VIRAL

Αυτός είναι ο λόγος που δόθηκε το πρωτόγνωρο πέναλτι στο Φλαμένγκο - Κρισιούμα

Αυτός είναι ο λόγος που δόθηκε το πρωτόγνωρο πέναλτι στο Φλαμένγκο - Κρισιούμα
PRINT SCREEN

Παρά τη "σκόνη" που σήκωσε ο καταλογισμός του απίθανου πέναλτι στο Φλαμένγκο - Κρισιούμα, υπάρχει λογική εξήγηση που βρίσκεται στους κανονισμούς ποδοσφαίρου, ωστόσο υπάρχει ένα τεράστιο αλλά στην όλη υπόθεση.

Από το πρωί της Κυριακής (21/07) τον γύρο του κόσμου κάνει το πέναλτι που δόθηκε στο ματς της Φλαμένγκο κόντρα στην Κρισιούμα για την 18η αγωνιστική του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος, το οποίο εν τέλει έκρινε και την αναμέτρηση υπέρ της πρώτης.

Παρά το γεγονός ότι ο αμυντικός των φιλοξενούμενων δεν είχε καμία επαφή με τον επιθετικό των γηπεδούχων, ούτε είχε φυσική επαφή με την μπάλα, ωστόσο ο διαιτητής της αναμέτρησης καταλόγισε την εσχάτη των ποινών.

Η αιτία ήταν ότι ο αμυντικός κλώτσησε μία δεύτερη μπάλα που εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο την ώρα που εξελισσόταν η επίθεση της Φλαμένγκο. Αυτή βρήκε την μπάλα που παιζόταν ήδη το παιχνίδι, με συνέπεια ο διαιτητής να δώσει πέναλτι.

Πράγματι, με το γράμμα του νόμου η απόφαση αυτή ήταν σωστή, καθώς ο κανονισμός στο βιβλίο ποδοσφαίρου της σεζόν 2023/24 αναφέρει ρητά: "Ένα άμεσο ελεύθερο λάκτισμα καταλογίζεται όταν παίκτης πετά ένα αντικείμενο στην μπάλα, σε αντίπαλο ή αξιωματούχο αγώνα ή έρχεται σε επαφή με την μπάλα με αντικείμενο που κρατά στο χέρι".

Αυτός είναι ο λόγος που δόθηκε το πρωτόγνωρο πέναλτι στο Φλαμένγκο - Κρισιούμα
PRINT SCREEN

Βέβαια, σε όλο αυτό υπάρχει ένα τεράστιο αλλά, που λέει ότι ο διαιτητής υποχρεούται να διακόψει το ματς όταν εισέρχεται δεύτερη μπάλα στο παιχνίδι και αυτή το επηρεάζει.

TAGS VIRAL ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ