CHAMPIONS LEAGUE

Champions League: Ο Μανέ ισοφάρισε το ρεκόρ του Ρονάλντο με τα πιο πολλά γκολ σε νοκ-άουτ ματς την τελευταία 5ετία

Ο Σαντιό Μανέ πανηγυρίζει γκολ της Λίβερπουλ κόντρα στην Μπενφίκα | 5 Απριλίου 2022
Ο Σαντιό Μανέ πανηγυρίζει γκολ της Λίβερπουλ κόντρα στην Μπενφίκα | 5 Απριλίου 2022 @2022 ARMANDO FRANCA/AP IMAGES

Ο Σαντιό Μανέ βρήκε δίχτυα απέναντι στην Μπενφίκα το βράδυ της Τρίτης και ανέβηκε σε μία ξεχωριστή κορυφή, που αφορά τους πρώτους σκόρερ της τελευταίας πενταετίας σε νοκ-άουτ αναμέτρησεις του Champions League.

Η Λίβερπουλ πήρε σπουδαία νίκη με 3-1 επί της Μπενφίκα στο "Λουζ" το βράδυ της Τρίτης, στον πρώτο προημιτελικό μεταξύ των δύο ομάδων για το Champions League, με τον Σαντιό Μανέ να παραβιάζει την εστία του Οδυσσέα Βλαχοδήμου για λογαριασμό των ρεντς και να γράφει ιστορία.

Αφενός γιατί έφτασε τα 22 γκολ στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση με την ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ ξεπερνώντας τον θρυλικό Στίβεν Τζέραρντ (μόνο ο Σαλάχ είναι πιο πάνω από αυτόν) και αφετέρου γιατί με αυτό το γκολ έπιασε τον Κριστιάνο Ρονάλντο σε μία ιδιαίτερη κορυφή.

Αυτή αφορά τους σκόρερ σε νοκ-άουτ αγώνες της διοργάνωσης από το 2017 και μετά, με τον ηγέτη της Σενεγάλης να μετράει πλέον 13 γκολ, όσα έχει και ο Πορτογάλος σούπερ σταρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αφήνοντας πίσω τους Λιονέλ Μέσι και Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (12 γκολ), αλλά και τους Μοχάμεντ Σαλάχ (11 γκολ) και Καρίμ Μπενζεμά (10).

Σημείωνεται πως από τα 22 συνολικά γκολ του στο Champions League, ο Μανέ έχει πετύχει τα 10 (σε 13 εμφανίσεις) στην πρώτη του σεζόν στη διοργάνωση, το 2017-18, όπου η Λίβερπουλ είχε μία εντυπωσιακή πορεία και έφτασε ως τον τελικό του Κιέβου, όπου και έχασε με 3-1 από την Ρεάλ.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ