ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Bέλη... για AEK και Παμπορίδη

Bέλη... για AEK και Παμπορίδη
παναθηναικος διαμαρτυρια

Αιχμές της "πράσινης" ΠΑΕ για την διαιτησία... Συγχαρητήρια Πεσέιρο. Νίλσον: "Θέλω να παραμείνω"

Αναλυτικά η ανακοίνωση...

" Την Κυριακή το απόγευμα διεξήχθη στο ΟΑΚΑ ο αγώνας μεταξύ της ΑΕΚ και της ομάδας μας, στo πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Superleague. Δυστυχώς, το παιχνίδι αυτό δεν κατάφερε να ξεφύγει από τον κανόνα των περισσοτέρων αγώνων του φετινού πρωταθλήματος. Σημαδεύτηκε από σοβαρά διαιτητικά σφάλματα που επηρέασαν την εξέλιξή του, αν όχι το τελικό αποτέλεσμα και μετέτρεψαν τον κ. Παμπορίδη με τις αποφάσεις και την εν γένει συμπεριφορά του εντός του γηπέδου, σε αρνητικό πρωταγωνιστή της αναμέτρησης.

Από το ξεκίνημα της περιόδου η ομάδα μας έχει σε όλους τους τόνους διακηρύξει την επιθυμία και τη βούλησή της για ένα πρωτάθλημα που θα διεξάγεται επί ίσοις όροις και μέσα σε αθλητικά πλαίσια. Κοινή πεποίθηση μας είναι ότι αυτοί που δικαιούνται της προσοχής των φιλάθλων είναι οι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο γήπεδο και μόνο αυτοί. Είναι κρίμα οι προσπάθειες τους να πηγαίνουν χαμένες ή να αμαυρώνονται από την ανεπάρκεια ή την ανικανότητα των "αρχόντων" της αναμέτρησης .

Η παρατεινόμενη και συνεχής συζήτηση για την διαιτησία δεν είναι ούτε τυχαία, ούτε αδικαιολόγητη. Δυστυχώς, η ελληνική διαιτησία από μέρος του παιχνιδιού έχει μετατραπεί σε μέρος - και ίσως το μεγαλύτερο - του προβλήματος του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η ομάδα μας ανήκει σε ένα Συνεταιρισμό που ξεκίνησε με στόχο και όραμα να αλλάξει την εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου, να κερδίσει την εμπιστοσύνη του φίλαθλου κόσμου και να το αναβαθμίσει ως προϊόν. Από την πλευρά μας δεν πρόκειται να σταματήσουμε να επιδιώκουμε ένα καλύτερο, πιο ανταγωνιστικό και πιο δίκαιο πρωτάθλημα . Πιστεύουμε ειλικρινά ότι οι πρωτοβουλίες μας για την επίτευξη του στόχου αυτού αλλά και οι ευθύνες ανήκουν πρωτίστως σε εμάς. Η προσπάθεια μας θα συνεχιστεί ανεξάρτητα από τις όποιες αντιξοότητες προκύπτουν, είτε τυχαία, είτε όχι.

ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ





Υ.Γ.1 Κάθε ομοιότητα με προηγούμενη ανακοίνωση άλλων ομάδων είναι εντελώς συμπτωματική όπως και οι "τυχαίες ή μη αντιξοότητες" στις οποίες αμφότερες αναφέρονται.

Υ.Γ. 2 Ανάμεσα στις κατά περίπτωση "κραυγές" και την "εκκωφαντική σιωπή", θα ήταν προτιμότερο να αναζητήσουμε όλοι με συγκεκριμένες προτάσεις και ενέργειες, τη θεσμική κατοχύρωση ενός πιο δίκαιου και αδιάβλητου πλαισίου λειτουργίας του πρωταθλήματός μας

."

Ιβανσιτς: "Μπορούσαμε τη νίκη..."

Την πεποίθηση ότι ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να είχε φύγει νικητής από το ντέρμπι του ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ, εξέφρασε ο άτυχος και απόντας Αντρέας Ιβανσιτς. Ο Αυστριακός μέσος των "πράσινων" σε δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα του αναφέρθηκε για την παραμονή του "τριφυλλιού" στην κορυφή αλλά και την αισιοδοξία του ότι θα είναι στο παιχνίδι της Τετάρτης στο Περιστέρι.

Αναλυτικά ο "ξανθομάλλης" παίκτης αναφέρει στην ιστοσελίδα του:

" Είμαστε πρώτοι στη βαθμολογία! Το ντέρμπι απέναντι στην ΑΕΚ έληξε ισόπαλο. Δυστυχώς εγώ δεν μπορούσα να αγωνιστώ και ήμουν μπροστά από την τηλεόραση με σταυρωμένα τα χέρια. Από την αρχή της εβδομάδας είχα ενοχλήσεις και δεν ήμουν σε θέση να προπονηθώ κανονικά.

Ο γιατρός της ομάδας δεν μου άναψε πράσινο φως για το ντέρμπι και δεν θέλαμε να ρισκάρουμε. Αλλωστε τις προσεχείς εβδομάδες υπάρχουν πολλά και δύσκολα παιχνίδια για μας.



Το παιχνίδι είχε από την αρχή πολλά φάουλ. Και οι δύο ομάδες δεν ήθελαν να ρισκάρουν και να ανοιχτούν και μόνο τα τελευταία 20 λεπτά ήταν ενδιαφέροντα. Στο 67ο λεπτό δόθηκε ένα αμφισβητούμενο πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ και ο Ριβάλντο πέτυχε γκολ.

Εμείς όμως δεν πτοηθήκαμε, βγήκαμε στην επίθεση και εννέα λεπτά αργότερα ο Ποστίγκα με κεφαλιά μετά από φάουλ του Μάτος ισοφάρισε.



Ο ένας βαθμός που πήραμε ήταν αρκετός για να μας δώσει την πρώτη θέση στη βαθμολογία, αν και θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει τη νίκη. Πλέον είμαστε έναν βαθμό μπροστά από τον Ολυμπιακό και τέσσερις από την ΑΕΚ.

Την Τετάρτη παίζουμε και πάλι εκτός έδρας απέναντι στον Ατρόμητο και ελπίζω μέχρι τότε να είμαι καλά για να αγωνιστώ

".

Νίλσον: "Θέλω να παραμείνω..."

Αποκαλυπτικός για το μέλλον του ήταν ο Μίκαελ Νίλσον μιλώντας σε συμπατριώτη του δημοσιογράφο έξω από τα αποδυτήρια του "τριφυλλιού" στο ΟΑΚΑ. Ο Σουηδός μπακ αναφέρθηκε και για το ματς του ντέρμπι, ενώ θεωρεί τους "πράσινους" καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα.

" Είμαστε η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Θέλουμε πολύ να πάρουμε το πρωτάθλημα πρέπει να είμαστε σοβαροί ως το τέλος και να βλέπουμε το κάθε ματς ξεχωριστά.

Θέλω να παραμείνω στον Παναθηναϊκό. Είναι ένα μεγάλο κλαμπ. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την παρουσία μου εδώ έχω μάθει ήδη ελληνικά

Δεν ήταν πέναλτι έτσι όπως αισθάνθηκα από τη πρώτη στιγμή, σίγουρα θα πρέπει να το δω και στην τηλεόραση για να είμαι κατηγορηματικός. Ίσως ο διαιτητής είδε κάτι που εγώ δεν κατάλαβα εκείνη τη στιγμή αλλά θεωρώ ότι δεν είναι πέναλτι.

Ναι, είναι καλό. Θεωρώ ότι ήμασταν καλύτερη ομάδα αλλά και το 1-1 είναι καλό. Δεν είναι φανταστικό αποτέλεσμα αλλά καλό.

Όσο προχώραγε το παιχνίδι η ισοπαλία ήταν καλή για εμάς και όχι για την ΑΕΚ. Οπότε όσο το ματς έμεινε στο 0-0 εμείς ευνοούμασταν από αυτό".

Ο διεθνής Σουηδός μίλησε και στην εφημερίδα της πατρίδας του "Goteborgs-Posten" για την φάση που υπέδειξε πέναλτι ο κ. Παμπορίδης αναφέροντας χαρακτηριστικά:

" Ήταν εντελώς ανύπαρκτο πέναλτι. Πήγα πάνω στην μπάλα και αυτός ήρθε και έπεσε πάνω μου. Το θετικό είναι ότι καταφέραμε και πήραμε θετικό αποτέλεσμα.

Έτσι ο Παναθηναϊκός παρέμεινε πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας, ένα βαθμό μπροστά από τον Ολυμπιακό και τέσσερις από την ΑΕΚ. Αισθανόμαστε ότι είμαστε δυνατοί και πάμε καλά

".

Μάτος: "Θέλουμε να μείνουμε πρώτοι"

Δίκαιο χαρακτήρισε το αποτέλεσμα του ντέρμπι ο Μαρσέλο Μάτος που θέλει να μείνει ο Παναθηναϊκός πρώτος ως το τέλος της φετινής κούρσας για τον τίτλο. Ο Βραζιλιάνος μέσος μίλησε και για τον συμπατριώτη του σταρ, Ριβάλντο αλλά και το επερχόμενο ματς με τον Ατρόμητο.

" Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο, οι δύο ομάδες έκαναν ένα καλό παιχνίδι αλλά έτσι όπως εξελίχθηκε η αναμέτρηση θα μπορούσαμε να είχαμε φύγει νικητές. Παραμένουμε πρώτοι αυτό μας ικανοποιεί και εκεί θέλουμε να μείνουμε. Το αν θα πάρουμε το πρωτάθλημα ελπίζω να το δείξουμε στο γήπεδο.

Τώρα πρέπει να σκεφτούμε τον Ατρόμητο και να αφήσουμε πίσω μας το ντέρμπι. Ο Ριβάλντο είναι ένας μεγάλος παίκτης, δύσκολο να τον μαρκάρει και σίγουρα αξίζει τον σεβασμό όλων"

Θεραπεία ο Ν'Ντόι



Όσον αφορά την σημερινή προπόνηση, όσοι παίκτες ήταν στην αρχική ενδεκάδα του ντέρμπι έκαναν αποθεραπεία. Οι υπόλοιποι "πράσινοι" μετά από το ζέσταμα έκαναν ασκήσεις στις πάσες, παιχνίδι σε μικρούς χώρους, ενώ συνέχισαν με σέντρες-σουτ. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με δίτερμα και αποθεραπεία.

Στην διάρκεια του προγράμματος ο Ζοσέ Πεσέιρο σε μια σύντομη ομιλία του στους παίκτες του εξέφρασε τα συγχαρητήριά του για την ισοπαλία που πήραν στο ντέρμπι ενώ τους συνέστησε να ξεχάσουν άμεσα το ματς αυτό και να έχουν στο μυαλό τους την νίκη στο ματς της Τετάρτης με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

" Ηταν ένα δύσκολο παιχνίδι και είναι πολύ σημαντικό ότι διατηρήσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας παρότι αδικηθήκαμε από τη διαιτησία. Συγχαρητήρια για την αντίδρασή σας. Δεν θέλω να σκέφτεστε ούτε τους διαιτητές, ούτε τους αντιπάλους. Μου άρεσε το πάθος μας. Δείξαμε χαρακτήρα μεγάλης ομάδας. Το πρωτάθλημα εξαρτάται από εμάς.

Βρισκόμαστε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και αυτό είναι που πρέπει να κρατήσουμε. Πρέπει να πάρουμε το πρωτάθλημα. Βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη καμπή και πρέπει να προσέξετε τη ζωή σας. Τι τρώτε, τι πίνεται, τι ώρα κοιμάστε. Τα πάντα. Την Τετάρτη μας περιμένει ένα δύσκολο ματς

" ήταν τα λόγια του Πορτογάλου προς τους παίκτες του.

Θεραπεία ακολούθησε ο Νταμέ Εντόι, ενώ ατομικά προπονήθηκε ο Σωτήρης Λεοντίου. Ο Σενεγαλέζος μεσοεπιθετικός θα κάνει το απόγευμα εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζει στο αριστερό πόδι μετά απο δυνατό μαρκάρισμα που δέχθηκε στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ.





















































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ