BUNDESLIGA

Bundesliga: Έκλεισε αήττητη το πρωτάθλημα η Λεβερκούζεν, τεσσάρα στην Μπάγερν η Χόφενχαϊμ, μπαράζ παραμονής για Μπόχουμ

Ο Τσάμπι Αλόνσο πανηγυρίζει την κατάκτηση της Bundesliga με την Λεβερκούζεν | 18 Μαΐου 2024
Ο Τσάμπι Αλόνσο πανηγυρίζει την κατάκτηση της Bundesliga με την Λεβερκούζεν | 18 Μαΐου 2024 @2024 MICHAEL PROBST/AP IMAGES

Η πρωταθλήτρια Λεβερκούζεν επικράτησε 2-1 της Άουγκσμπουργκ στο φινάλε της Bundesliga και επέκτεινε σε 51 ματς το αήττητο σερί της. Θρίαμβος για Χόφενχαϊμ επί της Μπάγερν και συγκίνηση στο Ντόρτμουντ στο αντίο του Ρόις, μπαράζ παραμονής για την Μπόχουμ κόντρα στην Φορτούνα του Τζόλη.

Η φετινή σεζόν στην Bundesliga ήταν καθόλα συναρπαστική και το φινάλε δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικό, με τις μάχες για τις πρώτες θέσεις, τα ευρωπαϊκά εισιτήρια και την παραμονή στη μεγάλη κατηγορία να κόβουν την ανάσα.

Όσον αφορά στα ψηλά πατώματα, η πρωταθλήτρια Λεβερκούζεν έκαμψε με 2-1 την αντίσταση της Άουγκσμπουργκ και έφτασε τα 51 διαδοχικά ματς χωρίς ήττα σε όλες τις διοργανώσεις, με την ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο να έχει μπροστά της δύο μεγάλους τελικούς κόντρα σε Αταλάντα (Europa League) και Καϊζερσλάουτερν (DFB Pokal) όπου θα κυνηγήσει ένα μυθικό τρεμπλ.

Ο Τσάμπι Αλόνσο πανηγυρίζει την κατάκτηση της Bundesliga με την Λεβερκούζεν | 18 Μαΐου 2024
Ο Τσάμπι Αλόνσο πανηγυρίζει την κατάκτηση της Bundesliga με την Λεβερκούζεν | 18 Μαΐου 2024 @2024 MICHAEL PROBST/AP IMAGES

Στην 2η θέση, δεκαεπτά πόντους πίσω από τις ασπιρίνες τερμάτισε η εντυπωσιακή Στουτγκάρδη (4-0 την Γκλάντμπαχ) αφού αξιοποίησε την ήττα της Μπάγερν με 4-2 στο Χόφενχαϊμ, με την ομώνυμη ομάδα να σημειώνει μάλιστα επική ανατροπή κόντρα στους Βαυαρούς με χατ-τρικ του Κράμαριτς (βρέθηκε να χάνει με 2-0 μόλις στο 6ο λεπτό) και να κερδίζει με το σπαθί της ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω της 7ης θέσης.

Εκτός από τις Λεβερκούζεν, Στουτγκάρδη και Μπάγερν, τα άλλα δύο γερμανικά εισιτήρια για το Champions League δόθηκαν στην 4η Λειψία (2-2 εκτός έδρας κόντρα στην Άιντραχτ) και στην 5η Ντόρτμουντ (4-0 την ουραγό Ντάρμστατ), με τους Βεστφαλούς του Έντιν Τέρτζιτς να αποχαιρετούν μάλιστα μέσα σε κλίμα έντονης συγκινησιακής φόρτισης τον αρχηγό τους Μάρκο Ρόις έπειτα από 12 χρόνια συνεργασίας και να μετρούν αντίστροφα για τον μεγάλο τελικό του Champions League κόντρα στην Ρεάλ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τις Άιντραχτ (6η) και Χόφενχαϊμ (7η) που καπάρωσαν ευρωπαϊκό εισιτήριο, ελπίζει σε αυτό και η Χάιντενχαϊμ, η οποία στην παρθενική σεζόν της στη Bundesliga τερμάτισε στην 8η θέση και θα έχει την ευκαιρία να παίξει στην Ευρώπη (Conference League) αν η Λεβερκούζεν πανηγυρίσει την κατάκτηση του νταμπλ.

Χαμόγελα για Μάιντς και Ουνιόν, αγωνία για Μπόχουμ

Εκεί δε που έγινε "χαμός" στην τελευταία αγωνιστική ήταν στη μάχη της ουράς, με τις Ουνιόν, Μάιντς και Μπόχουμ να δίνουν μάχη για να μην ακολουθήσουν τις Ντάρμστατ και Κολωνία και το φινάλε να καθηλώνει άπαντες. Η Ουνιόν έψαχνε το τρίποντο απέναντι στην Φράιμπουργκ για να παραμείνει στην κατηγορία και την ίδια ώρα επιζητούσε ήττα είτε της Μάιντς είτε της Μπόχουμ, με τη συνθήκη να ικανοποιείται από τη στιγμή που η ομάδα της Βεστφαλίας γνώριζε βαριά ήττα με 4-1 στην Βρέμη από την τοπική Βέρντερ.

Οι Βερολινέζοι προηγήθηκαν στο 68' με τον Χόλερμπαχ όμως στο 85' δέχτηκαν την ισοφάριση από τον Ντόαν, με τη λύτρωση να έρχεται στις καθυστερήσεις. Και αυτό γιατί κέρδισαν πέναλτι, με τον Φόλαντ να νικιέται από τον αντίπαλο κίπερ στο μεταξύ τους τετ α τετ από την άσπρη βούλα (όπως είχε γίνει το ίδιο και με τον Γιουράνοβιτς στο 38ο λεπτό) αλλά τον Χάμπερερ να παίρνει το ριμπάουντ και να σκοράρει, για να κρατήσει την ομάδα του στην κατηγορία.

Γεγονός που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους φίλους της Ουνιόν και έφερε δάκρυα σε εκείνους της Μπόχουμ για την 16η θέση, που τους υποχρεώνει να ψάξουν την παραμονή μέσα από αγώνες μπαράζ με την 3η της βαθμολογίας της Bundesliga 2, την Φορτούνα Ντίσελντορφ του Χρήστου Τζόλη.

Τα αποτελέσματα της 34ης αγωνιστικής

  • Ντόρτμουντ- Ντάρμστατ 4-0 (30' Μάατσεν, 38' Ρόις, 72' Μπραντ, 88' Μάλεν)
  • Ουνιόν - Φράιμπουργκ 2-1 (68' Χόλερμπαχ, 90+3' Χάμπερερ / 85' Ντόαν)
  • Λεβερκούζεν - Άουγκσμπουργκ 2-1 (12' Μπονιφέις, 27' Άντριχ / 62' Κόμουρ)
  • Άιντραχτ - Λειψία 2-2 (58' Εκιτικέ, 78' πεν. Μαρμούς / 42' πεν. Σίμονς, 46' Σέσκο)
  • Βόλφσμπουργκ - Μάιντς 1-3 (18' Παρέδες / 24' Γκρούντα, 72' Φαν ντεν Μπεργκ, 85' Μπούρκαρντ)
  • Χοφενχάιμ - Μπάγερν 4-2 (8' Μπάιερ, 68' 85' 87' Κράμαριτς / 4' Τελ, 6' Ντέιβις)
  • Βέρντερ - Μπόχουμ 4-1 (6' Φριντλ, 78' Γιουνγκ, 80' Στάγκε, 87' Σμιντ / 84' Αντουί-Ατζέι)
  • Στουτγκάρδη - Γκλάντμπαχ 4-0 (23' 31' Γκιρασί, 75' Γκέονγκ, 83' Εμβουμπά)
  • Χαϊντενχάιμ - Κολωνία 4-1 (16' 22' Ντίνκτσι, 36' Σέσα, 78' Μπέστε / 64' Τίγκες)
TAGS BUNDESLIGA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΠΑΓΕΡΝ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ