ΕΥΡΩΠΗ

Αυτός είναι ο Ρόμενταλ!

Αυτός είναι ο Ρόμενταλ!
Ρόμενταλ

Ο Ολλανδός δημοσιογράφος του "Εlf Voetbal" Μπαρτ φαν Ντούιζεβεερτ περιγράφει με καυστικό τρόπο στο Sport24.gr τον Ντένις Ρόμενταλ έτσι όπως τον γνώρισε στο ξεκίνημα της καριέρας του στην PSV Aϊντχόφεν αλλά και στη συνέχεια στον Άγιαξ.

Ο ρεπόρτερ διατυπώνει την άποψη του για τον νεοφερμένο άσο του Ολυμπιακού παραθέτοντας άγνωστες λεπτομέρειες από τον τρόπο που τον αντιμετώπιζε ο ολλανδικός Τύπος.

παιξε ποδόσφαιρο στην Ολλανδία για περίπου 10 χρόνια. Θεωρώ πως πρόκειται για έναν ωραίο και χαλαρό τύπο από εκείνους που δεν θυμώνουν εύκολα.

Έγινε γνωστός για την ταχύτητα του. Ενδεχομένως είναι ένας από τους πιο γρήγορους παίκτες που αγωνίστηκαν στην Eredivisie.

Το παρατσούκλι που δεν τιμάει τον Ρόμενταλ

Οι σέντρες του όμως δεν είναι καλές. Στο ξεκίνημα της καριέρας του και το τονίζω αυτό, ο κόσμος στην Ολλανδία έκανε πλάκα και τον αποκαλούσαν Rennis Dommedahl το οποίο σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει "Mόνο Τρέχεις Stupiddahl". "Dom" στα ολλανδικά σημαίνει χαζός!

Οι άσχημες σέντρες και η βελτίωση

Ο Ρόμενταλ έκανε σπριντ παράλληλα στις γραμμές όμως κάθε φορά οι σέντρες του ήταν άσχημες. Όσο τα χρόνια περνούσαν η αλήθεια είναι πως βελτιώνονταν και τελικά κέρδισε μεγαλύτερο σεβασμό από τους Ολλανδούς ποδοσφαιρόφιλους.

Βοηθούσε όταν ο Άγιαξ ήταν μπροστά στο σκορ

Όταν έπαιζε στον Άγιαξ και η ομάδα βρισκόταν μπροστά στο σκορ έμπαινε αλλαγή. Χρησιμοποιώντας την ταχύτητα του εκμεταλλευτόταν τους κενούς χώρους που υπήρχαν αφού η αντίπαλη ομάδα προσπαθούσε να ισοφαρίσει.

Έτσι συχνά το σκορ από 1-0 αυξανόταν χάρη στον Ρόμενταλ σε 3-0 ή 4-0.

Αντίθετα όταν ξεκινούσε στο βασικό σχήμα ή περνούσε αλλαγή αλλά ο Άγιαξ βρισκόταν πίσω στο σκορ συνήθως δεν μπορούσε να προσφέρει αυτά που θα περίμενε κανείς".

Δείτε ένα video όπου ο Ρόμενταλ χαρακτηρίζεται ως η καλύτερη αλλαγή του Άγιαξ.

TAGS ΕΥΡΩΠΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ