ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Χαλάει του Νενέ

Χαλάει του Νενέ
λεντεσμα

Αποσύρεται το ενδιαφέρον για τον Νενέ. Παρουσιάστηκε ο Λεντέσμα. Ξανά στο προσκήνιο ο Κυργιάκος

Ό Ίλια Ίβιτς είχε στρέψει το ενδιαφέρον του αποκλειστικά στον 26χρονο μέσο της Θέλτα, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να πείσει τους ανθρώπους της ομάδας της Γαλικίας να αποδεχτούν την οικονομική προτάση του Ολυμπιακού (κοντά στα 5,3 εκ.ευρώ) και να αφήσουν τον παίκτη να έρθει στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Η διοίκηση της Θέλτα παρέμεινε όμως αμετακίνητη στην αρχική της θέση, που αξίωνε ακατέβατα 6 εκ.ευρώ προκειμένου να δεχτεί να αποδεσμεύσει τον παίκτη (τόσο ήταν η ρήτρα που είχε βάλει στον παίκτη), γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα το οικονομικό χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών να φαίνεται αρκετά δύσκολο να γεφυρωθεί.

Παράλληλα, το έργο της απόκτησης του παίκτη από τον σύλλογο της Σεκούντα Ντιβισιόν έγινε ακόμη δυσκολότερο, με την Μονακό να μπαίνει εσχάτως και αυτή στο παιχνίδι σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, γεγονός που επέτρεψε στη Θέλτα να κρατάει ψηλά τις οικονομικές της απαιτήσεις.

Με δεδομένο λοιπόν το αδιέξοδο στο οποίο οδηγήθηκε η υπόθεση και με κίνδυνο να χαθεί πολύτιμος χρόνος όσον αφορά στην απόκτηση του παίκτη που θα κληθεί να αναπληρώσει το κενό του Καστίγιο, οι "ερυθρόλευκοι" έκαναν πίσω και στρέφονται πλέον σε άλλες λύσεις για την ενίσχυση του ρόστερ από τη μέση και μπροστά.

Την απόσυρση του ενδιαφέροντος του Ολυμπιακό για τον Νενέ της Θέλτα ανακοίνωσε ουσιαστικά στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης ο Ίλια Ίβιτς, στο περιθώριο της παρουσίασης του Κριστιάν Λεντέσμα στους εκπροσώπους του Τύπου.

Τις προηγούμενες ημέρες ήμασταν πολύ κοντά με τον Νενέ, μετά ο παίκτης μπήκε στη διαδικασία ότι έχει κι άλλες προτάσεις και ότι θέλει χρόνο να σκεφτεί. Εμείς, όμως, δεν μπορούσαμε να περιμένουμε άλλο.

Περιμέναμε μέχρι τη Δευτέρα (6/8), δεν απάντησε, και πλέον κοιτάμε άλλες περιπτώσεις. Ο Ολυμπιακός δε μπορεί να περιμένει να απαντήσει ο κάθε παίκτης όσο θέλει εκείνος. Όχι μόνο ο Νενέ και ο κάθε Νενέ.

Από τη στιγμή που δε μας απάντησε χθες, πιστεύω κοιτάμε κάπου αλλού. Αυτό νομίζω ότι είναι το σωστό",



τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού μίλησε επίσης και για την περίπτωση του Μιχάλη Σηφάκη, που όλα δείχνουν ότι έχει αρχίσει να προβάρει τα ερυθρόλευκα:

"Είμαστε σε καλό δρόμο για να τον πάρουμε για έναν χρόνο με οψιόν αγοράς και να δώσουμε τον Λεοζίνιο στον ΟΦΗ. Αν πάνε όλα καλά, όπως μίλησα χθες με τον κ. Βατσινά, σήμερα θα ολοκληρώσουμε τη μεταγραφή".

Αναφορικά με τις επόμενες κινήσεις των πρωταθλητών Ελλάδας στο μετεγγραφικό μέτωπο (του έγιναν ερωτήσεις για τους Ντελγάδο και Ροντρίγκες) είπε: "Κι εγώ και ο προπονητής θα θέλαμε να τελειώσουν οι μεταγραφές χθες, όχι σήμερα ή αύριο. Δεν είναι τόσο εύκολο όμως. Δεν είναι εύκολες οι διαπραγματεύσεις και να κάνεις αυτά που θες.

Το ιδανικό θα ήταν να έχουμε έτοιμη την ομάδα και να κάνουμε μεταγραφές. Όμως έχουν φύγει οκτώ παίκτες. Δεν είναι εύκολο να ολοκληρώσουμε τις μεταγραφές από τη μία μέρα στην άλλη.

Είναι εύκολο να κάνεις και λάθος. Χρειάζονται σταθερές κινήσεις. Είναι πολύ καλοί και οι δύο ποδοσφαιριστές που αναφέρατε.

Το κακό όμως είναι ότι πρόκειται για ξένους. Όπως γνωρίζετε αν φύγει ο Λεοζίνιο θα έχουμε μία θέση. Δεν θα μπορέσουμε να πάρουμε και τους δύο… Δύο ξένους παίκτες δηλαδή. Αυτό μας περιορίζει και θα πρέπει να κοιτάξουμε και κοινοτικούς".








Παρουσίαση για τον "λύκο"
Μία ημέρα μετά το ντεμπούτο του με την φανέλα του Ολυμπιακού στο φιλικό του γηπέδου "Καραϊσκάκη" με τον Πανιώνιο, ο Κριστιάν Λεντέσμα παρουσιάστηκε επίσημα από την διοίκηση των "ερυθρολεύκων" το μεσημέρι της Τρίτης (7/8).

Ο πρώην αμυντικός μέσος της Κριστιάν Λορέντζο, ο οποίος έδειξε αρκετά καλά στοιχεία στην αναμέτρηση με τους "κυανέρυθρους" παρά το γεγονός ότι έχασε το βασικό στάδιο προετοιμασίας στην Αυστρία, τόνισε ότι είναι ευχαριστημένος για την μετεγγραφή του στους πρωταθλητές Ελλάδας ενώ μίλησε και για το ντέρμπι της πρεμιέρας των "αιωνίων" με τον Παναθηναϊκό, στις 26 Αυγούστου στην έδρα των "πρασίνων".

"Ευχαριστώ για το καλοσώρισμα (προλόγισαν τη μετεγγραφή του οι Ίλια Ίβιτς και Τάκης Λεμονής). Είμαι πολύ ευχαριστημένος που είστε εδώ.

Έχω πολύ όρεξη να συμμετέχω σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός",

ήταν τα πρώτα λόγια του Αργεντινού αμυντικού χαφ, ο οποίος μίλησε επίσης για τις πρώτες του εντυπώσεις από τη χώρα μας καθώς και για το επικείμενο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

"Μου αρέσει πάρα πολύ η πόλη και είναι πολύ σοβαρή ομάδα ο Ολυμπιακός. Ξέρω τί σημαίνει για την ομάδα να κερδίσει αυτό το παιχνίδι. Είναι πολύ σημαντικό που ξεκινάμε με ντέρμπι", δήλωσε σχετικά.

"Προσθέτει ποιότητα στο κέντρο"
Στο πλαίσιο της επίσημης παρουσίασης του Λεντέσμα, πήρε πρώτος τον λόγο ο τεχνικός διευθυντής του πειραϊκού συλλόγου, Ίλια Ίβιτς, ο οποίος ευχήθηκε καλή επιτυχία στον παίκτη, τονίζοντας ότι μέσω του Ολυμπιακού μπορεί να κερδίσει την κλήση του στην Εθνική Αργεντινής.

"Καλοσωρίζουμε τον Κριστιάν Λεντέσμα στην οικογένεια του Ολυμπιακού, Του εύχομαι καλη επιτυχία, για τα επόμενα τρία χρόνια που έχει συμβόλαιο μαζί μας και γιατί όχι να μην παραμείνει και παραπάνω".

Έχει προσθέσει στο κέντρο του Ολυμπιακού μεγάλη ποιότητα, μιλάμε για έναν παίκτη που έχει παίξει μία φορά με την Εθνική Αργεντινής και γιατί όχι να μην παίξει και άλλες φορές αν τα πάει καλά με τον Ολυμπιακό. Έχει αποδείξει από τις πρώτες ημέρες που βρίσκεται στην ομάδα ότι είναι πολύ καλός παίκτης.



Σε ερώτηση για το γεγονός ότι σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια που ο Ολυμπιακός "ψώνιζε" από Βραζιλία, φέτος κινείται στην αργεντινική αγορά, ο Ίλια Ίβιτς υποστήριξε:

"Δεν θα ήθελα να πω κάτι το ιδιαίτερο, το ότι κοιτάξαμε στην Αργεντινή δεν σημαίνει ότι στο μέλλον δεν θα κοιτάξουμε και παίκτες από την Βραζιλία στο μέλλον ή ότι οι Βραζιλιάνοι δεν είναι εξίσου καλοί
παίκτες. Οι Αργεντινοί προσαρμόζονται ευκολότερα στην Ευρώπη, αυτή είναι η προσωπική μου άποψη".




"Καλή τεχνική, πιέζει ψηλά τον αντίπαλο"
Αμέσως μετά πήρε τον λόγο ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Τάκης Λεμονής, ο οποίος αναφέρθηκε στα σημεία που περιμένει από τον Κριστιάν Λεντέσμα να βοηθήσει τους "ερυθρόλευκους":

"Θα μας δώσει ποιότητα στο παιχνίδι και καλά τρεξίματα. Θα του ευχηθώ να παίζει καλά και να μην κάνει πολλά ταξίδια στην Αργεντινή για να τον έχουμε πιο πολύ κοντά μας.

Έδειξε στο χθεσινο παιχνίδι σε αρκετές περιπτώσεις ότι διαθέτει καλή τεχνική για να οργανώνει το παιχνίδι και ότι μπορεί να πιέσει ψηλά τον αντίπαλο για να κερδίσει μπάλα",

υποστήριξε ο Έλληνας τεχνικός.

Aμέσως μετά την παρουσίαση του Λεντέσμα, ο τεχνικός της ομάδας του Πειραιά μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου, με τις δηλώσεις του να δημοσιεύονται μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Ολυμπιακού.

"Έχουν περάσει αρκετές ώρες μετά τον αγώνα. Θεωρώ ότι κατ’ αρχάς τα φιλικά για μας είναι κατάλληλα ώστε να βγάζουμε συμπεράσματα. Αυτά σε καμία περίπτωση δε μπορούν να είναι απόλυτα ασφαλή. Δουλειά δικιά μας είναι να αναλύσουμε κάθε ματς, και τα φιλικά.

Και μετά μπορούμε να μιλήσουμε για αδυναμίες. Σίγουρα φάνηκε κάτι στο κέντρο της άμυνας χθες. Αυτό δεν προέρχεται μόνο από τους κεντρικούς αμυντικούς όμως. Πρέπει όταν μιλάμε για αδυναμίες να δούμε πώς ξεκινάνε και από πού προέρχονται.

Για μένα ήταν σημαντικές. Έπρεπε να αντιδράσουμε στο χώρο των χαφ πρώτα και μετά να πάμε στο χώρο της άμυνας",



δήλωσε ο Τάκης Λεμονής.

Αναφορικά με το αν επηρεάζει τον μεταγραφικό σχεδιασμό το ανέβασμα της τιμής των παικτών από ομάδες που γνωρίζουν ότι ο Ολυμπιακός πήρε 15 εκ.ευρώ από την πώληση του Καστίγιο, απάντησε: "Όλοι ξέρουν ότι πούλησε ο Ολυμπιακός τον Καστίγιο και με τι ποσό. Όταν πάει λοιπόν ο Ολυμπιακός να αγοράσει έναν παίκτη παίζει ρόλο και αυτό.

Ο Ολυμπιακός πούλησε τον Καστίγιο, και οι άλλοι λένε έχουν χρήματα και κοιτούν να πάρουν περισσότερα. Εμείς δεν πρέπει να δεχόμαστε τέτοιες πιέσεις, όπως έγινε για παράδειγμα και τώρα με τον Νενέ.





Για το ρόστερ που δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, υποστήριξε: " Γνωρίζαμε ότι μπορεί να συμβεί αυτό. Όπως καταλαβαίνετε, σε μια μεταγραφική περίοδο, δεν υπάρχει μόνο η επιθυμία μιας ομάδας να εντάξει στο δυναμικό της έναν παίκτη. Όπως γνωρίζετε το πρωτάθλημά μας δεν είναι και τόσο ανταγωνιστικό.

Δεν έχει ολοκληρωθεί το ρόστερ της ομάδας. Αυτό σε συνδυασμό με το ότι έχουμε νέους παίκτες δυσκολεύει κάποια πράγματα. Το καλό είναι ότι οι περισσότεροι παίκτες που έχουν έρθει, είναι έμπειροι και έχουν παίξει σε καλά πρωταθλήματα και έτσι σύντομα θα αποκτήσουμε την ομοιογένεια που χρειάζεται".



Στο ερώτημα τέλος για το αν θα προχωρήσει ο Ολυμπιακός στην απόκτηση ενός παίκτη που θα παίξει το ρόλο του οργανωτή, υπογράμμισε: "Σας έχω υποσχεθεί να δώσω συνέντευξη Τύπου όταν ολοκληρωθούν οι μεταγραφές για να μιλήσουμε για όλα. Για τον σχεδιασμό και πώς ξεκινάει.

Όταν ολοκληρώσουμε τις μεταγραφές θα γίνει αυτό. Είναι κάτι που θέλω να κάνουμε αυτή τη συζήτηση. Σίγουρα δε μπορούμε να συζητάμε αν θα περάσουν οι μπάλες στους επιθετικούς από έναν συγκεκριμένο παίκτη. Κοιτάμε πώς ήταν τα ματς του Ολυμπιακού τα τελευταία 10 χρόνια, που στηρίχθηκε.

Ναι μεν η ομάδα είχε σημαντικές επιτυχίες στην Ελλάδα, η Ευρώπη όμως μας έδειξε άλλα πράγματα. Όταν συζητάω ως προπονητής για σχεδιασμό είμαι υποχρεωμένος να αναλύσω την κατάσταση.

Οδηγός για μένα είναι η παρουσία της ομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ. Με μεγάλη ευχαρίστηση θα ήθελα να συζητήσουμε γι’ αυτά ολοκληρώνοντας το σχεδιασμό".







* Να σημειωθεί ότι αμέσως μετά την παρουσίαση, ο Τάκης Λεμονής έδωσε στον Κριστιάν Λεντέσμα την νέα του φανέλα, με το Νο 28 στην πλάτη.

Σενάρια για Ροντρίγκες
Εν τω μεταξύ, μετά τη διαφαινόμενη απόκτηση του Μιχάλη Σηφάκη από τον ΟΦΗ, και την έντονη προσπάθεια για την απόκτηση του Νενέ από τη Θέλτα, ο Κριστιάν Ροντρίγκες της Παρί Σεν Ζερμέν επανέρχεται και πάλι στην ερυθρόλευκη επικαιρότητα.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της γαλλικής "L'Equipe" οι επαφές ανάμεσα στους πρωταθλητές Ελλάδας και τους Παριζιάνους για τον Ουρουγουανό μεσοεπιθετικό είναι σε προχωρημένο στάδιο και αναμένονται εξελίξεις τις επόμενες ημέρες.

















































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ