυθμό στη μεσαία γραμμή.

Αν η φυγή του Κυργιάκου επηρεάσει την ΑΕΚ. Δεν είναι και το πιο ευχάριστο πράγμα του κόσμου, το να χάνεις τον ηγέτη σου λίγες μέρες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος. Η ΑΕΚ έχει βιώσει και παλιότερα παρόμοια κατάσταση, όταν στη θέση του 29χρονου κεντρικού αμυντικού, βρισκόταν ο Ριβάλντο. Ο ένας έφυγε για τη δόξα που του προσφέρει η Λίβερπουλ, ο άλλος για τα εκατομμύρια της Μπουνιοτκόρ… Θα καταφέρει ο Μπάγεβιτς να διατηρήσει την ηρεμία στην ομάδα του;

Αν ο Ολυμπιακός δείξει ότι είναι πιο έτοιμος. Οι νταμπλούχοι έχουν ξεκινήσει να προετοιμάζονται πολύ πριν από τους αντιπάλους τους. Έχουν αγωνιστεί σε 3 επίσημα παιχνίδια, κάτω από τεράστια πίεση και έχουν καταφέρει να νικήσουν και στα 3. Αντίθετα η Ένωση έχει αντιμετωπίσει μόνο τη Βασλούι, από την οποία ηττήθηκε.

Αν βρεθεί ο αντι-Τζόλε! Δεν αναφερόμαστε στη θέση του αριστερού χαφ, αφού εκεί σίγουρα δεν πρόκειται να αναπληρωθεί το κενό του αρχηγού του Ολυμπιακού. Μιλάμε για τις ηγετικές ικανότητες του Τζόρτζεβιτς, τις οποίες ο Ολυμπιακός θα ψάξει πλέον στα πρόσωπα των Νικοπολίδη, Μέλμπεργκ, Ντουντού και Μαρέσκα. Η χρονιά αυτή είναι μεταβατική για τον Ολυμπιακό και ξεκινά με το απόλυτο crash test!

Αν ο Κετσπάγια νικήσει το Μπαγεβιτς! Ο Γεωργιανός επιστρέφει στο ΟΑΚΑ ως αντίπαλος. Απέναντι στην πρώην ομάδα του, θα επιχειρήσει να νικήσει τον πολύ πιο έμπειρο και πρώην προπονητή του, Ντούσαν Μπάγεβιτς. Το είχε καταφέρει ως παίκτης με τη φανέλα της ΑΕΚ, θα επιχειρήσει να το κάνει και ως προπονητής. Η πίεση, τα ελάχιστα λάθη και οι ταχύτατες αντεπιθέσεις θα είναι μερικά από αυτά που θα ζητήσει ο 41χρονος τεχνικός από τους παίκτες του. Απ’ την άλλη ο Σερβοέλληνας προπονητής θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί να δικά του όπλα, όπως την ταχύτητα των επιθετικών του, την ποιότητα του Σκόκο και την εκτελεστική δεινότητα του Μπλάνκο.






















TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ