CHAMPIONS LEAGUE

Champions League: Check in για προημιτελικά σε Μόναχο και Βαρκελώνη

Champions League: Check in για προημιτελικά σε Μόναχο και Βαρκελώνη

Τα δύο τελευταία εισιτήρια για τα προημιτελικά του Champions League "σφραγίζονται" σε Μόναχο και Βαρκελώνη. Μπάγερν και Λίβερπουλ, Μπαρτσελόνα και Λιόν ξεκινούν από το 0-0 των πρώτων ματς με το βλέμμα στην πρόκριση.

Μάντσεστερ Σίτι, Γιουβέντους, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τότεναμ, Πόρτο, Άγιαξ και... άλλες δύο! Αυτές τις δύο θα μάθουμε το βράδυ της Τετάρτης (13/3, 22:00) σε Μόναχο και Βαρκελώνη. Και οι τέσσερις ομάδες - Μπάγερν και Λίβερπουλ, Μπαρτσελόνα και Λιόν - ξεκινούν από μηδενική βάση. Αυτή του 0-0 των πρώτων ματς σε Αγγλία και Γαλλία.

ΜΠΑΓΕΡΝ - ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: ΠΟΣΟ ΑΛΛΑΞΕΣ, ΠΟΣΟ ΑΛΛΑΞΑ...

Μπάγερν και Λίβερπουλ ξεκινούν από το μηδέν και για 90 - ή και περισσότερα αν χρειαστεί - λεπτά θα διεκδικήσουν την πρόκριση στα προημιτελικά. Από το μηδέν, γιατί 0-0 έληξε το ματς στο "Άνφιλντ". Πολλά έχουν αλλάξει τον τελευταίο μήνα, από τις 19 Φλεβάρη που συναντήθηκαν στην Αγγλία οι δύο ομάδες.

Πρωτίστως, άλλαξε η κορυφή της Premier League. Μπορεί οι ρεντς να νίκησαν την περασμένη Κυριακή με 4-2 την Μπέρνλι, αλλά οι εκτός έδρας λευκές ισοπαλίες (0-0) με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Έβερτον είχαν ως αποτέλεσμα να την προσπεράσει η Μάντεστερ Σίτι και η πρώτη θέση της πρώτης κατηγορίας του αγγλικού πρωταθλήματος από κόκκινη "βάφτηκε" μπλε.

Στο πρώτο ματς δεν έπαιξε ο Βίρχιλ φαν Ντάικ, αλλά στην "Allianz Arena" θα είναι παρών. Η Λίβερπουλ σίγουρα θα θέλει να φθάσει εκεί που έφθασε πέρυσι - στον τελικό - αλλά το μεγάλο όνειρο τούτη τη στιγμή είναι η μάχη για το πρωτάθλημα.

Ο Γιούργκεν Κλοπ επιστρέφει στην πατρίδα του. "Δεν νιώθουμε πίεση, όλα είναι καλά. Απήλαυσα μερικά πανέμορφα ματς στο Μόναχο ως προπονητής της Ντόρτμουντ".

Εκτός είναι φυσικά οι Κεϊτά, Όξλεϊντ-Τσέιμπερλεν, Γκόμεζ, αμφίβολοι οι Αλεξάντερ-Άρνολντ, Λόβρεν, και Μίλνερ. Ο πρώτος εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα, όπως κι ο Ρόμπερτσον, ο οποίος εάν αντικρίσει κίτρινη κάρτα θα χάσει τον ενδεχόμενο επόμενο προημιτελικό.

Από την άλλη, η Μπάγερν σε αυτό το διάστημα κατάφερε να "εξατμίσει" τη διαφορά από την Ντόρτμουντ. Όχι μόνο την έφθασε, αλλά στην ισοβαθμία στην κορυφή βρίσκεται από πάνω κιόλας. Το μομέντουμ εντός γερμανικών συνόρων βρίσκεται με τους Βαυαρούς, ο Νίκο Κόβατς θέλει ν' αποδείξει ότι το ίδιο συμβαίνει κι εκτός.

Άλλωστε οι "χειμωνιάτικες" μέρες έχουν περάσει για τον Κροάτη, που ζει την προπονητική του άνοιξη στο Μόναχο. "Όλος ο κόσμος θα βλέπει το ματς. Είναι σημαντική στιγμή για την καριέρα όσων παίξουν, αλλά και για εμάς τους προπονητές. Δεν πάμε για το 0-0. Πάμε για να νικήσουμε".

Εκτός είναι οι τιμωρημένοι Κίμιχ, Μίλερ, ο τραυματίας Ρόμπεν - και οι τρεις βασικότατοι - αλλά κι ο ανέτοιμος Τολισό.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Ραφίνια, Ζίλε, Χούμελς, Αλάμπα, Τιάγκο Αλκάνταρα, Χάβι Μαρτίνεθ, Χάμες Ροντρίγκες, Ναμπρί, Λεβαντόβσκι, Ριμπερί.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Βαϊνάλντουμ, Φαμπίνιο, Χέντερσον, Σαλάχ, Φιρμίνο, Μανέ.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΛΙΟΝ: ΦΟΒΟΥ ΤΟΥΣ "ΓΚΟΝ" ΚΑΙ ΔΩΡΑ ΦΕΡΟΝΤΕΣ

Η Μπαρτσελόνα σε δύο ματς - αμφότερα στο "Μπερναμπέου" με τη Ρεάλ - σε απόσταση τριών ημερών, "καθάρισε" με τις υποθέσεις της εντός ισπανικών συνόρων. Βαδίζει προς την κατάκτηση ενός ακόμη πρωταθλήματος, είναι στον τελικό του Copa del Rey με τη Βαλένθια.

Στη Βαρκελώνη καλούνται να κάνουν το αυτονόητο. Να σκοράρουν, να νικήσουν τη Λιόν, μετά το 0-0 στο "Groupama Stadium". Ή απλά να μην την "πατήσουν" όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία διεσύρθη από τον Άγιαξ.

Ο Ουσμάν Ντεμπελέ παραμένει αμφίβολος λόγω τραυματισμού, λογικά δεν θα είναι στο αρχικό σχήμα, ο Σεμέδο σε περίπτωση κίτρινης κάρτας θα χάσει τον ενδεχόμενο προημιτελικά. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε ήταν λιτός, πλην σαφέστατος.

"Ξέρουμε πώς να κάνουμε τη δουλειά μας. Όλα μπορούν να συμβούν, μεγάλες ομάδες έμειναν έξω. Τα ματς του Champions League έχουν πάντα κάτι ιδιαίτερο", υποστήριξε ο "Txingurri". Από την άλλη οι "γκον" έχουν δώσει βάρος στην Ευρώπη.

Πιστεύουν στο θαύμα, καλούνται να τ' αποδείξουν. Στη Ligue 1 έχασαν έδαφος, χάνουν τη δεύτερη θέση από τη Λιλ, αν συνεχίσουν έτσι θα χάσουν και την τρίτη από την ανεβασμένη Μαρσέιγ. Ο Μπρουνό Ζενεζιό έφερε το παράδειγμα της... Σίτι.

"Θα παίξουμε ελεύθερα. Είναι δύσκολο, αλλά νικήσαμε εκτός και τη Μάντσεστερ Σίτι. Το αποτέλεσμα του Άγιαξ μας δίνει δύναμη. Είμαστε προετοιμασμένοι να υποφέρουμε".

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Νέλσον Σεμέδο, Πικέ, Λανγκλέ, Άλμπα, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς, Αρτούρ, Σέρτζι Ρομπέρτο, Μέσι, Σουάρες.

ΛΙΟΝ: Λόπες, Ντεναγέ, Μαρσέλο, Μαρσάλ, Ντιμπουά, Τουσάρ, Εντομπελέ, Μεντί, Φεκίρ, Ντεμπελέ, Ντεπάι.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ