ΑΡΗΣ

Χαλκιάς: "Να εμπιστευτούμε τους Έλληνες"

Χαλκιάς: "Να εμπιστευτούμε τους Έλληνες"
Χαλκιάς, Χαβίτο, Αρης

Ο Κώστας Χαλκιάς μίλησε στο SuperΣπορ fm για το μέλλον της Εθνικής ομάδας, τον Άρη, αλλά και το νέο πρωτάθλημα

Παρόν και μέλλον

"Λένε πολλοί πως δεν υπάρχουν βάσεις, αλλά το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει παρόν και μέλλον. Η εθνική ομάδα είναι στην πρώτη θέση του προκριματικού της ομίλου, ενώ όλοι είδαμε τι έκανε η ομάδα Νέων. Άρα υπάρχει και παρόν και μέλλον. Το παιχνίδι με την Ισπανία αποτελεί ένα πολύ δυνατό τεστ εν όψει του κρίσιμου αγώνα με τη Νορβηγία.



Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος στο Όσλο θα είμαστε πολύ κοντά στον στόχο της πρόκρισης στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Αυτή η εθνική ομάδα έχει αγωνιστεί σε επτά παιχνίδια και έχει έξι νίκες. Πιστεύω πως θα προκριθούμε, γιατί διαθέτουμε μία ομάδα με πολύ καλούς ποδοσφαιριστές και ένα καλό σύνολο."



Τρία χρόνια στον ίδιο ρυθμό

"Οι στόχοι μου ταυτίζονται με αυτούς της ομάδας. Δώσαμε πολλά φιλικά και ειδικά αυτά του εξωτερικού ήταν πολύ δυνατά. Όλα τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό προσπαθώντας να δείξουν την αξία τους και να διεκδικήσουν μία θέση στην ενδεκάδα. Πιστεύω πως στόχος του Άρη είναι ο ίδιος με τον περσινό. Πρέπει να δουλέψει η ομάδα για 2-3 χρόνια στον ίδιο ρυθμό και αν μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα μπορέσει να πετύχει κάτι πολύ καλό, καλοδεχούμενο.



Άλλωστε και πέρυσι η έξοδος στην Ευρώπη δεν αποτελούσε στόχο και για αυτό είναι μεγάλη επιτυχία. Στόχος μας είναι να παίξουμε το ίδιο καλό ποδόσφαιρο, όπως πέρυσι, να διεκδικούμε όλα τα παιχνίδια επί ίσοις όροις και να σταθεροποιηθούμε ψηλά. Είναι πιο δύσκολο φέτος να βγούμε στην Ευρώπη, γιατί μειώνεται και ο αριθμός των ομάδων που κερδίζουν το ευρωπαϊκό εισιτήριο."



Ο κόσμος πάντα κοντά

"Ο κόσμος εξακολουθεί να είναι κοντά μας. Υπάρχει ενθουσιασμός στους φιλάθλους, επειδή ερχόμενοι πέρυσι από τη δεύτερη κατηγορία καταφέραμε κάνοντας μία εξαιρετική πορεία να βγούμε στην Ευρώπη. Και φέτος θα είναι στο πλευρό του Άρη. Το έχουν κάνει άλλωστε και σε πολύ πιο δύσκολες στιγμές, πόσο μάλλον τώρα που οι στόχοι και οι φιλοδοξίες είναι μεγαλύτερες."



Προέχει η ομάδα

"Είχαμε δύο συναντήσεις. Έγιναν κάποιες προτάσεις. Αυτό που με απασχολεί αυτή τη στιγμή είναι ο Άρης, η εθνική και ο εαυτός μου. Αν υπάρχει πρόταση που να μπορεί να οδηγήσει στην υπογραφή, καλώς, αν όχι, δεν έχει νόημα να μπαίνουμε στην παρούσα φάση σε διαδικασία διαπραγματεύσεων. Εγώ λειτουργώ, όπως σαν να είχα υπογράψει συμβόλαιο για δέκα χρόνια. Έχω συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο και θα το τιμήσω ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Θέλω να κοιτάξω το συμφέρον το δικό μου και της οικογένειάς μου, αλλά αυτή τη στιγμή προέχει το συμφέρον της ομάδας μου".



Άρης και ΠΑΟΚ από κοντά
"Οι ομάδες του κέντρου έχουν μία δυναμική για να ξεφύγουν, και οι ομάδες της Θεσσαλονίκης, τουλάχιστον ο Άρης και ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσουν να είναι από κοντά. Ελπίζω να ξεπηδήσουν και κάποιες ομάδες από την επαρχία για να έχουμε όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα."

Να εμπιστευτούμε τους Έλληνες

"Θα μπορούσαν πάρα πολλές ομάδες αντί να προτιμούν ξένους αμφιβόλου ποιότητας να αποκτούν Έλληνες. Είναι ελάχιστοι οι ξένοι ποδοσφαιριστές που μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα και να προσφέρουν περισσότερα σε σχέση με τους γηγενείς ή να κάνουν πραγματικά τη διαφορά. Πρέπει να εμπιστευτούμε περισσότερο τους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Ακόμη και στα μεγάλα πρωταθλήματα οι ποδοσφαιριστές που είναι νούμερο ένα είναι προϊόντα της ίδιας χώρας και όχι ξένοι."




TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ