ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Χαλκιάς: "Σημασία έχει το ταξίδι"

Χαλκιάς: "Σημασία έχει το ταξίδι"
χαλκιας

Ο Χαλκιάς σχολιάζει στο SPORT 24 την κλήρωση και δηλώνει πως η Εθνική σέβεται αλλά δεν φοβάται

Πριν σχολιάσει το αποτέλεσμα της κλήρωσης ο Κώστας Χαλκιάς μας θυμίζει: «Μην ξεχνάμε και το ταξίδι, όχι μόνο τον προορισμό. Πρέπει να το απολαύσουμε, αφού δεν είναι και λίγο η Ελλάδα να είναι μέσα στους κορυφαίους του κόσμου. Μια διοργάνωση, που είναι ανώτερη του EURO και την βλέπει όλος ο κόσμος. Ναι, θα είμαστε και εμείς εκεί και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους Ελληνες παίκτες, τον προπονητή μας και τους συνεργάτες του για αυτή την επιτυχία», λεει ο υψηλόσωμος τερματοφύλακας, που άκουγε τόσο καιρό τον Καραγκούνη να έχει... λυσσάξει ζητώντας να πέσουμε με τον Μαραντόνα για να τον γνωρίσει από κοντά.

Τον τερματοφύλακα τον ρωτήσατε; Διότι και ο Αντώνης Μήνου το 1994, είχε οδυνηρές εμπειρίες από τον «Ντιεγκίτο» και τα χορευτικά του.

«Ευτυχώς εμείς θα τον βρούμε στον... πάγκο, αλλά δεν παύει να είναι μια κορυφαία προσωπικότητα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και σαφώς θα είναι μεγάλη στιγμή για όλους. Όμως να ξέρετε, δεν φοβόμαστε κανέναν και καμία ομάδα, απλά έχουμε σεβασμό για όλους», συνεχίζει ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ, που έβλεπε με τους συμπαίκτες του την κλήρωση και νόμιζε ότι παρακολουθεί... ΗΠΑ 1994.

«Πραγματικά τρομερή σύμπτωση, μόνο η Βουλγαρία λείπει. Γενικά είναι μια κλήρωση που δεν μπορείς να την χαρακτηρίσεις εύκολη ή δύσκολη. Όλες οι ομάδες που προκρίθηκαν στην τελική φάση είναι αξιόλογες. Σαφώς και ξεχωρίζει στον όμιλό μας η Αργεντινή, με την οποία παίζουμε τελευταία αγωνιστική, όπου πιστεύω θα έχει ήδη σφραγίσει την πρόκριση. Δεν χρειάζεται να πεις πολλά λόγια για μια τέτοια ομάδα. Από εκεί και πέρα, δεν ξέρουμε πολλά στοιχεία για τους δύο άλλους αντιπάλους μας. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι και οι δύο έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο Παγκόσμιο Κύπελλο, με τη Νότιο Κορέα να αποτελεί ίσως την πιο παραδοσιακή δύναμη από την Ασία και τη Νιγηρία από τις ανερχόμενες Αφρικανικές δυνάμεις.

Δεν θεωρώ ότι επειδή θα είναι ο αγώνα στην Νότιο Αφρική, μπορεί να δυσκολέψει πολύ περισσότερο η αποστολή μας. Είπαμε δεν υπάρχουν εύκολες ή δύσκολες κληρώσεις και παιχνίδια, εσύ τα κάνεις μέσα από τους αγώνες.

Εύχομαι να είμαστε όλοι υγιείς και να πάμε να χαρούμε τη συμμετοχή, δίνοντας παράλληλα τον καλύτερό μας εαυτό. Μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έκανε άλματα στην βαθμολογία της ΦΙΦΑ και δίνει το παρών στις τρεις από τις τέσσερις τελευταίες μεγάλες διοργανώσεις. Τεράστια υπόθεση η διάρκεια αυτής της ομάδας» επισημαίνει ο Κώστας Χαλκιάς, στον οποίο θυμίζουμε ότι στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις μας με τον Οτο Ρεχάγκελ, στον όμιλό μας υπήρχε συνήθως ο θριαμβευτής της διοργάνωσης (εμείς το 2004 και η Ισπανία το 2008)!

«Λες; Εντάξει η Αργεντινή είναι από τα μεγάλα φαβορί και επειδή συνήθως μακριά από την Ευρώπη, το Μουντιάλ το κατακτά ομάδα από τη Νότιο Αμερική, η Βραζιλία και η Αργεντινή θεωρώ ότι είναι τα πρώτα φαβορί και ακολουθούν από κοντά οι μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης».

Όσο για τις συνεχείς μετακινήσεις, σε αντίθεση με τη βολική παραμονή στην ίδια πόλη (Σάλτσμπουργκ) στην Αυστρία το 2008, ο Κώστας Χαλκιάς τονίζει: «Σαφώς και είναι μεγάλη βολή να μένεις και να παίζεις μόνιμα στο ίδιο μέρος, αλλά σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, αυτό είναι σχεδόν αδύνατο. Οι μετακινήσεις πάντως είναι για όλους και μεταξύ των αγώνων μεσολαβούν σχεδόν πέντε μέρες, συνεπώς υπάρχει χρόνος για ξεκούραση και προσαρμογή», λεει ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ που του θυμίζουμε ότι όποτε πήγαμε με χαμηλούς τόνους και χαλαρά σε μια μεγάλη διοργάνωση κάναμε από αξιοπρεπείς εμφανίσεις (EURO 1980) έως... θαύματα (EURO 2004) ενώ όταν ο πήχης ήταν ψηλά σπάσαμε τα μούτρα μας (Μουντιάλ 1994) ή αποδειχθήκαμε κατώτεροι των προσδοκιών (EURO 2008).

Άρα το μυστικό της επιτυχίας;

«Είναι να μην πάμε αγχωμένοι. Θεωρώ και νομίζω πως δεν είναι υπερβολή, πως το γεγονός και μόνο που προκριθήκαμε στην τελική φάση είναι μεγάλη επιτυχία. Δεν σημαίνει αυτό πως δεν θα προσπαθήσουμε ακόμα περισσότερο, αλλά θα πρέπει να απολαύσουμε το ταξίδι. Να είμαστε υγιείς και να το χαρούμε» καταλήγει ο έμπειρος «κήπερ».

















TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ